Inte min dag!



P.s jag har druckit kaffe för inte så länge sen...

Regntäcke nyhet hos hööks

Grymt snyggt regntäcke från HÖÖKS som jag vet att Spirit skulle passa så bra i. Men ja... vi har ju en del täcken redan. Så det blir nog inget nytt täcke för oss inom den närmsta framtiden ;)

499:-

Regn-/flugtäcke i en kombination av 600D polyester ripstop och finmaskigt polyesternät. Levereras med avtagbart halstäcke som du enkelt knäpper med kardborre.

  • Bensnören.
  • Dubbla bogspännen med snabbknäppen.
  • Höga bogveck.
  • Kryssgjordar.
  • Svansskydd.
  • Tvätt 30º.


Dagens ridning!

Idag så blev det en liten barbacka tur med Sophia och Katten. Mycket mysigt att rida barbacka för jag har inte gjort det på en evighet! Men det var inte lika mysigt att frysa om fötterna... Jag är så smart när jag tar de tunnaste stumporna jag har och sen ett par joddpursh med stålhetta. Jag var verkligen riktigt smart där! Men, men man kan inte alltid vara på topp ;)




Tränare som jag haft genom åren

Okej, jag tänkte att det kanske skulle vara lite kul att skriva om vilka som har gjort mig till den ryttaren som är idag.
Den jag börjar skriva om är Caroline "carro" Sirén. Hon var min första ridlärare, så det var alltså hon som lärde mig hur man skulle starta, stanna och svänga. Jag har inte så jättemycket minnen från den tiden då jag red för henne eftersom att jag bara var 8 år när jag började rida. Men en sak som jag kommer ihåg väldigt tydligt är att när jag skulle trava för första gången så skumpade det så mycket att jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag kommer inte ihåg vilken häst jag red, men jag kommer ihåg att den som red framför mig hade twister och att hon inte såg ut att skumpa lika mycket som mig. Efter lektionen var jag sur som ättika för att jag inte förstod hur hon inte kunde skumpa på samma sätt som mig. Nu i efterhand så vet jag varför. Hon som red framför mig kunde rida lätt! xD

Jag har ridit väldigt mycket för Carro men inte bara när jag var nybörjare. Hon har ibland hoppat in och haft lektioner när min andra ridlärare varit sjuk eller ledig. Sen så hade vi elevens val när jag gick på Tunbo och då kunde vi välja ridning och jag gjorde det för att jag tyckte att det var bra med en gratis lektion en gång i veckan. Plus att då ägde vi Spirit så jag red Spirit då och slapp göra det senare på kvällen. På dem här lektionerna så var det Carro som var instruktör och hon lärde mig väldigt mcyket under den tiden kommer jag ihåg. Jag har för mig att vi nyligen köpt Spirit då så det var ganska skönt att få en lektion sådär i början på veckan (lektionerna var på måndagar). Sen så var det inte alltid som jag red Spirit och det var väldigt roligt att rida lite andra hästar än bara Spirit.

Carro hade även en häst som kallades Agda. Agda och Spirit var hagkompisar och Spirit var så himla kär i henne och jag tror faktiskt att Agda tycke om Spirit också. Hon var inte speciellt vacker men hon var väldigt charmig och hon var helt underbar att rida. Jag fick rida henne några gånger under dem där lektionerna som jag hade på måndagar. Sen så fick jag hoppa henne en gång när hennes ryttare trillat av när hon stannade på ett hinder och Carro ville inte att hon skulle sluta med att hon stannat (någonting hände med ryttaren så hon kunde inte hoppa upp igen). Jag blev jätteglad när jag fick göra det och hon var så himla duktig och för att skryta lite så var jag inte så dålig jag heller!

Oh jo! Höll nästan på att glömma att jag var med på KM dressyr med Agda för att Carro var gravid så hon kunde själv inte rida men hon ville att Agda skulle vara med så då fick jag vara med och tro det eller ej men vi vann!! :D

Vi är inge bra på att posa tillsammans...

Och bara för att det är dressyr måste inte ärevarvet se tråkigt och snyggt ut!! xD




Ny header

Jag har använt Lisa Fagers header som en grund sen lekt lite själv och jag blev faktiskt nöjd med den. Vad tycker ni?? :D (namnet är en länk till hennes blogg)




Film från Karin träning!


Här är då ett litet ihop klipp från träningen i Torsdag. Jag är riktigt nöjd med älsklingen!

Idag blir det till att skritta ut för ja... Jag låg deckad hela dagen igår... Inte mysigt att vara magsjuk!!


Älsklings powniiie!

Det känns som om jag ligger lite efter i bloggandet eftersom att  jag hela tiden skriver om vad jag gjorde igår. Men, men va gör det om hundra år.

Igår då så åkte jag och mamma till ridhuset med Spirit och trimmade lite dressyr. Spirit var grymt fin men det där nya sättet som Karin är stenhård med nu är så himla jobbigt. Jag vill ta i yttertygel heeeeeela tiden. Men jag gör det inte för det är precis vad Spirit vill att jag ska göra så att han slipper jobba. Efter att vi bråkat lite så gav Spirit tillslut upp och då blev han så himla fin och jag ville INTE sluta rida. Fast eftersom att han var så fin så red jag kanske bara i 45-50 minuter. Jag ville även inte riskera att det skulle hända någonting så att vi skulle vara tvungna att bråka igen. Man ska ju sluta på topp!



Karin träning

Igår var det då andra träningen för Karin och jag måste bara börja med att säga: JAG ÄLSKAR MIN PONNY! Han va så gymt mysig och härlig att rida. Det finns knappt några ord som kan förklara känslan som jag hade under framridningen. Jag behövde bara sitta och hålla en bra sist och Spirit bara jobbade på! Det betyder att Spirit börjar få bättre balans och då kan ha bära sig själv.

Själva övningen senare under passet var ungefär samma sak som förra veckan. Övningen var inte alls lika till utseendet men jobbet var ungefär det samma. Vi började på en höjd runt 70 och då hoppade Spirit mest långt och lyfte upp tassarna 71cm kanske så efter jag hoppat den lilla banan så höjde Karin upp oxerni fem och halvan till typ 1m? Och då fick Spirit verkligen ta i och hoppa runt och det kändes riktigt bra!

Mamma har filmat nästan alla övningar så det lär nog komma upp nått litet klipp så ni få se min alldeles underbara ponny! :D


Hello everybody!

Jag har haft mycket plugg nu ett tag och har ännu mer framför mig. Så det kommer kanske gå lite segt framåt här på jumpoff.

Ikväll blir det i alla fall hoppträning igen för Karin. Jag längtar jätte mycket för Spirit har varit så himla fin de senaste dagarna! Men jag tror det va lite jobbigt att träna kondition i lite snör för Spirit var inte alls springig igår och tog jag en förhållning så löd han den på en gång!

Vi ses nästa gång, Hejdå!!


Det sprack på en gång...

Att det ska vara så himla svårt för mig att följa mina planeringar.... Idag blev det ingen ridning för att jag inte fick (sadface) för mina föräldrar. Men det är väl kanske förstårlikt eftersom att jag låter värre än en kråka. Men det blev i alla fall en tur till stallet för att mocka så då fick jag pussa på min älskling!

Ja som sakt min hals låter värre än värst! Så nu blir det till att läsa samhäll och dricka te med honung. Det skulle inte sitta fel med en knäckebrödmacka med ost på heller! :D


Hehe satt å letade lite bilder som jag kunde lägga upp tillsammans med inlägget och då hittade man det här! Ponnyridning med HARKUS på Westerqvarn och Twister fick prova på att vara en riktig indianhäst och så var det en av Sallys första ponnyridningar om jag minns rätt, på bilden står jag med den lilla svarta evil shettisen ;)

Veckoplanering

Måndag: Utvecklingssamtal klockan 4 så det blir sen ridning idag så det kanske blir lite lätt jobb i paddocken eller uteritt.

Tisdag: Jessicas dag så det blir till att plugga samhäll eftersom att jag har prov på Torsdag!

Onsdag: Beroende på om mamma orkar köra mig till ridhuset så blir det dressyrjobb i ridhuset. Annars blir det konditionsträning i hagen eftersom att jag slutar tidigt.

Torsdag: Hoppträning i Dingtuna, vi skulle fortsätta med det vi jobbade på förra veckan men med mer hinder.

Fredag: Eftersom att jag slutar halv 4 så blir det lite sent så det blir väl att antingen en uteritt eller dressyrjobb i paddocken.

Lördag: Det är Josses dag men det kan ju bli så att jag måste ut och rida på älsklingen så då blir det kanske lite markarbete om underlaget tillåter.

Söndag: Konditionsträning!

Nu ska jag hålla mig till min planering!


Helgen

Det har stått rätt så still här men tiden har inte riktigt räckt till.

Igår blev det ingen ridning för min del för att Josse hade hand om lilla Spirre. Men idag blev det intervallträning i hagen. Vi måste börja komma igång med konditionsträningen ordentligt nu. Han har ju inte stått under julen så han är fortfarande i riktigt fin form men det är alltid bra att träna konditionen för den kan alltid bli lite bättre. Sen så måste man börja träna det väldigt tidigt eftersom att det tar 6 veckor innan man ser något resultat av sn träning.

Mammas krav som hon har på mig och Spirit för att få starta fälttävlan är ju att förbättra konditionen hos både häst och ryttare. Så fort underlaget blir bättre så blir det ännu mer hårdkörning! Själv får man väl träna lite styrketräning tills det att man kan ut och jogga. Jag ska verkligen ta det på allvar nu! Jag är INTE den första som man kan tänka sig möta i ett jogging spår men det ska jag försöka ändra på!



Karin träning

Igår så var det den första träningen för terminen och det gick grymt bra! Det var jättesvårt men efter ett tag så gick det. Det var mest markarbete men det var ju första träningen så det är klart att det var markarbete. Men det var ett litet hinder med galopp bommar framför och efter och Spirits bjudning var helt grym. jag vet att jag änvänder ordet "grymt" hela tiden men jag kan inte komma på något annat ord som förklarar känslan bättre. Film kommer troligt vis upp under helgen.


See ya!

Svar till frågestunden!

Här kommer så svaren på frågestunden!

1. vad har ni för mål i er ridning? För mig så är mitt mål med Spirit att kunna bli så bra som det går inom den tiden som vi har tillsammans. Nästa år blir jag ju då 18 så då är det slutspurten för mig och Spirit men det är ett helt år kvar och vi kan utvecklas så enormt mycket på ett år och det är precis vad jag har planerat!
2. vad är eran högsta dröm? Min högsta dröm... Jag har tre drömmar då en har med hästen och göra och det är ju självklart att bli så duktig att man kanske kan få vara med och tävla världcupen. Sen så tycker jag väldigt mycket om att spela teater och det har alltid varit en liten dröm att få vara med i en film. Sen så när jag gick på Tunboskolan så väckte Thord Harry Nilsson en dröm, jag skulle vilja vara en modell för han sa, enligt en fotografs vinkel, att jag har ett väldigt vackert och fotogenetiskt ansikte. Sen så har jag hört från ganska många håll att jag har modellben vilket jag bara tar som en riktigt positiv sak!
3. det bästa som hänt er? Det bästa som hänt mig är helt klart Spirit. Han är mitt allt och även fast att han kan vara ett riktigt pain in the as ibland så är det lite av hans charm.
4. Är du kär och har du någon gång varit kär? Just nu är jag inte kär men jag har varit men den var inte besvarad :)
5. Vilken skola går du på? Jag går på Rudbeckianska gymnasiet i Västeås och läser det samhällsvetenspakligaprogrammet med inrikting samhäll profil entrepenör. jag älskar att skriva hela linjens namn för jag tycker det får mig att låta smart :M
6. Trivs du bra i skolan och med din klass? Jag älskar skolan jag föll för skolan så fort jag gick in i byggnaderna. Lärarna är grymt bra, lite jobbiga ibland men det är så det ska vara! Klassen är väl kanske inte den bästa för just mig men jag hoppas att det kommer bli det eftersom att det är den här utbildningen som jag vill läsa.

Lite långa svar kanske men jag är som jag är och jag krånglar till allt! Då menar jag verkligen allt!! Hoppas att det blev bra svar på era frågor :)

Lisa fager var den som vann frågestunden. Även fast att Klara skrivit lika många frågor så hade hon ingen länk till hennes blogg så jag antar att hon är en som vill vara privat eller så har hon ingen blogg. Priset var ju då en länk till vinnarens blogg i varje inlägg i 3 dagar. Lisa bloggar på tavlingsponni.blogg.se och det är en grymt bra blogg som jag läser minst en gång om dagen :)

Hare gött!


Mycket muskler i ett litet paket

Jag vet, jag vet. Bloggen har stått still i två dagar men i söndags var jag inte på humör för att blogga för ja... Spirit var inte så rolig. Sen så igår så han jag inte skriva något för att tiden räckte inte till. Men det som hände igår var att jag och mamma stoppade in Spirit i transporten och körde iväg till Dingtuna för en akut ridlektion för Karin. Karin hann lägga upp en plan för det vi skulle gör och det började med att hon skulle rida Spirit sen så skulle jag få sitta upp. Men det där att jag skulle hoppa upp efter att Karin ridit kom aldrig. Spirit var ett rent helvete och Karin orkade knappt med honom. Hon blev helt slut och jag gissar på att hon sov rätt så gott inatt. Det är väldigt svårt att förklara hur Spirit var, han är verkligen en fux vallack med små öron. Jag tror att Karin blev lite imponerad över hur bra jag faktiskt får till Spirit. Visserligen har hon ridit Spirit föut men det var nästan två år sen. Nu så är han mycket mer musklad och orkar kämpa emot på ett annat sätt. Han är precis så som jag vill att han ska vara i hoppningen. Men då blir han helt okontollerbar i dressyren så det blir till att kämpa på med den nu ett tag framöver!

På Torsdag börjar äntligen hoppträningarna för Karin! Vi ska bli oslagbara i division 3!! (som tur är så är det inte stilbedömning länge) :D



Dagens planering

Idag ska jag försöka hålla mig till min planering (jag lovar inget), men jag ska försöka.

  1. Åka till Sportringen, hallsta, för att hämta min nya klubbjack. Det är skitsnygg och värsta skön!
  2. Hjälpa mamma med att städa bort alla julsaker.
  3. Rita en teckning. Jag har inte ritat på evigheter och nu har jag värsta fina idéen så den ska bli verklighet!
  4. Om inte Josse kan ta Spirit så blir det till att åka ut och rida i det fina vädret. Hoppas bara det håller i sig.

Så det var nog allt som jag ska gör idag. Det är inte speciellt mycket men sådanna lördagar måste man ha ibland!

 

Missa inte frågestunden! Sista chansen att fråga, frågor idag! Klicka HÄÄÄÄR för att komma till frågestunden.

 

Tänkte att jag kunde bjuda på lite godingar ;)


Blåser av vägen!

När jag kom med tåget idag skulle jag cykla hem och jag vet inte hur många gånger jag var tvungen att parera med cykeln så att jag inte ramlade. Så det blidde ingen ridning idag heller (sadface). Men jag vill inte riskera att ett träd blåser omkull och landar på oss... Sen vet man ju aldrig hur hästarna reagerar när det är mörkt och blåser som jag vet inte vad. Så jag tog beslutet att inte rida idag.

Kom ihåg frågestunden! Det är bara att ösa på med frågor, på söndag är slutdatumet :)



Okänd-Okänd

Något som jag tycker är väldigt tråkigt med Spirits pass är att det inte finns någon stamtavla i den. Det hade varit så roligt att veta vad som fanns bakom honom. För det som jag kan gissa på är något kallblod eftersom att han är så grov. Men sen enligt Jens så har han en väldigt dansk färg. Det enda jag vet om Spirit är att han är född i Tyskland och den första ägaren efter det att han var föl bodde i Lipzig. Jag har tänk på en sak när det gäller den ägaren... Tänk om man skulle få tag på honom på något sätt. Och tänk då om han hade bilder på lilla Spirre från det att han var föl. Jag skulle typ döda för att få se min älskling som ett föl! Han måste ha varit jättesöt eller jätteful men det skulle bara göra honom söt.

Den här kanske finns bakom Spirit?

Eller den här kanske?


Eller varför inte den här??? xD

Vi hörs och ses!

Torsdag 12/1

Idag blev det ingen tömkörning för jag är helt slut och det är halt som f*n i paddocken. Så det blev bara ut och mocka och packa maten samt mycket goss med älskningsponnyn. Spirit var verkligen på gosshumör idag speciellt när jag tog fram hästgodiset. Jag har kommit fram till att jag är väldigt dålig på att följa det jag planerat. Men, men det är väl den jag är :)

Hare gött!

NI glömmer väl inte frågestunden?? :D


Måste erkänna att jag tycker att min lilla ponny ser ut som en fin dressyrhäst på denna bild :)

Regn, regn och mera regn...

Well hello there!

Jag kan inte sluta tänka på att vädret är skit... Det var så himla fint väder igår, solen tog rätt mycket på mina kinder igår. Men nu hur ser det ut ute egentligen?? (sadface) Jag vill ha sommar och sol. Inte oktober och regn... Nu är ju ändå julen över så nu behöver det inte vara mörkt och snö (fast snö har det aldrig funnits)!

Ikväll tror jag att det blir till att tömköra lite. Har inte gjort det på ett tag. Men nu eftersom att det regnar så kanske underlaget i paddocken är lite mjukare (får vi hoppas). Fast jag vill inte att det ska var mjukt i backen för då blir min lilla skitgris skitig när han rullar, yay!



With you I have nothing to fear

Idag blev det till att galoppera ut i solen! Jag slutade tidigt för att Tyskan var inställd, yay! Jag och Spirit har inte varit ute och galopparat på ett bra tag så... Ja *host* det gick lite fort. Men det är så jekla kul att galoppera ut speciellt på en häst som man kan nästan släppa helt men sen inte behöva dra som en idiot för att den ska stanna. Fast jag blev lite orolig när det helt plötsligt började komma lite för mycket is på vägen... Men vi lyckades ta oss bort till den superduper långa vägen utan att bryta benen. Fast när jag kom till den superduper långa vägen så vågade jag inte rida på den för den var alleles för isig så det blev till att rida tillbaka men vi var ute i lite mer än en timme.

Nu känner jag att solen tagit lite på kinderna för det hettar lite och jag klagar inte!!

Kom på att jag inte lagt upp filmen från i lördags här på bloggen så här är den :)



Helt okej runda som jag är väldigt nöjd över. Jag vet att det inte ser ut som att det går speciellt fort men när det var så grymt kallt som det var och Spirit bjöd väldigt bra så blev det så att jag fick tårar i ögonen som sedan blåste bort xD Det kändes välsigt löjligt!

Schoolisch roolisch!

Hej hej!

Nu sitter jag på historian och troligtvis lyssnar på min historia lärare (tidsinställt). Vill ni veta en sak? Jag tycker historia är jättetråkigt. Jag vet, varför valde du samhäll om du inte tycker om historia? Svaret är enkelt: Jag tycker om samhällskunskap och det är en bred utbildning eftersom att jag inte vet riktigt vad jag vill jobba med när jag blir vuxen. Ärligt talat så hade jag gått natur om det inte var så himla mycket fysik för att det är en ännu mer bred utbildning. Men nu är det så att jag hatar fysik mer än pyttipanna och då är det illa.

This or that:
(på de ämnen som jag läser/kommer läsa)
Svenska/Engelska?
Geografi/Historia?
Idrott/Naturkunskap?
Språk/Samhällskunskap?
Matte/Religon?

Vad skulle ni välja? :D

Vårterminen har börjat!

Idag var det då som ni alla kanske redan läst i mitt förra inlägg att det var första skoldagen för 2012. Den var helt okej det blev en riktig mjuk                                                                                                                                                                                                                                       start!

Men nu på kvällen så blev det lite ridning i paddocken med Spirit dock blev det mest skritt eftersom att det helt plötsligt nu blev -11 ute så paddocken var stenhård... Så det blev lite framdelsvändningar och skänkelvikningar i skritt och jag måste säga att det gick mycket bättre än vad jg hade räknat med. Spirit var väldigt kvick med tassarna.

Nu ska jag göra min hund sällskap i soffan vi ses!


Håltimmar in my <3

Skolan började rätt lugnt nu efter lovet. Idag skulle jag haft 4 lektioner varav en där jag skulle ha muntlig redovisning men den lektionen och naturkunskapen är inställda idag. Så det blev bara 2 lektioner totalt idag (Tyska och samhäll). Och på tyskan gjorde vi inte ett skit. Vi lyssnade på några personer som pratade om vad som hänt i Tyskland under 2011 (rikigt intressant...!). Nu så sitter jag och väntar på att samhällen ska börja fast det är 50 min kvar... Sen på tal om ingenting så dödar min mage mig långsamt. Jag förstår inte vad det är men jag har så grymt ont i magen! Visserligen åt jag lite potatssallad i fredags men att få ont i magen nu två dagar efter (jag är laktosintollerant) jag förstår mig inte på min mage, den lever sitt eget liv...

När jag åkte till skolan imorse så lyssnade jag på mix megapol och de sa att för varje dag så blir det ljusare 4 minuter mer än dagen före. Dvs att solen kommer upp 2 minuter tidigare på morgonon och den går ner 2 minuter senare på kvällen. 4 minuter varje dag är rätt mycket så fortsätt så solen för jag vill ha sommar!!



Min första lokala tävling

Jag fick en idé om att jag kunde berätta om min första lokala tävling. Det var under kristi flygare 2009. Ponnyn som jag red heter Spirit och det är den ponnyn som står i hagen utanför stall Lärbo just nu. Men när jag åkte ut och tävla på honom första gången så stod han på Hallsta Ridklubb och var en ridskoleponny. Jag red i en grupp som hette träningsgruppen och vi fick åka ut och tävla på ridskolans hästar mot lite stalltjänster då och då.

Min första tävling var i Baståsen och eftersom att Spirit bara var 6 år vid det laget så fick vi bara hoppa LD avd.B men det gjorde ingenting. Det gick jättebra under tävlingen. Känslan var grym och vi kom runt med 0 fel. Lite korsgalopp lite då och då men inget stopp eller nedslag och det är det som räknas. Det enda som krånglade den dagen var lastningen... Spirit är ingen häst som går rätt in i transporten men heller ingen häst som sliter sig. Han bara står där mitt framför rampen och rör inte en muskel. Väldigt irriterande måste jag säga.

Men tillslut så fick vi in honom i transporten och kunde åka hem. Så det blev en väldigt lyckad tävlingsdag, jag kom hem med en gulblå rosett och ett riktigt stort leende på läpparna. Fast det som jag kommer ihåg mest från den dagen var på kvällen när jag sitter framför datorn och spelar nått spel och mamma kommer ner till mig och säger att hon pratat med Pia (ridskolechef vikarie) och hon hade frågat mamma om vi ville köpa Spirit. Först trodde jag att mamma skojade, fast det gjorde hon inte och då började jag gråta och skratta och jag vet inte vad. Glad som fan blev jag i alla fall.

Ja ni kan väl gissa vad vi gjorde efter det?








Mickis place!

Just nu sitter jag hemma hos da Mickis och nagellacket står på bordet! (Det är inte jag som målar naglarna) Vi har inte tänkt vad vi ska göra senare men kvällen är ung och det är våra sista timmar i frihet så vi ska njuta!

Spirit fick en lugn dag i hagen idag för plugget till svenskan imorgon tog lite längre än vad jag trodde. Men jag tror inte han led av det med tanke på hur hårt han gått se senaste två veckorna. Det blir till att rida ordentligt imorgon istället.

Nu ska jag fortsätta att vara social men Mickis så hare bra!! Missa inte frågestunden!!!!!

What to do today?

Idag (sista dagen i frihet) så ser planeringen ut såhär:

1. Plugga till muntligredovisning som jag har imorgon... Älska Rudbeck!!
2. Åka ut till älskling och rida lite.
3. Harkus möte klockan 5.
4. Go to da Mickis och schleeep ooover!!!!

Inte speciellt mycket att göra idag så jag tänker chilla och ta dagen som den kommer. Ännu en gång missa inte frågestunden, klicka HÄÄÄÄÄR!!

Frågestund!

Klicka HÄÄÄÄÄÄÄÄÄR för att komma till frågestunden!

Pay'n Jump 7/1

Riktigt nöjd efter dagens Pay'n Jump. Framridningen gick helt okej men det var lite trångt så Spirit fick inte plats att galoppera riktigt men annars gick det jättebra. Sen när jag skulle hoppa banan fick han plats så då hade det laddat upp inom honom så han flög iväg som en raket. Enligt mamma och filmen så va det inte så men känslan var den! I 80 så gick det superbra Han lyssnade väldigt mycket på alla mina hjälper väldigt mycket på vikten. Vi lyckades ta oss runt med 0 fel som var målet så jag är riktigt nöjd över det! I 90 så blev det ett stopp på andra hindret men det var för att mina fötter vid det läget var som två stora isbitar så jag kunde inte hålla ut honom så att det blev en schysst väg för honom (eftersom jag har en sån smart häst så visste han redan vart han skulle...). Men resten av banan flöt på riktigt fint.

Lite bilder:




SER NI BLICKEN PÅ BILDERNA!! JAG KOLLAR INTE NER I SPRÅNGET!!!!

Goodmorning sunshine!

Måste bara berätta om hur jävla segt det var att gå upp från sängen idag... Mamma kom och väckte mig klockan 7 (fast jag gick inte upp då). Men nu är jag uppe och klockan är tio över 8. Anlednigen till att jag är uppe så tidigt på en Lördag är för att jag ska iväg på en Pay'n Jump. Jag vill se om jag verkligen tagit till mig det som Jens har sagt och det bästa sättet att se efter är att "tävla". Pay'n Jump är ju egentligen bara en tränings tävling men det var det närmaste tävling som jag kunde komma.

Film kommer troligtvis upp i eftermiddag!

Missa inte frågestunden här på Jumpoffbig. Klicka HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR!!



Trettondagen......

Iadg har nog varit den mest ironiska dagen i hela mitt liv... Jag och Mickis skulle till stan på förmiddagen och verkligen allt som kunde gå fel gick fel. Inte vår dag idag helt enkelt. Men jag kom hem med två koftor och två långärmade tröjor. Man måste bara älska REA!

Sen så blev det till att skritta ut med Spirit tillsammans med Mickis. Jag tyckte att Spirit var värd en soft dag efter den senaste veckan.

Avslutar dagen med apelsiner, cachewnötter och film. Får ju inte äta godis nu ju... Vad har jag gett mig in på egentligen? Jag är så himla sötsugen att det finns inte!!! -.-


Påfyllning!

Haha jag var lite för snabb med att lägga ut bilderna på bloggen. Här kommer 3 till!



När hästarna är fina ja då ser ju vi muppiga ut istället ;)

Bilder från dagen


Känner mig så grymt lång på Spirit just nu och har gjort det ett tag nu. Men ett år till kan jag nog rida honom.


Lite bilder från dagens träning. Tack Jennifer!! :D

Glöm inte frågestunden!!! Klicka HÄÄÄÄÄÄÄR för att komma till inlägget! :D

IQ Stars - Jens träningarna

Sista träningen är nu hoppad och klar :'(

Det har varit 5 stycken väldigt bra pass för både mig och Spirit. Nu ska jag och Spirit köra stenhårt med det som vi fick jobba på!

Vi travhoppade lite i början och Spirit skötte sig bra. Jag måste då saga att det har gått mycket värre men det har även gått mycket bättre. Jag kastade överlivet som jag vet inte vad... Men sen när vi skulle hoppa banan så fick jag äntligen lite hjälp med ridningen just i det ögonblicket. Jens sa för första gången åt mig hur jag skulle rida just då. Det som jag skulle göra var att få in bakbenen under Spirit och det blev skitbra när jag fått göra det en stund! Sen så fick jag hoppa banan och jag kunde verkligen berstämma om han skulle hoppa av stort eller litet. Jättehäftig känsla!

Har inge bilder från träningen idag på datorn än men det kommer, om inte idag så kommer de imorgon!


Måste säga att det ser riktigt jobbigt ut att vrida hela kroppen sådär som Spirit gör? xD

IQ Stars - Jens träningarna

Fjärde passet avklarat nu då. Känns helt sjukt att sista träningen är imorgon. Jag vill träna mer för Jens för han är så himla bra och Spirit har varit så sjukt duktig alla pass än så länge. Det ska mycket till om han inte är duktig imorgon igen.

Men mer om ridningen nu då. Jens red med oss och verkligen visade hur han rider fram sina hästar. Det är inte speciellt ofta som man får veta hur man ska rida fram hästarna. Det vanliga som man brukar göra när man har lektion är att man tränar på just det som man ska göra när man är inne på banan, i det här fallet hoppning. Men idag tränade vi mer på hur vi skulle få igång hästen på rätt sätt och göra så att den verkligen vill sammarbeta med oss senare under passet/tävlingen. Spirit var verkligen helt underbar att sitta på idag igen! Rider jag som Jens visade idag så kommer Spirit bli mycket starkare och då förhoppningsvis gå väldigt bra i alla grenar som jag tävlar i.

Det blev inge kort från idag men nån liten film finns men den finns bara i kameran än så länge så den kommer kanske upp imorgon för ikväll så orkar jag helt enkelt inte..

Missa inte våran frågestund, fråga vad som helst om vad som helst! (klickbar länk)


Bild från andra träningen, foto: Jennifer Löfgren (namnet är en länk)

Frågestund!

Jag läser en del bloggar och de brukar ha en frågestund lite då och då så jag snor idéen till Jumpoffbig. Det är bara att fråga på om allt möjligt! Jag svarar med 100% sanning om det inte blir allt för personligt ;)
Jag har inte kollat med Johanna om det är okej att ha en frågestund men hon brukar gå med på det mesta så jag tror att det är helt okej att fråga henne saker med.

Sista dagen att ställa frågor är den 15/1. Den som ställer flest frågor vinner en länk till sin blogg i varje inlägg under 3 dagar!!

Hare gött! Nu ska jag fixa iordning lite käk sen blir det Jens träning klockan 15:30!!

Första sommaren hos Familjen Rapp









12 saker om mig och 12 saker om Spirit

JAG:
1. Jag har brottats i 7 år sammanlagt (inte i rad, tog en liten paus sen började jag igen)
2. Jag HATAR Pyttipanna.
3. Jag har en loftsäng.
4. Jag har 6 stycken tävlor på mig själv i mitt rum.
5. Jag är väldigt ostrukturerad.
6. Ingenting kan få mig att missa en träning (med hästen).
7. Jag älskar att spela teater.
8. När jag börjar kolla på någon serie (t.ex vampire diaries) så blir jag väldigt lätt beroende...
9. Nu när jag tänker på det så är jag nog en vampyr nörd... twilight, vampire diaries, true blood... Jupp måste nog vara så xD
10. Jag är väldigt lat!
11. Jag har ramlat av mer än 30 gånger
12. Jag är dansat som en clown på ridbanan i globen!!

SPIRIT:
1. Spirit har aldrig bockat när jag setat på hans rygg
2. När han "busar" slänger han lite med huvudet.
3. Han är ett riktigt drygo när han är själv i stallet.
4. Han går raka vägen in i transporten när det finns linor på båda sidorna om honom, finns de inte där så stannar han mitt framför rampen och går inte ett steg längre.
5. Han gör aldrig illa mig med mening (det händer att han bufflar till mig någon gång och jag får nått blåmärke men han förstår inte att han är så stor och stark)
6. Han är för dumt smart för sitt eget bästa.
7. Han hoppar aldrig ett hinder om jag inte är med honom till 100%.
8. Han har bara kissat två gånger när jag setat på honom.
9. Han tycker inte om att blöta ner sina tassar.
10. När man skor/broddar så måste man alltid börja med vänser bakben.
11. Han börjar bli lite stickelhårig på ryggen runt manken.
12. Han slickar nästan aldrig på sin saltsten.



Jessicas dag idag

Idag var det Jessicas dag att ha hand om Spirit men jag följde med för hon ville ha lite hjälp men ridningen. Jag tycker faktiskt att jag lyckades riktigt bra med att hjälpa henne. Jag har alltid varit lite fundersam på hur ridlärarna/instruktörerna ser vad man ska göra för att få till hästen. Det jag försökte göra själv för att kunna ge Jessica så bra tips som möjligt var att sätta mig in i situationen själv och det funkade riktigt bra, mycket bättre än vad jag trodde att det skulle gå. Fast egentiligen är det väl inte så konstigt eftersom att jag ridit Spirit nästan varje dag i 3 år, snart. Vissa stunder så blev Spirit riktigt fin så får Jessica lite mer erfaranhet med Spirit så kommer de bli jätteduktiga tillsammans.

Att Jessica hjälper mig en dag i veckan tycker jag är guld värt. Jag får tid att plugga och det är väldigt viktigt! Men jag blir även så himla glad när jag ser hur hon lyser upp när hon sitter på Spirit. Hon älskar verkligen hästar och hon ser upp till mig. Jag har alltid haft "idoler" som jag sett upp till och känslan att veta att någon precis som jag ser upp till mig är helt obeskrivlig. Jessica har gjort så att en av mina drömmar blev förverkligad. För när jag precis började tävla 50cm på en ridskole häst tittade jag alltid på dem som hoppade 1m och 1,10 och jag ville verkligen vara en av dem. Jag tänkte på det första gången jag startade 1.10, jag tänkte att jag lyckades ta mig upp till den klassen där det inte finns så många startande. Och Jessica påminner mig om det varje gång vi träffas.


Det här är helt klart en av mina största idoler! (Cecilia Zetterlund) Hon red Spargo väldigt mycket innan hon hittade Pippi (som är på bilden) och jag såg alltid upp till henne när hon kom in och skulle hoppa banorna som låg runt 1m. Hon är ingen världscupen ryttare men hon är fortfarande en av mina idoler!

Tears in heaven

Jag såg nyss en bild på dig.
Det första som hände när jag såg bilden var att tårar började rinna ner för min kind.
Jag kan inte sluta.
Nu när jag skriver det här inlägget så rinner tårar sakta ner för min kind.
Det känns verkligen som att det är något inom mig som bara är borta men forfarande gör ont.


Jag kommer aldrig glömma dagen då jag satt utanför Tyska salen och min telefon började ringa. Det var din ägare som ringde. Hon berättade att du var till salu. Ni vet den här känslan som ofta brukar vara med på film när någon har förlorat det som de verkligen kämpat för i nästan hela filmen. Den känslan fick jag den dagen när din ägare sa orden: Duo är till salu.

Tyska lektionen var den sista lektionen för dagen så jag pinade mig igenom den lektionen. Kämpade tillbaka tårarna för allt vad jag hade. Sen när lektionen äntligen är över så springer jag till mitt skåp lämnar mina böcker, tar väskan och går och möter Mickis. Vid det här laget kunde jag inte hålla tillbaka tårarna, Mickis såg på en gång att det var något som inte stämde. Jag lyckades få fram orden: Duo är till salu. Det första Mickis gjorde då var att krama om mig. Sen så lyckades jag ta mig hem på något sätt, resten av kvällen tillbringade jag i sängen med ansiktet nergrävt i kudden.

Jag gick i 7:an när det här hände. Så jag var liten och väldigt känslig. Men nu går jag första året på gymnasiet och jag gråter minst lika mycket när jag tänker på honom. Speciellt nu, nu när han inte finns.

När han blev såld så var jag inte lika ledsen jag var mest arg. Jag var så arg att jag inte stod ut med att se hans nya ägare rida honom. Hans nya ägare hade tagit det som jag älskade allra mest i hela mitt liv just då ifrån mig och jag kunde inte annat än att bli arg när jag såg dem.

Det är inte förrens nu som jag verkligen förstår att dem älskade honom minst lika mycket. Han var verkligen en häst som man inte kunde göra annat än att älska.

You will always be in my heart Duo <3


Målen för vårterminen!

Mina mål för vt-2012

Dressyr:
1. Starta LB:1 på klubb och få över 60%
2. Få över 60% i en lokal LC:1
3. Få Spirit att vara mer stadig i formen!


Hoppning:
1. Få riktigt fina rundor i LD, LC
2. Placeringar i LD och LC (LD är oftast clear round så då satsar jag på nollan)
3. Få rätt så höga stilpoäng i Div III
4. Känna att det är kul och lätt att tävla!


Fälttävlan:
1. Bli rutinerad i P70
2. Starta fälttävlan DM (P80)
3. Komma förbi vattnet!



Lång som en lyktstolpe!

Jag älskar lov för då kan man åka ut till stallet på förmiddagen så har man hela kvällen fri till något annat. Som ni redan kanske gissat så åkte jag ut till Spirre på farmiddagen och red. Sen eftersom att himlen verkade ha öppnat sig totalt åkte vi till ridhuset idag igen.

Idag så dressyrade jag och Spirit runt i ridhuset helt för oss själva. Måste säga att jag tycker det är grymt skönt att inte behöva se upp för någon annan. Okej, nu mer till ridningen. Spirit va verkligen helt sjukt fin idag igen! Nu ska jag verkligen försöka hålla kvar det här. Rider man ordentligt varje dag så blir det lättare för varje dag och Spirit är ett levande bevis på det!

Det jag red var mest volter (som vanligt). Sen så lite skänkelvikning från långsida till långsida och även lite på volten. Skänkelvikningarna som jag gjorde på volten är väldigt nyttiga för Spirit för det gör så att jag får lite mer koll på vart han har alla fyra benen och det är alltid något som inte riktigt vill gå där det ska. Men snart så ska det inte vara så jobbig längre för nu tusan ska det bli rida av! Vill jag ha placeringar i dressyr och fälttävlan så kan man inte sitta och mes rida! Fast det förstås man kan inte mes rida i hoppningen häller för det slutar inte så bra...

Mamma tog lite bilder på mig när jag red med din mobil (så det är inte värsta bästa kvliteten) men man ser fortfarande ganska så bra vad som är på bilden. Och jag tycker inte om det jag ser på bilden. Jag är alldeles för lång för min älskling och det gillas inte! Men det är bara när jag har dressyrläder som jag tycker det ser förjävligt ut. När jag har hoppläder så ser det ändå ganska så okej ut.
Dressyrläder


Hoppläder

Jag vet att jag har lite stolsits men det har varit värre! Jag jobbar på det!!

Dagens ridpass

Hej Alla Underbara läsare!

Idag är jag på riktigt bra humör. Spirit gick så himla fint idag och det var verkligen skitkul att rida idag. Jag och Sophia åkte till ridhuset tillsammams och red lite markarbete och både Katten och Spirit var fortfarande mycket mjuka sen Jens träningarna! Eller jag vet inte om Katten var det men det såg så ut i alla fall. Men tillbaka till Spirit, han var verkligen skitfin idag! Han gjorde nästan allt jag sa åt honom att göra. Visserligen ställde jag inte så jättehöga krav men tillräckligt för att han skulle bli mjuk och fin. Det jag övade mest på var att kunna reglera galoppen bättre och det gick galant. Jag hade lagt ut två bommar med 17,5 mellan och jag lyckades få in både 7- och 3 galoppsprång. Som sagt jag är väldigt nöjd med Spirit idag!

Nu när jag setat här hemma framför datorn och Facebook har jag även chattat lite med Mickis och jag sa till henne att jag kan hänga med på hennes godisförbud samt att träna med henne. Tro det eller ej men det är sant! Vi satsar på beach 2012!!
Sen gick jag med på det för att jag måste få upp min kondition tills det att jag ska ut på fältävlan (ett av mammas små krav). Men man kan inte, inte ha någon kondition när man rider. För jag har fått lära mig att när man börjar flåsa så försvinner finkänsligheten när man rider. Alla ni som rider vet att de små hjälperna är grymt viktiga! Så det finns bara en enda lösning och det är träning!



2012

Haha jag bara måste vara den som lagt upp det första inlägget för 2012!

Har ingen aning om vad jag ska skriva men det får bli ett...




RSS 2.0