Mats-träning !



Det blir inte riktigt dagens ridning, utan gårdagens ridning ;) Vad som stod på schemat var dressyrträning för Mats. Vi lade mycket fokus på att göra halt på böjtspår vilket hjälpte oss att inte använda handen så mycket i halsen. Det var en väldigt bra övning för mig och olle. Olle kändes väldigt fin i formen i högervarv men något stelare i vänster, men det är sidan vi fortfarande kämpar med :) Det vi har mest problem med är vänster galopp och jag måste medge att efter alla övergångar mellan galopp och halt så blev han väldigt fin i vänster galopp.

I slutet jobbade vi lite i förvänd galopp på serpentiner längsmed långsidan. Jag upplevde att Olle kändes väldigt tung i handen men Mats förklarade att det var bättre att han kändes lite tung då han bar sig själv på ett mycket bättre sätt. Jag tyckte träningen var väldigt bra och jag fick ut väldigt mycket av den :) Tyvärr så har jag ingen bild som jag kan visa upp, men jag ska försöka bli bättre.

Sedan har jag en liten hemlighet som inte är riktigt helt klar men så fort det är säkert så kommer jag dela med mig av den här ! ;)

Puss&Kram


Relax for the moment


Hej Allihop !

Jag har äntligen fått en liten stund till att slappna av. Under den senaste veckan har jag varit väldigt sliten och försökt att sova väldigt mycket vilket inte har gått så bra då det har varit antagningsprov på strömsholm, vi har haft grupparbete som vi behövt göra och har haft träningar med olle. Men nu äntligen har jag påsklov och är helt hästfri fram tills tisdag :) Då står hoppträning på schemat :)

Igår bar det av hem till min kära pojke :) Vi började kolla på en film igår men jag somnade väldigt snabbt (a) Idag har vi varit inne i västerås och hem till mig en liten sväng :) När jag kom innanför dörren så hade min kära mor köpt ett jättefint schabrak till våran kära Olle, nämligen ett oranget Schockemöhle ! :D

Nu sitter jag och min pojke och kollar på gladiatorerna - FINALEN ! :D Jag ber om ursäkt för att det inte blir så hästinsperade inlägg men det kommer snart mina vänner, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge ;)

Nee nu ska det lagas lite mat :)

Vi hörs snart !

Puss&Kram



Snälla väck mig inte imorgon.

Jag tänker nu lägga mig i sängen och säga att jag läser religion men kommer troligtvis sluta med att jag kollar på gossip girl. Orkar inte med att så fort man börjar känna att livet flyter på bra och att man börjar få upp humöret i både skolan och i stallet så får Spirit ögoninflamation igen.

Jag orkar verkligen inte!

Varför ska det vara så jävla svårt att det går bra för mig?! Fagersta hoppningen och dressyren blir det inget av nu när Spirit går under medicinering och han får inte bli "riden" på typ 4-7 dagar... Spirit kommer då vara helt phyk om en vecka vilket kommer vara jätteroligt att jobba bort. JAG SOM HADE TÄNKT ATT HINNA MED 2 RIDPASS VARJE DAG PÅ LOVET!! Skulle inte förvåna mig om jag får F på naturkunskaps provet som jag skrev idag. Och jag kommer definitivt få F på religionen, MEM JAG ORKAR INTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hejdå.


Flying through the pink clouds with you <3



Fy på dig Linnéa!

Jag har ingen aning vad det är med mig men jag har ingen aning om vad jag ska skriva här och det känns så enformigt att skriva vad man gjort hela dagarna. Jag läser en del andra bloggar och där har dem massor med olika inlägg, inte bara hur jobbig skolan är och vad man ridit under dagen. De har så mycket mer men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är... Vilket är lite jobbigt för jag vill också kunna ha sådana bra inlägg själv. Men som sagt jag har ingen aning om vart de bra inläggen ska komma ifrån.

Sen ber jag lite om ursäkt om det var någon som verkligen ville veta vad jag hade för mig igår. Jag var först ute och red innan klockan 10! Sen så satt jag på möte från klockan 11-16... Jätteskoj! Eller inte. Men sen så blev jag bjuden på middag hos Mickis eftersom att hon blir 17 år idag!! (18 nästa!) Måste säga att maten var riktigt god, jag skulle kunnat äta hur mycket som helst!

Idag har jag inte varit ute i stallet än, jag tar en liten paus nu efter skolan. Jag somnade på bussen idag och var nästan påväg att missa kolbäck... Men jag gjorde det inte och det är bra! xD



Ny header!

Jag ver inte riktigt nöjd med den gamla headern och så hade jag lite tid över så jag gjorde en ny. Den blev aningen mörk kanske, kommer säkert ändra den när jag får tid till det.


Spirit fredagen den 23/3

Igår blev det en liten uteritt för mig och Spirit. Det var ju så sjukt fint väder igår så jag ville bara skritta ut och njuta! Fast när solen gått ner tillrtäckligt så att träden stod i vägen för den så blev det lite kyligt. Men är man så osmart och rider ut sent så får man skylla sig själv.

Jag hade med kameran ut och jag fick några fina bilder på älsklingen!




Varför kunde det inte var lördag idag?

BLÄÄÄÄÄ!

Snacka om att ens humör kan ändras under en natt... Jag vaknade på helt fel sida av sängen idag, och en halvtimme för sent... Jag vill ha lördag för jag ska inte göra ett piss imorgon och då får jag SOOOOOOOVAAAA! Idag så har jag inga speciellt jobbiga ämnen men när man har 4 lektioner som inte är så speciellt långa och slutar klockan 15:40 eller 15:50 så är det så jääävligt segt! Jag har hur mycket rast som helst och egentligen så tycker jag inte om rast för skule vi inte ha dem skulle jag kunna komma hem tidigare.

Väldigt värt inlägg, jag vet...

Jag hade lite tråkigt nu innan lektionen så jag redigerade en bild (som inte var så mig för en gång skull).

Fina Lookina och Kalnins :D

Super, super superman!

Helt sjukt!

Det finns verkligen inte någon bättre ponny än Spirit. Han är verkligen hela min värld och han förvånar mig alltid med något och idag så var han helt underbar! Mycket kan nog kanske bero på att han blev masserad i tisdags men jag tänker i alla fall ta åt mig av all den positiva kritiken som jag fick.

Citerar Karin "Ni är ett skolexempel, såg ni rythmen, såg ni blicken, såg ni vägarna?"

Jag är så glad att jag nästan kan spricka! Visserligen så var hinderna inte högre än 70-80 men det var för att vi inte visste hur Spirit skulle reagera efter laserbehandlingen. MEN I ALLA FALL! HAN VAR VERKLIGEN EN DRÖM ATT RIDA IDAG! Och det som känns bäst är att det är jag som fått honom dit med lite hjälp från andra, men det är JAG som ridit honom, det är JAG som har stått ut med alla hans jävulstyg, det är JAG som han lärt honom allt han kan, det är JAG som alltid trott att HAN kan! Så idag visade VI vad vi kan TILLSAMMANS! <3


Why can't time take a break?

Tiden går för fort. Snart så har du varit min i 3 år. Det känns som att det var förra månaden som du blev min. Men det har snart gått 3 år. Kan du inte bara växa 15 cm? Varför måste du vara ponny? Och varför måste jag snart vara för gammal? Visserligen är jag bara 16, men jag är snart 17 och då är det BARA ett år kvar tills jag blir 18... Tiden går alldeles för fort!



You are the only one for me <3



So far, so good!

Dagen har gått och jag har pluggat effektivt! Ger mig själv en klapp på axeln och jag tycker att mamma också ska ha en för hon har varit så snäll och gått en promenad med Spirit idag eftersom att han inte fick bli riden.

Det hon berättade av promenaden var att hon tränade lite på att Spirit skulle gå i vattenpölar vilket resulterade i att det var hon som gick i vattenpölarna och inte Spirit. Han är verkligen en rödhårig liten ponny... Men jag ritade ett kors i taket när mamma sa att hon lyckades med att få honom att gå i vattnet (när jag sitter på är det inte ofta som han går i vattnet för man kan ju absolut inte bli blöt om tassarna!). Ponny var ordet...


Äntligen har bilderna kommit fram!

Minns ni att jag och Sophia var ute och tog kort med hästarna på sportlovet?? Kanske inte men nu har jag fått bilderna! :D några är lite mindra charmiga medans några är riktigt fina.

Och min personliga favorit! xD


No horse for me today :(

Jag har bara för mycket i skolan igen... 3 prov nästa vecka och en muntlig redovisning. Man måste bara älska skolan! Visserligen så kan jag klara mig med ett E redan nu men nu är det så att jag blir inte så glad över ett E. Är det mindre än C så lägger jag mig i sängen och gråter tills jag somnar. Detta tycker jag då inte om så då blir det till att plugga varje dag fram tills jag har proven.

Men eftersom att Spirit inte får bli riden idag så passade det ganska så jättebra! Han fick en leserbehandling igår vilket kan göra honom lite konstig, ärligt talat vet jag inte hur det påverkar honom men han fick inte bli riden och det är på gränsen om jag får hoppa honom imorgon. Håller tummarna!



Ja, så kan det va!

Jag sa igår att det skulle komma ut en tjej som skulle massera Spirit men det blev idag istället för hennes häst hade fått kolik och vi tyckte att det var bättre att hon var hemma hos sin häst än hos vår.

Men i alla fall idag kom hon ut och masserade igenom Spirit och jag fick mycket beröm om att han var fin i de flesta musklerna, det var en vid ländryggen på vänster sida som var lite stel och spänd. Detta berodde nog på att han sträckte sig lite där första vintern som vi hade honom. Hon som masserade sa att det troligtvis var en gammam skada som har fått lite olika effekter. Spirit var ganska så öm just där vid ländryggen, man kan säga att det kändes för Spirit så som det känns för oss när någon masserar bort sådana där muskelknutar som vi kan ha i våra ryggar, så man förstår att han reagerade.

En effekt av att han har varit lite dålig i den muskeln är att det har blivit en belastning på högra sidan av halsmuskeln. Ni vet säkert att hästar jobbar i diagonaler. Så när det varit lite jobbigt med vänster bak så har han parerat upp det med höger fram. Och detta förklarar då en hel del i ridningen!

Spirit är jobbig i högervarvet och det är för att han inte får med sig vänster bak ordentligt och det är beroende på att muskeln vid ländryggen är som den är. Övergångar är Spirits Akillis häl som Karin brukar säga och övergångarna är som dem är på grund av muskeln i ländryggen. Spirit är jobbig att sko på vänster bak och det är på grund av ländryggen! De saker som är problem med Spirit har något att göra med vänster bak och det är ju klart som fan när muskeln i ländryggen är som den är. Så nu ska ni få se på fan när muskeln har blivit tillfixad! :D


Bilden från Next Step Studio!

Jag älskar den! Jag älskar allt med den! Jag skulle verkligen inte vilja ändra på något! Next step studio rekommenderas starkt!!!!!!


19/3


Idag blev det till att jobba övergångar! Det gick hyfsat bra men jag är nöjd. Alla övergångar kan inte bli perfekta så jag ska var nöjd över de övergångarna som gick bra.

Jag jobbade mycket halt, galopp, halt, galopp, halt, galopp och Spirit blev jättepigg av det arbetet. Men jag fick in bakbenen på honom och några övergångar från galopp till trav blev faktiskt riktigt bra. Men när Spirit förstod att jag jag inte skulle göra halt direkt efter galoppen så började han springa på som en ångvält igen... Men det blev bättre mot slutet så är jag verkligen duktig på att jobba med det här ett tag framöver så kommer det nog bli skitbra!


Hejsvejs!

Bara lite som jag inte hann med att skriva om igår ;)

Igår så hade jag och mamma storstädning av mitt skåp i stallet. Jag hittade en massa saker som jag har letat efter ganska så länge... Men nu har jag i alla fall lite mer ordning bland mina grejor!

Jag hittade en sadelgjord som är för liten för Spirit som vi glömt lämna tillbaka så den kommer jag lägga ut på annons. Den är aldrig använd eftersom att den var för liten.

Igår så fick jag inte rida för jag hade 38 graders feber och snorade som bara den... Jag blev inte så glad, fast jag hade ändå inte fått rida så speciellt mycket eftesom att Spirit blev vaccinerad i fredags. Sen så idag blir det heller ingen ridning för att det kommer ut en tjej som ska massera Spirit. Jag är lite spänd över det faktiskt, jag vill få beröm att Spirit är i fin form och så vidare :D



Har lite roligt med Photoshop!




Next step studio!

Känner att det blir mycket lite halv danna inlägg idag men jag tyckte inte att jag kunde pressa ihop allt i ett inlägg för det hanldar om väldigt olika saker.

Men i alla fall så efter att vi varit på Pay'n Jump med Ella och Dannis så åkte jag och mamma hem för att duscha och sådant och sedan in till västerås. I västerås gick vi då på en invigning av Next step studio. Det är Lisas pappa som har öppnat en fotostudio och jag måste då säga att det var riktigt mysigt där!

Jag fick bli sminkad och sedan så blev jag fotograferad. Det är så sjukt kul att stå framför en kamera! :D I love it! Jag längtar jättemycket till att bilderna finns på min mail! När jag får bilderna kommer jag nog vara som ett litet barn på julafton! Jag skulle verkligen kunna göra det om och om igen för det är så himla kul, sen så när man får beröm så är det ännu roligare!


Jag älskar verkligen sminket! Jag känner mig verkligen skitsnygg i det! Fast just denna bild är väl kanske inte så fin men jag fick inte till det bättre med webb kameran xD Bilden som jag får hemskickad kommer jag troligtvis lägga upp här bara för att jag tycker att det är så kul med kort och sånt så då kommer ju sminket se bättre ut eftersom att ljuset är mycket bättre och det är en sjuuuuukt mycket bättre kamera! :D

Dannis är en evil powniie!

Okej, hon kanske inte är så evil men hon tycker inte om mig... Men, men man kan inte vara älskad av alla ;)

Det gick jättebra för Ella och Dannis idag. De nollade båda starterna. Vet inte vad jag ska säga mer förutom att jag fick skrika FRAAAAAM ett par gånger under framridningen. Hehe, jag är så van vid att det är Kalnins som rider Dannis och då behöver man inte säga så mycket om tempot.


Söta powniies! :D

Hästskötar dag!

Hej hej!

IDag ska jag agera hästskötare och jag skriver det här lite snabbt för att min mamma vill åka iväg nu så nu vet ni att jag lever i alla fall. Berättar mer ikväll :D

See ya!



Hästsport är en sport!

En fras som dyker upp mer och mer omkring mig på sistone är: Ridning är ingen sport.

När folk säger det till mig så svara jag med denna fråga: Vad bestämmer om det är en sport eller inte?

För mig är en sport något som behöver fysik aktivitet och teknik. När man tränar en viss sport så går det hela tiden att utvecklas, det är inte så att man kommer till en gräns sen går det inte att bli bättre, i sporter går det alltid att ta det till nästa nivå.

Detta brukar de personer som säger att ridning inte är någon sport hålla med om. Så ärligt talat ser jag inte vad som inte stämmer in på riding. Det går alltid att bli bättre, man utför fysik aktivitet, man måste ha bra kordination och kunskap om hästar och det kan väl räknas in som teknik. Så vad är det som gör att ridning inte är en sport??

Folk brukar säga att hästen gör 80% av arbetet och ryttaren gör 20% men jag skulle säga att det är ryttaren som gör 80% och hästen 20%. För skulle inte vi hästfolk lära oss om hästar och skulle vi inte uppfostra och rida in dem skulle de gå i hagar och bara lyfta på svansen för att vifta bort flugor. Med andra ord skulle de inte göra ett piss. Men vi hästfolk ger så många timmar till våra djur och tränar dem för att dem kanske ska kunna komma upp i klasserna. Vi utvecklar inte bara oss själva utan vi utvecklar hästarna också.

Så jag tycker inte att folk ska säga att vår sport inte är någon sport!
För de som uttrycker sig så har ingen aning om vad som krävs av oss ryttare!

Jag accepterar att det finns väldigt skumma sporter så varför ska det vara så svårt för så många att acceptera att ridning är en sport?


Morgon stalltjänst = utsläppet!

Varannan fredag så har jag 1h mer till att sova men inte idag. Idag så var det vår tur att släppa ut hästarna. Det är inte så jättejobbigt eftersom att det bara var tre hästar att ta ut. Men jag hann se att Spirit rullade och verkligen gnodde in leran på halsen... Så jag vet vad jag ska göra i eftermidda!



Inställd hoppträning så det blidde dressyr istället!

Hoppträningen idag blev inställd pga sjukdom hos hopptränare, sadface. Men jag och mamma packade in Spirit i transporten i alla fall fast vi satte kurs mot Hallsta och inte Dingtuna.

Så det blev dressyr arbete i ridhuset istället för hoppträning och jag kan säga att jag kanske till och med är glad att det inte blev någon hoppträning. Spirit var så sjukt duktig! Sen så måste jag vara lite ego och berömma mig själv, jag var verkligen med och red ordentligt idag! Jag brukar oftast kanske bara sitta och åka med men inte idag. Jag bestämde mig för vad jag skulle jobba på och jag gjorde som jag bestämt innan. Min vänsterskänkel var hela tiden med och lät inte Spirit bara förböja sig i högervarvet. Detta resulterade då i att Spirit jobba igenom hela kroppen och blev dyngsvettig!

Sen så måste jag bara nämna två små pojkar som gjorde min dag medan jag red. Detta sa dem till mig "Vilken fin häst du har" och "Va duktig du är på att rida". Jag blev så glad att jag nästan blev rörd. Dem var så söta!


Fail av mig !

Har ingen koll på läget verkar det som !

Finalen av div.3 går i höjden 100 och inte 105 som jag skrev :)


You have your own little space in my heart and your there to stay<3



Bara så ni vet...

Igår blev det bara för mycket plugg och för lite tid så Spirit fick ha en liten vilodag. Jag är inte så glad på mig själv att jag satte mig i den siisen men, men livet går vidare. Ikväll blir det i alla fall hoppträning och då är alla prov gjorda så då kommer jag nog känna att trycket på axlarna inte är lika tungt.

Gud så skönt det kommer vara efter att jag gjort proven. Fast ja... Det kan bli helt tvärt om. Man vet ju aldrig hur känslan efter ett prov kommer att vara. Historia seminariumet igår gick ju skit och det är det som jag pluggat mest till... Aja ikväll är det hoppträning och det enda som räknas då är Spirit och vad Karin säger! :)



Tävlings Terminen


Hej allihopa !
Tänkte att jag skulle gå igenom hur min tävlingssäsong ser ut fram till sommaren. Jag kommer inte tävla så jätte mycket då Olleman börjar komma upp sig i åren och min kära mor tycker inte om att köra transport (men hon har faktiskt lovat mig att hon ska lära sig ;)). Jag kommer tävla Div. 3 för Hallsta Ridklubb som går i höjderna 95 cm omg 1 & 2 om jag minns rätt, 105 cm i omg 3 :) Sen ska jag försöka tävla inviduellt några tävlingar på 100 och 110 :)

Men här kommer dem inplanerade tävlingarna än så länge :

21 April
Salaortens Ryttarförening(Div.3 Omg 1)
95 & 100

6 Maj
Vänsta Ryttarförening(Div.3 Omg 2)
95 & 110(?)

27 Maj
Surahammars Ryttarförening
100 & 110

3 Juni
Wirsbo Ryttarförening(Div.3 Omg 3 Final)
105 & 110

16 Juni
Köpings Ridklubb
100 & 110

Det är dem tävlingarna som är planerade nu, Vissa kan försvinna och några kan tillkomma, Klasserna är osäkra också, då propparna för vissa tävlingar inte har kommit ut än, så vi får helt enkelt se om den tävlingen kommer ha dem klasserna jag vill hoppa :)

På denna tävlingen hade vi nog den bästa känslan som vi någonsin haft, dock var det ju på hemmaplan där man känner sig väldigt trygg.

Ha de bäst så länge, så höres vi snart igen ;)
Puss&Kram



Saker som många vet men väldigt många inte vet!

1. Jag har tränat och tävlat i brottning. Så jag är en riktigt hårding ;)

2. Ibland så saknar jag brottar träningarna sjukt mycket. Jag var ju så bra tränad då! Till skillnad från nu...

3. Jag har provat på lite bollsporter och alla tränare har nämnt något i stil med att jag är en naturbegåvning. Först så trodde jag att de misstagit mig för någon annan men så var det faktiskt inte! Stolt!

4. När jag var liten så stängde min mamma in mig för att jag klättrade på vår gamla hund hela tiden. Har inge minne av den hunden men han var tydligen världens snällaste hund så han gjorde inget åt att jag klättrade och drog i honom...

5. Att träna brottning har underlättat i min ridning! Tro det eller ej men det är sant!

6. Jag fyller år om 87 dagar! Vilket betyder att skolan slutar om 81 dagar!!!!! :D

Bara för att jag har låååång lunch och har tråkigt!


The best way to make your dreams come true is to wake up!<3


Olles Önskelista !


Snart fyller ju lilla Olle år ! Och våran kära Olle har viskat till mig vad han önskar sig i födelsedagspresent ;)


Schabrak - Lami-cell Mirage 425 :-
Benskydd - Lami-cell Mirage 4-set 455 :-
Täcke - Schockmöhle Sports Show Master 1 050 :-

Allting går att köpa här !

Puss&Kram



Sick and tired


Hej allihopa !


Just i denna stund ligger jag i min fina lilla säng på strömsholm och har så otroligt ont i magen :( Så idag blir det att vara hemma och vila :( Nu har jag haft ont i magen sen i lördags och jag fattar inte vad det är. Förut har det legat på en gräns där jag fortfarande kunde göra saker. Men idag när jag skulle gå upp och äta frukost slog det stopp. Det vred sig i hela magen på mig..

Men vi får se vad som händer nu då...

Dagen igår var härlig :) Tre hästar blev ridna och jag hade lunch och eftermiddagsstalltjänst. Hästarna jag red var Corazon, Red Newton och min egna lilla Olleman. Alla tre hästarna gick jätte bra, Corazon och Olle hoppades och Newton reds ut och sedan lite i ridhuset också :)



Såhär kan en eftermiddagsstalltjänst se ut på Strömsholm ;)

Ha det bäst !
Puss&Kram



Känns som att detta kommer bli en underbar dag...

Just nu känner jag mig jävligt arg... Idag är verkligen inte min dag. Jag visste att min första lektion var frivillig men att läraren skulle vara i klassrummet ifall att det var någon som ville ha lite hjälp. Jag tänkte så här imorse: "Jag är påväg mot ett väldigt bra betyg så jag kanske ska åka in till västerås och gå på lektionen för att visa att jag verkligen vill ha bra betyg".

Men jag segade typ hela morgonen men jag bestämde mig för att åka till skolan klockan 7 och då var det 14 minuter kvar innan tåget skulle gå så jag fick springa till tåget och jag hann precis... Just då kände jag fortfarande att det var ett bra val som jag hade gjort. Men det gör jag inte längre för läraren kom inte! Så nu sitter jag utanför klassrummet och skulle börjat för 20 minuter sen! Gah! Det här är inte min dag! -.-

Jag vill bara hem så jag kan få släppa all stress och bara åka ut till stallet för att slapna av!



Drowning in the 19th century...

Förlåt för en inte så bra uppdatering idag men jag har verkligen varit tvungen att plugga denna eftermiddag.
Detta är min plugglista (att göra):

Jag vet att det blev spegelrvänt men principen är den samma... Jag har gjort en av 10. Fast de sista punkterna är bara repetion av de första. Men nu kanske det är förståligt att jag inte skrivigt så mycket??

Nu måste jag fortsätta läsa så vi ses imorgon!

En lektion kvar sen är det dags för UF-mässan!

Nu så är det bara en lektion kvar (matte) sen så drar jag till UF-mässan för att kolla på alla roliga saker! Jag hoppas verkligen att jag kommer få massvis med inspiration. Jag längtar som f*n. Jag kommer knappast kunna koncentrera mig på matten... Speciellt eftersom att jag först inte trodde att vi skulle ha det så jag glömde böckerna hemma. Min handledare hade faktiskt sagt att vi inte skulle ha någon matte! Men imorse under våran första lektion så sa han att vi skulle ha det...

Men, men det finns säkert någon snäll själ som skulle kunna låna ut lite papper!



If you can dream it, you can do it<3



Fick en liten present igår och glömde nämna det!

Boots Expert X-country Equi-Guard®


Jag är mycket glad över dessa, Spirit får så lätt mugg av de boots som jag har idag så vi får se hur det blir med dem här när terräng säsongen börjar!

The sky is on fire

Dagens ridning blev dressyrjobb i paddocken. Spirit var sjukt fin! Så fort jag tog tyglarna så var han samarbetsvillig så det tog inte lång tid innan han gick super fint. När han gick så fint så nöjde jag mig inte eller asså klart jag var nöjd men jag utmanade honom till att jobba ännu mer. Det roliga var att Spirit gick med på det. Jag blev verkligen jätteglad och jag var nästan tvungen att nypa mig i armen.

Mitt uppvaknande kom senare när jag kollade på klockan... Tiden hade runnit iväg rätt så mycket så då fick jag lite panik eftersom att jag måste plugga nu, så vi ses imorn för nu ska jag dyka ner i 1800-talet!



Dare to dream, dare to fly, dare to be the ever chosen one to touch the sky<3



Ännu en låång måndag morgon!

Idag är det verkligen sjukt fint väder så i eftermiddag blir det ut och rida i solen!

Just nu sitter jag och gör absolut ingenting, ska nog snart ta och göra mig redo för skolan. Mördar veckan har börjar... Jag kan säga att jag skulle så mycket hellre tillbringa den här dagen i stallet. Jag är så ridsugen! Efter igår så känns det verkligen som att det kommande året kommer vara det bästa någonsin!

Igår anmälde jag mig till ännu en tävling. En LD i Fagersta, det blir bara en klass där också för det fanns bara två LD klasser och ena var lagklass. Sen så fanns det bara LB klasser och jag får inte hoppa LB för att mitt mål är att han ska bli stadig i LD och LC. Så det är väldigt onödigt att riskera att han börjar stanna igen!



Lite bilder från dagen i Enköping!








Mamma är min fotograf för!

Träningspass med Mickis!

Nu på eftermiddan när Spirit stått i hagen och chillat med sina polers så drog min "polare" ut mig på ett träningspass. Fy fan säger jag bara! Vi intervalltränade upp för en skitbrant backe med typ rullstensgrus så det var inte helt enkelt att ta sig upp... Vi sprang upp och ner 8 gånger. Det va sjukt jobbigt! Jag klarade av 4 vändor utan större problem men 5:te och 6:te va jag tvungen att gå. Jag va helt slut... Men sen så bet jag mig i tungan och sprang de sista två vändorna. Det var så sjukt jobbigt! Så nu efteråt så är jag skit stolt över mig själv! Nu måste verkligen min träning komma igång. I want to feel comfortable in a bikini this summer so I have to train everyweek from now on!! :D




Här kommer även filmen från idag! :D


LC i Enköping

Framridning:
Spirit kändes lite seg men det gjorde han förra veckan på seriehoppningen också så jag tänkte inte så mycket på de. På själva framhoppningen så blev han lite mer taggad. Han hoppade riktigt fint på hindrena och bjöd och var väldigt ärlig varje språng. Det gjorde så att mitt självförtroende stärktes ganska så rejält.

Banan:
När jag rider in på banan så får starten före mig startsignal och jag stannar på ett lämpligt ställe och då känner jag hur hela bröstet på mig dunkar. Jag va så jävla nervös. Jag tror inte att jag någonsin har varit så nervös som jag var då... Hon som red före mig fick ett stopp och en pet så det blev ingen omhoppning för henne. Så då var det dags för mig och Spirit känns lite trög i början när jag galopperar på en liten volt, men det blev bättre när jag red upp mot första hindret. Vi klarade första hindret sen efter så var det en väldigt klurig sväng till hinder nummer två. Spirit ville inte riktigt vara formad för min innerskänkel då så vägen blev inte riktigt som jag tänkt mig och så var han inte tillräckligt på bakbenen så han rev med frambenen. Sen så fortsatte hela banan utan ett enda misstag. Allting blev verkligen perfekt på allt det andra. Han bjöd bra och det fanns inte en enda tillstymmelse till att han skulle stanna! Jag är så jävla nöjd över rundan! Visserligen fick jag inte hoppa omhoppning men målet var att Spirit inte skulle stanna och det gjorde han inte!! :D

Det ser väldigt lovande ut inför div 3! :D


You make me feel like i really want to live every second and spend that every second with you<3


Rubriker ska då alltid vara så svåra...



Hej Babes ! :D

Titta vart jag har hamnat någon stans :D Har äntligen hittat lite tid till att komma på lösenordet till bloggen och skriva av mig lite :D Jag kan börja med att säga förlåt 1000 gånger om för att jag inte bloggat på kankse 3 ? månader. Anledningen är faktiskt den att det inte funnits så mycket tid och för att jag inte har något internet ute i strömsholm. Jag ska försöka fixa internet inom en snar framtid så att ni ska få se och höra lite mer från mig :)

Idag har det inte hänt så mycket, åkte inte hem från strömsholm igår, utan stannade kvar till idag då jag skulle hjälpa Yannic(Ridlärare på hallsta + Vet faktiskt inte vad hon har för titel på strömsholm) att rida några hästar.
Vaknade vid 7 och käka frukost och gjorde mig iordning. Begav mig mot stallet ungefär vid 8 :D Först ut var sötnosen Golden Sam(Val f.2006 e:Goldmine** - Irco Marco). Hämtade in honom från hagen och fick ta itu med en lerinpackning ala Sam :). Ridpasset gick väldigt bra. Red mycket på volter i både trav och galopp.

Sedan var det stora Vera som skulle longeras. Gick också super bra. Hon lyssnade bra på rösten och var lite pigg av sig :) Jag beundrar faktiskt den hästen. Så stor, men endå så snäll och gosig. Myyss häst :D

Sedan var det Red Newtons(Val f.2005 e:New Balance - Falleur) tur. Jag skulle ha ridit honom, men tyvärr så hade han ett sår ungefär där sadelgjorden skulle sitta, så det blev att rykta honom lite längre och sedan ta en promenad :)

Så, nu har ni hört att jag lever, och jag ska försöka att inte vänta 3 månader till innan jag uppdaterar ;) Och Linnéa får gärna lägga upp filmen från träningen i torsdags då jag inte är så grym på det där. Så jag överlåter det till dig :D

Ha det bäst allesammans !
Puss & Kram

P.S Har tyvärr inga bilder på datan eller några nya överhuvudtaget, men ska försöka fixa några D.S

Städning piro 1!!

Nu på morgonen har jag städat mitt rum, fast är inte riktigt klar än... Det såg verkligen ut som en svinstia. Men det blir så ibland när man har använt mycket kläder och har miljoner böcker som borde läsas utspridda överallti rummet. Men nu är faktiskt det enda som inte är en möbel som står på mitt golv en väska och det är väl okej?? Fast snart så kommer jag väl bädda iordningen en madrass. För att ikväll så kommer Kalnins hit för att sova över.

Eftersom att vi ska på tävling imorgon och Kalnins ska vara min slav så sover hon hos mig för annars blir det väldigt drygt för henne att åka från västerås till Spirit sjukt tidigt på morgonen... Imorgon ska vi då ha lastat Spirit klockan halv 8. Det va ett bra tag sen som vi var tvungna att lasta så tidigt. Jag är inte så van vid att hoppa den första klassen. Men jag lär väl få vänja mig nu när det bara är de första klasserna som jag kommer hoppa nu i vår.

Om cirka en timme så är jag på väg till Hallsta för att ha årsmöte. Jag är lite nervös... Han som ska vara ordförande för mötet sitter med i DUS och alltså... Vi har inte varit så duktiga på att följa reglerna... För det första så vet jag långt ifrån alla regler... Sen så finns det saker som måste vara med på årsmötet som vi inte har... Jag hoppas verkligen att vi kan komma ur detta kaos!!

Bara så ni vet så är jag inte alls stressad över nått... Jag har inte alls tre prov och en inlämning nästa vecka och jag har inte tävling imorgon och jag har inte något att göra i HARKUS och jag har så jävla mycket tid på mig att plugga in de "få" sidorna till historian och samhällen... Sen så slänger vi på lite tysk gramatik på de! Jag måste se till att andas...


You and me belong together<3


Dagens ridning 9/3

Idag blev det en mysig uteritt med Sophia och Dimmans dizaster "Katten". Hade riktigt trevligt, men jag måste då säga att vi har väldigt sjuk fantasi... Först berättade jag om en novell som jag skriver i engeskan och den är väl ganska hemsk/sjuk men Sophias drömmar vet jag inte vad jag ska kalla... Jag var med i drömmen och det som hände med mig var att jag tog upp en pistol (som jag hade glömt att jag hade i bakfickan) och sköt "Lasermannen" dvs. AnnSofi. Sen så återuppstod hon och jag blev hennes slav. AnnSofi är typ världens snällaste människa och hon äger stallet där Spirit står.



Miracles do happen!



2 days left!

Just nu känns det jävligt bra inför tävlingen på söndag. Spirit har verkligen visat upp sin bästaste sida nu den senaste tiden och jag är grymt taggad till på söndag! Jag hoppas faktiskt att jag kan vara med och fightas och rosetterna! Jag ska fan heller nöja mig med att bara gå nolla! Fast går jag nolla så brukar det oftast bli bra, jag syftar på hamre när jag var med i en LB och mitt mål var att gå nolla. Jag gick och vann den klassen utan att ha ansträngt mig särkillt mycket i omhoppningen.
Hoppas verkligen på det bästa!!! :D



Bloglovin <3

Nu har vi gjort ett konto på bloglovin och jag tror jag börjar förstå mig på det. Det var inte så svårt faktiskt xD... Men, men jag är som jag är. Lite efter.
Ni som läser min och Johannas blogg kan nu följa oss via bloglovin. Eller vill ni bara ha fler läsare som följer era bloggar så är det bara att kommentera! :D


Följ min blogg med Bloglovin

Hoppträning!

Börjar med att säga "FY FAN VAD MIN HÄST E BRA!"
Han var jättefin och lydig i framridningen, jag kände verkligen vad som behövdes göra för att det skulle bli bättre. Jag fick mycket beröm för att jag kunde komma på vad jag skulle ändra på för att det skulle bli bättre. Men jag tror att det kommer kännas imorgon i magen... För jag fick jobba uta bara helvete rent ut sagt!

Det var ban hoppning även idag, en kombination och lite relaterade avstånd. Spirit hade skitbra rytm, bra bjudning, öronen frammåt runt hela banan. Det är så häftigt att rida nu för Spirit har förändrats skiiiiiiitmycket på bara någon månad dvs. väldigt kort tid!

Johanna och Olle var med på träningen idag så jag passade på att skälla lite på henne (att hon aldrig bloggar). Och hon sa att hon skulle försöka hinna med och skriva lite. Men ifall att hon inte gör det så kommer jag lägga upp film från hennes träning och skriva om hur det såg ut från mina ögon! Mamma filmade henne så jag har en del fina filmer bl.a när hon hoppar en oxer på 1.20!! :D

God natt, sov sött, dröm om alla småkryp du mött! Film kommer troligtvis upp imorgon då jag är helt slut nu...



Loved you yesterday, love you tomorrow and the most important one: I love you today!


Dagens citat!

Min lärare: Vad är det för dag idag?
En klasskompis: Den internationella kvinnodagen.
Min lärare: Rätt, då betyder det att alla andra 364 dagar om året är det dem internationella män dagarna.

Ingen kommentar...

Barn runt om i världen behöver vår hjälp!



Goodmorning everyone!

Just nu sitter jag och käkar frukost (te och rostade mackor) och längtar inte till att skolan börjar. Idag blir det första dagen som jag går längre än 2 den här veckan. Mjukstarten har varit, nu ska det rulla på som vanligt! Jag orkar inte ens tänka på att jag kommer hem 5 idag... och sen får slänga mig ut till stallet för att vi ska åka på hoppträning. Mina torsdagar går i ett! Men jag längtar tills ikväll för jag vill hoppa, jag vill hoppa hela tiden. Jag vill hoppa högt också! Men jag får inte det... Men Spirit måste kunna klara av de "låga" höjderna innan vi kan hoppa lite större! :)

Nu måste jag käka klart så, vi ses! :D


Dagens ridning 7/3

Idag blev det markarbete i paddocken. Spirit var jättefin i skritt och trav men han var väldigt spänd i galoppen, han ville inte riktigt galoppare på i en rund och mjuk galopp. Det kändes mest som att hans ben var spikraka och det fanns inget flyt.

Efter att jag kände att Spirit var så spänd så byggde jag upp en liten stuts på typ 40cm. Jag tänkte att han kanske skulle släppna av lite efter att vara tvungen att böja och lyfta på hovarna lite mer än vanligt. Det funkade jättebra i vänstervarvet, skillnaden blev verkligen enorm! Men i högervarvet så var han fortfarande lite konstig.

Det som är svårt med Spirit är att i vänster varv är han kanske lite stel, men han är stadig. I höger varv är han hur mjuk som helst men bogen flyter ut hela tiden. Jag måste verkligen träna upp min vänster skänkel! I högervarvet känns det för det mesta som att han bara böjer halsen och inte jobbar med bakbenen. Jag tycker verkligen att det är jättesvårt att få igång bakbenen i högervarvet när jag rider själv. Men det är väl en sak som man bara måste nöta och nöta och nöta tills det att det sitter.

Passet i helhet var helt okej. Det jag måste öva på är att bli stark i vänsterskänkel för blir jag det så kommer nog de andra sakerna på köpet lite grann.

Imorn blir det hoppträning så då ska han nog allt bli igenomriden och få igång sina bakben!


Sometimes something has to change, we have changed, we're better now!



If you just belive you will succed!



HARKUS möte!

Nu är man hemma och kan bara sitta och slöa tills det att man går och lägger sig! Dagens möte gick faktiskt bra! Vi höll oss faktiskt ganska bra till dagordningen... Det blir en övernattning på påsklovet och på den övernattningen kommer vi proppa in massor med roliga aktiviteter!

Men idag var då sista mötet med Linnéa Mylläri som ordförande. Efter årsmötet på lördag så kommer jag inte sitta som ordförande längre för jag känner att det blivit lite mycket nu med häst, skola och u:sek. Men jag kommer sitta kvar i styrelsen för det är så grymt kul att vara med på de olika aktiviteterna som vi har! Jag älskar när det känns som att barnen ser upp till en! Grymt härlig känsla! :D

Tror även att jag säger godnatt till er nu för jag är grymt trött och jag har planerat att gå en sväng imorgonbitti såååå, See Ya!!

Gammal bild på HARKUS styrelse då jag är den enda som sitter kvar i styrelsen nu efter årsmötet!

I need a break!

Tar en liten paus från pluggandet. Jag är faktiskt stolt över mig själv! Jag har inte pluggar såhär intensivt på länge... Men det är väl behöligt! Jag har hunnit med sämhällen och tyskan än så länge, historian väntar jag lite med för jag måste ta en liten paus för att smälta all kunskap. Det är faktiskt inte bra att råplugga många ämnen direkt efter varann för då kommer man inte ihåg det man ska komma ihåg + att tyskan och samhällen är till den här veckan, har inte historiaprov/seminarium förens nästa vecka.

Så nu sitter jag och tänker på mina mål med tävlingen på söndag (Åker till enköping på en regional LC). Det blir första tävlingen för iår och jag är väl lite nervös, kanske. Jag tänker absolut inte ha för höga mål. Jag vill komma i mål utan några stopp. Sen så kommer jag nog skita totalt i om jag har 725384927 nerslag. Högsta prio är att få bort stoppen!

Bilden är tagen när jag hoppade div 2 hösten 2010 :)

Bra start efter lovet!

Igår hade jag bara två lektioner men det har jag varje måndag (tihi). Men idag ska jag egentligen gå från 08:10 till 16:20 men det var halvstudiedag och så var min lärare sjuk så jag hade sovmorgon och började klockan 09:20. Så idag blev det bara två lektioner och två helt okej lektioner också.

Nu blir det till att plugga samhäll, historia och tyska ända fram tills ikväll då det är HARKUS möte. Har räknat ut att jag har 13 prov kvar tills att det är sommarlovet... Och bara sådär för att jag gick in och kolla provschemat såg jag att vi har seminaruim i samhällen på torsdag... Tur att man slutade tidigt idag!

Idag blir det heller ingen häst för mig, hinner verkligen inte med det nu för lärarna har proppat in massa prov och inlämningar nu mellan sportlov och påsklov. Så det är tur att jag kan få lite hjälp ibland! :D



Every second I spend with you is a memory for life!



Vårens outfit!



Fy skäms johanna!

Nä nu måste jag börja skälla på Johanna! Hon har inte bloggat sen jullovet om jag minns rätt. För det första var det hon som ville börja blogga men hon "vågade" inte göra det själv så jag tyckte att vi kunde börja blogga tillsammans. Men nu är det ju bara jag som bloggar här. Jag vill faktiskt också veta hur det går för henne och Olle och hur det är på Strömsholm! Nästa gång jag träffar henne ska jag nog allt skälla på henne, fast det är inte så ofta som vi träffas längre... Eftersom att vi inte hopptränar tillsammans längre och att jag står i ett annat stall med Spirit så blir det lite svårt. Men, men det finns ju facebook!!



Dagens ridning 5/3

Idag red jag i hagen så inget speciellt med det, red lite dressyr och Spirit svarade jättebra för sidförande skänkel. Han var väldigt trevlig att rida i skritt, trav och vänster galopp men i höger galopp ville han göra allt ännan än att jobba. Men efter några volter så gav han upp lite. Han gick inte som i det andra varvet men det blev i alla fall bättre än vad det var från början.

Idag red jag för första gången i mina nya Kingsland ridbyxor. Nu har även jag något från Kingsland. Jag köpte dem begagnade från en kompis som inte kunde ha dem längre. Dem är lite stor på mig i rumpan men drar man upp dem ordentligt och sätter i ett bälte så sitter dem perfekt! Hon som jag köpte byxorna av sa att dem var bruna men jag tycker att dem är mer typ grön, grå. Tänkte ha brallorna på torsdag på hoppträningen och hoppträningen filmas så då kan ni få se dem (har tänkt ut värsta fina outfiten till på torsdag).

Hade lite tråkigt tidigare idag så då experimenterade jag lite i photoshop, tycker själv att det blev lite coolt ;)



Månadsplanering!

V.10
Rider självständigt mån-ons, fre-lör
Torsdag så blir det hoppträning i Dingtuna för Karin.
Söndag blir det en regional tävling i Enköpng men bara en klass och det är 90 (LC)

Sen så har jag lite Harkus saker som till exempel årsmöte på Lördagen klockan 14:00

V.11
Ingen speciell vecka bara träning på torsdagen.

V.12
Precis som vecka 11. Det blir till att verkligen komma igång med konditionsträningen nu eftersom att de flesta tävlingarna drar igång i April.

V.13
Ingenting speciellt denna vecka heller, bara hoppträningen på torsdag. Fast en speciell sak händer denna vecka fast det har inte med hästen att göra. MICKIS MIN BÄSTASTE VÄN FYLLER 17!!!!!



First day of school

Blev ingen promenix imorse. Men jag gick upp tidigare än vad jag behövde i alla fall. Det är så skönt att kunna ta det lugnt på morgonen, kunna göra ordning värsta frukosten utan att behöva slänga i sig den på 5 minuter. Sen också hinna skriva lite här, fast jag vet egentligen inte om det här är så intressant... Men, men jag är den jag är och jag är bäst på att vara den jag är!

I love my baby boy!

Sängen nästa!

Nu bär det av mot sängen! Efter denna väldigt glada dag är jag nu väldigt trött och det är ju trotsallt skola imorgon... Men som inte så många andra så börjar jag klockan 11:40 så jag har sovmorgon! Fast egentligen så har jag utsläppet imorgonbitti men jag behövde inte ta det, men sen så vill Mickis ut och gå imorgon på morgonen så vi får se om jag går upp tidigt iaf... Men nu säger jag godnatt!

Puss & kram

Du kämpade dig in i mitt hjärta och du lyckades ta dig dit och nu håller jag dig fast hos mig!



Världens finaste ponny som ser lite trött ut xD


Måste bara säga att jag blev grymt nöjd över mina knoppar! (Spirit ser så där lagom entusiatiskt ut xD)

Bilden ville inte rotera så det fick bli såhär! Inte alls lycklig tjej som slog sin fiende/kompis KALNINS!!! Mohahahah xD

Vanlig söndageftermidda ;)

Sitter och har lite tråkigt nu men snart ska jag gå en promenad med Mickis. Men det är om en liten stund så jag hinner inte lägga in bilder från dagen här men det är tillräckligt länge för att jag ska ha tråkigt... Så titta in senare ikväll för att se bilderna från dagen. Jag hoppas det blev några fina rosettbilder (har själv inte sett dem) ;)


Seriehoppnings resultat!

80cm

Framridning:
Kändes väldigt fin på framridningen, kände inte en enda gång att Spirit tog emot någonstans! Han ville fram hela tiden men det var som alltid lite trångt på framhoppningen så han ville inte galoppera på så jättefort bland alla andra hästar.

Banan:
När jag red in på banan så blev han genast lite piggare, jag tror att han kände att han verkligen kunde ta i och galoppera på inne på banan. Han gick verkligen jättefint banan runt, han hoppade av när jag sa att han skulle hoppa av och vi kom inte nära en enda gång! Allt var väldigt rytmiskt!

Resultat: 0 fel med 49 Stilpoäng som blev en tredjeplats (80 och 90 blev ihopslagna)



90cm

Framridning:
Red inte fram så mycket eftersom att jag varit in och hoppat redan men jag kände lite på höjden och Spirit hoppade fint och tog för sig precis som i andra klassen.

Banan:
Kändes inte som att vi hade samma flyt som i 80 för det blev ett galoppsprång förmycket på några ställen men vi klarade det utan minsta problem. Det kändes även som att Spirit var lite mer på hugget i 90, jag antar att han kommit igång lite mer då.

Resultat: 0 fel med 51 stilpoäng som blev en andraplats (Hade 90 varit för sig själv hade jag vunnit)




Seriehoppning!

Om några minuter så rider nog det första ekipaget in på banan, jag är bland de som hoppar någonstans i mitten tror jag. Idag hoppar jag 80, 90 (LD, LC). Jag brukar nästan alltid vara med på seriehoppningen som är precis samma som seriedressyren fast hoppning. Jag tycker faktiskt det är väldigt roligt att vara med på klubbtävlingar eftersom att det kan gå veckor som jag inte sätter min fot på anläggningen eftersom att Spirit står i ett litet stall som ligger mycket närmare Kolbäck. Det är alltid lika kul att komma till klubben för man träffar så många personer och på klubbtävlingarna brukar det oftast gå väldigt bra för mig och Spirit. Men vi får se hur det går nu eftersom att det är stilbedömning och ja... Min stil är kanske inte den bästa, men den har blivit bättre!! Det har jag faktiskt dressyrsadeln att tacka för. Jag har ju då väldigt mycket stolsits och jag är mycket väl medveten om det men när jag hoppar banor så tänker jag inte på att hålla bak skänkeln (när jag rider andra hästar så har jag inte alls någon stolsits bara när jag rider Spirit?).

Aja men önska mig lycka till!! Mina starter kommer på film så jag får se till att lägga upp dem ikväll!


Pics!

Mitt liv är inte bara hästar, jag älskar att vara på bild och ibland så blir jag till och med riktigt fin ;)








Jag vet, jag är väldigt ego ;)

Lunchtime!

Jag är ju då nyligen hemkommen efter en natt i Hallsta och nu blir det till att åka ut till Spirit och lunchfodra pållarna. Men det blir ingen ridning för mig idag för Josse är ute och rider på honom idag. Jag kan behöva en soft dag som bara är till att slappa. Eftersom att man inte sover speciellt bra på övernattningar även fast v9 hade många timmar på oss att sova så går det inte att sova ordentligt. Hejsvejs!



Sportlovsvernattningen!

Kan men glädje säga att det blev en väldigt lyckad kväll. Känns som att alla hade roligt, jag hade i alla fall jättekul! Ja det finns inte så mycker mer att skriva så jag slänger upp lite bilder från gårdagen/kvällen/natten/morgonen! :D







Lisa och Jennifer är så söta på den här sista bilden så jag kända att jag var tvungen att lägga upp den :M

Hoppträns!


Sprits hoppträns
Även detta träns är köpt i globen. Jag köpte det första gången jag var där och det var nog 2008 om jag minns rätt. Då hade jag precis börjat hoppträna Spirit så det här tränset har hängt med läääänge! Jag köpte det från Lyckås i alla fall men nosgrimman som sitter på Spirit på bilden är inte orginal. Det som är så klurigt med att hitta träns till Spirit är att han har ett kort men tjockt huvud så man måste ha full när det gäller själva bredden, eller vad man nu ska säga, och cob på längden. Sen så brukar jag ha värsta luddet till tränset också men det råkade jag glömma hemma när jag skulle till Köping på Pay'n Jumpen så det fick bli utan den just den gången men det spelar ingen roll tycker jag :)

Hemma igen

Är nu hemma efter att varit ute och ridit ut och galopperat på Spirit. Det blåste inte lite ute... Höll nästan på att blåsa bort kändes det som. Men Spirit skötte sig bra andra galoppstäckan. Den första stäckan så var han väldigt pigg då det gick väldigt fort och det va kul till en början men när vägen började svänga var det inte så kul längre.. Men vi tog oss hem utan några brutna ben!

Nu ska jag fixa min utklädnad tills ikväll men jag har ingen lila fäst så jag vet inte riktigt hur det kommer funka?? Men jag får väl göra det bästa av situationen. Ikväll är det övernattning i Hallsta som Harkus ordnar och jag är bossen så det är ju klart att jag måste vara med. Sen så älskar jag att klä ut mig så tihi jag ska vara ett stort läskigt monster, eller inte. Jag tänker sno med mig kameran så det kommer kanske upp lite roliga bilder imorgon från övernattningen!

Hinner inte skriva något mer idag så vi ses imorgon!


Haha jag bjuder på lite fina bilder ;)

Film från igår!


Dressyrträns!


Tränset som jag rider dressyr i
Jag köpte detta träns i globen 2010 men jag kommer tyvär inte ihåg vilken affär det var från. Jag hade letat väldigt länge efter ett träns med pullback nosgrimma men alla hade kostat över 1000kr och jag hade inte så stor lust att lägga ut sådanna pengar på ett träns när jag egentligen inte var i behov av det. Men tillslut hittade jag det här för en inte så farligt dyr kostnad. Pannbandet som sitter på följde inte med det fick jag i julklapp samma år. Det pannbandet som följde med var ett sånt där klassiskt "ridskolehäst pannband".

Jag tycker att Spirit passar grymt bra i det här tränset. Han ser väldigt stilig ut men samtidigt väldigt ponny aktig ut. fast man kan sätta på Spirit vad som helst och han skulle fortfarande se ponny aktig ut ;)



Hoppträning!

Måste bara säga att det gick sjukt bra idag! I framridningen var Spirit jättehet så jag visste inte riktigt hur jag skulle rida för jag är inte så van vid att han är så häär het. Men jag klagar inte över att han var så het. Han hade jättebra bjudning och det var verkligen jättehärligt att hoppa. Men vi sparade verkligen det bästa till sist. Vi hoppade bana och hinderna låg på 80cm för jag kände att eftersom att Spirit var så pigg så ville jag inte hoppa högre för att jag kände att det nästan kunde bli farligt. När jag hoppade banan så hade vi sådan bra rytm att det inte går att beskriva. Ni får se det på filmen som kommer upp imorgon. Jag är helt slut nu efter ett nästan två timmars pass så jag ska alldeles strax gå och krama kudden. Vi hörs och ses!


Fullpackad torsdag fortsätter!

Nu är det verkligen vår! Hunden kan inte sitta still en minut för han vill bara springa och leka, han ligger på köksgolvet och rullar runt med sina leksaker. Jag kom nyss hem från Hallsta där det inte var så många personer där som jag trodde det skulle vara... Men, men jag fick en del saker gjorda.

Nu så ska jag andas ut lite och äta mat sen så blir det Stall Lärbo där jag kommer vara tvungen att borsta rent min lilla skitgris... Får hoppas att hagarna torkar upp fort så man slipper så och borsta i två timmar för att få en lerfri häst ;)

Kommer mer om hoppträningen ikväll efter som att jag hoppar lite sent (19:00-20:30) i dingtuna dessutom. Hare gött!



Fullpackad torsdag!

Idag står bland annat hoppträning och aktivitetsförberedelse på schemat. Det kommer bli en ganska fullproppad dag idag. För ungefär 2h sedan var jag ute i stallet för att släppa ut hästarna och snart så bär det av till Hallsta för att fixa iordning saker tills aktiviteterna imorgon och på lördag. Sen så har jag intaget i eftermiddag och senare ikväll blir det hoppträning. Känns skönt att jag har saker att göra idag iaf! Jag höll på att dö i tisdags för jag hade absolut ingenting att göra... Vi hörs mer lite senare idag!



RSS 2.0