Jag har världens sötaste ponny!


Fast jag ser ut som jag vet inte vad xD

Om jag var en häst...

... Så skulle jag troligtvis vara väldigt lik Spirit. Fast jag skulle nog vara lite mer märrig och jag skulle nog vara en storhäst eftersom att jag har så långa ben.

Jag har tänkt på det här ett tag faktiskt, jag vet jag har inget liv. Men tanken ploppade upp i min hjärna så då var jag tvungen att tänka ut ett svar också.

Men jag tror att jag skulle vara som Spirit, inte göra mer än vad jag behöver. Men lite mer märrig skulle jag vara och det är jag 100% säker på. Jag har faktiskt lite temprament har jag kommit underfund med den senaste tiden (a)... Men jag tror att jag skulle vara lite mindre otålig för Spirit har noll tålamod!



En dag i Stall Lärbo!

Nu är jag nyligen hemkommen efter att varit i stallet ungefär 4h. Det var verkligen länge sen som jag verkligen var i stallet för att bara vara. Men jag var inte själv! Jag är inte forever alone!

Jag och Sophia började med att rida ut som va väldigt mysigt, vädret är bara så himla härligt! Jag kände att jag kanske hade lite för mycket kläder... Men kul hade vi, alla fyra! Sen så blev det lite fotografering för Sophia hade tagit med sig hennes kamera. Så vi bombade på med bilder på oss med hästarna! När de bilderna kommit upp på facebook kommer jag sno dem och lägga upp här. Det finns säkert en massa skojiga bilder ;)

Efter fotograferingen så var det ju då dags för stalltjänsten. Jag var tvungen att mocka ur Spirits box så det tog ju sin lilla tid. Men, men jag tycker att det är såå mysigt att bara vara i stallet och göra allt i den takt man vill. För idag hade jag verkligen inte brottom till något!



Live in the present, cuz you don't have time to live in the past.



Don't feel so good...

Just nu är klockan 11 minuter över 12 och jag kan inte sova på grund av min jävla mage! Jag hatar den! Att den aldrig kan nöja sig med att bara vara... Den måste alltid bli dålig när man minst anar det. Jag har inte haft ont i magen på ganska länge nu men nu har jag det. Sen så känns det som att det blir värre och värre för varje gång jag får ont i magen. Jag skulle lätt kunna ampetera bort min mage när den är såhär... Detta kanske inte är så roligt att veta men när man är klar vaken mitt i natten och inte har något att göra då skriver jag. Även de man minst anar kan ha något som inte är så bra med dem. Hos mig är det magen. Den här gången kändes det som att jag skulle spy och det är inte ett bra tecken...

Jag vill verkligen inte att det har ska vara någon prestations sak. För nu när jag tänker efter så är det nästan alltid efter något när jag börjar slappna av som dem här "attackerna" kommer. Jag ber till gud att det bara är något som jag ätit. Kan jag ha fått i mig laktos under dagen kanske?? Jag hoppas på att det bara är det!


Jag är med och tävlar om ett pannband hos http://tavlingponni.blogg.se



Hejsan hoppsan!

Just nu sitter jag och har väldigt tråkigt så jag gick in och kollade på lite hästar som är till salu och här är några som jag skulle vilja provrida!

Häst nr 1 Denna häst såg väldigt trevlig ut, jag tycker om lite större hästar.
Häst nr 2 Visseligen är hon bara 4 år och på filmen ser hon väldigt lång och stel ut men det kan ju bero på ryttaren. Sen så älskar jag verkligen namnet ;)
Häst nr 3 Det här var en riktig snygging enligt mig! Plus att jag skulle inte behöva åka så långt för att provrida honom.
Häst nr 4 Det här var också en snygging, jag vet inte riktigt vad det är som jag tycker om med henne men något är det.
Häst nr 5 Om jag tyckte de tidigare hästarna va snygga så vet jag inte hur jag ska beskriva denna! Så himla vacker! Och inte alls så dyr, känns lite som att jag skulle vilja provrida henne redan nu (a)

"Häst nr 1" osv är länkar till de olika hästarna.

Det är inte dags att köpa en nya häst än men jag tycker att det är lite kul att kolla på lite hästar då och då. Det är så roligt att se vad för hästar som jag faller lite för bara av att se bilder/filmer på dem.

Allmän information om min dag ;)

Godmorgon på er!

Idag så är det Jessica som ska ut och rida på Spirit så jag har en dag för mig själv. Sådanna här dagar brukar sluta med att jag bara sitter framför datorn och gör absolut ingenting... Men jag har ju bestämt mig för att komma i form så jag hade faktiskt tänkt att gå ut och springa! Nu när min personliga tränare är i Paris måste jag hitta viljan själv men än så länge har det faktiskt inte varit några problem.

Senare idag så kommer jag troligtvis skriva en massa tidsinställda inlägg så att bloggen inte står still när jag inte hinner med att blogga. För jag vill faktiskt att ni som läser den här bloggen ska fortsätta göra det. Jag tycker så mycket om att skriva hur det går för mig och Spirit, till en början struntade jag i hur många som läste men jag måste erkänna att det är riktigt kul att se hur många som varit in och läst mina inlägg om mig och Spirit! :)



Bilder från Köping 12/2





Jag vet jag gör en jätte fin min där i bakgrunden ;)

LB:1 Från igår :)



Be yourself cuz everybody else is boring!


Första dagen på lovet!

Nu snart så åker jag ut till älsklingen och vi ska skritta ut! Spirit har gjort sig förtjänt av en liten slapp dag så vi tar en lång tur ut någonstans. Det var så länge sen jag verkligen bara skrittade ut långt!

Det tidigare inlägget var ena programmet från igår och det andra kommer ut senare ikväll efter att jag vart ute hos Spirit och varit in till stan för att köpa B-vitamin. Hejdå så länge!


Bild från Köping förr förra helgen!

LC:1 från igår!



Lite bilder från dagen :)





Seriedressyren omgång 1

Idag var det seriedressyren uppe på klubben och jag startade LC:1 och LB:1.

Framridning LC:1
Jag skrittade fram väldigt länge ute och det var någ väldigt bra att jag gjorde det för jag fick honom väldigt mjuk i skritten för jag red lite skänkelvikningen och jag red vågen (som vi fick rida när vi red för Jens) och det gjorde så att Spirit blev väldigt mjuk och trevlig. När jag väl fick komma in i ridhuset var det bara att börja trava på en gång och han kändes verkligen jättehärlig. Min lilla killa börjar fatta hur man ska göra (eller så börjar jag fatta...).

Programmet LC:1
Spirit var precis som i framridningen, jättehärlig och gjorde nästan precis som jag sa. Resultatet blev 56,67% och det var Malin Johansson som dömde och hon är väldigt hård tycker många. Jag är jättenöjd över procenten för efter att jag ridit så satte jag mitt mål på 55% och om jag var över det så skulle jag vara nöjd och jag lyckades nå över mitt mål så jag är en lycklig tjej just nu! Mina procent räckte till en tredjeplats så vi fick hem en lite gul rosett (så nu har jag 20st rosetter på Spirit från klubbtävlingar).

Framridning LB:1
Jag tog det väldigt lugnt under framridningen till LB:en för jag var själv väldigt trött och jag kände att Spirit inte var lika pigg på framåt hjälperna som till första klassen så vi "chillade" runt lite på framridningen och när det var två starter kvar började jag plocka upp honom ordentligt.

Programmet LB:1
Spirit känder mycket finare i det här programmet mycket eftersom att det inte är lika många övergångar och att det är i övergångarna som jag missar många poäng i LC:1. Resultatet i LB:1 blev 56,55% och även där var mitt mål 55% och det klarade jag med lite marginal så jag ska inte vara annat än nöjd! Sen med tanke på att jag inte ridit Spirit speciellt ordentligt förens i onsdags (eftersom att han stod i nästan en vecka på grund av ögat) så tycker jag att 56% för Malin är en jäkligt bra procent!

En liten snabbgenomgång!

I fredags så packade vi in Spirit i transporten och åkte till Hallsta för att träna lite dressyr till idag och han var jättefin i framridningen men när jag skulle öva programmen så gick det inte som jag ville. Jag var inte nöjd med själva programridningen men i framridningen var han jättetrevlig så jag försökte koncentrera mig på det och se från den ljusa sidan.

Igår så var det Josses tur att rida Spirit så hon galopperade ut på hacket och tydligen så var det alldeles lagom eftersom att Spirit gick så bra idag. Men senare på kvällen ungefär vid 16:45- 19:30 så tillbringade jag min tid i stallet för att knoppa manen, fläta svansen och putsa träns. Spirit verkligen njöt av att bli så ompysslad som han blev.


Karin träning

Igår så var det träning igen. Spirit är helt bra från ögoninflamationen så jag fick hoppträna som jag var väldigt glad över. Jag tror även att min lilla galning också var glad över det... Han hade jättefin och bra bjudning hela passet men han var inte så lydig. Det kändes väldigt okontrollerbart när jag red. Fast när jag tittar på filmerna som mamma filmade ser det inte ut alls så som det kändes. En possitiv sak var att han hela tiden tog för sig på hindrena och det kändes som att det var hue enkelt som helst för honom. Fast sen så krävde vi inte så jättemycket av honom eftersom att han stått i nästan en hel vecka.

Han var väldigt svår att rida i framridningen för att stretade emot väldigt mycket men i slutet av träningen så gick han väldigt fint och jag tror nog att det kn gå rätt så bra på söndag!



Detta hände i onsdags!

Efter skolan så åkte jag med min bästis/personliga tränare till friskis och svettis för att gymma lite. Det gick bra men jag var helt slut efter det eftersom att min lilla mördar kompis tycker det är väldigt roligt att pressa mig. Fast jag gjorde allt med fri vilja så jag klagar inte!

När jag kom hem så var jag tvungen att skriva på en uppsats som ska vara inne idag... Den är inte klar än men jag har till 23:59 på mig. Sen så efter det så åkte vi ut till stallet och packade in Spirit i transporten för att åka till ridhuset. Jag kände att jag behövde rida igenom honom lite i ridhuset innan träningen igår. Han gick bättre än förväntan men sen ska jag alltid se allting lite från den negativa sidan och jag hatar det men det är något som jag inte kan rå för... Han var inte så fin som han var innan vilan men jag tror nog att vi kan komma till det ganska så snart igen (hoppas att han kan vara fin på söndag för då ska jag tävla dressyr på klubben).



Ny header!

Hejsan!

Nu är jag äntligen klar med den nya headern. Har jobbat på den ett tag men jag har inte haft så mycket tid till att göra klart den. Jag är riktigt nöjd faktiskt! Jag börjar verkligen lära mig hur man redigerar nu. Visserligen finns det massvis med missar och ställen där det ser lite konstigt ut men jag är fortfarande riktigt nöjd!



I know, I'm awesome :M

Bara för att göra alla avundsjuka på min hurtigness så tänker jag skryta lite om att jag varit duktig och gått en promenad nu på morgonen. Jag gick från 05:35-06:20. Helt otroligt för att vara mig. Men jag måste faktiskt berätta att det var ganska så jobbigt att ta sig upp ur sängen när klockan ringde klockan 04:45. Jag kom inte upp när klockan ringde men 05:20 är fortfarande bra!

Det var inte enkelt att gå idag... Is överallt och jag höll på att hamna på ändan miljoner gånger. Den gången som det var närmast var i en vattenpöl... Men jag lyckades hålla mig på fötter. Men egentligen vad skulle det göra om jag ramla, det är ju inte direkt så att det är många som skulle se det ;)



Måndag 20/2

En liten snabb genomgång om gårdagen eftersom att jag hade noll ork att göra någonting efter det att jag kommit hem från stallet igår.

07:00 - utsläpp av hästar.
07:30 - hemma igen.
10:30 - satt på bussen på väg till skolan.
11:40-14:45 - lektion
15:15 - Gymmade på friskis
16:15 - på väg till stationen
16:35 - på väg hem
17:30 - STALLET
17:45 - Ridning av spirit och jag kan säga att vi bråkade en del men jag fick som jag ville, typ. Han gick inte i den formen som jag ville men han hade inte huvudet rakt upp i luften så jag får väl vara nöjd eftersom att han inte blivit riden på några dagar.
19:30 - hemma
21:40 - SÄNGEN!



Tävlingsmöte

Idag så var det tävlingsmöte uppe på HARK och det gick väl bra. Det var inte alla som behövde komma dit som gjorde det så det var lite synd. Men det blir zon 2 i division 3 för oss i vår. Men eftersom att vi är lite fler än 4 så får jag bara vara med i omg 2 och finalen. Ser ut som en riktigt bra vår!



Dagens ridning 19/2

Idag så red jag på galningen för första gången på en vecka... Det började bra men eftersom att han fortfarande måste ha ögonlapp så ser han inte på ena ögat vilket resulterar i att han reagerade på minsta lilla ljud. Sen blev det inte bättre av att det åkte runt en stor traktor som sandade vägarna. När jag nästan ridit hela rundan och det gått rätt så bra utan större problem så tänkte jag rida lite på en åker och ja... Hej Solvallatrav! Det märktes väldigt tydligt att Spirit va ganska så pigg. Sen så var han väldigt stel också så det var inte så lätt att få stopp på honom. Men eftersom att jag sittar här vid datorn så måste jag ju fått stopp på honom på något vis.

Det känns jättebra nu att Spirit bara ska äta medicin imorgon och sen så behövs det inge mer! :D



Övning ger färdighet!

Först och främst så ska jag bara säga att jag glömde helt bort att skriva om Spirit igår. Men han ser jättefin ut i ögat och jag är verkligen glad att medicinen fungerar så bra!

Nu har jag nyss kommit hem från stallet där vi satte i ögondroppar i Spirits öga igen. Det kändes lite löjligt att behöva åka ut för att ta in honom och bara ha i en droppe i hans öga och sen släppa ut honom igen. Men jag passade på att övningsköra! Det har jag inte gjort på länge. Jag va lite nervös i början men sen så gick det bättre. Jag åkte till och med in til Hallsta för att tanka! Stolt tjej här! Fast jag gjorde det inte direkt fel fritt om man säger så xD



Damn you stupid eye!

Nyss hemkommen från stallet där jag bara mockade och packa maten som vanligt. Det blev ingen ridning idag för jag känner mig väldigt deppig på grund av det här med Spirits öga.

Han måste ha ögondroppar 3ggr om dagen så jag och mamma åkte ut till stallet vid halv 7 imorse och mormor och mamma åkte ut på lunchen och så nu var jag och mamma ute i stallet igen för att fixa dropparna. Älskar dig mamma som hjälper mig! Men jag tror inte att Spirit älskar dig... Han blir sur som ättika efter att vi brämsat honom. Sen så tycker han inte om pulver medicinen heller även fast att vi blandar det med äppelmos. Men ögat ser i alla fall mycket bättre ut än igår. En som inte vet hur Spirit har varit förut skulle inte märka att det var något konstigt med ögat. Men jag ser att det fortfarande är svullet och rött samt att det där gråa syns fortfarande i hans öga.

Nu ska jag deppa lite till och kolla på vampire diaries!


DM på slottsbanan

Vet ej varför jag inte sett dessa bilder förens nu... Man kanske ska läsa sin morbrors hemsida lite oftare... Men jag hittade faktiskt lite bilder på mig och Spirit från det att jag var med och tävlade DM där i sommras. Kanske inte de bästa bilderna eftersom att min morbror kanske inte är så van att fota hästar men jag tycker fortfarande att de är lite coola för man ser ju slottet i bakrunden ;)

Själv så tycker jag att Spirit ser ut som en sportponny på dessa bilder :M


Utrustning

Hej, just nu känner jag att jag vill ha en skimmel. Den här sadeln va för grymt cool! Synd bara att man har fux för en sådan här sadel skulle aldrig i hela mitt liv komma nära Spirit. En sak som jag undrar är om jag kommer se den här sadeln någonstans ute på tävlingsbanorna i vår. Och dyr är den inte heller! Det är en globus sadel som kostar 5 362kr! Det är ingenting för att vara en globus. Men det jag gillar mest med sadeln är att färgen kallas bubbelgumsrosa! xD Den finns även i brun men den rosa är sååå mycket coolare!

Fast jag tror nog att det kan bli svårt att hitta stigläder som passar sadeln...



War horse

Min bror tipsade mig om den här trailern och så klart så tittade jag på den och jag kan inte sluta rysa. Jag ryser över hela kroppen. Denna film måste ses men jag tror inte att jag vill det ändå med tanke på hur blödig jag kan vara... För det känns som att det här är den typen av film som jag kan gråta floder till...



Säger bara F A N!

Det blidde ingen ridning idag... När jag kom hem från skolan skyndade jag mig ut till stallet för att jag ville ut och galoppa i det fina vädret men när jag kom till stallet och skulle ta in Spirit så ser jag att Spirit högra öga är svullet och han blundar. Först får jag tänken "Nej... Inte igen!" sen så får jag tanken "hela min termin är förstörd!!". Okej riktigt så illa är det väl inte men jag har ridit så intensivt och ordentligt den senaste tiden och jag vill behålla det! Hela min planering förskjuts med en vecka och då blir allt bara fel!

Mamma ringde ut veterinären så att hon fick kolla om det var något som fanns i ögat men det var ingenting. Hans öga var bara väldigt svullet och blodkärlen i ögonlocket var välidgt röda. Sen så hade han som en liten hinna runt regnbågshinnan som hade en lite grå färg. Lite spökaktig om jag ska försklara den på bästa sätt. Sen så var pupillen liten precis som den varit tidigare (för er som inte vet så har det här hänt 3ggr förut så vi är typ proffs på det här nu...). Så nu blir det till att mata bäbisen med finadyn och trycka i lite olika ögondroppar/salvor.

Imorgon blir det ingen hoppträning eftersom att Spirit nu kommer vara känslig för ljus. Han får en speciell ögondropps grej som gör att pupillen vidgas. I hagen kommer han få leka pirat igen nu eftersom att han måste ha ögonlapp. Så jag kommer inte få rida ordentligt på några dagar. Jag får max skritta ut...



Glad alla hjärtans dag!

Den här dagen måste ha kommit till för att de som har en "partner" ska göra alla singlar avundsjuka. Det funkar. Jag är så jävla avundsjuk på alla! Jag vill faktiskt också kunna vara så där "gullig" men någon. Bara det att den där någon har jag ingen aning om vem det är... Jag får väl köpa lite morötter och komma med det som en liten bukett till Spirit! Fast jag kan ju inte räkna med att få tillbaka något xD

Glad alla hjärtans dag! <3



Tränare som jag haft genom åren

Nästa ridlärare som jag tänkte berätta om är Lotta Pettersson. Lotta är den som jag ridit mest för om jag minns rätt. Men jag kommer inte riktigt ihåg när jag började rida för henne. Det kanske var när jag började i Träningsgruppen? Eller kanske innan det? Men när jag red i träningsgruppen red jag för henne och det är jag 100% säker på.

Lotta är den ridläraren som jag tror jag haft mest roligt med under ridpassen (förutom Karin då). Det var Lotta som lärde mig den lite mer avancerade ridningen. Hon är världens snällaste ridlärare fast när man sa till att hon skulle vara lite hårdare så va hon det!

Sen så måste jag nämna att det är hon som fick mig att börja älska Spirit. För er som inte visste det så sa jag det här efter första gången jag ridit honom "Fy fan, jag ska aldrig rida den där jävla hästen igen!" Men ja... Lotta satte mig upp på honom veckan efter och då gick han lite bättre och jag började väl tycka om honom lite då och sen veckan efter det så fick jag rida honom igen och jag var väl inte helt emot det. Efter den lektionen så hade Spirit gått väldigt fint och jag bestämde mig för att fråga Lotta om jag fick ha honom som tävlings häst och då svarade hon "Ja, jag hade tänkt sätta dig på honom enda tills du sa det där". Så det var pågrund av Lotta som jag började älska min ponny!

Första gången jag skulle rida honom var det skänkelvikning och Spirit är fortfarande inte så duktig på det men det börjar ta sig. Och den där dagen i september 2008 så kunde han inte ens fatta galopp ordentligt så skänkelvikning var ganska så mycket överkurs för Spirit...



Film från pay'n jump i Köping

Film från dagen, jag är nöjd men stoppet i 80 var helt onödigt...



1,10 på klubb

Nyss satt jag och kollade på lite filmer som min mamma lagt upp på facebook och jag kände att jag bara var tvungen att länka till den HÄÄÄR filmen. Det är min bästa start i 1,10 (LA) och jag tror nästan att det är min bästa runda på Spirit över huvud taget! (klicka på "här" för att komma till filmen)


Söndagen!

Godmorgon!

Hehe... Jag tog lite sovmorgon idag även fast jag egentligen inte fick det. Har en del läxor som behöver läsas och senare idag så ska jag på Pay'n Jump i Köping så hinner inte med det då... Men, men gjort är gjort.

Idag då ska jag iväg till Köping på en Pay'n Jump och jag längtar faktiskt ganska så mycket. Första start är klockan 13:00 och jag ska hoppa 80, 90. Tror mamma sa något om att jag startar som nr 25? Jag hoppas verkligen att Spirit går lika fint som på träning för jag är värsta taggad och för er som inte känner mig så brukar jag ALDRIG vara taggad innan en tävling!

Sen så senare i kväll blir det HARKUS möte och då ska vi bestämma vad vi ska göra på sportlovet. Jag vet att det bara ät två veckor kvar så vi är lite sent ute... Men det är jättesvårt att hitta ett datum som så många som möjligt kan vara med på. För vi är inte så många och det går inte att ha ett möte på 2-3 stycken... Men ikväll så blir det möte i alla fall!

Hare gött!



Dagens ridning 11/2

Idag blev det en liten barbackatur runt några åkrar. När jag skrittat nästen hela rundan så fick jag för mig att ta ett varv i galopp runt energiskogen så jag gjorde det och det gick bra enda fram tills det att jag skulla bryta av... Fy så skumpigt det blev. Höll nästan på att skumpa av! Hehe... Tur att det inte var någon i närheten som kunde se mig xD

Sen så när jag kommit tillbaka till stallet så släppte vi ihop Spirit men Miro (Lacostes halvbror). Normalt brukar Miro inte tycka om ponnysar men Spirit var tydligen helt okej. Jag tror att han saknat att ha en kompis. Spirit och Miro såg så söta ut när de kliade på varann med öronen spetsade framåt. Fast Miro tjöt till lite i början men det var det enda. Hoppas verkligen att de kan funka tillsammans! :D



Fråga angående förra inlägget

Hej, jag tycker själv att jag ser väldigt lång ut på Spirit när jag rider i dressyrsadeln eftersom att jag har väldigt långa ben. Det jag undrar är då om ni tycker jag ser för stor ut?

Snälla svara på min fråga, jag vill verkligen veta :)



Dressyr film :)

Här är en liten film snutt från igår. Jag tycker att Spirit gick helt sjukt fint och det var sjukt roligt att rida. Men som ni kanske ser så måste jag träna lite mer på högergaloppen för det var det enda som var lite mindre bra även fast det är sjukt mycket bättre än för ett år sedan :)

Ljudet verkar inte fungera? Men lyssna på denna låt och titta på filmen samtidigt :)





Dagens ridning 10/2

Idag så ställde vi in Spirit i transporten igen och körde till ridhuset i Hallsta för att träna lite dressyr. Och herregud vad fin han var!!!!! Det är helt sjukt! Jag fattar inte hur fint han verkligen gick. Jag kan inte sluta le för det är verkligen så himla härligt att rida på Spirit när han går så här fint! Galoppen var helt underbar jag var verkligen upp bland de rosa molnen och galopperade. Den var så jävla mäktig! Förlåt för min svordom men det är det enda sättet som jag verkligen kan beskriva hur fin han var!

Jag har en tanke i huvudet efter det här passet och det är: Alla dressyr muppar som rider D-ponny kommer behöva bli lite oroliga nu när jag och Spirit kommer ut på dressyr banorna!

Idag går jag och lägget med ett fett stort leende på läpparna!!!



Karin träning 9/2

Igår så var det ju då Karin träning och det gick grymt bra!

Framridningsövningen var väldigt svår. Men jag klarade travmomentet väldigt bra men det blev lite svårare i galoppen eftersom att det skulle vara både galoppombyte och sluta i galopp. Spirit tyckte inte om det... Men jag fixade det ändå helt okej. Jag är såå nöjd över min älskling!

I själva hoppningen vet jag inte vad jag ska säga. Han skötte dig jättebra även fast att jag utmanade honom jättemycket. Det känns som att han har fått en liten annan inställning med hoppningen nu för han har en heöt annan sorts bjudning nu än vad han hade förut. Plus att nu så hjälper han till lite. Vi har övat väldigt mycket på att jag inte ska behöva göra allt perfekt för Spirit eftersom att det är helt omöjligt för mig att rida helt perfekt varenda gång.



Film från igår!

Jag skriver lite mer om träningen under helgen eller senare ikväll, har inte haft riktigt tid med det men här är i alla fall en liten film från igår och jag är grtymt nöjd över min bäbis! :D



Gårdagens riding

Hann inte med att skriva igår så det får bli nu.

Igår så red jag lite dressyr i hagen och eftersom att Spirit inte blivit riden på två dagar så var jag berädd på det värsta. Jag trodde verkligen att vi skulle börja bråka som f*n. Han stretade emot lite i skritten men så fort jag började trava så gjorde han precis som jag sa. Han var visserligen lite stel men det gick väldigt fort att få honom mjuk igen. Jag jobbade i ca 30 min i traven och sen kände jag för att ta några varv i galopp runt energiskogen som ligger precis bredvid hagarna (det finns en traktor väg runt energiskogen). Det va välsigt mysigt att galoppera runt den, Spirit var helt sjukt lydig. Jag tror att det var första gången som Spirit lyssnade så bra när jag var ute och galoppera. Han lyssnade jättebra på vikten och det blev ingen dragkamp alls för att få ner honom till trav. Sen så var jag lite orolig att han skulle halka eller något liknande i svängarna eftersom att det låg snö dår så jag ville ta det lugnt och Spirit bromsade nästan ner av sig själv utan att jag gjorde något.

ÄLSKAR MIN POWNIIE!


This or that!

Okej. Det är bara att bomba på med olika this or that så kan jag skriva vad jag tycker om det. Jag tror att nästan alla vet hur en this or that går till men här är en liten förklaring i alla fall.

Fråge exempel:
Hund eller katt?

exempal svar:
Hund eller katt

Det kan vara om vad som helst, vad vill ni veta? Ni har en vecka på er att kommentera. Den som kommenterar mest får vinner en länk till sin blogg i varje inlägg i två dagar!

Jag vill ha mycket kommentarer för det är mycket roligare och jag tror det är roligare att läsa om det finns något att läsa ;)



Tränare som jag haft genom åren

Nästa ridlärare som jag tänkte skriva om är Sofhie "Soffan" Hagen. Soffan var min andra ridlärare. När jag började rida för henne så hade jag blivit lite mer van på hästryggen. Jag behövde inte ha ledare och kunde galoppera hyfsat bra. Det var nu som jag verkligen började lära hur man rider ordentligt. Det tog väldigt lång tid kommer jag ihåg. Jag var väldigt seg startad men när jag väl kom underfund med hur man verkligen rider så sa det bara PANG och så utveckades jag väldigt fort. Jag tror att det är mycket tack vara Soffan.

Jag började rida för Soffan på lördagar men efter en tid så tyckte hon att jag skulle flyttas till en grupp som var snäppet bättre. Jag gjorde som hon sa och började då rida för henne på onsdagar. Efter att jag ridit på onsdagar ett tag så kom det ut ett erbjudande om att man skulle kunna så rida i en 1,5h grupp och en vanlig grupp och bara betala för 1h extra och jag tror det var så att mamma nappade lite på de för jag började rida två gånger i veckan efter de. Så jag tror att det var nu som det verkligen sa PANG.

Nu när jag blivit ännu mer erfaren så ville jag ha en skötarhäst (för det hade alla de där duktiga tjejerna som man såg upp till) så jag frågade Soffan om jag kunde få vara skötare på hennes häst Anja P och det fick jag, fast jag fick inte rida. Men att bara få stå och borsta var mer än tillräckligt för mig! När jag hade hand om Anja så fick jag lära mig mycket om hur man visiterar hästar för Soffan var väldigt noga med det.

Sen helt plötsligt så var jag tydligen tillräckligt duktig för att vara med i träningsgruppen och det var Soffan som frågade om jag ville vara med i den. Vid det här laget så visste jag att de där tjejerna som var ridlärarnas hästskötare och var på klubb tävlingarna och hoppa de där jättehöga hindrerna var med i träningsgruppen. Jag visste att var man med i träningsgruppen så hade man status i stallet, och nu hade jag fått frågan om jag ville vara med i just den gruppen! Jag var så grymt glad!

Efter att jag började i träningsgruppen så red jag inte så mycket för Soffan längre för hon var inte den instruktören som hade min nya grupp. Men sommaren efter att jag börjat i träningsgruppen fick jag följa med henne till Örebro där hon skulle tävla men Anja och det var den första tävlingen utanför klubben som jag varit "med" på. Under den dagen lärde Soffan mig jäkligt mycket kan jag säga! Bl.a att inte ta med choklad när det är 30 grader varmt ute! xD

Lilla fröken Anja :)



Morgon utsläppet

Man måste bara älska hästlivet! För ungefär 2 timmar sen så tyckte jag inte det för det var då som jag var tvungen att gå upp för att åka till stallet och släppa ut pållarna. Men nu så tycker jag faktiskt att det var jättemysigt. Jag har hunnit gjort massa saker nu på morgonen som jag normalt aldrig skulle hinna. Jag har faktiskt bakat scones till frukost och det var så gott! Jag erbjöd min bror lite men han är lite av en sjusovare och det var för gott så jag klarade inte av att spara lite till honom, tihi.

Fast jag var riktigt smart att inte sätta på någon fläkt så brandvarnaren gick igång... Jag tror att min bror ät väldigt glad på mig just nu, hehe. Men, men sånt är livet!



Dingtuna idag då!

Idag så var det målsättnings snack i Dingtuna med Karin och det gick väl bra. Vi pratade inte så mycket om mina mål för det jag kommit fram till på egen hand var riktigt bra. Lite utmanande men inte helt omöjligt.

Drömmål: Hoppa världcupen
Långsiktigt mål: Hitta en häst som kan ta mig lite närmare mitt drömmål
Årsmål: Bli så bra som möjligt med Spirit och kvala upp till P80
Delmål: 60% på en dressyr, träna mycket terräng och göra så att Spirit går som en klocka i 80 och 90

Jag är riktigt nöjd med mina mål för det är verkligen vad jag vill göra!

Efter det här lilla mål snacket så skulle jag träna för Karin och verkligen utmana Spirit så att vi skulle få tillfälle att göra något åt alla hans stopp. Så jag utmanade honom jättemycket när jag kom på hinderna men då funka han. Jag gjorde ingenting han skötte allt själv så jag kom på linjen 3 gånger och alla gånger var väldigt utmanande men Spirit hoppade och hade inte en enda tendens till att stanna. Jag måste säga att jag blev jävligt chockad men det kändes ändå väldigt härligt! Hoppas det håller i sig!

Fast Spirit brukar vara snäll några gånger efter det att jag ramlat av... ;)


Karin träning

Jag vet att jag skriver om träningen lite sent men nu fick det bli så eftersom att jag kom hem typ 10 igår efter träningen och så har jag inte haft några bra raster i skolan.

Men i alla fall så var Spirit grymt duktig igår. När vi red fram var han som en dröm och jag ville verkligen inte sluta rida i traven. Men vi skulle börja hoppa så då kunde jag släppa den fina formen och traven. Han hoppade jättefint och han var så himla lydig och han gick fortfarande så himla fint. Spirit påminde mig verkligen om varför jag älskar honom.

Efter att vi ridit alla övningar så satte Karin ihop det till en bana och Spirit började bra som innan men näst sista långsidan så blev han sådär bekväm av sig igen... Jag blev så arg på honom och jag tror nog att Karin blev mer arg. Så jag och Spirit bråkade lite på den långsidan och sen efter lite fight mellan oss så skulle vi komma ännu en gång och då stanna han igen men då sa jag "så fan heller" och red på när han stod lite halft still (han hade inte riktigt stannat än) och så hoppade han stilla stående som jag inte alls var berädd på så jag flög upp och sen landade jag men ansiktet rakt på Spirit hals och jag var bomb säker på att jag skulle börja blöda näsblod så jag släppte Spirit och brydde jag mig om att sitta kvar. Så ja jag ramlade av... Och mina knän tog med stryk av det än vad jag trodde. Men, men en avramling närmare hundra!

Nu ska jag tillbringa kvällen med världens bästa Mickis så ha det bra!! :D


Dagens ridpass

Idag kände jag inte för att rida så jag tömkörde istället och varför jag ville tömköra har jag ingen aning om. Det var ett idiotiskt val som jag gjorde. Det är ganska så isigt på vissa ställen i hagen och Spirit får ju lite damp när man tömkör/longerar så det är ju klart som f*n att Spirit halkar. Mitt hjärta slog några volter men det verkade inte som att det blev någon skada efter den lilla vurpan som tur var.

Imorn blir det Karin träning igen och vi får se hur det går nu när jag inte ridit så ordentligt de senaste dagarna för att jag varit stressad över en del saker i skolan och det har inte varit min vecka... Jag hoppas på det bästa!

Spirit saknar sin stallkompis som flyttat till uppsala eftersom att ägaren börjat studera till läkare. (väldigt fotogenetisk häst må jag säga!)


RSS 2.0