Hemlisen

NU ÄR DET BARA 5 DAGAR KVAR!! Så himla nervös och taggad! Aldrig velat något så här mycket! Jag vill berätta vad jag ska göra men ändå inte, men se till att hålla tummarna för mig!



Thursday morning

Nu är jag en riktig duktig elev och går på lektionen som jag egentligen inte skulle behöva gå på men jag kan inte jobba hemma... Men jag börjar inet riktigt än så jag tänkte att jag kunde lägga ut banan tills ikväll på hoppträningen. Mamma fick ett MMS av Karin igår så jag kan bygga fram den (hon har hoppträningar på lilla Ekeby innan). Det är ingen speciellt komplicerad bana men det kan komma vissa svåritheter med den. Karin har väldigt många evighets övningar och den här är en av dem.


Jättefin ritning men man ser ju i stort sätt hur den ser ut! :)

Dagen ridning 30/5


Sitsträning idag... Det gick väl bra. Men så fort jag har minna fötter i stigbyglarna blir allt bara konstigt. Jag gillar inte dressyrläder. Men jag lärde mig ett nytt begrepp idag och det var överstrykning och det kändes jättebra när jag gjorde en överstrykning på Spirit för han sökte sig mer framåt neråt.

För er som inte vet vad en överstrykning är så är det en eftergift som man ger på ena tygeln eller båda när man sitter och trimmar. När man gör en överstrykning skulle man överdriva ganska mycket just för att man ska se att hästen kan gå kvar i formen.

Men... Jag har en klump i magen nu. Jag är så sjukt nervös, tillägger att jag aldrig varit såhär förut. Sjukt nervös!


Oops :S

Idag trodde jag att jag hade ett tidsinlägg så det är därför jag inte skrivit något. Då kommer tidsinlägget imorgon!

Jag har inte gjort speciellt mycket idag, vi hade inte lektioner idag så jag har spenderat väldigt mycket tid i sängen idag... Jag hade faktiskt tänkt att träna av något slag men sen när jag väl ska göra något är jag alleles för lat. Men nu om en liten stund blir det till att åka ut till Spirit för jag har sitsträning för Karin! Får se om mamma tar någon kamera och om hon gör det så tror jag nog att jag vill ha stillbilder. Har inte så många sen vi skaffade filmkameran för då filmar ju mamma istället för att ta kort.

Skriver om träningen senare ikväll, see yah!



Mission complited!

Som jag skrivit tidigare så skulle jag och mamma ta en liten shopping runda och jag skulle smuggla med något fint. Jag lyckades få med mig ett par skor!! De är inte så speciella, jag behövde faktiskt ett par sommarskor som var heltäckande. Jag har bara glatiatorskor, foppatofflor och flipp flopp så jag tyckte att jag behövde ett par heltäckande. Skorna kostade bara 99:- så mamma gick med på det plus att det blev halva priset på dem.

Nu ska jag se till att bli klar med min religion så vi ses!!

Da shoes!

Och ja, jag har ett myggbett ovanför fotknölen! :M


Hoppsan, it slipped my mind!

Glömde helt bort att lägga ut filmen från helgens tävling... Här är den men det är inte så mycket för mamma missade min runda i lagklassen men det var nog lika bra eftersom att jag red lite hur som helst. Men film på första klassen och ärevarvet finns i alla fall! :D


Perioden då man inte gör någonting på lektionerna

Jag tror nog att den här dagen är den sista dagen som man verkligen gör något på lektionerna. Men har ju bara en sak kvar att lämna in och ingen lärare börjar med något nytt nu när det bara är en vecka kvar innan skolavslutningen. Fast nästa lektion är muntliga nationella i matte, dam dam daam. Men vad jag har hört av de i klassen som redan gjort det så är det inte så svårt så jag är inge nervös. Efter matten är det religion och jag har en halv fråga kvar att svara på uppsatsen som ska vara inne om två dagar... Jag orkar inte att jag måste sitta kvar ända till 16:20 när jag är klar med den.

Läraren kommer säkert säga som dem på Tunbo gjorde "har ni inget anna arbete i något annat ämne som ni kan jobba med?" Men grejen är ju den är religions uppsatsen är mitt sista inlämning/provsak för allt annat är redan klart.

Senare efter skolan så blir det till att shoppa lite med mamma för nya byxor står högst upp på mammas "att köpa lista". Jag hoppas att jag kan smuggla med något plagg i mammas kläder-som-ska-köpas-hög om jag hittar något fint.



Surahammar 26/5


Tävlingen gick både bra och dåligt.

Framridning: Han kändes väldigt fin, framme för skänkeln och mjuk i sidorna. Jobbade mycket på volt och många övergångar.

Framhoppning: Började segt, fick inga bra distanser till hindrena så jag satte lite mer tryck i galoppen vilket gjorde att distanserna blev bra och språnge fina. Han vägrade på oxern en gång, men det var för att galoppen var för dålig och jag var något framåtlutad.

Banan 100: Det gick väldigt bra. Fick en bra känsla och han hoppade fint. Fick till dem relaterade avstånden och vi kom in i kombinationen perfekt. Allting bara flöt på.
Resultat: 0+0 6:e Placerad.


Framridning + Framhoppning: Då han redan hade gått en klass värmde jag inte mer än nödvändigt. Såg till att han var framme för skänkeln och mjuk i sidorna. På framhoppningen var det ungefär samma sak. Hoppade inte så många språng utan bara några så det känndes bra. Dock började han bli trött + lite träningsverk från hoppträningen i torsdags. Han vägrade då på oxern igen. Men vi kom sedan över den.

Bana 110: Allt gick käpprätt åt helvetet. Han var otroligt trött, det var väldigt varmt också så det spelade nog stor roll i det hela. Fick två stycken vägran, på första och tredje hindret. Han rev även båda hindrena i kombinationen, och där märkte man att han var trött. För han kom inte helt tokigt till hindrena men orkade inte riktigt över.
Resultat: 24 fel


Jag är inte så besviken över 110 rundan. Jag vet vad felet är och det är de som spelar roll just nu tycker jag. Olleman ska få vila upp sig lite och sedan ser vi om det funkar igen. Funkar det inte så får vi gå ner någon klass. Svårare än så är det inte.
.

Bilder kommer lite senare, glömmde USB-minnet med bilderna på hemma(typiskt mig).

Ha de bäst!

Puss&Kram




Hoppträning Dingtuna


Hallå alla glada !
I torsdags var vi i Dingtuna och tränade på gräs, Olleman var lite jobbig att lasta hemma men sedan var det inga problem. Väl framme broddade vi honom och sedan började jag värma upp. I början så kändes det ingen skillnad mot när vi är i ridhuset, han var lite loj men lyssnade lagom mycket.

Vi började sedan galoppera över galoppbommar och här märkte han att han var ute. Han blev stark och sög tag i bommarna :D efter det lades det upp hinder efter hinder och det blev tillslut ett relaterat avstånd. Han sög verkligen tag i hindrena och ville verkligen hoppa. Känslan var så otroligt härlig !

Vi började sedan hoppa en liten del av banan och allt flöt på bra, han hoppade av fint och fick till bra språng. Det var någon gång han tyckte vattenmattan var lite läskig och fick ett omtramp dels på grund av det och att jag hoppade lite före honom.

Sedan hoppade vi bana. Banan låg väl ungefär på 1.10. Allt flöt på bra fram till en silverfärgad oxer som han reagerade på. Jag hade lite framvikt och han stannade, detta resulterade till en avramling. Haha, egentligen skäms jag över det. Han tvärnitade inte så det känns lite underligt att jag ramlade av egentligen, men det var inget problem med mig så det var bara upp igen och hoppa klart banan. Fick tillbaka bra flyt och vi kom över oxern.

Efter det här fick vi hoppa om relaterat till kombination lite högre, vi kom väldigt fel och Olleman var lite trött så det resulterade till två vägran, men vi tog oss igenom allt när det var lite lägre igen.

Träning var helt OK, det var bara det att gamlingen tyckte att dem långa transportsträckorna var lite jobbiga ;)


Tycker om denna bild otroligt mycket ! Fotograf: Rosanna Eklund

Ha de bra !
Puss&Kram



Terrängträning på Baståsen

Nu ikväll så var det träning i Baståsen och det var sjukt kul! Hade glömt bort hur kul det var nu under hösen/vintern.

Till en början var Spirit jätteseg och säkerligen lite trött sen igår men när vi hoppat en stock två gånger kom han igång och blev nästan övertaggad när han förstod vad vi skulle syssla med resten av passet. Jag tyckte att det var skitkul att han blev så taggad för så taggad som han var idag har han aldrig varit förut och jag gillade hur han var!

Vi hoppade jättemycket så jag fick klippa bort massor
på filmen som ändå blev väldigt lång. Jag hoppade några 80 hinder som jag inte hoppat tidigare och några hinder bakom ridhuset som jag inte hoppat förut och Spirit bara hoppa utan att titta på något och det gick så jävla bra rent ut sagt!

Innan vi går och hoppar trappan så sa Sanna (tränaren) att hon skulle vilja värva mig till Baståsen och tävla lag-SM i fälttävlan nästa år... Jag blev jättesmickrad av detta men grejen är den att jag hela tiden tänkt att Spirit skulle bli till salu nu i höst. Det lockar ju inte lite att tävla SM i fälttävlan. Jag får väl fundera på hur det blir men nu måste jag gå och lägga mig för jag är helt slut efter dagen, godnatt!



Kommande tre veckor!

Tänkte lägga ut en liten planering om hur det ser ut dem nästkommande veckorna.

28/5 terrängträning
29/5 Jessica
30/5 Sitsträning för Karin
31/5 Hoppträning för Karin
1/6 Vila eller skrittas ut (förbereda tävling)
2/6 Tävling i Wirsbo, 85 och 95 cm
3/6 Slav åt Kalnins på dagen och börjar på hemlisen på kvällen
4/6 HEMLISEN!
5/6 Jessica
6/6 Jobba på ponnyridning på Strömsholm senare ut och rida igenom Spirit
7/6 Hoppträning för Karin
8/6 Skolavslutning och senare bär det av till Strömsholm
9/6 Gå på Strömsholm heeeela dagen
10/6 Jobba på ponnyridning på Strömsholm
11/6 Första dagen på lovet tillbringar man troligtvis i stallet
12/6 Jessica
13/6 Kolla på 96:ornas Tunboshow
14/6 FÖDELSEDAG!!!
15/6 Trimma
16/6 Förbereda för sista hopptävlingen för terminen
17/6 Sista hopptävlingen för terminen i Köping LC och LB



Dagens tävling i Sura! :D

Förklass

Framridning:Han var lite seg när jag red inne i ridhuset så jag tänkte mycket på att göra honom lyhörd för skänkeln och det gick jättebra. Jag körde min övning (rida på en 10m volt och flytta ut bakdelen) och Spirit lyssnade jättebra på det men det fanns en del störningsmoment i ridhuset som gjorde både mig och Spirit lite sura... Det var grymt nära en krock och jag stod i princip still. Men det blev ingen krock men marginalen var cirka 2 cm.

Vidare till framhoppningen. Spirit blev lite mer taggad när vi kom ut och jag blev jätteglad när jag kände att han verkligen var på hugget. Vi hoppade som vanligt men första gången vi kom på räcket så nuddade han bommen och jag kände att jag ville ta det igen bara för att jag hörde att det klånka. När jag kom igen så rev han och då visste jag vad som var problemet. Jag hade honom inte riktigt på bakbenen så den tredje gången så gick det super! Jag måste bara rida ordentligt!

Banan: Galoppen kändes jättebra, jag kunde göra tempoväxlingar och Spirit stretade inte emot någon gång. Han ökade han minskade och han ökade igen utan klagomål! Så jag har en bra känsla och då går banan bra. Vi gick nolla med inte så många missar från min sida. Banan var jättelätt (bara relaterade avstånd) och relaterade avstånd är min specialitet!

Laget

Framridning: Kände igenom honom så att han inte segat till allt för mycket när han stod i transporten när jag gick banan men han kändes helt okej och jag körde lite halt, galopp, halt, galopp halt, galopp och han blev jättelydig!

På framhoppningen skötte han sig exemplariskt. Han hoppade stort, litet, normalt och hade jättebra galopp och jag var så himla nöjd över honom och jag var verkligen säker på att vi skulle gå nolla för känslan som vi hade var fantastisk!

Banan: Gjorde lite som innan. Kollade om alla knappar fungerade och gjorde lite tempoväxlingar. Jag gjorde lite flera missar den här rundan som till exempel tittade bak på bomarna när han klånkade i... Sen så ökade han längden på sina galoppsprång mer och mer mot slutet så det blev lite knas på de relaterade avstånden men Spirit lyfte fint på tassarna och vi kom i mål med noll fel! :D

Så hur gick det för laget??

Jo, vi kom tvåa i omgången och vi vann totalen!! Vi fick 22 poäng och tvåa kom Stora Ekeby med 21 poäng så det var en riktig rysare! Men fy fasiken vad stolt jag är över mina lagkamrater!! :D

Prisutdelningsdags! :D

Mina och Moas rosetter hängde så fint på sadelkammardörren!

Dags för B-finalen!

Tidig morgon men det är inte den värsta jag varit med om... Men jag är fett taggad till tävling nu! Vi ska vinna vi ska ta dem vi ska göra losers av dem! Haha kanske lite övertaggad? Men önska oss lycka till och ha en bra dag! Film och bilder kommer senare ikväll såklart.



Hemma igen och vad ska man göra nudå?

Jahapp nu så är rykttävlingen över och ponnysarna var jättefina måste jag säga. Barnen gjorde ett jättefint jobb med dem men den ponnyn som blev finast var lilla twister. Det enda som stod på mitt schema idag var att hålla i rykttävlingen och senare på kvällen putsa alla saker och Spirit till tävlingen imorgon. Men nu så är det bara tid som måste dödas och jag har ingen aning om vad jag ska göra... För det är inte tillräckligt med sol för att kunna sola.

Men ska väl försöka fixa iordning något att äta tillsammans med min bror då mamma och pappa är i Stockholm på bröllop.


En tidig lördagmorgon <3

Nu blir det till att käka frukost och sen förbereda en massa saker till aktiviteten som vi har med HARKUS idag. Det var ett tag sen vi hade en rykttävling och jag längtar lite faktiskt. Sen så har vi fixat mycket fina priser så jag vill se barnens miner när de får dem!

Ha en bra dag, skriver mer om Spirit senare! <3



Remby?


Ja, det har kommit en nu plupp som man kan trycka på där man väljer till exempel fet stil på texten och det där plupppen som kommit upp heter Remby och jag var såklart tvungen att undersöka vad det var för något. Det var tydligen ett bild redigerings program där man kän lägga till bilder, filmer och text på en bakgrund. Så jag gjorde bilden här över och den blev väl fin. Jag bara testade så det skulle säkert kunna se mycket bättre ut.

Ha en bra dag!


God natt!

Nu så tänker jag bara skriva ett lite onödigt inlägg om att jag ska gå och lägga mig efter en jättehärlig dag. Jag är så sjukt nöjd över träningen och jag hoppas verkligen att Johannas pappa och Rosanna Eklund kan skicka lite bilder som de tog med sina värsting kameror. Sen så tänkte jag göra några lite avundsjuka för jag börjar klockan halv ett imorgon och det är idrott så jag kan sova ända fram till klockan 10 (fast jag kommer vakna vi kvart i 6 som jag gör varje morgon men då kan jag somna om i flera timmar och inte bara 15 minuter!)

God natt!!



Hoppträning 24/5 - gräs!

Så jävla kul! Helt sjukt hur kul det är att rida på gräsbana, Spirit får ett helt annat tryck i galoppen och både han och jag trivs på gräsbanor. Mycket rolig träning som blev väldigt varm men lite värme måste man väl kunna tåla. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Allt flöt verkligen på bra och innan vi hoppade hela banan så hoppade vi ett 1,10 hinder, första gången rev i det för jag släpte kontakten med Spirit men andra gången var jag lite mer normal i min ridning. Det var sjukt länge sen jag hoppade 1,10. Jag kommer inte ihåg senast jag hoppade 1,10 men nu, nu hoppade vi det och det ser bus enkelt ut på filmen!

Mamma fick även med ett litet klipp på Johanna så hon fick vara med på filmen, hon har faktist lovat att hon ska blogga i helgen så vi får se om ni hör något från henne. Hon ska till Sura på lördag och hoppa 1m och 1,10 (jag ska dit på söndag och hoppa B-finalen).

Sommar, sommar, sommar!

Inte långt kvar nu. Engelska läraren berättade nyss att vi bara har en engelska lektion kvar! Me like! Jag vill ha sommerlov!!

Ikväll kommer man inte få lite sommar känsla då det är träning på gräsbana! Fast det betyder att jag måste brodda Spirit... Vi får se hur det går men förhoppningsvis så är hans kompisar inne så att han kan stå still. Han skötte sig jättebra igår när hovis var och böt skor så jag ska nog klara av att brodda honom utan att hamna med min fot mellan hans hov och marken. Jag har tidigare erfarenheter av det då Spirit inte tycker om att vara ensam och kan inte stå still när han är det. Vet ej hur jag lyckades men jag blev trampad 3 gånger på en månad på samma fot... Var av en gång med broddar. Det tog ett tag för min fot att vara normalt färgad efter det...



Då var vi här igen...

Varit ute i stallet och fixat med Spirit (hovis fixade hans nya skor) och nu sitter man här framför datorn och ska skriva en religions uppsats... Att det alltid ska var lika svårt, att man aldrig lär sig att plugga först sen bloggen och Facebook. Men nu har jag inte gått in på Facebook, än. Jag måste verkligen ta mig i kragen och fixa den här uppsatsen nu för det kommer vara den sista! Får man hoppas, man vet aldrig med lärarna på Rudbeck...

Egentligen, det är helt sjukt hur fort detta år har gått! känns som att jag slutade 9:an igår. Mitt första år på Rudbeck är slut om två veckor! Helt fantastiskt! Längtar sjukt mycket till sommarlovet. Jag vill bara tillbringa mina dagar i stallet och rida, rida, rida och det kommer jag snart kunna göra!

Nej nu måste jag sätta igång med plugget!

Hemlisen

Om 12 dagar så är det den 4 juni och jag längtar så sjukt mycket! Jag tänker vara lite hemlig med vad som händer denna dag för antingen så blir det den näst bästa dagen i mitt liv eller den absolut värsta... Hoppas på den näst bästa! Ni får lov att hålla tummarna för mig då!!!


Godmorgon!

Det blidde inget "paus inlägg" eller något "jag är färdig inlägg" igår. Jag blev klar med min uppsats om mänskliga rättigheter 23:27... Senaste inlämningstiden var 23:59 så jag lyckades lämna in den innan The Deadline.

Sen som vanligt på tisdagar så hade Jessica Spirit så jag fick en hel eftermiddag hemma. Faktist rätt skönt efter helgen, idag blir det ingen ridning heller för har en religions uppsats som ska vara inne imorgon och vi fick den igår... Mysiga Rudbeck! Men jag ska i alla fall ut och ta in Spirit eftersom att hovis kommer och ska byta skor på honom.

Nu ska jag ha muntliga nationella i engelska! See yah!



Chilla galet!

Dagens schema ser ut såhär:

Började med nationella i matte sen sluta vid halv ett. Firade med att köpa ny bikini och äta på donken. Jag vet, riktig firar lunch!

Och nu när man kommit hem så står det PLUGG! på schemat. Men jag vill ju inviga min nya bikini med andra ord jag vill sola. Då kom jag faktiskt på, så smart som jag är, att jag kan ju ta två flugor i en smäll och sola samtidigt! Känner mig mycket nöjd över att jag kom på det!

Så nu ska jag dra igång med plugget! Skriver mer här sen när jag är klar eller när jag vill ta en paus.

Hej så länge!!



Då och nu <3



Dagens ridning 21/5


Efter en lång helg med mycket aktiviteter så förtjänade både jag och Spirit en lugn dag som bestod av en skritt tur barbacka. Så himla skönt att bara ta hästen sätta på tränset och hoppa upp och sen njuta av det underbara vädret som är ute och summera helgen. Jag kan fortfarande inte sluta le. Jag är så glad så att jag nästan spricker!

Det känns verkligen som att allt börjar vända och det är en tydlig känsla! Innan har det gått sakta men säkert till en stabil nivå men nu sa det bara SWISCH. Jag känner mig okrossbar!!

Sen har en till sak hänt men det är en hemlis! :D


Resten av bilderna från i lördags!



Det blidde B-final

Efter tävlingen i Baståsen så fick vi reda på att vi inte kom till A-final. Det fattades ett poäng, surt men sånt är livet! Nu blir det B-final i Sura på söndag och vi får hoppas att vi vinner den (leder med en del poäng där).

Nu ska jag verkligen se till att bli taggad!


21 maj 2009

Ingen speciell dag för många. Men för mig är det den mest speciella dagen av alla dagar. 21 maj 2009.


För precis 3 år sedan var jag iväg till baståsen på min absolut första tävling utanför klubben. Ponnyn jag red på var min älskade Spirit, det var hans första "riktiga" tävling också. Vi startade avdelning B eftersom att han bara var 6 år då. Vi gick nolla och jag måste vart den lyckligaste 13 åringen i hela världen just då. Så jag fick med mig en gulblå rosett hem och den hänger fortfarande på min vägg på "hedersplatsen".


Jag trodde att jag var den lyckligaste 13 åringen i hela världen när jag ridit och var inne på prisutdelning men senare samma kväll så blev jag ännu gladare om det ens var möjligt. Mamma kom och berättade för mig att hon hade pratat med Pia, som var ridskolechef just då. Det Pia hade frågat mamma var om vi ville köpa Spirit.

När mamma sa vad hon hade sagt till mig kunde jag inte hålla tillbaka tårarna, jag var så lycklig. Jag skulle få chansen att få köpa min favorithäst som jag ridit så mycket och blivit så kär i. Det enda som var kvar efter det var att övertala pappa. Och pappa gick med på det!


Ett litet smakprov<3

Här är några smakprov på bilder från tävlingen i Baståsen igår. Jag tycker bilderna är jättefina men jag ser så himla stor ut... Ponnytiden börjar väl lida mot sitt slut, tyvär :/


Ett litet smakprov<3

Här är några smakprov på bilder från tävlingen i Baståsen igår. Jag tycker bilderna är jättefina men jag ser så himla stor ut... Ponnytiden börjar väl lida mot sitt slut, tyvär :/


Bildbomb från dagen!


Ehh vad var det som hände nu...?

Nu är man äntligen hemma efter en lång, varm och helt underbar dag i Hallsta!

LB:1

Framridning: Jag var väldigt noga med att Spirit skulle lyssna för skänkeln så det blev mycket flytta ut rumpan när jag red på volt samt temoväxlingar i alla gångarterna. Han var redan fin när jag började rida (troligtvis eftersom att han blivit riden ganska så hårt de senaste dagarna) så jag behövde inte kämpa så mycket på att han skulle gå i form, bara fixa till den lite så att den blev super.


Banan: Finns inga ord som kan beskriva känslan. Allt blev bara så himla bra och jag kände hur jäkla fint Spirit gick så ju längre programmet pågick så blev mitt flin större och större, tur att men har öron ibland. Det enda som jag var missnöjd med var övergångarna från galopp till trav men det är min och Spirit svaghet men nu när allt annat funkar kan vi lägga mycket mer tid på det!

Resultat: 62,75% (HÖGSTA NÅGONSIN!!) och det blev en vinst!!



LA:1

Framridning:
Hade inte någon koll på när jag startade men eftersom att jag redan ridit en klass så behövde jag inte rida fram så mycket utan jag kände igenom honom så att alla knappar fungerade.


Banan: Jag hade inte alls lika bra känsla som i LB:1 men Spirit gick fortfarande fint. Men efter andra skänkelvikningen så glömde jag helt bort vart jag skulle och jag fick för mig att det skulle vara skritt så jag bröt av till skritt vid C men Spirit hann ta två skrittsteg innan jag kom på vart vi skulle. Resten av programmet flöt på helt okej och jag var nöjd med det blir väl alltid en liten "depp" period eftersom att förra klassen gick så bra. MEN jag fick 6:or på skänkelvikningarna och på en förvändgalopp och på den andra förvändagaloppen fick jag en 7:a!!!

Resultat: 61,05% och det räckte till en vinst!!! :D


Så himla stolt över min lilla powniie!


Seriedressyren nästa!

Iiiiiii seriedressyr finalen äger rum idag!! Jag ligger faktiskt värsta bra till så nu ska jag rida skiten ur dem andra! Jag tävlar LB:1 och LA:1 idag. Har övat en del på skänkelvikningar och förvända galoppen nu under en period så nu kanske jag kan få en 6:a på skänkelvikningarna (fick 5:a förra gången för att Spirit var lite förböjd). Men 55% är väl min minimum gräns. Sen så blir jag superglad om jag får över 60% såklart!

Vi hörs och ses i eftermidda då jag skriver om dagen tävling!



Filmtajm!




Omgång två, check!

Förklass:

Framridningen blev lite kaos men han hoppade fint och bjöd jättefint på framhoppningen så jag hoppade inte så mycket, eftersom att allt kändes jättebra. Men eftersom att jag var så snabb inna på framhoppningen så blev det en jättelåång väntan till att jag fick gå in på banan och då segade både jag och Spirit till.

Banan, på grund av att vi segat till lite så fick vi ingen bra galopp över huvud taget. Jag vet inte varför jag inte gjorde något åt det. Jag kände att det gick jäääättesegt men jag red på i samma fart ändå? Hade väl inte riktigt väknat själv heller... Vi klarar hinder nummer 1 utan större problem men på hinder nummer 2 så blev det lite kortslutning mellan häst och ryttare. Eller snarare ponny ville ut och ryttare gjorde ingenting åt det. Men när vi kom om på det så hoppade ponnnyn och resten av banan flöt på men segt som satan gick det.

Lagklass:

Framridningen var mycket lugnare till denna klass. Spirit var ju fortfarande lite igång från förra klassen även fast han stått en stund i transporten. Han bjöd jättefint på hindrena på framhoppningen så jag la inte så mycket tid på framhoppningen där heller.

Banan, dem andra lagmedlemarna hade gått nolla hela bunten så jag chillade runt där och försökte rida så bra som möjligt och självklart rida nolla. Red som satan till andra hindret som var exakt samma sväng som klassen innan och Spirit hoppade och jag jublade lite för mig själv. Blev några tok språng men känslan var jättebra och vi red på 43.1 sekunder.

Omhopppning:

På framridningen tog jag nått skutt och kände på gångarterna och gjorde lite tempoväxlingar. Som innan så skötta han sig exemplariskt på framhoppningen.

Banan, hade lite mer press på mig denna gång då två lagmedlemar gått nolla och en med ett litet pet. Men jag tänkte att jag skulle chilla runt precis som i grundomgången. Spirit var hade lite mer bjudning i omhoppningen än vad han hade i grunden men jag tackade inte nej till det. Red runt på 42,1 sekunder så skillnaden var bara 1 sekund vilket jag är supernöjd över! :D

Bilder och filmer kommer under kvällen!!!

Omgång två hos Bastis!

Klockan 14:00 så börjar förklassen idag då. Division 3 hoppning ponny blev framflyttat från förra helgen på grund av översvämmad parkering. Så idag blir det till att åka till Baståsen igen och försöka rida skiten ur de andra lagen! Men känslan i torsdags var helt underbar så den ska vi ha med oss idag när vi rider.

Jag kan inte säga att  jag är så jättetaggad för då skulle jag ljuga... Jag är så jäkla konstig. Alla mina kompisar taggar så himla mycket till tävling men jag ba rycker på axlarna och jag hatar det! Tagga, tagga, tagga!!! Det funkar liksom inte för mig...?

Aja Nu ska jag käka frukost och sen bär det av ut till stallet för att bada ponny! Önska oss lycka till! :D


Bild från 3 år sedan när vi var till Baståsen för första gången!

Linnéa som liten, bildbomb!!


Måste då säga att jag var en riktig blondie med humör (ser ut så på mina miner i alla fall) och att jag fortfarade kan ha den där röda jackan! Fast armarna är lite korta men annars så.

Och så har vi en liten johanna också (som hjälper mig på framridningen till min absolut första start i seriedressyren)

Mamma är också med och hjälper till


Bildbomb Seriedressyr


Tyvärr blev det inte så många bilder då dem var alldeles för stora för att ladda upp :(

Ha de bra!
Puss&Kram



Hoppträning 17/5

Banan med 24 språng stod på schemat idag. Helt sjukt att jag fortfarande kommer ihåg den banan... Det var två år sen sist! Men det märktes TYDLIGT att jag och Spirit blivit sååå mycket bättre på två år. Nu kändes som att jag skröt lite mycket men för två år sedan hade Spirit lagom lärt sig galoppera normalt. För tre år sedan kunde han absolut ingenting och för 3,5 år sedan så visste han inte ens vad en galoppfattning var för något.

Det är såå himla skönt att titta tillbaka på hur det var för några år sedan och se skillnaden. Min pojke är verkligen en liten guldklimp!

Som ni kanske förstår så gick träningen väldigt bra (kom lite ur poängen med inlägget). Det var verkligen så sjukt kul att hoppa idag. Vi satte nästan alla relaterade avståd, tror der var två stycken som vi missade lite. Men jag måste då säga att jag och Spirit är KUNG på relaterade avstånd!

Ha en bra kväll, god natt!



Tio dagar sen eller vad var det??

Hejsan! Jag är inte död för er som trott det (fick skäll av Lisa att jag inte skrivit något på ca 10 dagar). Jag skyllde på att jag haft mycket i skolan och det ligger faktiskt sanning i det.

Lite uppdatering sen sist:
Jag har ridit lite som vanligt tränat lite hoppning och tränat lite dressyrprogram men jag har inte bara ridit Spirit. Igår och i förrgår så fick jag rida på Spirits hagkompis Mirò. Jag hade tidigarna bara skrittat ut på honom men i Tisdags så red jag ordentligt på honom. Han var stel som en planka för att han stått i en vecka pga hälta men han är helt frisk nu. Han är en häst på ca 170 i manken (har ingen aning om hur hög han är) så han är lite mer häst än min lilla skitgris.

Igår så tränade jag verkligen dressyrprogram med Spirre för vi ska starta LA:1 igen på söndag! Så jag orkade inte "rida" Mirò efter det men det blev i alla fall en uteritt på ca 1h. Och asså den hästen är nog en B-ponny i storhäst format. Helt plötsligt kunde han stanna och gick inte att rubba... Fick ta till ponnysparkar...

Nu snart så ska jag göra mig färdig för att åka till stallet då det är hoppträning idag!

Gå sen gärna in på www.harkus.blogg.se och läs om ponnyridningen som vi varit iväg på idag, är lite trött i benen ryggen och kinderna nu när man kommit hem från ponnyridningen.



Att jag aldrig lär mig..


Japp som rubriken lyder, att jag aldrig lär mig...

Sitter just nu i denna stund och letar efter ett sommarjobb. Men som det är som jag anade, det finns inte så många kvar. Jag lär mig då aldrig att vara ute i god tid och leta, nej lilla Johanna ska då alltid vara ute i sista minuten. Men jag får väl hoppas att jag hittar något.

Ikväll är det dags för hoppträning ! WIHO :D vad jag har längtat, det känns som att det var en evighet sen jag red min fina Olleman :( Men idag är det dags, och jag längtar verkligen :D Imorgon kör vi ett självständigt dressyrpass och på söndag dressyrträning för Camilla :)

Det känns skönt med långhelg, lite tid att vila upp mig och bara ta de lungt.

Nu ska jag snart iväg och äta lite med min pojke och sedan ska det shoppas hästsaker (a) hihi :D Vi får se vad som följer med hem ;)

Nu ska jag glo lite tv innan min pojke kommer hem.

En bild på våra fina pojkar !<3

Ha de bra!
Puss&Kram



Dagens ridning 7 maj


Gymnastikhoppning var det jag kände för idag. Jag byggde upp en räckekombination, först på ca 50cm. Sen höjde jag lite allt eftersom, slut höjden blev 1m. Jag vet att Karin och jag kommit överens om att inte hoppa högre än 90cm men 10cm är ju ingenting så lite kan man nog tänja på gränserna. Plus att Spirit var jätteduktig under hela passet, han gjorde precis som jag sa hela tiden och fick en jättefin form efter en stund. Men en gång när vi kom på kombinationen så var jag inte riktigt klar innan hindret kom få Sprit smasha sönder bommen på andra hindret... Men efter det så lyfte han mer på tassarna än vad han egentligen skulle behövt och det kändes!

Betyg på passet: A



Vad hände för 1 år sedan?

För ett år sedan vid den här tidpunkten på den här dagen var jag på plats på Bosön. Mitt lag var nyligen uppropade på presentationen och vi hade skämt ut oss en del efter det att vi inte visste vem Tore Skogman var... (fick en läxa utan min pappa när jag kom hem) Efter det bar det av till spelhallen där vi spelade guitar hero, låten "were not gonna take it" med twisted sisters.

Detta var nog det häftigaste som jag någonsin varit med om och dem jag delade detta med var, Linnéa Kalnins, Lisa Fager, Denise Avelin, Sophia Lindkvist och världens bästa lagledare Anne-lie Hallkvist


HEMMA!

Nu efter 12h arbete i stallet så är jag äntligen hemma! Det har varit en helt okej dag med inte för mycket stress. Timmarna har faktiskt gått väldigt fort. Jag trodde att det skulle kännas som en evighet men jag fick ingen träsmak i rumpan av att räkna protokoll för jag fick springa en del. Men en hel godispåse som det var meningen att jag och mamma skulle dela på gick åt och det var bara jag som åt...


Passar på att gratta Stora Ekeby som vann lagklassen och Norrby som kom tvåa, Grattis! Synd att jag bara såg vissa ryttare innan dem startade. Jag hade gärna velat sett mera för jag var så tävlingsugen så det finns inte, speciellt efter jag sett priserna som retade mig hela dagen...

Nu rullar vi


Förhoppningsvis rullar vårat fina ekipage mot Vänsta RF just nu ! Det beror helt på om Olle har lust att åka och tävla eller inte ;)

Min förhoppningar på dagen är att gå nolla i båda klasserna. Oftast när jag tänker så brukar jag få med mig en hyffsat bra tid i grundomgången allefall. Sen att jag får en sämre tid i omhoppning beror helt på mig, jag brukar ta ut svängarna och inte rida så snävt och det är bara för att jag satsar på nollan och inte på placering !

Det blev ett kort inlägg men ikväll kommer resultatet för dagen ! (om jag hinner ;))



Slänger in en cool bild som pappa tog på Seriedressyren !

Ha de bra!
Puss&Kram



Dagens ridning 5 maj


Idag fick jag verkligen hålla i mig när jag red, det blåste ju som satan! Och jag hade verkligen inte tänkt bra när det gällde kläder... Jag hade mina tunnaste ridbrallor en t-shirt och sen min hallsta-jacka och det va svinkallt kan jag lova! Men är man inte så smart så är man.

Min ponny har en väldigt konstig form på sitt huvud märkte jag idag. Kalnins ska iväg och hoppa div 3 storhäst imorgon och hon ska hoppa Robert som är en finlandsfärja att rida, så han är inte så liten. Nu till pöängen, hon ska låna mitt dressyrträns för hon hade bara ett svart i ponny storlek (jag måste ha full på Spirit). När vi nu provade tränset på Robert för att ställa in sidostyckerna osv så var det bara något hål som behövdes ändras? Frågan är ju vad min ponny är för en häst...? Det är inte så konstigt at han har lite konstiga propotioner. Men Robert var super snygg i tränset i alla fall!


Förberedelser till div 3 dressyr!

Nu är jag och mamma på väg upp till hallsta där vi ska fixa en massa saker inför tävlingen imorgon. Jag ska jobba i seketeriatet så jag kommer inte få se några fina ritter men jag kommer få se fina resultat. Jag hoppas verkligen att det går bra för de ryttare som jag känner, så lycka till ni som ska vara med!



Inköpslista


Nu kommer en liten inköpslista/önskelista som mina kära föräldrar gärna får läsa (a)
Hv Polo Piké 479 :- Finns att köpa HÄR
Lamicell FLEXI 99:- Finns att köpa HÄR
Mountain Horse tröja 699:- Finns att köpa HÄR (endast i butik)



Film!

Som jag lovade igår här kommer filmen från träningen i torsdags!


Gårdagens ridning

Igår så blev det ganska så sent i stallet eftersom att jag inte kom hem från skolan förens vid klockan 5 och att mamma satt då och kolla på ponnyakuten och då fastnade jag också där. Men vi var ute i stallet vid 6 i alla fall, jag red lite övningar som vi gjorde i framridningen på hoppträningen i torsdags och mamma stod med i hagen och så förklarade jag för henne vad jag gjorde medan jag red. Jag måste då säga att det var väldigt bra för mig att göra så. För att när jag berättade vad jag gjorde så var jag verkligen tvungen att göra rätt. Så mamma ska få stå i hagen fler gånger när jag rider! Spirit blev väldigt lösgjord och han är så fin i musulaturen och hullet och allt sånt så han är verkligen jättehärlig att rida när jag verkligen är fukuserad på rätt saker! :D


Helg !


Japp ! Nu har lilla Johanna tagit helg !

Har precis kommit upp från stallet. På schemat stod UMET-lektion som hipparna har för oss. Idag red jag en häst som heter Il Duce (f. 1996 e:Irco Mena - Cortez) En härlig häst som jag har ridit några gånger tidigare. Fick beröm för att jag fick fram honom ordentligt vilket var väldigt kul ! :)

Dagens lektion var hoppning. Vi hoppade en liten bana på 3 hinder i slutet och i uppvärmingen hoppade vi en liten oxer på rakt spår längs med långsidan. Lektionen flöt på bra och vi fick till några fina språng :)

Tidigare idag har jag haft ridlära prov. Det känns riktigt bra men man vet aldrig hur det går ;) Det som jag är lite irriterad på är att jag har svarat fel på några frågor som svaret egentligen är logiskt, dumma mig!

Nu väntar duschen och sen ska det packas för 15:30 rullar bilen hem mot västerås :D

Ha de bra!
Puss&Kram



Film från förra veckans träning

Bättre sent än aldrig men nu har jag fixat ihop en liten film från förra veckans träning och gårdagens film är snart på väg upp här så håll koll!

Vet ej varför storleken på filmen blev såhär....

Dagens ridning 3/4 - Hoppträning


Hoppträning idag då. Det var banhoppning med tema relaterade avstånd (vilket är min specialitet) så jag var jätteglad att det blev en bra övning som jag kan "glänsa" lite i efter att min dag inte varit den bästa. Och precis som förutspått så gick det super! Jag var visserligen lite orolig över att Spirit haft överskottsenergiryck igår men jag försökte använda mig av den energin som han hade och det gick så hääääääääär bra. Fick väldigt bra kommentarer om att Spirit var framme och bjöd och att jag kunde rida honom i en bra rytm. Men det är inte så konstigt att jag och Spirit är duktiga på just relaterade avstånd då det är nästan det enda som vi hållt på med i 3,5 års tid (Karin är väldigt mycket för relaterade avstånd).

Betyg på träningen blir ett stort fett A!


Torsdagsmornar.......

Usch fy och blä vad jag inte känner för att åka till skolan idag... Engelska nationella = instängd i en sal för att skriva en uppsats som jag ändå inte kommer få bra på för jag har heeelt glömt bort att kolla upp en massa grammatik saker. Men aja life is life så jag får väl ta tag i mitt ena öra och dra mig ner till station. (Jag vaknade inte på rätt sida av kudden idag)

Men vi får hoppas att det blir bättre ikväll då det är hoppträning igen. Det var mer än en hel vecka sen det var sist och jag är grymt hoppsugen!



Dagen ridning 2/5


Idag så blev det dressyrjodd i hagen. Det gick inte riktigt så som jag tänkt då Spirit tyckte det var väldigt kul att springa fort som vinden. Jag fick ärligt talat inte stopp på honom... Men som tur är så är det en liten sjö eller en stor pöl i den hagen som jag red i så jag lyckades styra bort mot den och det blev nog en eller två galoppsprång i den innan det blev trav så min plan fungerade. Men jag blev lite blöt på cupen... Men efter Spirit lilla överskottsenergiryck så gick han faktiskt väldigt fint. Men jag kunde inte njuta så mycket av det för den underbara tiden med bitande flygfän är äntligen här! Notera att jag är väldigt sarkastisk. Mina knän är sönder bitna och jag kommer snart klia sönder dem!!


Sakerna som införskaffats senaste veckan


Go For Cold piké: marinblå
Framsida

Baksida

Go For Gold piké: vit
Framsida

Baksida

Allroundsporrar: Blå
(när jag och mamma var på hööks i fredags hittade vi sådana här 15mm sporrar men på bilden är dem 20mm)
Go For Gold pannband: blå gul

Gummivävtyglar: svart
(Mina absoluta favorit tyglar!)

Ryktset luxury showmaster

Jag märker att jag kör stenhårt på blåa grejor nu... Allt mitt grön/bruna har blivit utbytt mot massa blått. Men det är kul att byta färg för då får man en anledning till att köpa nya saker! :D

Ett par ord om min helg!

Hejsan! Nästan en hel vecka sen jag bloggade sist... Jag måste bli bättre på att skriva allt jag gör hehe. Men ja, Här kommer en liten uppdatering om vad jag hållt på med under valborgshelgen.

Fredag: Prov i religion, rätt chill dag i skolan. I stallet skulle jag trimma lite i paddocken men ja vädret hade PMS så när jag kommit till paddocken så öppnade sig helt himmlen och ja, vi blev ganska så blöta... Men innan vi åkte till stallet så åkte vi en sväng till Hööks för att köpa det där pannbandet som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Det fanns bara ett kvar och den blev min! Sen så köpte vi en del andra saker också (a)

Lördag: Jag gjorde inte ett skit och jag hade jättetråkigt men det var faktiskt jätteskönt att bara såsa runt en hel dag. Men jag var tvungen att gå upp tidigt för vi hade morgon fodringen. Och sen senare på dagen när jag klättrade på väggarna hemma så åkte vi ut en till sväng för att hälsa på Spirits nya polare. En nordsvensk häst som är sjukt stor! Så nu har Spirit två polare i hagen, både Miro och Chabo.

Söndag: Jag och Sophia hoppade lite i paddocken och hade allmänt roligt. De var vid lunch tid och vi var väl i stallet ett par timmar. Mamma hade med sig kameran men hon fotate inte mig och Sophia utan hon fotade hästarna i hagarna så vi får se om de bilderna kommer upp här. Sen så på kvällen var det möte med HARKUS och vi hade väldigt trevligt och vi var väldigt effektiva enligt mig!


Måndag: Cyklade ut till Spirit vid lunch och skrittade ut och njöt av vädret. Sen vi 3 så kom Moa hem till mig och vi åkte in till stan för att köpa priser till rykttävlingen som HARKUS annordnar 26/5. Mycket fina priser tycker jag, det är helt klart saker som jag skulle vilja ha! Mamma var med och hon köpte ett helt nytt ryktsett till mig för hon tyckte jag skulle ha en ny ryktväska och då blev det helt kit med. Sen senare på kvällen så åkte jag och min bror in till stan och kollade på Anvengers, en film som jag rekomenderar starkt! Den var as roligt! xD

Tisdag: Jag slappade hela förmiddagen och kollade på vampire diaries (har börjat kolla om på avsnitten). Sen vid 2 fick jag nått ryck så jag sprang ut och jogga! Ibland kan jag vara en riktig hurtbulle! Sen på kvällen så åkte jag till stallet i hallsta för att umgås och fika med HARKUS. Vi spelade brändboll och fotboll efter fikat (vilket inte var vår bästa idé...). Men jag hade jätteroligt och det är det som är det viktigaste! Sen så hoppas jag att dem andra också hade kul xD

RSS 2.0