Klumpeduns

Okej...

Nu får jag faktiskt ta tag i bloggandet, för nu har jag fått lite att skriva om :-) Olle har blivit lite smått igångsatt efter sin vila.

Red min kära Olle ute i sommarhagen idag och kan ju faktiskt säga att han blir en helt annan häst när man rider på gräs :-D Han var jätte mjuk och fin i sidorna men bromsen fungerade lite sämre :-) Har bilder från idag men får lägga upp dem när jag har tillgång till datan igen ;-)

Veckan som kommer blir kul, den består ändast av gym och trimmande av Olle, för nu närmar sig tävlingssäsongen med stora steg ;-)

Dock så har jag lite tråkigare nyheter, som rubriken lyder så är jag en riktig klumpeduns, så nu är kryckorna mina bästa vänner några dagar framöver, har stukat foten ganska rejält men om jag känner mig själv rätt så sitter jag på hästryggen på måndag ;-)

Nu ska jag kolla på film med min kära pojke :-)

Ha det bäst
// Johanna

Gårdagens ridpass nummer 2

I går kväll så blev det en liten barbacka tur längs grusvägarna som finns runt om stallet. Först så hade jag tänkt att bara skritta för jag kände mig lite lat, hehe. Men jag blev omkörd av Sophia som var på väg ut till Katten. Så jag travade bredvid henne och så när vi kom fram till Kattens stall så var Jessica där med Frida (Frida är Sophias hästskötare/medryttare) och hon var ute och red på Katten och när jag såg henne galoppera så blev jag också grymt sugen på att galoppa. Så det blev några galopp vändor, det blev väl lite intervall träning, typ, för jag kunde inte sitta så länge eftersom att jag inte hade någon sadel. Men fin blev han i både trav och galopp, Spirit var verkligen jättemysig att rida igår båda passen!
 
Får se vad det blir för ridning idag då det inte är lika brottom att träna honom eftersom att Hofors blivit inställt. Men nästa tävling är meetinget i Kungsör och jag hade faktiskt en dröm om den tävlingen inatt... Den var inte så speciellt rolig om man säger så. Usch å fy å blä säger jag bara! Ingen bra dröm alls!

Ridpass nummer 1 19/7

Idag hade jag tänkt att rida två gångar för att verkligen komma igång med träningen. Runt lunch så red jag första passet och då så blev det lite dressyr i hagen.
 
Jag red mycket åttvolter för Spirit var lite stel och behövde mjukas upp. Det var inte lätt för han ville inte jobba och han ger inte så lätt upp men jag spände magmusklerna och försökte vara mer envis än han och det gick super bra! Efter ett tag så gav han sig och blev riktigt fin. Jag kunde rida åttvolten utan att han försökte slå sig fri i bytet av varv och känslan om jag fick var riktigt mysig.
 
Tänkte bara säga att det har blivit lite ändringar i höstens tävlingsplanering... Hofors som skulle gå i slutet av denna månad har blivit inställd för att banan inte är säker på grund av det äckliga vädret som har varit här alldelles för länge den här sommaren... Sen så hade vi tänkt åka till Örebro på en P80 men nu när proppen kommit ut så fanns det ingen P80 utan den lägsta klassen var P90 och den måste man vara kvalad till... Så nu håller jag tummarna för att Nyköping blir av för annars blir det inte mycket fälttävlan detta år.
 


Long time no see, hehe...

Hej, det var ett tag sedan sen jag bloggade... Jag har haft annat för mig och jag har inte ridit så jättemycket den senaste veckan. Men Spirit har fått nya skor så det går att rida utan några problem nu. Jag red i onsdags och tömkörde i torsdags sen så hade jag inte honom fredag-lördag men igår så tömkörde jag i ca 30 minuter och sen red i ca 40 minuter. Spirit blev sjukt fin efter tömkörningen och övergångarna blev så sjukt bra!
 
Nu har jag inte Spirit dem tre nästa dagarna för jag och mamma ska ta en liten semestertripp till Ullared. Det blir min första gång där och jag kommer shoppa loss på hästprylar och vanliga kläder! Kommer säkert bli en massa andra onödiga prylar också om jag känner mig själv rätt, hehe.
 
(Hoppas bara att jag kommer kunna sova inatt, ska tälta men mamma och jag har inga problem med att tälta meeen... Mamma är inte tyst när hon sover kan vi säga xD)

Good morning not so shiny weather!

God morgon! Ja, något står inte rätt till och felet är att jag är uppe klockan 20 i 7 en vardag med ingenting inplanerat på dagen förutom hovis klockan halv 5. Men jag har vänt på dygnet lite varje dag dem senaste veckorna, jag har inte kunnat somna före klockan 2 och det resulterar i att jag sover bort hela dagen... Men nu har jag inte sovit på hela natten för att jag inte kunde somna... Så jag kan väl försöka vara vaken hela dagen och försöka lägga mig tidigt ikväll så att jag inte sover bort hela dagen och kan åka ut till Spirit på förmiddagen istället för efter kvällsmaten som det har blivit de senaste dagarna.
 
Håll tummarna att jag håller mig vaken! :D
 

Dagen 9 juli 2012

Ingen ridning idag heller eftersom att Spirit har tappat två skor. Men stallet måste fixas även fast att Spirit inte rids. Så jag har nyss varit ute i stallet men innan det så var jag och mormor iväg till granngården för att köpa havre. Vi hade först tänkt att åka till Dingtuna kvarn men dem hade semester stängt vecka 28-30... Men, men då fick det bli granngården.
 
Spirit var så klart långt ner som tusan i hagen och ville inte komma och hälsa när vi var där men det jag såg av honom var att han var ganska så lerig... Blir till att borsta ordentligt sen!
 

Uppdatering!

Det blev lite ändringar på en gång i planeringen, haha. Nu är det tre fälttävlan, tre dressyr och en hoppning!
 
Ändringen:
 
29/7 Hofors - Fälttävlan
 
4-5/8 Kungsör - Hoppning
 
25/8 Örebro - Fälttävlan
 
8/9 Arboga - Dressyr
 
16/9 Nyköping - Fälttävlan
 
30/9 Hallsta - Dressyr
 
20/10 Fagersta - Dressyr
 

HT 12 planering!

Jag vet, jag vet, jag vet... Inga inlägg på två dagar men jag har inte haft något att skriva så jag skriver hellre ingenting än något om är ovärt. Spirit har nämligen tappat två skor och jag vill inte riskera att han får ont i fötterna genom att rida. Men det gör ju ingenting eftersom han hade väldigt bra tajming när det gäller vädret.
 
Nu för typ 2 minuter sedan så satt jag och mamma och kollade igenom höstens tävlingar. Vi ha kommit fram till att det blir tre stycken fälttävlan, två stycken hoppning och två stycken dressyr. Det känns som en välsigt bra grund. Sen så kommer det lite klubbtävlingar som till exempel KM hoppning och dressyr som jag ska vara med på om det passar. Sen så klart så måste jag vara med på Julhoppet i jul men det är ju helgen innan julafton och vid det laget så brukar de lokala tävlingarna vara slut.
 
Grov planerningen:
 
29/7 Hofors - Fälttävlan
 
4-5/8 Kungsör - Hoppning
 
25/8 Örebro - Fälttävlan
 
16/9 Nyköping - Fälttävlan
 
23/9 Stora Ekeby - Hoppning
 
20/10 Fagersta - Dressyr
 
4/11 Köping - Dressyr

Dagens ridning 5/7 2012

Planen med dagens ridning var att får Spirit mjuk och fin. Först hade jag tänkt att jag skulle dressyra men när jag kommit ut till stallet så kände jag för att rida lite markarbete för det är också väldigt lösgörande.
 
Så jag byggde upp två räcken på typ 40 cm. Jag ställde dem så att jag skulle kunna rida en liten båge med tre galoppsprång mellan men också kunna rida en åttvolt runt ena räcket. Så jag började med att rida åttvolten och gick sedan vidare til bågen. Men det gick ganska fort att få till sprången och allt det andra bra så jag kände för att hoppa ena räcket lite högre än 40 cm. Först blev det 80cm och då tog jag bågen men när det blev 1m så hoppade vi det som ett enkelhinder. Spirit hoppade så sjukt fint och allting blev verkligen perfekt, dock var han lite nonchalant så jag höjde upp det till 1,10. Där gick det också hur bra som helst så jag höjde 10cm till. Han hoppade som en klocka även där och jag var så sjukt glad och jag blev verkligen jättemodig för att han hoppade så bra. Så jag satte upp hindret på 1.30m... Jag har aldrig hoppat högre än 1.20m förut men hindret såg inte alls stort ut. Jag red på, mina ben var som elvisper, Spirit hade en jättebra galopp och helt plötsligt var vi på andra sidan hindret och bomen låg kvar på skållorna! Min ponny är verkligen bäst! Jag fattade inte riktig vad som hände där, jag fattar fortfarnade inte... Men jag är så sjukt glad!!!!! Min ponny kan bara hans ryttare är med och 100% fokuserad på galoppen!
 
Efter när jag travade av var han väldigt mjuk och fin, han sökte sig mycket framåt neråt så planen med dagens ridning blev precis som den skulle bara det att vi tog en liten annan väg för att komma dit.
 

Dagens ridning 4/7 2012

Tio över 7 var klovkan när mamma skjutsade ut mig till stallet idag. Tidigt men ganska så jätteskönt att rida så tidigt. Hästarna hade inte blivit utsläppta än när jag kom för att Mirò skulle åka hem till Laholm idag. Så jag var fakrist rätt glad att Spirit fortfarande var inne när jag kom till stallet för annars skulle jag inte få in honom från hagen...
 
Vi red bort till den superlånga grusvägen i svinskogen där vi intervalltränade lite grann. Men på vägen dit så red vi förbi Kattens nya hem och Katten var ute i hagen och Spirit gnäggade åt Katten och Katten gnäggade tillbaka och så höll de på enda tills Katten var utom synhåll. På vägen tillbaka blev det precis samma sak.
 
Spirit skötte sig jättebra även fast att han haft det lite lugnt nu i tre dagar. Men han var lite svår stannad, fast det är han alltid så det var inge konstigheter med det. En sak som jag själv märkte var att jag inte riktigt orkade stå i lätt sits på galoppsträckorna, dags att träna med Jockeyläder!!
 
Nu ska jag bara chilla tills det är dags för att träffa kompisarna klockan 4 i eftermiddag! Älskar sommarlov!
 

Tuna Park!

Åkte med bror till Tuna Park idag för att få köpa mina efterlängtade inlines. Förra veckan så åkte vi runt till alla Stadium butiker i Västerås men det fanns inga med storlek 38. Jag hade provat ett par 39:or men dem kändes lite stora. Men idag åkte vi till Eskilstuna för att se om det fanns ett par 38:or där. Det fanns det men dem var för små så jag var tvungen att köpa ett par 39:or i alla fall... Kändes rätt så surt. Men nu har jag ett par inlines och jag har varit ute och åkt med dem och till en början var det lite ostadigt men efter ett tag kom man in i det. Jag åkte runt stallet och när jag kommit till stallet så tog jag en liten drick paus och kikade till Spirit lite. Jessica hade redan varit ute och tagit hand om honom när jag kom dit, han hade tydligen varit lite dryg idag men det är inte så konstigt eftersom att det har blivit lite som det har blivit nu med ridningen de två senaste dagarna.
 
Måste då säga att åka inlines är skitkul men svinjobbigt. Speciellt i uppförsbackar, man verkligen känner hur det tar i benen men mest i rumpan. Jag kommer säkert ha träningsvärk imorgon men det får man stå ut med!
 
Det här är vad som införskaffades idag (fast mina inlines är rosa, inte gula)

Dagens ridning 2/7 2012

Igår blev det bara till att skritta ut barbacka. När jag cyklade ut till stallet så hade jag verkligen lust att tömköra Spirit för det var ett tag sen. Men när jag kommer ut till stallet och plockar in honom från hagen så sitter hans ena sko snett så jag var tvungen att få tag på mamma som skulle kunna ringa till hovis men mamma var ganska så svår att få tag på... Men med lite hjälp från min pappa så fick jag tag på henne och hovis kom tillslut ut till stallet för att fixa till skon. Efter det så kände jag bara för att skritta ut eftersom att det kanske gjort lite ont i hoven på honom.

Pics from tavlingsponni.blogg.se!

Det blev inte så många bilder från lördagens tävling men här är några som min kära vän Lisa plåtat! Spirits man är så gullig efter att knopparna tagits bort
 
Tack Lisa för bilderna!

Misslyckades totalt med att gå upp ur sängen tidigt...

God morgon! Idag hade jag ställt klockan på 09:00 för att jag skulle åka ut till stallet hyfsat tidigt men så klart stänger jag av alarmet när det ringer och somnar om i en och en halv timme... Nu ska jag se till att få i mig lite frukost och sen göra ett försök till att min kära bror ska skjutsa ut mig till Spirit. Men funkar det inte får jag väl ta cykeln.
 
Jag har inte riktigt tänkt på vad jag ska rida idag, Josse hade honom igår så jag vet inte riktigt vad hon gjorde med honom. Men hon har troligtvis skrivit i vårat lilla block vad hon red igår så när jag ser det så kan jag nör bestämma mer vad jag ska rida. Jag känner verkligen för att rida iväg till den superlånga grusvägen och köra lite intervallträning! Men vi får se det kanske behövs lite dressyrjobb för att jobba bort lite träningsverk som kanske kommit från lördagens tävling.
Btw det var efter den här stocken som jag ramlade av i lördags... Vi har ridit exakt samma väg ett antal gånger men i lördags så ville inte min lilla kille bli blöt om tassarna...

Debuten i P80!

Jag har inga bilder från tävlingen men filmer finns men dem är lite utspridda så jag vet inte när filmerna från tävlingen kommer kunna läggas upp här men jag hoppas att det blir under veckan.
 
Dressyr:
 
Det fanns inte så mycket yta att rida fram på eftersom att Baståsens vanliga framridningsbana inte var speciellt torr och lerfri. Så jag kände att jag inte fick den framridningen som jag skulle behövt. Men när jag fick komma in i paddocken så var Spirit väldigt snäll och hade en trevlig form från början och jag tackade gudarna för det. Dock var han lite seg och jag försökte få fram honom men då fick jag lite problem med att sitta, det borde vara olagligt med så skumpiga ponnysar som Spirit....
 
Inne på banan fungerar alla knappar med mer eller mindre effekt. Han gick fortfarande lite segt men jag kände att det var bättre att han skulle gå lite långsammare än att gå med huvudet rakt upp och att jag inte skulle klara av att sitta. Jag är nöjd över programmet i helhet men det finns en hel del småsaker som inte blev bra som var lite onödigt som till exempel två taktinslag i skritten. Sen så sket sig övergångarna från galopp till trav men jag hade inte förväntat mig något annat.
 
Hoppning:
 
Framridnings banan var katastrofal... Men jag lyckades få några bra språng så jag gick in på banan ganska så på en gång. Hoppbanan var bättre än framhoppningen men den var fortfarande inte bra, jäkla väder som inte vet när det ska vara uppehåll! Spirit kände nog att underlaget inte var speciellt stabilt så han bjöd på hinderna och hoppade allt, men det blev ett pet på hinder nummer tre, troligtvis pga att bakbenen sög fast lite i underlaget. Jag är jättenöjd över den rundan för han hoppade så fint på allt!
 
Terräng:
 
I starten så var han lite segstartad och ville helst inte galoppera i det blöta men vi tog oss fram till första hindret och tog oss över det. Andra hindret var ett hinder som vi inte sett förut så där stod han emot lite, troligtvis för att han tittade lite. Tredjehindret flöt på jättebra, då hade vi fått upp lite fart och så hade vi känt på det värsta av underlaget. Hinder nummer 4 var vatten-upphoppet och där fick vi två stopp. Första stoppet var förståligt men andra sker när vi står halvägs nere i vattnet och Spirit får för sig att inte gå längre. Det kändes som att jag stod och skänklade på i en evighet men på filmen var det inte så många sekunder. Till slut får jag upp honom ur vattnet på rätt sida och kan fortsätta. Efter vattnet går allt så jäkla bra! Allt gick verkligen precis som det skulle och jag blev bara gladare och gladare. Trappan går bra, hinder som inte brukar stå där dem stod gick bra, ALLT! När jag börjar närma mig hinder nummer 10 som var en stock och sen efter skulle man ner i vattnet så får Spirit värst rycket och bjuder på stocken som han aldrig bjudit till något så jag förberedde mig på att dra tag i honom eftersom att jag inte ville galoppera ner i vattnet men när jag tar tag i honom efter stocken så tvärstannar han och jag flyger vidare. Jag hamnade på sidan av halsen och Spirit sänkte huvudet och då hade jag ingen chans att sitta kvar så jag åkte av. Men jag missade vattnet med 1m, vilket min mamma tyckte var lite synd... Men jag var fortfarande på rosa moln från alla andra språng mellan 4 och 10! :D
 
Blev ett jäkligt långt inlägg men när jag väl börjar skriva så är det svårt att sluta!

Simmade ut för att bli ännu blötare...

Det har varit lite dåligt med uppdateringen nu i helgen efter tävlingen osv men jag orkade inte skriva något eller fixa filmer igår så jag hade tänkt att skriva lite mer detajerat om tävlingen idag. Men först så vill jag bara säga att jag varit på Baståsen idag igen men idag var jag hinderdomare... Jag är lite sur på vädret eftersom att det hade typ jättekul åt att jag satt mitt ute på ett fält utan paraply med bara en regnkappa som inte ens gick ner till knäna. Men jag tyckte mest synd om ryttarna som var tvungna att rida i "skiten" det var verkligen sjö ute på banan och det kan inet varit kul... Men det var ingen som ramla av vid mitt och mammas hinder, några stopp men inget allvarligt som tur var. Hade fått panik om det hade hänt nått...

RSS 2.0