Nyttiga Övergångar


Olle är en väldigt seg häst när man börjar rida, så när jag ridit fram så jobbar jag alltid med övergångar. Det får Olle mer framåt och fram för skänkeln.

Jag rider alltid in på kvartslinjen, så jag håller honom stadig mellan hand och skänkel. Han får inte flyta ut åt nån sida. Jag börjar med skritt-trav i båda varven. Efter det kör jag på trav-galopp. Efter det brukar jag jobba på volt för han ska bli mjuk i sidorna.

Sedan kör jag övergångarna: trav-halt och skritt-galopp i båda varven igen. Det brukar alltid fungera. Men jag brukar variera och inte köra detta varje gång, för dom flesta vet att variation är det bäst !


Hoppas tipset hjälper !



Morgon är bäst !



Hallå alla härliga människor!

Ligger nu i sängen med min älskling och ska kolla på simpsons ! Wiiiho ! Älskar serien och kan inte få nog av den.
Dagen har varit lång och fylld med olika saker.


Dagen började allefall med att jag var i stallet kl 8, så jag fixade allt innan skolan började vid 1. Fick börja med att mocka när Olle stod och käka morgon kraft och hö. Efter det gjorde jag iordning honom och skrittade ut en sväng
som uppvärming men lilla olleman ville bara vända hem igen, antar att han ville ut i hagen med sina bästa polers.
Måste bara säga att eftersom Olle står på en ridskola kan det bli lite springit och stökigt, men nu på morgonen var det nästan helt tomt och tyst i stallet, och det var så skönt!


.
Bild från när vi skrittade ut en liten sväng.


Efter det red jag ett dressyrpass i paddocken då jag försöker rida ute så mycket som möjligt nu när det fortfarande går. Olle blir en helt annan häst då. Men tillbaka till ridpasset, han var helt UNDERBAR idag. Han är väldigt stel i vänster varv men idag var det bara som att det hade blåst bort, så jag jobbade mycket volter och skänkelvikning. Blev ett bra pass tycker jag.

Så nu är vi super taggade till dressyrträningen för Ida på fredag, kommer bli bäst, Wiiiho ! Senare hade jag tänkt lägga ut ett litet tips om hur man bl.a. får en lite långsam häst, snabb för skänkeln, är det något ni vill läsa om?

Bebis och jag på våran första hoppträning !





En både regning och solig ridtur

Idag när jag började rida så regnade det, men man måste kunna rida i både ur och skur. Sedan ganska så fort efter att jag lämnat stallparkeringen så slutade det regna, eller det slutade inte men man märkte inte att det regna.

Dagens ridtur fick bli galopp på stubbåker. Jag letade reda på en åker som jag kunde rida på och när jag kom dit så var Spirit helt normal men ja han blev ganska så pigg och odräglig ganska fort... Men då fick han galoppera mer så han saktade av sen av sig själv när han blev trött. Fast det tog ett tag för att hela sista månaden på sommarlovet har jag jobbat med kondition. Men efter det så red jag bara lite till travade lite och så sen skrittade jag tillbaka till stallet. Då hande jag kanske varit ute i 50 minuter. Men när jag rider på väg tillbaka till stallet så ser jag att bonden som äger åkern bredvid stallet håller på att skördar. Det betyder att min åker snart är stubb så att jag inte behöver rida iväg super långt för att risa på en åker!!! :D


My beloved åker! :D :D


Hoppträning för Stina



Hejsan Hoppsan !


Har nyss dushat och käkat. Blev en sen kväll i stallet idag då jag hade hoppträning för Stina på klubben. Träningen gick hyffsat bra, det har gått bättre och det har gått sämre. Olle var inte riktigt på g och var lite tjurig. Vi rider alltid fram lite självständigt innan vi gör en gemensam framridnings övning och sedan börjar vi hoppa.

Framridningen, både självständigt och den gemensamma gick otroligt bra idag. I vanliga fall brukar han vara lojj och inte riktigt framåt men det var han nu. Pigg som en mört! Sedan när vi börja hoppa var det som att han dog, men det var förmodligen för att vi började med att hoppa en lång serie med en studs i som var väldigt kort. Så ha fick kämpa sig igenom den.

Sen la vi på några hinder och hoppade en liten bana. Banan gick bra även fast han var lite sur och grinig men det gick bra, Oxrarna låg väl på 100 - 105 cm men det räcker bra nu som träning för tävlingen den 11/9.

Nu ska jag glo lite på tv innan jag sover och laddar för en ny skoldag imorrn, Ska nog slänga upp några filmer från idag senare om det går bra, men vi får se. Imorgon blir det allefall uteritt för min och olles del !

Bild från våran andra klubbtävling !





Ridtur en sen tisdagskväll

Ridturen idag blev inte så mycket eftersom att jag typ är lite sjuk, så jag orkade inte rida så mycket. Men det blev i alla fall lite dressyr trim på gräsåkern utenför Lisas stall. Lisa red samtidigt på Krypton och hon hoppade lite. Men eftersom att jag inte är precis frisk så red jag bredvid och kollade lite. Men jag hade inte räknat med att Spirit skulle bli SÅ himla pigg. Efter att jag galoppat lite kom jag på att senast jag var ute på ett fält som detta var i vintras, så med andra ord för länge sen. Spirit blev inte lite glad, sen att Krypton var där och galoppade han med gjorde det hela inte bättre. Men tro det eller ej men jag fick faktiskt stopp på honom på samma åker.. Fast det tog ett tag. När jag väl fått ner honom till skritt så ville jag inte galoppera mer. Det skulle jag inte orka med. Så jag finslipade lite i skritt och så travade jag runt lite på en volt :)


Mamma var där så hon tog en bild på Spirit & Krypton när de hälsa :)


Johanna & Olle



Hallå där !

Tänkte ta och berätta lite om mig sälv då!

Jag heter då Johanna Hågevall och är en 17-årig tjej som bor i Västerås. Jag går andra året på gymnasiet. Skolan jag går på heter IT-gymnasiet och jag går IT-multimedia och musik.

Mina intressen förutom hästar är foto, webbdesign och musik. Jag är en glad och sprallig tjej som bara lever livet just nu. Jag har ridit sen jag var 6 och som det ser ut nu så kommer jag att jobba med hästar i framtiden.


Min polle då, eller han är inte min utan min medryttar häst. Hans namn är Power Olympic men kallas för Olle. Han är en Valack född 1993. En härlig häst som är väldigt pigg för sin ålder. Han är otroligt snäll och okomplicerad i stallet. På ridbanan kan han bli lite busig om han är på sånt humör.

Han älskar att hoppa och taggar till så fort han ser ett hinder. Han har vunnit höjdhoppningar hemma på klubben och det resultaten jag vet så gick han nolla i 1.20 med sin första ryttare. Jag har tagit hand om Olle sedan årsskiftet 2010/2011 så vi har bara tävlat klubbtävlingar än så länge men ska nu under hösten ut på lokala tävlingar.


Det var lite om mig och Olle !



Jag och min prins på strömsholm våren 2011.



Linnéa&Spirit

Hej!!

Jag tänkte att jag kunde skriva en liten presentation om mig och Spirit så att ni som läser vet vad ni läser om :)

Namn: Linnéa Mylläri.
Ponny/häst?: Ponny.
Hästnamn: Spirit.
Ålder: 16 år.
Hästålder: 8 år.
Gren: Hoppning & fälttävlan, främst hoppning.
Ridit i: 8 år.
Klubb: HARK (Hallsta ridklubb)
Varför rider du?: Jag rider för att det är det bästa jag vet. Jag älskar hästar, de är mitt liv. Jag rider för att jag älskar känslan, för att jag är en liten vilding innerst inne och när man rider vet man aldrig vad som kan hända. Att få stå i stallet och borsta en super lerig häst är så himla mysigt. Då får man tid till att tänka och bara vara. Jag har haft riktigt tur med att hitta Spirit och han gör mitt liv så mycket bättre. Han är verkligen mitt allt, det finns ingent som kan få mig att glömma honom någon dag för han är i stort sätt allt som jag tänker på.

//Linnéa


RSS 2.0