Snabbresultat!

Dressyr: 66,4 straff (helt okej)
Hoppning: 4 straff (ett pet men så sjukt duktig!)
Terräng: Avsittning efter hinder nummer 10 så blev utesluten, men jag är skitnöjd över alla andra hinder innan hinder nummer 10! :D
 
Helt okej första start i P80, det är bara påt igen!

Tålamodet har fått sig lite övning idag...

Eftermiddagen blev inte riktigt som jag planerat... Jag hade hoppats på en snäll ponny som stod still när jag bada/knoppa men nej. Han kunde inte stå still för fem öre! Mitt tålamod sattes verkligen på prov idag då Spirit först inte ville bli fångad i hagen och jag fick springa runt i värsta sjön och sen när jag väl fångat honom och är på väg in i lilla hagen mot utgången får han och hans polare fick lite damp så dem börjar galoppera och just då fastnade jag med ena skon i leran och så drog Spirit omkull mig och jag blev så jävla rädd... Att ligga på backen när tre hästar galopperar är inget som jag föredrar.
 
Resten av eftermiddagen gick ju som det gick. Jag försökte inte ens rida ordentligt jag red bara ut för att försöka lugna ner mig själv för jag var ganska så arg... Men vi får väl hoppas att jag är lugnare imorgon då jag verkligen inte får vara arg.
 

Dagens lilla planering

Innan klockan halv tre ska rummet vara städat, tränsen och stövlarna putsade.
 
Klockan halv tre är det dags att åka ut till stallet och rida.
 
Sen bada och knoppa.
 
Mocka och fixa stallet
 
Packa ner det sista som inte packats ner än.
 
Hem.
 
Handla lite lunch/fika tills imorgon.
 
Äta middag.
 
(Kalnins kommer någonstans, vet inte riktigt när)
 
Vid slutet av dagen ska allt vara skinande rent och nerpackat för imorgon bär det av till Baståsen för fälttävlan. Känslan som jag har nu är jättebra. Spirit är väl igenom riden i dressyren så jag hoppas att han fortfarande är det imorgon. Vi har inte hoppat "vanliga" hinder på en vecka och jag hoppas att han blir taggad när han ser att vi ska hoppa en liten bana. Vi har inte hoppat terräng på en vecka heller men sist så hoppade vi mycket av det som kanske skulle vara med. Men jag vet en sak som jag inte hoppat som ska vara med och det är den högre trappan, men vi skulle hoppa den neråt så jag tror inte att det ska vara några problem!

Dagens ridning 28/6 2012

Blev ännu ett ridpass i ridhuset idag. Det är så skönt att åka iväg till ridhuset för då rider jag verkligen ordentligt. Vi var tvugna att träna dressyrprogram idag för jag vill verkligen rida fint på lördag. Spirit va så sjukt fin hela programmet men avbrotten från galopp till trav är ju som dem är... Hela programmet går han fint och söker sig framåt neråt och är verkligen så sjukt trevlig att rida sen kommer längningen i galopp och sen avbrott till trav, dam dam daaaam. Vår Akillis häl, allt blir hastigt och flängigt och spirit blir taggad på ny galopp och allt blir bara pannkaka... Så jag övade mest på avbrotten idag och jag fick till ett bra och ett okej avbrott av typ miljoner... Men det är en bit på vägen!! Jag måste bara lära mig att utnyttja vägen och luta bak överlivet för jag har en tendens till att åka fram med överlivet och avbrotten blir ju inte direkt bättre för att jag gör så...
 
Men jag är jättenöjd över passet för allt annat var verkligen super! Sen så tyckte jag inte att Spirit såg så fin ut när jag red men det var för att Soffan red på sin dressyriga dressyrhäst med jättefin exteriör och fint steg och bla bla blaa och så sitter jag och harvar runt på min lilla "övrig häst" ponny...

New stuff!

Jag och mamma tog en sväng in till stan för att köpa ett nytt vitt drssyrschabrak och blindbrodd och den här gången blev det bara en sak mer som följde med hem och det var ett par ridbyxor. Jag har varit på jakt efter ett par nya ett tag nu och nu när det är 50% på Hööks så slog jag till på ett par vanliga jeans ridbyxor. Alla kläder runt hästsport är så sjukt dyrt och jag tycker inte om det. Priserna tar bort glädjen från att shoppa, jag älskar att shoppa och jag verkligen älskar fynd men jag hittar aldrig några fynd bland ridkläder vilket jag tycker är jättetråkigt.
 
Vi hittade inget dressyrschabrak som jag tyckte om på Hööks så vi åkte vidare till Glada Hästen och där så fanns det ju bara svin dyra märkes schabrak som kostade minst 500kr och de var inte ens fina... Men jag fick ögonen på något vitt långt ner i högen med schabrak och det var ett helt vitt, utan märke, stilrent och prisvärt! Så vår lilla shoppingtur blev rätt bra tillslut!
 

Dagen

Idag har det varit en bra dag :) Gick upp vid 7 för att ta mig ut till stallet. Var i stallet ungefär 9. Hämtade in olle och gosade med honom. Ryktade av honom ordentligt och vid halv 11 red jag, Linnéa K, Sofia och Moa iväg. Vi red till en stig där vi först travad fram och tillbaka. Sedan körde jag och Linnéa lite intervall träning. Och jag kan säga att Olle tyckte det var kul. Han fick gasa på riktigt ordentligt dock blev han väldigt stark, skulle haft pelhamstången... Men men, jag fick använda rios bak som stoppkloss (y). Efter några intervaller red vi hemåt, och jag kan säga att Rio och Olle var lite övertaggade då ;) Men vi satt bara och skratta åt dem :D
 
När jag kom hem åt jag och la mig en lite stund, sedan gav jag mig av mot gymmet ! Tanken var att jag skulle köra kondition men mitt knä svek mig, tror det blivit lite mycket löpning den sista veckan så ska hålla mig borta ifrån löpning i 1 vecka nu och se om det blir bättre. 
 
Nu ligger jag och kollar på tv, och ja, det är planen för resten av kvällen. Imorgon är det tandläkarn som gäller. Ska sätta in en till tandställning, den här gången i underkäken. Suck, vill inte ha det, gör ju ont... Men det är bara att bita ihop, om ett år så har jag förmodligen inte en metallbit i munnen och det ska bli så SKÖNT !
 
Tv:n kallar nu !
 
Bild från förra sommaren !
 
Ha det bäst!
Puss&Kram
 

Fy för vidriga insekter....

Dagen började med att jag lömt bort att vi hade HARKUS möte så jag ringde mormor om sista minuten skjuts så jag hann till mötet i tid! Stolt där! Mötet varade i ungefär en timme och vi var värsta duktiga på att hålla oss till ämnet, med vissa små undantag.
 
Efter mötet så skulle min skjuts till apoteket en sväng och kön var väldigt lång och jag satt i bilen i typ en timme och jag tror jag somnade några minuter så jag blev värsta pigg när jag kom hem! Så nu har jag varit en duktig dotter och rensat ogräs men jag är långt ifrån klar... Jag tycker inte speciellt mycket om insekter och det kryllar av äckliga insekter i rabatterna så det tar lite extra tid eftersom att krypet måste försvinna så att jag inte ser det innan jag kan fortsätta. Men vad gör man inte för att göra sina föräldrar glada! :D

Terräng

Var nere i strömsholm och hoppade terränghinder förra måndagen. Och jag måste säga det, SÅ JÄKLA KUL.
Jag tror jag har hittat min nya gren, vilken jäkla adrenalinkick. Hästen var också glad över att få galoppera snabbt och hoppa nya hinder.
 
Det roligaste måste nog ha varit det djupa vattenhindret. Olle tveka lite i början men sedan for vi bara igenom det som ingenting :D Olles ägare var där och hon tyckte vi båda var jätte duktiga och att Olle egentligen skulle ha gjort det här hela sitt liv. Det kan jag faktiskt hålla med om, det var en helt annan häst som galopperade över österängarna på strömsholm.
 
Det var riktigt kul, verkligen. Att Olle inte krånglade när vi skulle lasta honom hemma gjorde bara dagen bättre, duktig polle :D
 
Fina hästen :D denna bild är dock inte från Strömsholm :(
 
Ha det bäst!
Puss&Kram
 

Planering + Dagens Ridpass

Hallå där :D
 
Sitter just nu och planerar lite. Bland annat vilka tävlingar jag ska på i höst :) Tittar även lite på tv och kopplar av :)
 
Dagen har varit bra. Har legat och slöat fram till ungefär tre. Då drog jag mig till gymmet tränade lite, hade en väldigt bra känsla så det slutade med att jag sprang 6 km :D är väldigt stolt över mig själv. Jag förändrades totalt när jag började på strömsholm, och jag förändrades in till något bra :D
 
Därefter bar det av till stallet. Olleman fick ett dressyrpass med inslag av lite bommar :D Började med att jobba honom på volter för att bli mjuk, här jobbade jag på halvlånga tyglar. Sedan jobbade jag på en åttvolt. Men varierade storleken på volten ganska mycket. Han blev väldigt mjuk och fin så bestämmde mig med att avsluta på ett lite lekfullt sätt.
 
Jag hade lag ut två bommar med ett relaterat avstånd. Avståndet var 21 m. Jag började med att bara försöka få en bra rytm och det gick väldigt bra. Sen började min kära vän Linnéa ;) som också va där rida mellan bommarna, så det blev en liten tävling. Ponny vs Häst ;) Jag red som mest på 8 galopp språng i mellan och som minst 4. Linnéa red som mest på 9 och som minst på 5 ;) Så man kan väl säga att det blev lika :D
 
Sedan bytte vi hästar medans vi travade av, haha kan säga att det kändes väldigt skumt att rida ponny men så jääääkla kul är det ;) Måste säga att spirit är otroligt mjuk i sidorna och väldigt fin att rida på, dock lite skumpig... haha :D Linnéa har gjort ett sjukt bra jobb med den hästen. Så himla kul att se :) Tror att Linnéa tyckte Olle var lite jobbig, men när jag förklarade hur hon skulle rida så släppte det lite. Men han är inte så lätt, det tar ett tag innan man lär sig :)
 
Favvobild ! Han ser så lycklig ut :D
 
Nu ska jag leta lite mera tävlingar !
Puss&Kram
 

Dagens ridning 25/6 2012

Idag tog vi oss till ridhuset och trimmade lite dressyr. Vi måste komma i dressyrform tills på lördag för det är ju inte bara terräng. Jag red på det vanliga bettet idag men jag hade tänkt att rida på parerstängerna nu innan tävlingen för att se vilket bett som känns bäst, har inte ridit med parerstängerna på ett bar tag nu eftersom att det funkat bra med det vanliga tre delade.
 
När jag red fram så kände jag om han kunde flytta undan rumap på volt utan att bli alledelles förböjd eller att han skjuter ut bogen och han gjorde det hyfsat bra. Jag kände inte riktigt att bakbenen trampande under men det var troligtvis på grund av att jag hade dressyrsadeln och inte hoppsadeln som jag haft när jag gör den övningen. Senare gick jag vidare på ett rida mycket mjukgörande på volt och sen göra skänkelvikning ur volten till spåret där jag fattade galopp ur skänkelvikningen och det gick jättebra. Spirit var verkligen lydig för skänkeln och jag kunde till och med öva på min svaga sida (att jag har mina händer vid knäna och alledelles för långa tyglar) utan att han bråkade emot allt för mycket. Men ger inte jag upp så gör han det efter en liten stund. Efter att jag gjort smma övning ett par gånger i rad så lärde sig Spirit vad han skulle göra och blev lite springig när vi skulle fatta galopp men fin var han!

Mys pys väder! <3

Nyligen kommit hem från banarbetet i Baståsen. Det var riktigt kul fast tungt! Det kändes inte så jobbigt när vi höll på men i bilen hem kunde jag ha somnat om det inte var för det supervackra regnvädret. Vädret hade lite av allt möjligt att bjuda på idag men mest regn, oturligt nog.
 
Jag är fett taggad på tävling nu! det är bara 6 dagar kvar innan det är DM (min första start i P80)!!! Det känns verkligen som att det kommer gå super, speciellt i dressyren av någon konstig anledning men så känns det!
 
Sliter hårt med att måla stenarna (stenarna va det lätta jobbet) det som var lite mer krävande var att risa en igelkott... Blev tyvär ingen bild på vårat mästerverk för det öste ner när vi var klara.

Dagens planering, lite smått

Dagen börjar med att mamma väcker mig för att vi ska ut till stallet och fodra och släppa ut hästarna. Det var ett tag sen vi hade morgonfodringen men det är alltid lite uppfriskande att vara i stallet tidigt på morgonen.
 
Klockan 10 ska jag vara i Baståsen för att hjälpa till att förbereda hindren till terrängen nästa helg. Jag är faktiskt lite nervös för att åka dit... Jag har ju alltid varit medlem i Hark och ingen annan klubb så jag vet inte riktigt hur jag ska "gå till väga", eller vad man nu säger. Eftersom att jag blivit erbjuden en plats i Baståsens lag-SM satsning så är jag nu medlem i Baståsen, så det  är därför jag och mamma ska åka dit och hjälpa till idag.
 
Ikväll blir det till att dressyrtrimma med Spirit, måste ju rida fint på dressyrmomentet nästa lördag!

What would I be without you <3

A horse is stil a horse without the rider, but the rider is just a human without the horse <3

Godmorgon, hehe...

Jag har sovit i 13 timmar idag... Jag fattar inte hur jag kan sova så länge! Hade jag inte hört min bror vid klockan 12:40 så hade jag inte vaknat... Jag var inte ens ute igår! Mamma vakna vid samma tid men hon hade ju varit på fest och kom hem senare än vad jag gick och la mig. Jag har verkligen inte gräns på hur länge jag kan sova... Och nu är hela dan borta.
 
Josse har Spirit idag så jag kanske vilade ut mig när jag kunde? Who knows... Det kanske var jobbigare än vad jag trodde att vara på ponnyridningen igår, men tanke på ponnyridningen... Jag har värsta fina brännan på ryggen. Jag hade brottarlinne på mig igår så jag har en sån bränna plus BH-bands bränna... Jättesnyggt! Fast det är bara på ryggen?
 
Aja, ha en bra dag allesammams! :D

Midsommarafton!

Timmarna bara flög förbi nere på Strömsholm och det tog aldrig slut på barn. Hästarna fick inet mycket vila och inte vi ledare heller för den delen men det är så det ska vara när man är iväg på ponnyridning. Det var verkligen jättekul att det gick så bra och att barnen bara strömmade in, vi hade med oss fyra ponnysar och deras högsta paus var väl runt 2 minuter kanske. Jag fick äran att gå men lilla söta Polly ganska länge men efter ett tag började det kännas i foten... Jag hade kunnat gå mer om rundan vi gick på var plan men det var den inte riktigt så det kändes lite i foten. Men går man inte med en ponny får man slänga upp barn på hästarna så då fick jag göra det istället.
 
Spirit fick stå idag efter att han gått ganska så hårt tidigare i veckan plus att det blev lite ont om tid nu eftersom att ponnyridningen var mitt på dagen. Så nu ska jag inte göra någonting resten av kvällen, sitta hemma och bara ta det lugnt, ta hand om Turbo när mamma och pappa ska iväg på lite midsommarfirande med mammas jobbarkompisar. Jag ska se till att hitta någon riktigt bra film och mysa i soffan med Turbo!

Hoppträning 21/6 2012 <3

Hann inte med att skriva något om träningen igår för jag hängde med mamma och en av hennes jobbarkompisar till en annan jobbarkompis för att "busa" lite. Hon som vi busade hos fyller 50 år idag och så hade hon gift sig utan att sagt något så mamma tänkte inte låta henne gå "ostraffad". Jag tycker själv att vårt pynt blev riktigt fint!
 
Men om hoppträningen nu då, Spirit var sjukt duktig! Jag hade en sån bra känsla och jag ville verkligen bevisa för mig själv att vi kan ta oss runt en 1m bana utan att stanna. I framridningen gjorde vi lite enskilt för det var bara jag och en till som tränade, ganska så chill! Vi som red behövde rida lite olika saker så vi red runt lite medan Karin gav oss lite hjälpande ord. Spirit blev riktigt mjuk och fin och det kändes jättebra att få rida igenom honom ordentligt på marken. Sen så när vi började hoppa fram så var jag lite flummig men det blev bra tillslut. Sen blev banan 1m och asså... Jag tror aldrig att jag ridit så som jag gjorde, eller jo kanske för jättelängesen. Det kändes verkligen som om att det var 2010 igen! Älskade 2010!!
 
Nu så ska jag käka lite frukost och åka ut till stallet för att mocka och fixa sen blir det till att åka på ponnyridning nere i Strömsholm!
 
Ha en bra dag!

Skutt och lite andra bilder!


Galopp bilder!


Terrängträning på Bastis!

Nu har jag kommit hem och ätit mat efter att tillbringat kvällen på Baståsen. Idag fick jag hoppa stora hinder! Förra gången så sa Sanna att jag skulle gå upp och hoppa lite 80 hinder men jag fick hoppa massa 90 hinder och det var svinkul! Sen så blev jag lite chockad över att vi ens kom över vissa utan problem. Men det var några som var lite jobbigare och där fick jag ha draghjälp för att Spirit skulle hoppa men efter lite om och men så kom vi över allt!
 
Men dagens roliga var när vi skulle hoppa ner i vattnet. Det finns ju ett upphopp men man kan ja ta det som ett nerhopp och jag har aldrig ridit ner för det förut men någon gång måste vara den första. Första gången så stannade han men andra gången hade vi lite draghjälp och då kom han ner i vattnet men jag vette fasiken vad han gjorde. Sanna sa att det såg ut som att han skulle dyka för han verkligen kollade på vattnet mellan frambenen... Konstigt kändes det att sitta på och jag slog i rumpan i bakvalvet, men ner kom vi!
 
Är helt slut av nattens aktivitet och träningen så det blir till att gå och krama kudden tidigt! Bilder och film kommer upp imorgon, det blev inte så mycket film för jag ville ha lite bilder och jag har kollat igenom kameran och det finns en helt underbar bild som är min nya favoritbild! :D
 

Hoppsan foten är visst svulen....

Nu är man hemma igen efter en rolig kväll på Hallsta ridklubb! Kom hem med bara en stukad fot, hehe... Vi spelade bränboll och när man inte vill bli bränd så slänger man sig, bara det att det inte är så bra att landa i en grop... Men jag kan gå och jag kan trampa ner hälen så jag kan rida! Å jag har terrängträning ikväll så det är bäst för foten att bli bra! Sen imorn blir det hoppträning, ingen vila här inte (vila är för mesar!) där är bara att bita ihop och köra! Men förutom foten så va det en sjukt kul kväll hoppas att alla andra tyckte det också.
 

Mina stövlar!

Kände bara för att visa hur fina mina stövlar är. Jag vet att alla har sett sånna här stövlar förut men jag är riktigt nöjd över köpet! Stövlarna hjälper verkligen till att få mina skänklar på plats och jar har jobbat så länge nu med att få dem på plats och jag måste tänka på skänklarna hela tiden men det behöver jag inte göra med mina nya stövlar!

Tältövernattning!!

Det här blir sista inlägget för idag. Det är tältövernattning i stallet så jag kommer spendera dagen/natten där. Har inte hunnit gjort något tidsinställt tills ikväll men imorgonbitti så har jag fixat ett. Man får hoppas att det kommer några deltagare för det ryktas om att det är väldigt få som anmält sig... Tråkigt att höra sånt men då får man göra det bästa av situationen och ha så kul som möjligt med de som anmält sig!

Ha en bra dag! Det ska i alla fall jag ha! :D

Promenad bilder!


Hinner/orkar inte...

Efter maten tog jag Turbo och gick till stallet och det tog sin lilla tid och jag blev väldigt trött av att gå. Jag brukar oftast inte bli så trött av att gå rundan runt stallet men idag blev jag det så bilderna som jag tog på Turbo och Spirit kommer upp imorgon för jag måste gå och lägga mig nu, helt slut...

God natt!

jaha, resten av kvällen då?

Då var man hemma efter att Jessica haft sin lektion. Spirit var som vanligt lite mer frammåt och tyckte att det var väldigt skönt att han "slapp" mig... Han sprang på men Jessica gjorde ett jättebra jobb med honom. När Spirit sprungit ur sig lite så blev han lite mer lydig, såg det ut som i alla fall. Han blev ganska så svettig av arbetet och han sökte sig neråt lite då och då så det börjar ta sig! Men Spirit är ingen lätt ponny han är sjukt svår fast jag tycker inte det eftersom att jag är så van att bara rida honom men det kommer jag säkert märka när jag börjar på Strömsholm och får rida lite andra hästar. Sen så är Spirit sjukt skumpig också så det är inte lätt att försöka jobba honom i traven för all konsentration går oftast till att inte skumpa av... Men Jessica och Spirit tog sig igenom en hel lektion och jag tror att båda fick jobba en del.

Nu så ska jag inte göra någonting resten av kvällen... Men jag känner för att ta kameran och ta mig ut till stallet och ta lite sommarbilder på Spirit. Fast det är inte så fint väder men jag tycker faktiskt att det här ljuset är jättefint, det behöver inte vara soligt varje gång man ska ta kort. Just nu fick jag en liten kreativ kick, brukar få lite olika "kickar" ibland. Jag fick en bild i huvudet som jag skulle vilja få på kort och jag ska nog försöka fixa den ikväll! Håll utkik här lite senare för det är svårt att förklara bilden som jag vill ta. Men här är väl en liten ledtråd!

Ännu en seg morgon...

Vad kan jag säga, det är sommarlov och man får sova hur länge man vill och även fast jag går och lägger mig hyfsat tidigt sover jag ändå jättelänge på mornarna. Jag är verkligen en sju sovare, hehe. Men idag hade jag ställt klockan på 10:00 för jag tyckte att jag inte behövde sova längre än så men... Jag snoozade i två timmar...

Men nu är jag uppe och jag är faktiskt pigg, troligtvis för att jag är väldigt utvilad och jag ser inte det som något negativt! Snart så bär det av till stallet men jag ska själv inte rida. Jessica ska ha en privat lektion för en av ridskolans ridlärare och hon frågade om hon fick låns Spirit och det fick hon. Jag kommer vara med och lyssna och verkligen försöka lära mig att se vad som behövs göras.

Men innan vi kan åka till stallet så händer en tråkig sak... I en vecka nu har det stått en islänning tillsammans med Mirò och han mår inte så bra i sina hovar och kommer inte bli bra. Det är så tråkigt när det bara finns en lösning, men jag vet ju att det är bättre så än att se ponnyn lida...


Bildbomb från dagen!



Dagens film!

Jag kan ju inte direkt säga att jag är nöjd över min prestation i LB:n men jag kom runt i alla fall...


Tävling i Köping!

Dagens tävling skulle vara LC och LB på gräsbanan men eftersom att vädret inte var på vår sida så blev det inflyttat till ridhuset. Jag har aldrig känt att jag fått bra med plats i Köpings ridhus och det syntes jättetydligt i LB. Men i LC gick jag nolla i grunden men petade första hindret i omhoppningen och hade jag inte gjort det hade jag kommit 5:a av 5 plaserade för jag hade en jättebra tid! Jag red verkligen omhoppning, jag brukkar oftast ta de långa vägarna och trycka på lite i galoppen men inte den här gången. Jag är verkligen jättenöjd över LC:n.

Men LB:n... Resultatet blev två stopp och två ner och troligt vis en del tidsfel. Men det är bättre än förra gången jag tävlade LB som var i Sala i höstas så jag ramlade av på andra hindret... Jag får väl vara nöjd att vi kom i mål. Men så blir det när hjärnan är på Saturnus och inte i Köpings ridhus som den skulle vara. Jag ska fixa filmen efter att jag tagit en liten power nap och då får ni se själva varför det gick som det gick, det är så tydligt och jag gjorde ingenting åt det! Dumma dumma mig... Men Spirit skötte sig jättebra och han kunde inte ha gjort något annorlunda eftersom att jag inte var närvarande.

Red min första tävling i mina nya stövlar och dem är sååå sköna och skänkeln håller sig på rätt plats! Mina gamla har blivit lite slitna så eftersom att dem är slitna så känns det som att mina skänklar flyger lite hej vilt över hindret.

God natt och sov gott!

Nu så är det dags för sängen. Jag har varit så sjukt trött hela dagen men ändå så sitter jag uppe istället för att gå och lägga mig... Jag har väl någon princip sak att man inte ska krama kudden tidigt på sommarlov. En jäkligt dum sak om jag får säga det själv eftersom att jag tävlar imorgon.

Så imorn får ni hålla tummarna för mig för jag startar min första LB för året och jag är faktiskt jättenervös, vilket jag inte brukar vara så jag vet inte om det är ett bra eller dåligt tecken. Aja god natt!

//Linnéa

Fullt med folk på bergsgatan 32!

Riktigt fullt har det inte varit, det har varit mer folk här hemma. Men det blir mycket folk när man har en ganska så medelstor släkt och man har kalas för lilla mig! Eftersom att jag fyllde år i torsdags så var vi ju tvungna att bjuda hem massa släkt och min plan var att bjuda in så många som möjligt för så blir det mer presenter! Det blev en del presenter och jag är jätteglad över allt. Jag fick en hel del pengar så nu har jag råd med allt som jag vill inskaffa til sommaren. Sen så har jag råd med en kurs som västmanlands ridsportsförbund annordnar i mitten av augusti på Strömsholm! Kommer bli awesome!

Efter att allt folk fikat klart och åkt hem så åkte jag och mamma ut till Spirit för att bada och fixa det sista inför tävlingen imorgon. Jag hade tänkt knoppa och testa något nytt (måååånga knoppar) men det såg bara fel ut och efter att jag knoppat ett par knoppar redan så orkade jag inte knoppa igen så det blidde inga knoppar. Men det är ju hoppning och då kan man ha utsläppt man!

Rosor+500kr från farmor och farfar (och två ljusstakar men de fick inte plats på byrån)
Orkidé+300kr på Staduim från farbror m. fam
Midsommarblommor+500kr från mormor och morfar
Kort+Godis från Jessica och Lena
Två pikéer från morbror och kusiner
Bodyshop kit från Mickis
200kr på Stadium från gudmor/fadder m. fam
300kr på Stadium från morbror m. fam
300kr på Staduim från Fredrik (bror)
Halva kursen på strömsholm från mamma och pappa

Mycket nöjd och glad över mina presenter!

Gårdagens hoppträning...

Usch och fy! Känslan på gårdagens träning var sjukt dålig. Jag va sur för en liten skit grej och det märktes så tydligt... Vi skulle hoppa ett räcke som stod på volt och det låg på 1m så Spirit tyckte det var jättejobbigt att hoppa de så han stanna flera gånger och jag blev bara argare och argare vilket inte är så bra. Men vi kom över till slut i alla fall men jag var fortfarande arg så han stannade på två andra hinder också. Jag blev så ledsen för det var verkligen jättejobbigt att han stannade, jag har levt på rosa moln i ett par veckor nu och igår fick jag en reality check och det var inte direkt någon mjuk landning... Jag ville bara gråta. Men jag kämpade mot tårarna och försökte fokusera på framridningen som var jättebra! Där red vi travbommar på volt i båda varven och Spirit var väldigt avslappnad och fäldigt följsam vilket jag tycket jättemycket om. Så jag är jättenöjd över framridningen men inte själva hoppningen. Men det är väl bra att det kom fram igår så att det inte kommer fram på söndag då det är tävling i Köping och jag ska starta årets första LB! :D


Its my birthday, its my birthday!

Nu så är jag 17 år! Grattis till mig själv, haha sorgligt... Men min dag har varit super än så länge så jag tror inte att så mycket kan förstöra den! Hihi! :D Mobilinlägg så blev ingen bild ;)

Nästa stopp Dingtuna!

Nu har jag varit vaken i ungefär 3 och en halv timme, hehe. Men så blir det när man kommer hem sent och inte har några problem med att sova! Men i alla fall nu snart ska jag ta mig ut till stallet på något vis, antingen fråga min bror om han jan skjutsa eller så får jag väl ta och cykla... För mamma jobbar sent idag så jag måste fixa allt i stallet själv och sen när hon kommer så blir det bara till att lasta in Spirit i transporten och åka till Dingtuna för det är hopptränings dags!

13 juni 2012!


Foooooood!

Benny forever alone! xD

Det blev till och med en bild på mig :O

Jag lyckades verkligen fånga ögonblicket här. Benny=jag vill hitta på nått, Simon=vad har jag på skon?, Adam=trubaduren, Mickis= I loooove being around people!

And finally the beautiful sunset!

Dagen före my B-day!

Igår blev en väldigt rolig dag! Men en aning stressig. Jag åkte ut till stallet typ halv 12 eller nått? Jag kommer inte riktigt ihåg... Sen så putsade jag träns och så fixade jag stallet och red ut och gjorde 5 intervaller och det var skitkul! De första tre intervallerna galopperade vi lugnt och sansat men sen så ville jag att det skulle gå fort och det kunde det göra. Själv är jag jättenöjd över gårdagens ridning för Spirit kunde verkligen gå i det tempot som jag ville att han skulle gå i och det är super!

Den svettiga hästen efter intervallträningen ;)

Sen så kom jag hem vid halv 3 och jag skulle vara och möta Mickis och dem andra klockan 3... Fick en aning brottom då eftersom att jag inte fixat någonting... Men jag hann faktiskt! Fast jag hade kunnat vara lite sen för det var bara Mickis som va i "tid".

Vi gjorde inte så mycket speciellt, vi grilla, vi prata, vi gjorde det vi kände för. Men klockan 19:00 satt vi i Linnéa Bion för att kolla på Tunboshowen! Jag vet inte vad jag ska säga om den... Vi kan säga såhär: Man tycker att sin egna show är mycket bättre än den showen som är året efter. Och de som har sin show tycker att den är den bästa showen ever. Så var det för mig i alla fall. Jag vet inte riktigt hur det är för 96:orna.

Efter showen så va vi ute och gjorde i princip ingenting men jag kom hem vid halv 2. Hade sjukt trevligt igår måste jag säga!

Nu ska jag till Mickis för att äta tårta till frukost och efter det ska jag lägga upp lite bilder från igår! :D


Dagens planering!

God morgon allesammans!

Jag måste då säga att det är grymt skönt med sommarlov. Man kan liksom bestämma när man vill gå upp själv. Men jag kunde inte gå upp hur sent som helst för jag måste ut till stallet för att rida och putsa alla saker tills på söndag. Kommer inte hinna med det om jag inte gör det idag...

Sen ikväll blir det en liten "återträff" med lite kompisar från Tunbo. Fast det är bara en av dem som jag inte träffat på typ ett år. Men han går i skola i typ Kalmar eller nått så det är en bit... Så planerna för kvällen är att umgås med dem och grilla sen gå och kolla på 96:ornas Tunboshow där den häär tjejen är med. Ska bli skit kul att gå och kolla på den. Förut när man sett Tunboshowerna så har man längtat efter sin egen men jag var med förra året så det kommer nog kännas lite konstigt.

Nej, men nu måste jag cykla till stallet vi ses! :D


Mirò


Mirò är även han ett Svenskt halvblod och han är storebrorsa till Lacoste. Jag tror det var så att Mirò och Lacoste hade samma mamma men inte samma pappa, hel syskon är de i alla fall inte. Mirò är Ann-Sofis och hon tävlar ingenting på Mirò, hon har honom mest för att hon ska rida lite och så (som jag förstod det). Men Mirò har tidigare gått som voltige häst och varit riktigt duktig på det. Jag har även ridit honom (som ni ser på bilden) och han är inte lätt. Han är sjukt lång och väldigt svårt att rida ihop. Han är lite konstig måste jag då säga, inte något illa menat men när han är i stallet står han ofta och bara stirrar ut genom fönstret. Men han har varit bra att ha för han gick ju med Spirit ett tag innan han blev lite dålig i fötterna och då uppfostrade han Spirit (lite grann i alla fall). Mirò och Spirit har sina likheter och en av dem är att båda blir väldigt leriga när det är lerigt ute...

RESULTATET HAR KOMMIT!

Gissa vad som kom med posten idag!

Resultatet från antagningsprovet på Strömholm kom i ett stort kuvert. På pappret fanns kriterierna för det olika betygen man kunde få och såhär står det:

MVG = 60p
Innebär:
Den sökande bedöms ha en ganska bra sits som möjliggör god hjälpgivning och känsla för inverkan

VG = 30p
Innebär:
Den sökande bedöms ha en tillfredställande sits som möjliggör godtagbar hjälpgivning och visar prov på inverkan.

G = Godkänd utan extre poäng
Innebär:
Den sökande bedöms ha en godkänd sists som möjliggör viss hjälpgivning, men med något svag inverkan.

IG = Ej aktuell för antagning
Innebär:
Den sökande bedöms ha en icke godkänd sits vilket ger en otillfredställande inverkan. För närvarande bedöms den sökande inte kunna tillgodogöra sig utbildningen, men med fortsatt regelbunden träning för instruktör finns förutsättningar för att döka och eventuellt komma in nästa år.

Mitt resultat blev VG och jag är sjukt nöjd! Dem är verkligen stenhårda så jag kan inte vara mer än nöjd. Så nu får jag 30 extra poäng som jag får lägga till på mina hödstadiebetyg och då får jag 315 poäng så det ska nog mycket till att jag inte skulle komma in. Jag är verkligen så sjukt glad! Nu känner jag mig jättetrygg, jag tror det är typ 99% chans att jag kommer in så nu kan jag verkligen andas ut och bara vänta in datumet som jag får reda på om jag kommer in eller inte. Så sjukt härligt! :D

Jag vet att det blev spegelvänt men där har ni bevis!

Planering


Tänkte lägga ut en liten planering på veckan :)

Måndag: Gym och hjälpa mamma i stallet.
Tisdag: Dressyrträning för Mats.
Onsdag: Gym.
Torsdag: Gym och Hoppträning för Erik.
Fredag - Söndag: Åker till Fredrik på "semester".

Nästa vecka kommer jag bland annat åka till strömsholm och hoppa terräng. Det ska bli riktigt kul, jag ser verkligen fram emot det :D

Ha de bäst!
Puss&Kram


Söndag !


Igår var vi iväg till Strömsholm och tävlingarna. Vädret var inte på vår sida som Linnéa redan nämnt :)
Vi kikade lite på Omg 1 i Agria Allsvenskan sedan gick vi till utställningsområdet. Jag fick med med ett marinblått schockemöhle schabrak, ett Newmarket täcke, en piké och ett regnställ :) Det är alltid kul att komma hem med lite nya saker :)

Vi kollade på 1.40 hoppningen sen och jag lärde mig några saker. Det är väldigt väldigt nyttigt att kolla på dem större klasserna och se hur ryttarna rider där. Efter det åt vi lite och sedan började det vräka ner... Inte så kul väder.. Tanken var att vi skulle kolla på 1.50 klassen också, men med tanke på vädret så åkte vi hem efter Omg 2 i Agria Allsvenskan, det trista var att det slutade regna när vi åkte hem och sen regnade det inte mer, så kunde ha sett 1.50 hoppningen... Lite surt.

Så såg min söndag ut :)

Detta Schabrak fick jag med mig hem ;)

Ha de bäst!
Puss&Kram


Lacoste


Lacoste är ett Svenskt halvblod och är runt 1,70 i mankhöjd (jag vet inte exakt). Han ägs av Linnéa Rapp och det är hon och hennes familj som äger stallet. Lacoste är en superfin dressyrhäst men han är väldigt ung. Han är 6 eller 7 år (jag har inte riktigt läst på) men han är redan startad MVS C.

Han är klart den snällaste hästen i stallet och han är grymt söt och hans personlighet är helt underbar. Men han har varit borta ett tag nu när Linnéa går i skola i Uppsala men han är nu hemma för sommaren.

Dagens ridning 11/6

Idag blidde det lite lite dressyr i paddocken. Spirit var verkligen jättestel men det blev lite bättre efter en stund. Jag var även tvungen att rida fint och bra för Mickishängde med ut till stallet idag (eller snarare hon släpade mig ut för hon ville gå en promenad...). Så jag gick till stallet idag! Stolt!

Jag hade tänkt träna lite på dressyrprogrammet som jag ska rida den 30 när det är DM i fälttävlan. Kommer gå jättebra! Eller inte... Jag är alldeles för lat för att verkligen rida igenom Spirit så att han håller sig lite fin i några dagar. Men snart så har jag nog tröttnat på att vara ledig så då kommer jag säkerligen vilja jobba Spirit lite mer och lite längre. Men denna vecka så har jag fullt upp! Resten av idag och imorgon ska jag städa så att det skiner här hemma eftersom att jag ska ha ett litet födelsedags kalas på lördag. På onsdag ska jag fixa allt till tävlingen på söndag och på torsdag så bokade Mickis upp mig på förmiddagen och på kvällen är det hoppträning. Sen på fredag så blir det till att rida Spirit på morgonen för jag vill åka till Eskilstuna på Rix Fm festival då!


Tv:en var upptagen...

Som många kanske vet så är det fotboll på tv eller så har det vart? Men det spelar ingen roll. När det är fotboll på tv så tittar min pappa på det men min mamma gör inte det (och inte jga heller för den delen) utan vi sysselsätter oss med något annat till exempel åker ut till stallet. Men nu hade vi redan vart i stallet idag så då fick vi hitta på nått annat. Så jag letade reda på vårat Yatzy. Jag, mamma och min bror (till en början) satt och spela det och jag van 6 gånger av 7 spelade spel. Ganska så stolt! Men jag hade jävligt mycket tur så jag kanske ska satsa på lotto inom de närmaste timmarna. Dock fick jag aldrig någon Yatzy men inte dem andra heller.

Haha väldigt värt inlägg men det blir det sista för idag för nu ska jag gå och lägga mig. Jag vet att det inte är så sent, men jag är helt slut efter dagen och så ska jag upp hyfsat tidigt imorgon för jag hade tänkt att rida på förmiddagen imorgon, eftersom att jag har sommarlov nu!!! :D

Godnatt, sov sött, dröm om alla småkryp du mött!

Strömsholm dag 6!

Sista dagen på tävlingarna idag. Jag jobbade hela dagen på ponnyridningen och jag kan sammanfatta det lite kort: Vädret var INTE okej. Ponnysarna blev dyngsura och min jacka användes för att täcka hjälmarna så jag stod där i ösregnet med bar en tjocktröja... Men vad gör man inte för att barnen ska få rida lite dem också. Det var i alla fall många fler som red idag än igår men det var troligtvis på grund av att det var ponnyallsvenskan so gick idag och det kanske är lite roligare att kolla på.

Nu skulle jag egentligen rida på Spirit men jag är helt slut efter dagen. Känner att jag börjar få ont i huvudet, inte bra... Så Spirit fick en liten vilodag. Men nu har jag sommarlov så nu ska det bli två ridpass om dagen!

Under nästa vecka kommer jag skriva lite om alla hästar som står i Spirits stall just nu och jag kan säga att det är en hel del olika hästar. Det kom en till häst till Lärbo (stallet där Spirit står) igår och han är såå söt och han är en Islänning. Det är verkligen så kul att ha så många olika sorters hästar!

Men vi ses när vi hörs! :D


Strömsholm dag 5!

Ja då va ännu en dag över. Dagen är som sagt tillbringad i Strömsholm, på förmiddagen gick jag och mamma och kika på lite transporter och alla är så sjukt fina men också så sjukt dyra... Men det är bara för att det finns en massa finesser på dem. Men vi hittade en som skulle kunna passa bra men vi får se hur det blir. Sen så var jag tvungen att drömma lite och kolla hur det såg ut i en av dem stora bussarna som man kan lasta in typ 7 hästar i. Men det är ju bara onödigt att ha en sån buss när man bara har en ponny.

Nu ska jag ha lite lördagsmys och titta på nån bra film, så vi ses! :D

 


Snart äre dags för ännu en dag på Strömholm!

Nyligen vaknat för att mamma ringde och väckte mig... Men jag kan ju inte sova bort hela dagen när det är Strömsholmstävlingarna. Plus att jag troligtvis kommer få jobba lite även idag fast att jag inte skulle det. Men, men jag är en sån person som ställer upp och hjälper till.

Igår var uppdateringen inte direkt på topp men det var för att jag inte fick någon tid över. Efter att jag kom hem efter skolan igår så åkte jag och min bror till Lustigkulla för att käka och sen åkte vi ner till Gula hästen och köpte kulglass. Mycket gott och speciellt när brorsan betalar. Efter det så slappade vi bara och lyssnade på musik tills klockan blev 3 och då ålte jag ut till Spirre. Där så red jag ut med Sophia och vi hade svinkul! Vi red till Lyckhem och klättrade i en backe och ja, det var ett tag sen vi gjorde det. Sen så galoppade vi runt den lilla åkern som ligger bredvid backen och det var ganska så högt gräs där. Men trots de höga gräset så var Katten och Spirit långt ifrån trötta...

Eftet stallet så firade jag lovet med Mickis i Gropen med lite godis. Jag hade väldigt trevligt och det var så himla fint väder så det var verkligen jättehärligt att sitta på bryggan och sola!

Men nu måste jag dra till Strömsholm, see yah! :D


The day is finally hear!

Då var det dags att glömma bort vilken veckodag det är för nu är det sommarlov! Jag ska verkligen njuta av varje sekund, älskar sommar! Och efter sommaren så kommer jag förhoppningsvis inte gå tillbaka till Rudbeck för jag vill ju gå till Strömholm, eller snarare cykla.

Så skolan idag var bara att åka in till Västerås och sitta i ljushallen en stund sjunga 3 stycken sånger och sen gå till ett klassrum för att få betygen. Jag är jättenöjd över mina betyg jag har inte ett enda E utan jag har bara över det, jag har mest C men jag vill inte säga vad jag har för betyg i de alla ämnena, jag vet inte varför men jag vill bara inte göra det. Sen så fick jag en biobiljett eftersom att jag varit klassrepresentant under året så nu ska jag välja någon bra film som jag kan gå och kolla på.

Hoppas alla får en underbar och trevlig avslutningsdag! :D


Strömsholm dag 3!

Idag då så tog jag dagen lite som den kom. Satte klockan på typ halv 8 för att jag skulle ut till Spirit på morgonen, fast det blev inte så... Jag låg kvar i sängen till klockan tio och sedan någonstans vid 11 eller 12 åkte jag ner till Strömsholm för att kolla på tävlingarna. Jag hann se ganska mycket av 1,30 hoppningen och lite på 1,40 men jag åkte hem ganska så snart efter att 1,40 hoppningen börjat för jag måste snart ut till Spirit. Sen så ville jag inte vara så mycket i solen... Jag har nämligen bränt mig i hårbotten och det gör svinont.

Funderar på att testköra mina nya stövlar men jag är inte riktigt säker på vad jag vill rida idag. Jag är grymt hoppsugen så det kanske blir nått skutt kanske och om jag hoppar så skulle det vara bra att testköra stövlarna, vi får se om jag orkar ta med dem till stallet.


Thursday !


Idag är det torsdag och på schemat står det Uteritt med Olle och Träning på gym.

Det är nu bestämmt att Olle ska varvas ner inför sommarbetet. Ulla kommer att rida som vanligt och jag och mamma kommer varva Uteritter med lugna dressyr pass. Förmodligen så ska vi åka till strömsholm och hoppa terräng innan sommarbetet också, som en rolig avslutning på säsongen. Ska lägga in ett inlägg där jag sammanfattar säsongen också, så det kommer inom kort.

Ni kommer nog få läsa mycket om min egna träning under sommarn :) Fast bara om ni tycker att det är intressant och att det är något ni vill läsa om. Kommer inte bara bli det då vi kommer hålla igång Olle lite under sommaren så det kommer bli några rid-inlägg också ;) Men till min träning. Det jag kommer fokusera på i sommar är att förbättra min kondition och förstärka mina muskler i ben, rygg och mage. Kommer främst fokusera på ryggen då den krånglar lite fortfarande från min skada i höstas.

Men som sagt, om ni vill ha träningstips eller tips på nyttig mat som får dig att orka en hel dag i stallet är det bara att hojta till ;)

En bild från en uteritt förra sommaren :)

Allt från mig tills vidare !

Ha det bra !
Puss&Kram



Lite Information då :)


Jaa då kommer lite information om dem senaste dagarna då !

Söndag: Tävling i Wirsbo. Hoppade individuellt 105 och Laget 100. Olle har inte riktigt varit sig själva på sistone, men inte jätte olik sig så vi körde på ändå. Är inte jätte nöjd över dagen men den var helt okej. I 105 var han pigg och framåt, någorlunda allefall. Resultatet blev dubbel nolla och en 6:e plats men ingen placering. Är inte helt nöjd över ritten då de kändes som om vi var av och på under nästan hela banan. Men jag är superglad över dubbelnollan :D I laget fick vi 10 fel, en vägran, en rivning och 2 tidsfel. Jag red inte ordentligt så det är inte mer med det. Tävlingsplatsen var jättefin, hade önskat lite finare väder och en något torrare bana då det var utomhus.

Måndag: En helt vanlig skoldag, väldigt slapp då det var antagningsprov som min kära vän Linnéa var med på ;) Stalltjänsten var... uhm, rastlös? Jaa vi var väldigt många så vi stod mest och hjälpte dem som var på antagningsprov så vi i ettan gjorde inte så mycket, vilket kändes väldigt konstigt :) Sedan kollade vi på antagningsprovet, och jag är så stolt över Linnéa :D Hon var så duktig och jag kan säga att hon fick beröm av mina klasskamrater över hur fint hon red Harrison :D Tyvärr missade jag när hon red Corazon då jag hade hagbyte, men jag hörde att det hade gått bra :D

Tisdag: Inte mycket i skolan, på stalltjänsten tömde vi några boxar i remontstallet och rensade lite ogräs ;) Sedan var det dags för ridning. Bara lugn uteritt 2 & 2. Lite komiskt så fick jag Corazon ;) Jag kan säga det så att Antagningselverna hade inte kört slut på henne för hon var väldigt pigg :D Sedan var det avslutning på KZ så med andra ord så har jag SOMMARLOV nu. Dock så fruktar jag inför det, kan säga att jag kommer vara ganska rastlös på dagarna... På kvällen bar det av till Hallsta och Olleman. Tanken var att jag skulle rida ut men det slutade med hoppträning för Yannic :) Tanken är att jag ska hoppa för Yannic i höst, så mamma tyckte att det var en bra idé att prova idag och se så det funka bra, och det kan jag säga att det gjorde :D Var så otroligt glad efter träningen :D Även om det gick mindre bra i början så avslutade vi riktigt bra, jag förstod verkligen vad Olle behövde och hur jag skulle göra ;) Jag har otroligt mycket kvar att lära mig av den hästen ;)

Onsdag: Är otroligt missnöjd över mig själv, har suttit inne precis hela dagen och inte gjort ett skit, det enda som var bra över idag var att jag fick träffa min pojkvänn en liten stund. Min fina älskling <3 Annars inte ett skit, inte stolt över mig själv för 5 öre...

Japp, det är vad jag har gjort dem senaste dagarna.

En av dem nya favvo-bilderna på Prinsen och Jag <3

Ha det bäst!
Puss&Kram



Min nationaldag!

Nu är jag äntligen hemma efter att ha varit på Strömsholm heeela dagen och sen efter det vart en sväng in till Västerås för att fira min kusse som blir tonåring på lördag.

Det har inte hänt så mycket annat idag men när jag var på Strömsholm så kunde jag inte säga nej till ett fantastiskt erbjudande! Även jag har köpt ett par Tretorn Falsebo stövlar och jag älskar dem! Jag var faktiskt på jakt efter ett par nya stövlar för om jag kommer in på Strömsholm så kommer jag inte orka ta med mig ridsakerna till och hem från skolan varje dag. En hjälm visst det är lugnt men stövlar är så himla otympliga och dryga att ta med sig överallt, speciellt på cykel...

En fin bild på mina "älsklingar"! :D


Dags att jobba!

Ponnyridningsdags nu då! Nu är vi på plats i Strömsholm med Twister och Polly. Så idag kommer jag spendera mycket tid i Strömsholm sen blir det födelsedagskalas och ponny efter det... Kommer bli rätt så stressigt men det löser sig väl på något vis!

Vi hörs och ses!


Godmorning once again!

Idag är man då ledig eftersom att det är Sveriges nationaldag men jag är ändå uppe med tuppen! Men det är ju Strömsholms tävlingarna nu så jag ska vara nere i Strömsholm och jobba heeeela dagen idag. Dock så kommer jag inte se sy mycket av själva tävlingarna eftersom att det var terrängen idag... Men kommer i alla fall se lite grann!


Dålig uppdatering idag...

Jag har inte haft något att skriva idag och så har det varit en del saker jag gjort mellan 5 och 7 så jag kunde inte skriva om det tidigare och det som jag har gjort under kvällen är att jag och mamma har kollat på hoppmomentet i veckans fälttävlans tävling på Strömsholm! Dock var det bara en som gick nolla, väldigt kul för den ryttaren men väldigt tråkigt för dem andra. Trots den super hala gräsbanan så var det bara en häst som satte sig och gled in i hindret men det var ingen fara med hästen som tur var!



God morgon, god morgon, hör fåglar sjunga glatt!

Det blev en lite konstig morgon idag. Jag går upp i vanlig tid (lite senare än vad klockan ringer) och så fixar jag mig lite, äter frukost osv. Men jag missa bussen... Men det va faktiskt lite tur för jag har ingen lektion nu på morgonen! Fast en liiite jobbig sak är att jag inte vet om jag har min andra lektion idag... Det är fortfarande lite oklart. Jag tycker själv att det är ganska så onödigt att gå på den för det finns ingenting kvar att göra. Så om vi inte har den lektionen är jag ledig! Så om jag är det så blir det Strömsholm som gäller i eftermiddag! Hoppningen och dressyren för fälttävlan går idag och terrängen imorgon (lite synd att jag valde att stå på ponnyridning imorgon...) men jag kan ju kolla på dressyren och hoppningen! :D

Vi hörs och ses!



Hoppträning 4/6

Idag var det hoppträning och det var för att min tränare åker till Sicilien och är borta på torsdag. Vi har länge haft mycket banträning och det har varit roligt men nu så hade vi mera gymnastikträning. Vi va väl lite halv duktiga idag kan man säga. Vi var inte riktigt vakna från början men det är nog troligtvis för att jag va ganska så trött från dagen på Strömsholm även fast det inte var så mycket fysiskt arbete. Men det tar på krafterna att vara så nervös som jag var.

Men tillbaka till träningen, första öveningen vi gjorde är lite svår att förklara för den är ganska så svår. På hindret som ser ut som ett stort kors skulle vi rida över med lite volter så att vi kom rakt på alla bomar och det var då som varken jag eller Spirit var speciellt vakna. Men efter andra varvet så började vi komma in lite bättre i rytmen. Sen stutsen och långsidan finns inte så mycket att skriva om för det är sånt som båda jag och Spirit kan väldigt bra.


Och hemlisen är...

Nu väntar väl alla på att få veta vad hemlisen är för något. Ja... Jag vet inte riktigt vart jag ska börja.

Igår klockan 17:00 så skulle jag infinna mig i Strömsholm och där var det upprop och lite snabb information. Sen så blev klockan typ 21 och då var det dags att sova. Sen på morgonen klockan 06:55 så var det samlig i stallet för morgon stalltjänst. Nu kanske man förstår vad hemlisen är. Jag var på antagningsprov till Strömsholm (samma linje som Johanna går). Vi fick ha stalltjänst med ettorna (Johanna) och sen så vid 9 var det dags att rida.

Jag red en häst som hette Harrison och han va så sjukt lik Spargo (som står på klubben) fast han var inte lika stor som Spargo. Alla ni som vet vem Spargo är och vet vad jag tycker om honom så vet ni att jag älskar den hästen. Det var så sjukt kul att rida Harrison och han gick verkligen jättefint och känslan jag hade var helt underbar!

Efter en stund så skulle vi byta häst och då fick jag rida en häst som hette Corazon. Hon var väldigt het och jag är inte så van med sådana hästar men jag tyckte att jag klarade av det hyfsat bra i alla fall. Jag tror att det är en sådan typ av häst som jag vill ha senare när jag inte har kvar Spirit. Även fast Corazon var vältigt het så gick det ändå jättebra. Jag är så sjukt nöjd över min prestation och hästarna är helt underbara!

Nu är det värsta kvar... Väntan på om man kommer in eller inte... Jag hatar att vänta! Jag vill ha besked på en gång!

Nu ska jag iväg på hoppträning med lilla tordan så vi ses! :D


Då var det dags för storhästarna!

Hejsan hoppsan! Just nu är jag i Wirsbo idag igen. Men den här gången är jag med som hästskötare åt Kalnins. Det är finalen i div 3 häst och Johanna hoppar med hon också i laget så jag ska vara på henne om att hon ska skriva om dagens tävling! Får jag en stund över från allt hästskötarjobb så ska jag försöka plåta Johanna och Kalnins såklart.

Håll tummarna för Johanna och Kalnins nu!!!


Hemlisen

Imorgon gäller det. Lova att ni håller tummarna för mig!! Kommer inte kunna somna ikväll för jag kommer vara alleles för spänd och nervös...


Ont om tid...

Det kommer inte bli så mycket uppdatering här idag och imorgon för min del i alla fall. Jag är borta på slav jobb hela dagen och ikväll så börjar det. Så det kommer inte finnas så mycket tid för uppdatering. Men jag har gjort lite tidsinställda så att det inte står still här. Jag fick lite tid över nu på morgonen så jag fixade lite.

Från klockan 17:00 idag till klockan 16:00 imorgon får ni hålla tummarna för mig!!


FILMDAGS!!



Fy fan va ja e gla! :D


Klass 1 LD+5

Framridning:
Jag tänkte inte så mycket på hur jag red fram. Men jag gjorde lite sidförande och kollade så att han var med mellan mina skänklar samt kollade jag starta, stanna och öka minska. Det funkade jättebra när jag inte tänkte så mycket på vad jag gjorde utan bara gjorde det jag gjorde bara för att det kändes bra.

På framhoppningen så tog han för sig sjukt bra. Hoppade fint men han var i och tuschade på räcket så jag tog det igen och han rättade sig jättemycket från skuttet innan.

Banan:
Det enda som gick igenom mitt huvud var "rid nolla". Jag tog det lite lugnt i grunden för att verkligen vara säker på att jag skulle komma runt utan några fel vilket jag gjorde. Så när jag hoppat hinder nummer 7 blev jag så glad så jag försökte göra så att Spirit ökade jättemycket men det gick inte. Spirit har en gräns på hur fort han kan springa när han är i en paddock så jag kortade av vägarna ganska så mycket även fast det inte fanns så många svängar som man kunde gör det på. Men jag lyckades ta mig i mål på 18,8 sekunder vilket blev en vinst och det har fortfarande inte sjuknit in ännu!

Klass 2 LC+5

Framridning:
Jag gjorde precis som i klassen innan men inte lika länge. Eftersom att det inte var så många som startade så behövde jag nästan inte ens hoppa av honom efter prisutdelningen så Spirit var fortfarande hyfsat varm. Men det är alltid bra att känna igenom så att allting fungerar som det ska och det gjorde det.

På framhoppningen tog han för sig ännu mer än vad han gjorde på framhoppningen i första klassen och jag ver inte riktigt med på det. Första gången vi kom på räcket så blev det lite tok med avsprångspunkten och jag tog förgivet att Spirit skulle göra att omsprång men det gjorde han inte och jag blev värsta förvånad. Jag trodde inte att jag fått fram honom tillräckligt men det hade jag tydligen. Eller så har Spirit fått tillbaka sitt braiga självförtroende som han hade förut!!

Banan:
Efter att jag vunnit första klassen var jag så grymt sugen på att vinna igen så jag tänkte att jag skulle göra precis som i klassen innan. Jag tog det lite lugnt i grunden för att vara säker på att det blev en nolla sen i omhoppningen red jag så mycket som det bara gick. Jag ville verkligen vinna så jag red för det. Det syns inte på filmen men så var känslan i alla fall. När jag rider i mål så hade jag fått tiden 18,8 vilket var en ledning (snacka om tangeringshoppning från förra klassen)! Men jag startade som nummer 4 och det var 11 startande i klassen så det var en tjej som gick om mig och det var bara med 5 tiondelar så det var tajt! Men jag är sjukt glad över en andra placering!!! :D

Hemlisen

Nu börjar det verkligen dra ihop sig!! Bara 2 dagar kvar! Sjukt nervös, jag vet ärligt talat inte hur jag ska hantera denna nervositet...


Favoritbild: Dressyr!<3


Nu tittar jag på hästen inte på mig själv. Spirit är jättefin på bilden och mamma fångade verkligen en fin vinkel på honom! Sen så gick det jättebra när jag red inne på banan så det höjer faktiskt upp bilden en aning.

Då var allting klart! :D

Varit hemma ett tag nu men har tillbringar lite tid i stallet idag för att putsa grejor och ponny. Det blev inte knoppar för jag orkade helt enkelt inte göra några men han är putsad och borstad i båda svans och man. Så jag hoppas att han inte skitar ner sig så mycket inatt som han vanligtvis brukar göra natten innan tävling... Men då får jag väl ta till torr schampot igen!

Imorgon blir det då 85 och 95 i Wirsbo och jag är jätteglad och taggad till tävlingen! Det är ett bra tag sen jag tävlade utan att det var lag. Känns faktiskt ganska så skönt att det bara är jag och Spirit som spelar roll men det är grymt kul att tävla lag för annars skulle jag inte göra det. Men ändå rätt skönt att man inte kan "sabba" för någon annan. Eller "sabba" för någon annan kan jag ju göra om jag vinner (mohahaha) men känslan som jag har just nu är att jag bara vill ha kul och att den nervositet som jag kommer få imorn bara kommer vara en mysig känsla, inte som förra året så det nästan kändes som en plåga... Jag har faktiskt gått runt och nynnat på en låt idag som jag inte vet vad den heter men går ungefär såhär: I feel good, dadanadana, and i knew that I would, dadanadnan, I feel good, dadanandna. Jag tror nog att alla vet vilket låt det är!

Önska oss lycka till nu och håll tummarna för det känns som att det kan gå riktigt bra!! :D


Bilder från Dingtuna


Avslutar med en snygg bild på oss och våra pojkar! <3

Favoritbild: Hoppning!<3


Det här är klart min favoritbild när det gäller hoppning och det är väl inte så konstigt?
Visst jag har en del saker som jag skulle vilja ändra på som till exempal min blick och min skänkel men Spirit är jättefin och det finns inga kommentarer om bakgrunden. Skulle man säga att den var fin skulle det inte vara tillräckligt.

Vad e det för dag idag...

... Jo det är dagen då jag varit hästägare i 3 hela år! Dessa tre år är något som jag alltid kommer minnas som min ponnytid. Men jag har fattat ett beslut. Min ponnytid kommer vara i ett till år.

Planen för 3 år sedan var att jag skulle ha honom i 4 år och då skulle jag vara uppe och hoppa MSV B (1.20). Den planen är inte den samma som idag. Idag är planen att få honom så stadig som möjligt upp till LB och det har jag lyckats med tycker jag själv. Men det är upp till bevis den 17:de då jag tävlar LB för första gången det här året. Jag har ju fokuserat mig på att få bra resultat i LD och LC den här våren och mitt mål är uppnått! I dressyren hade jag inge planer för tre år sedan eftersom att jag inte tyckte om att rida dressyr då och nu har jag startat LA:1 och resultatet blev 61% så i dressyr har jag klarat av mer än förväntat. Men det som är mest otroligt är nog att jag startat fälttävlan och kommer ägna mitt sista ponny år till det. Tydligen så var det något som passade Spirit väldigt bra så nu ger vi allt vi har sista året tillsammans!!!<3


Hoppträning 31/5

Sorry hann inte med att skriva om träningen igår. Så jag skriver lite om den nu fast jag har ingen film än eftersom att jag inte laddat in filmerna på datorn än men fixar väl det ikväll.

Träningen blev inte alls som jag trodde att den skulle bli. Eftersom att det var Pay'n Jump på gräsbanan så var alla hinder där ute så det fanns inte speciellt mycket hindermaterial i ridhuset så vi hoppade i paddocken istället. Men det blev en liknande övning men inte riktigt. Spirit var jättesnäll men lite seg fast det blev lite bättre när jag började rida ordentligt.

Finns inte så mycket mer att skriva om för allt flöt på så himla bra och det har det gjort i några veckor nu. Får bara hoppas att det flyter på lika bra på lördag när jag är i Wirsbo!


RSS 2.0