En bra sak med mig!

Jag är bra på att känna hur stora galoppsprången är när jag ska rida relaterade avstånd.


Gymkana!

Dagens gymkana blev väldigt lyckad från min synvinkel. Barnen såg ut att ha roligt i alla fall. Nu är det bara den årliga spökkvällen som är kvar :D

Känner för att skriva vad jag ska göra den här veckan i rid väg för nu när jag har ledigt så kan jag rida lite extra.

Ridplanering den här veckan:

Tisdag: Hoppträning för Erik Berggren på Hallsta
Onsdag:Förmiddag, Rida ut med Jessica
Eftermiddag, Hoppträning för Daniel Svensson på Stömsholm
Torsdag: Lite lätt ridning i paddocken/hagen
Fredag: Ev. Dressyrtrim i Hallsta
Lördag: Dressyrtrim
Söndag: Dressyrtävling i Köping

Det känns som en bra vecka!


Höstlovsaktiviteter!

Idag blir det till att åka upp till Hallsta för att anordna en gymkana för ungdomarna på HARK. Kommer bli jättekul! Vi har lite nya idéer om saker som barnen ska göra (hihi). Med mig dit ska Lisa Fager-Bohlin och Jonna Strömbäck.

Efter det blir det till att åka ut till ponnyn och rida lite dressyr. Vi måste träna tills på Söndag då vi ska till Köping. Han har varit jätteduktig de senaste dagarna så vi får hoppas att det håller i sig!


Min mysiga ponny xD


Rosetter!

Tänkte gå igenom alla mina rosetter som jag har på spirit som inte är klubbtävlingar. Det kanske ger mig en liten "positiv boost". Jag går igenom dom så som jag har dom hänger i mitt rum för jag kommer definitivt inte ihåg vilka datum jag fick dom.

1. Clear Round - Hoppning, Midsommarcupen på Hallsta 80cm LD
2. 1:a - Laghoppning, midsommarcupen på Hallsta 80cm LD
3. Clear Round - Hoppning, Wirsbo avd. B 80cm LD
4. Röd - Hoppning, Sala bed. A:0/A:0 1m LB
5. Gulblå Clear Round - Hoppning, Fagersta bed. A 80cm LD
6. Gulblå Clear Round - Hoppning ,Baståsen bed. A, avd. B 80sm LD
7. Gulblå Clear Round - Hoppnig, Hamre bed. A 80cm LD
8. Gulblå - Hoppnig, Hamre bed. A:0/A:0 1m LB (Första LB ute!)
9. Blå - Hoppning, Baståsen bed. A:0/A:0 90cm LC
10. Gul - Fälttävlan, Lag-DM i Baståsen P70
11. Clear Round - Hoppning, Hallsta avd. B 80cm LD
12. Clear Round - Hoppning, Wirsbo avd. B 90cm LC
13. Blå - Laghoppning div 3, Kungsör 80cm LD
14. Clear Round - Dressyr, Midsommarcupen på Hallsta, ryttartest?

Hoppas det går att läsa... Jag tycker att det blev väldigt krånglingt. Men jag måste ju skriva med all information som jag kommer ihåg.



Hejsan träningsverk!

Idag så blev det enligt planerna. Jag åkte till ridhuset men jag övade inte program bara några få bitar av programmen. Spirit var så sjukt jävla fin! Men det var inte lätt, känner i ryggen nu hur musklerna fick jobba, kommer inte kännas bra imorgon... Men Träningsverk är ändå rätt mysigt att ha. Det är då man vet att man verkligen har tränat och när man vet att det gått bra när man tränat så får man en ännu bättre känsla. Om jag rider som jag gjorde idag den 6/11 i Köping kommer jag få mer än 50% :D

Höstlov!

Snart är det höstlov och då blir det rida av! Hade tänkt rida så mycket som möjligt, kanske två gånger per dag. Fast kommer nog inte hinna det eftersom att vi har aktiviteter på ridskolan som jag ser fram till så jekla mycket. Känns som att barnen kommer bli rädda på spökkvällen (hihihi). Sen blir det dressyr tävling den 6/11 i Köping. Jag ska rida LC:1 och LB:1. Jag tycker att det känns bra med dressyren nu så jag hoppas jag får mer än 50%. Spirit är verkligen världens finaste i dressyren. Visst jag måste kämpa för att få honom dit men jag behöver inte kämpa lika länge längre för han ger sig lite fortare. Så ikväll blir det till att stoppa in honom i transporten och åka till ridhuset och trimma lite dressyrprogram!


Allting kommer bli bra

Den Svenska Björnstammen - Allting kommer bli bra

Allting kommer bli bra till slut,
du ska se att allting ordnar sig.
Allting kommer bli bra till slut,
om du bara låter allting va'.

Det var just här jag stod för några år sen
trevades vid kanten, slogs jag av tanken
Att för dig berätta allt,
för att se vad jag ser och jag orkar inte ljuga mer

Tömmer mig på takar
det är över för gott
men att inget är för evigt är väl underförstått
Och jag gråter inga floder
källan är tömd och
glädje som fanns är sedan länge glömd

Jag stannar kvar och väntar
jag tror du kommer snart
Jag ligger kvar här, så blir nog allting bra
Jag stannar upp och flämtar
nu har jag inget kvar
Jag slutar upp att kämpa
nu finns det inget kvar.

Allting kommer bli bra till slut,
du ska se att allting ordar sig.
Allting kommer bli bra till slut,
om du bara låter allting va'.
x2

Jag ljög och låtsades som ingenting
visst skiter jag i dig men inte i mig.
Nu tvättar jag mitt lik för att slippa åka dit
denna dan' har redan varit dag
Jag gjorde det jag gjorde
men berätta bara det jag borde gjort och
gjorde ogjort i min egen värld.

Nu tror jag inte längre på mig själv
och jag har ingen annan än mig själv att skylla
Jag stannar kvar och väntar,
jag tror du kommer snart
Jag ligger kvar här,
så blir nog allting bra.
Jag stannar upp och flämtar
nu har jag inget kvar
Jag slutar upp att kämpa
nu vill jag lägga av.

Allting kommer bli bra till slut,
du ska se att allting ordar sig.
Allting kommer bli bra till slut,
om du bara låter allting va'.
x3


Galopp!

Idag fick det bli galoppträning (galoppera fort på en väg). Galoppträning låter myckt bättre. Spirit var jätteglad att få komma ut och få springa av sig lite. Det var väldigt härligt att rida i det väldigt vackra vädret och den väldigt vackra miljön som är ute nu. Jag tycker om den här perioden på året. Jag älskar färgerna på träden! Det finns nästan ingenting som är vackrare än det. Men extra härligt var det idag för att jag hade studiedag och var ute vid lunch och då stod solen fortfarande högt på himlen. Det var ett tag sen jag red mitt på dan.

Efter att jag ridit en bit så stod det en massa bilar parkerade bredvid varann. En del var fräsha men en del var rena sophögen. Jag tog lite kort på det och är det bara jag eller är dom här bilderna vackra?


Markarbete!

Idag får ni läsa några glada meningar. Jag red lite markarbete i sunes lilla paddock och Spirit ba "Det är kan jag" så han gick jättefint! Han var verkligen mysig idag. Det känns skönt att det kom ett sånt här ridpass idag. För hela dagen har jag varit en levande död. Typ sovit på lektionerna... Inte bra. Men Spirit piggade upp min kväll i alla fall! Imorn blir det till att galoppera ut mitt på dan för jag har tredagars helg! Wihoo! :D

Just nu är hösten jättefin men jag längtar lite till vintern för då kan man tolka och hare kul i snön med och utan häst. Här kommer lite mysiga bilder sen i vintras!




Blir det bättre? nej.

Känslan jag har att det inte är nå kul längre försvinner inte. Varför?! Jag vill tycka det är kul men jag kan verkligen inte komma på någon anledning. Visst det är kul när det går bra på träning och att jag känner att jag verkligen fått igenom det jag vill ha igenom men vad spelar det för roll om det ändå bara går skit på tävlingar?

Idag tömkörde jag Spirit igen. Jag trodde att han skulle bli mindre psyk ju mer jag tämkörde men han blir bara värre. Asså idag var det ett under att jag kunde hålla mig på fötter. Det var ganska så läskigt och jag fick en reality check. Vi har egentligen inget att säga till om, om hästarna bestämt sig för en sak...

Nu kom jag att tänka på att det är just det som har gjort att jag älskat ridningen. Adrenalinet som pumpar när man verkligen kommer på att vi inte är något om man jämför med hästarna. Kunna känna makten som man har över hästarna när man har lyckats att få den att göra precis som men vill. Det är den känslan som jag inte har. Jag förstår inte. Jag skrev för bara någon vecka att jag älskar min ponny mer än någonsin och at han är undret i mitt liv. Men så känner jag definitivt inte nu. Jag är bara arg på honom, jag vill inte vara arg på honom men det är min känsla...


Förlåt!

Jag vet att jag inte skrivit något på typ en vecka... Men asså det har inte varit en bra period... Spirit var typ helt konstig hela förra veckan förutom på hoppträningen. Vi tävlade i Sala i lördags och det gick skit rent ut sagt. Det var inte kul. Just nu är det inte kul att rida. Mycket skola och mycke måsten. Mina axlar klarar snart inte av mer. Har ingen lust för något...

Förlåt om jag verkar deppig men jag kände att bloggen behövde en uppdatering. Och det som bloggen handlar om är väl hästlivet? Det är så här det ligger till för tillfället.


Strömsholm !


Halloj Allihopa :D


Har ju inte skrivit på ett tag då jag har haft fullt upp med att planera min skolgång. I tisdags bestämde jag mig för att jag behövde byta skola. Jag kunde inte gå kver på IT. När jag under hela ettan kännt att jag valt fel linje och nu i tvåan börjar allt gå åt skogen kände jag att det var dags.

Så i tisdags så började vi kolla på olika skolor. Nått jag tyckte va intressant var att plugga distans på korrespondsgymnasiet men det tyckte dock inte min mor var. Så den idéen las åt sidan ganska snabbt. Efter det gick jag inte på strömsholms hemsida för att kolla höjderna på en pay n´ jump, då ser jag att dom hade platser lediga på deras ridsportgymnasium. Jag fattade att jag aldrig skulle få börja i tvåan direkt men mamma tyckte att jag skulle maila ändå.

Så jag gjorde det. Fick svar att det inte gick eftersom att jag inte gått samma kurser osv. Svarade då tillbaka med en fråga om jag skulle kunna hoppa på ettorna som börjat precis och det skulle tydligen gå. Så jag fick ett nummer till en tjej på stömsholm som mamma fick ringa då jag var i skolan. Hon sa att vi skulle komma på besök på fredagen(alltså idag).

Jag gick och var superspänd och undrade vad som skulle hända. Mamma sa att hon på strömsholm hade sagt att jag skulle rida för nån och det gjorde mig ju inte lungnare. Men jag var fortfarande super glad för att jag kanske skulle få chansen att gå där ändå :D
Och jag tyckte att dagarna gick ssssåååååååå långsamt i väntan på att jag skulle få åka dit.

Så idag då. Jag var i skolan från 08:30 - 11:10(kort dag som vanligt) efter det käkade jag, mamma och pappa på stan, och gick runt lite. Efter det bar det av till hallsta för att hämta stövlar och hjälm och sedan vidar till strömsholm då. När vi kom dit hade vi som ett litet möte där dom förklarade olika saker, vi fick ställa frågor och lite sånt. När detta var klart kom det jag hade varit så himla nervös över under hela dan. Jag skulle rida för några från strömsholm. Och jag kan säga att jag var supernervös.

Men egentligen. Fick göra lite basic stuffs inget svårt. Nervositeten släppte ju längre tiden gick. Jag fick klart godkännt på rid delen och hästen jag red var super mysig(även fast jag satt på den i 30 min)

Så vi ska rapportera till dom på måndag hur det blir med det har vi redan kommit överens om här hemma :D
Är superglad att jag nästan kan spricka. Dock så tillkommer det några problem som vi måste lösa.

Men jag kommer uppdatera hur det kommer att bli med allting annat när precis allting är klart !

Slänger in en super liten och snygg bild på mig från Strömsholms tävlingarna 2010 !

Ha det bra så länge !

Puss&Kram



Halloj!

Tjenare everybody! Dagens ridpass var nästan helt awesome igen. Men Spirre var lite bekväm så han ville inte riktigt gör som jag ville, men superdupermega fin i vänster galoppen! Höger galoppen måste vi jobba lite på men den var helt okej. Nu blire till att digga till Moves like jagger och plugga Tyska YAY!! -.-



Min ponny är grym assåå!

Idag var det Erik träning igen! Fy fan va Spirit hoppade fint! Asså wihii säger jag bara! Jag har en sån himla bra känsla tills på lördag så vi ska till Sala och tävla (LC och LB). Spirit tycker verkligen att det är kul. Visst han stannade två gånger under träningen men det är för att det blev konstigt för både honom och mig. Men han hoppade en oxer på 1.20!! Det var så himla härligt för det var ett tag sen vi hoppade det. Fast det kändes som att vi föll jättelänge efter språnget innan vi landa på marken. Fast de var säker bara jag. Men gud vad han funkade bra! Nu får jag se till att rida såhär på lördag också för då kommer det gå galant! Jag är väldigt taggad till det nu. I can't wait! :D


RSS 2.0