Skolan

 
Hej allihopa !
 
Sitter just nu i skolan och kollar på Schindler´s list. En mycket bra film som alla borde kolla på :) Man förstår verkligen hur det var på den tiden och vilken skillnad det var på människorna. 
 
Idag händer det inte så mycket :) Slutar vid 2 och då ska jag till Olle. Vi ska bara ta en promenad idag, inte mer än så :) Det passar mycket bra, för mitt knä har börjat göra ont igen...
 
Sen ikväll ska jag städa mitt rum då min kära mor kommer i helgen :) Jag har helgstallltjänst och hon ska vara helgförälder. Så ska göra det rent och fint tills dess :)
 
Ikväll kommer det lite uppdatering om Hoppträningen i tisdags och Dressyrträningen igår, samt en planering hur resten av veckan kommer se ut :)
 
Slänger upp en till bild, tagen för ett tag sen. Har lite nya bilder på min data hemma, får ladda upp dem nästa helg ;)
 
Ha det bäst!
Puss&Kram
 

I väntan på bussen

 
Hej alla ! :)
 
Sitter just nu och väntar på att gå till bussen som sedan tar mig till stallet. Ska rida dressyrlektion ikväll :)
Idag har jag haft morgonstalltjänst, akl och ridning. Inte så mycket men jag känner att min kropp börjar lägga av och det är inte ett så bra tecken :(
 
På ridningen idag hade vi hoppning i röda ridhuset. Jag red på Disco f. 2002 e. Dirco Hästak – West. En mycket rolig häst att rida på men går lätt att förböja så måste tänka på det ganska mycket. Vi hoppade 5 1/2 och studs. Mycket fokus på positionen och anridning. Passet flöt på bra och det var bra :) 
 
Ett lite snabbt inlägg, men nu måste jag kila iväg ! :) 
 
Min älsklingsplutt :*
 
Ha de bra !
Puss&Kram
 


Bajs tävling än så länge...

Red fel i dressyren och det var en bro på sidan av banan som Spirit blev skiträdd för och så ville han inte alls gå längs spåret så allt blev katastrof på E-långsidan... Men överallt annars var han jättefin och då fick jag bra betalt så jag red på 63 straff. På hoppningen dog han totalt den gick inte att få fram honom... Jag missar hinder 5 och är tvungen att lägga en volt och så fick jag ett stopp på hinder 6 så nu ligger jag på 75 straff.

//Linnéa

Lång men härlig dag!

Nu så är man helt klar här hemma och i stallet. Har varit i stallet sen cirka 13:00 men den tiden behövdes då Spirit hade trampat av sig en framsko igår. Jag slår vad om att det är någonting som inte vill att jag ska tävla imorgon... Men vi fick tag på en hovslagare som vi var tvugna att åka till som hade sitt stall på andra sidan västerås. Fast det är lugnt värt att åka och slå på den den tappskon.
 
När vi kom hem från hovslagaren så longerade jag Spirit för jag var inte kapabel till att rida... Men imorgon då kommer jag rida även om hela min kropp säger ifrån för jag ska komma runt den där terrängbanan och så är det bara! Spirit var jätteduktig även fast den var massa traktorer som åkte runt lite överallt. Men när traktorerna slutat låta och så, så blev Spirit jätteavslappnad och jobbade på riktigt fint. Nu hoppas jag att han kommer vara sammarbetsvillig i först och främst dressyren.
 
Nu ska jag glo på TV och klockan 20:50 så börjar det hoppning på eurosport! :D
 



Lite snabbt inlägg :)

 
Hej alla :)
 
Tänkte skriva ett lite snabbt inlägg innan jag sticker iväg till min lektion. Dagen hittils har varit ganska lugn, började med Undervisningsmetodik där vi hade förevisnings lektion i hoppning. Vi fick tips om var vi skulle vara placerade i ridhuset och vart hinder skulle vara placerade bland annat :) Sedan var det ett litet hål till lunchfodringen som gick väldigt snabbt, efter det mat och nu sitter jag här :D
 
Lektionen som är kvar vet jag inte riktigt vad det är :) Men har den i ca 2 timmar och sedan är det helg som gäller, ska till hööks lite senare och köpa lite nödvändigheter, men kan skriva mer om det sen :)
 
Nu ska jag sticka iväg till min lektion, men slänger upp en gamal bild på mig och Olle så länge :) måste verkligen ta nya bilder :)
 
Ha det bäst !
Puss & Kram




Suck...

Denna dag kommer då tillbringas i soffan framför TV:en... Fick inte gå till skolan för att jag är sjuk och måste bli bra tills på söndag. Det är så typiskt att man blir sjuk precis innan den enda fälttävlan nu i höst. Men det är faktiskt inte så konstigt att jag blir sjuk med tanke på att jag hela tiden spänt mig när jag gick på Rudbeck. Nu när jag är på Real så slappnar jag av och då kommer förskylningen, hostan, halsbrännan och febern... Sen så är det bara pricken över i:et att man får ont i ryggen så att man inte kan sitta eller ligga för att det gör så jävla ont rent ut sagt.
 
Jag var såhär igår också så jag kunde inte rida för det skulle bara bli kaputt av allt. Blir ingen ridning idag heller för jag måste verkligen bli frisk innan söndag!!
 
Hoppas ni får en bättre dag än mig!!
 





Hästfri

 
Japp ! Idag var det en hästfri dag. Mamma hade hand om olle idag så jag blev hästfri, ska sätta mig och plugga lite körkorts teori snart. Men nu är det Simpson ;)
 
Har varit på KZ idag. Började dagen med idrott. Vi skulle köra hinderbana. Lagom jobbigt var det men vi alla tog oss igenom det. Sedan var det dags för matte. Vi hade prov och jag tyckte det gick väldigt bra, men det återstår att se när vi får tillbaka proven. Hade sedan engelska, vilket innebar redovisning. Jag och Hanna hade skrivit lite om Pearl Harbour. Redovisningen gick väldigt bra :D Sista lektionen var svenska där va bara läste. Så dagen har varit ganska lugn och skön.
 
Var sedan till tandläkaren för en småsak så det gick väldigt snabbt. Sen hem till huset i Västerås, ta de lugnt och plocka ihop lite saker. Sen ut till Strömsholm igen :D Har skrivit min argumentation och nu sitter jag här :D
 
Så snart ska de pluggas men som sagt, först Simpson ;)
 
Ha det bäst!
Puss&Kram
 


Dressyr x2 + Shopping !

 
Hallå alla, jag lever och tänkte ta tag i bloggandet lite, försöka allefall :)
 
Dagen började igår med Akl. Det var en väldigt intressant lektion där vi pratade mycket om kommunication och ungdomsledarskap. Tycker faktiskt att det är väldigt intressant med ledarskap och kommunication. Hade 10-bytet och det flöt på väldigt bra, sedan fortsätte lektionen. Vi hade en övning där vi blev indelade 2 och 2, jag hamnade med min kära vän Hanna :D Vi skulle sedan sitta med ryggen mot varandra och försöka rita en bild som den andra förklarde. En sammanfattning av den övningen är att jag inte är så duktig på att rita, eller förstå för den delen ;)
 
Dagen fortsatte med lunch fodring som gick snabbt och smidigt, och på eftermiddagen var det dags för ridning ! :)
 
Det var dressyr för min grupp, och jag red Gangster Boy f. 1999 e: Neapel. Ridpasset gick väldigt bra. Fick lite kritik om att jag behövde höja min högra axel. Kände verkligen att jag satt rakare när jag höjde den. Vi fick jobba lite självständigt på galoppbanan, i alla gångarter. Fokus idag låg dock på framdelsvändning. G.B som vi kallar honom var lite stel i vänster sida. Man kände det verkligen i framdelsvändningen. När vi ridit fram en stund förflyttade vi oss till GP banan och jobbade på en stor volt, G.B blev riktigt fin och mjuk, lektionen kändes väldigt bra och lärorik ! :) Ska tillägga att vi jobbade utan stigbyglar hela passet så det blev lite träning :D
 
Vid 18 kom mamma och hämtade mig, vi gick in på sadelmakeriet och kollade lite :) Fick med mig ett nytt tävlingsschabrak som jag ska använda på söndag :D
 
Fint va? :D
 
Sedan bar det av mot hallsta :) Red dressyr lektion för Carro, var en väldigt nyttig lektion. Olle blev väldigt fin och lösgjord i slutet :) Vi jobbade mycket på tre serpentinbågar. I varje båge flyttade vi undan för innerskänkel och på långsidan var det bogen in som gällde. När jag flyttade undan första gången var det som en schok. Olle kan vara ganska seg och det kan ta ett tag innan han blir känslig, men nu flög bakdelen åt sidan. En otroligt härlig känsla. På långsidan vid bogen in skulle jag lägga fokus på att samla upp på yttertygeln, och tillslut rida öppna på långsidan.
 
Är väldigt nöjd över dagen och passen. På söndag bär det av till örebro för tävling. Ska hoppa 100 och 110. Pay n´ Jumpen i söndags gick väldigt bra och även hoppträningen i tisdags. Men jag ska inte tala nått om söndag..
 
Det var min dag igår !
Ha det bäst!
Puss&Kram
 

 
 
 

En dag fylld med häst!

Dagen började med stalltjänst, jag älskar verkligen att vara i stallet det första jag är i på morgonen. Att ha stalltjänst är så roligt. Jag vet inte varför jag tycker det är så kul, när man hade stalltjänst på Hallsta förut var det rena rama pinan men jag tror jag att jag verkligen vet att det är hästar jag vill jobba med och jag har kommit på hur mycket jag älskar det så allt blir kul med ett bra humör.
 
Efter lunch så var det dags för ridning och det var roligt men jag blev inte jätteförtjust i hästen jag red men den hjälpte mig till att få en väldigt bra handställning. På Spirit så glider mina händer ner och det ser ut som att jag läser aftonblandet men på Puffs, som hästen heter, så funkade inte mitt lilla fusk trick och då var jag tvungen att hålla en buren hand och då gick Puffs jättefint. Det som fokuset låg på idag var sitsen så vi låg bara på två av de stora volterna och där minskade vi och ökade volten för att se att vi kunde använda sitsen som hjälpmedel och inte bara att vi satt och försökte se prydliga ut.
 
När dagen var slut uppe i Sura så skjutsade Karin mig till stallet (hon skulle till Eskilstuna så jag blev avsläppt). Där så red jag Spirit på stubbåkern och jag måste då säga att trycket som kom bakifrån i galoppen var helt otrolig. Jag har aldrig känt att Spirit kunde ta i så mycket. Det blev svårt att ha kontroll på den galoppen för den kom så plötsligt och jag blev så himla överraskad. Förutom att han var svår i galoppen idag så gick han väldigt fint i travarbetet och det var verkligen mysigt att rida idag. Mamma var med och fotade så vi får se om det blev några fina bilder, har inte kollat igenom kameran än och vi får se om jag hinner med att fixa bilderna imorgon. Slutar supertidigt så det ska inte vara några problem!
 
Jag är svintrött så jag säger "God natt och sov gott!"



Jag är lyckligare nu!


Hejsan, jag vet att det varit lite dåligt med inlägg nu den senaste tiden men jag har bara tillgång till en dator just nu som inte bara är min utan hela familjens och det är en sådan där stationär sak som jag inte tycker om tanjentbordet på. Så jag har försökt undvika den så mycke som det går men nu har jag en del att berätta så då får jag stå ut med den här datorn.
 
Igår så red jag lite intervaller med Spirit, inget speciellt men det var väldigt jobbigt för både honom och mig. Men det som var speciellt med igår var att igår var det den 10 septemper och det var den 10 september 2008 som jag träffade Spirit för första gången då han hette Tord. Så Spirit hade namnsdag igår och jag fick en massa flashbacks om hur vi började vår tid tillsammans. Jag kommer mycket väl ihåg första gången jag satt på honom... Vi skulle rida skänkelvikningar ute i paddocken och fy fan säger jag bara, ursäkta språket men det var nog det hemskaste passet jag någonsin ridit! Efter att jag hoppat av så sa jag till mamma att jag aldrig mer skulle rida den där hästen (med inte så lite svordomar i den meningen men jag tycker inte att det är så passande att skriva ner exakt hur jag sa...). Men ja, jag var tvungen att rida honom veckorna efter och det var då som jag började tycka om honom.
 
Idag så spenderade jag hela skoldagen i stallet uppe i Sura. Det var inte riktigt som jag trodde att det skulle vara men jag antar att det blir lite annorlunda när det när man rider på dagen för idag var det ingen ridning. Men efter skolan så skulle Karin rida två hästar och jag och två till stannade kvar för att se när hon red med tanke på att vi hade ganska mycket tid på oss. Jag hade ju inte Spirit idag så jag hade kunnat vara där hur länge som helst. Men det var inte det som jag hade tänkt berätta utan att jag fick skritta fram en av hästarna. Jag kände mig värsta liten när jag satt på hästen för den var så sjukt stor!! Men eftersom att det bara var framskrittning så var det inte så mycket ridning men jag kommer nog ha träningsvärk ändå efterom att den hästens rörelser var så himla annorlunda från hur Spirit rör sig.
 
Hoppas ni haft en bra dag också!! :D




Tre i ett inlägg!


Hoppträning i torsdags och det gick så sjukt bra! Det var mest markarbete och Spirit var helt sjukt fin på marken. När vi sen skulle hoppa lite mer på ett relaterat avstånd på långsidan så kändes Spirit nästan så som det ser ut som när man tittar på världscup hoppning. Spirit rullade på i en sjukt trevlig galopp, men Karin tyckte den var lite för dressyrig... Men jag tyckte om den och jag ville bara visa hjur fin min ponny var.
 
Mot slutet av passet så blev räcket 1,10 och oxern 1,20 (det var hindrena som stod på långsidan). Det var helt otroligt Spritit hoppade räcket utan problem men blev ett stopp på oxern första gången jag red ann men andra gången så tog vi med oss en bom från räcket och språnget över oxern var helt magiskt! Spirit flög verkligen över och det var så grymt härligt!
 

 
Terräng KM på Bastis
 
Ja, igår då så var det KM i terräng på Baståsen. Det gick i 60cm så det var inte så jobbiga hinder. Vi skulle rida i 300m tempo och jag trodde ju att Spirit skulle sticka för mig för han var sjukt pigg. Men han höll sig lugn och vi red till och med 11,nånting för sakta. Sen så gick jag felfritt även fast vattnet var med (han hade inte som helst problem med vattnet igår). Jag kom 4:a totalt och kom bättre till än vad min tränare gjorde, stolt! Jag var faktiskt väldigt förvånad att det gick så bra men det är alltid kul med lite överraskningar.
 

 
Dagens Dressyr i Arboga gick också även det väldigt bra. På framridningen så var Spirit lite seg och gick mycket i "fuskform" men jag tyckte ändå att jag fick igång bakbenen hyfsat bra.
 
När jag kommer in i ridhuset och väntar på att jag ska få rida så känns Spirit jättefin, han kunde gasa, han kunde broma och ändå vara kvar i en stadig form. Men när jag kommer in på banan blir han jättespänd och jag visste inte riktigt hur jag skulle göra för att få honom lite med eftergiven för Spirit brukar inte bli spänd på det viset som han blev idag. Jag rider runt programmet och har inte någon bra känsla för 5 öre och jag hoppades att jag i alla fall skulle kunna få över 55%. Men domaren var väldigt snäll och gav bra med poäng när Spirit gick bra och jag red ihop 60,0%. Jag var grymt förvånad och jag vet fortfarande inte riktigt hur jag ska känna eftersom att känslan när jag red var urusel. Med mina 60,0% så blev det en andraplats men eftersom att det inte var så många starter på hela dagen och att det bara var 3 andra D-ponnysar jag tävlade mot så blev det ingen rosett men jag vet att jag kom tvåa och jag är nöjd!
 

Gissa vad!!!!

Imorgon säger jag farväl till min mac och alla andra grejer som jag lånat av Rudbeck för jag börjar på real på måndag!!
 
Det var en liten vändning som jag inte trodde skulle ske men allt för att slippa Rudbeck! Hade bara tänkt att ha real som ett andrahands val men jag kom in eftersom att det fanns platser, men jag väntar fortfarande på Strömsholm så platsen på real kanske inte är permanent.
 
Kan ju säga att trycket som vart på mina axlar i ett år nu är äntligen borta! Jag berhöver aldrig mer sätta min fot på Rudbeck efter imorgon! Sååååååå jääääävla skööööönt! Jag kommer få det ganska så chill på real med tanke på att jag inte behöver läsa några teoretiska ämnen knappt. Jag har ju redan läst alla gymnasiegemensamma kurser men jag kunde läsa om svenska och engelska så vi får se hur jag gör med det. Svenskan kommer jag definitivt läsa om för att få ett högre betyg men engelskan är jag rätt nöjd med, men vi får se hur jag gör. Kommer knappt ha några lektioner då jag redan sett schemat för Melina Norkola som går i den klassen visade mig den (kommer börja 12:30 på fredagar). På torsdagar kommer jag sluta 11:30 och tis-ons är det stall och på måndagar är det en ganska så normal skoldag. Helt awesome schema!!!!!
 

Ny header, igen!

Igår när jag hade ett antal timmar innan första lektionen så fixade jag den nya headern. Jag var ute efter en stilren header då jag tyckte den förra var ganska så plottrig. Själv tycker jag att jag lyckades väldigt bra med att försöka hålla det stilrent.
 
Har även skrivit en ny text om mig själv. Har varit ganska så irriterad på att det stått att jag var 16 men jag har inte gjort något åt det på flera månader. Men nu så är det fixat för jag är faktiskt 17, haha stolt! Jag ville skriva att jag gick på Strömsholm också men det får jag inte göra riktigt än... Tror jag ska försöka få tag på kansliet och fråga vilken plats jag är på nu. Men samtidigt vill jag inte få reda på om det står still... Vill bara veta om det går framåt!
 
Ikväll blir det dressyrträning med Spirit har en känsla av att jag kommer få jobba arslet av mig... Men på lördag så är det ju tävling i Arboga och då måste Spirit vara väl igenom riden och jag vill gärna ha lite tips i bakhuvudet!
 
Ha en bra dag!



Varför missade jag inte tåget?

Idag var sängen sådär sjukt skön och jag snoozade jättelänge och fick kasta i mig frukost och bara sätta upp håret i en hästsvans för det blev en aning brottom till tåget... När jag kom till skolan så fick jag reda på att det var väldigt värt att jag skynda mig så mycket som jag gjorde för de första två lektionerna var inställda!! Gah! Blir så jävligt sur när det blir så här.
 
Så nu har jag en timme och 20 minuter kvar innan min nästa lektion börjar och jag har setat här i en timme och 35 minuter redan!!! Är inte på så bra humör just nu... Men sista lektionen idag är även den inställd men det tänker jag inte klaga över.
 
Idag blir det ingen ridning för det är Jessicas dag så jag ska försöka komma ut och träna mig själv. Det är inte det lättaste men nu så känns det som att min förkylning gått över så nu måste jag träna lite annat än ridning!
 
Hoppas ni får en bättre dag än mig!




Bilder från Bälinge!

Feel the eye! Mördarblicken kom fram under helgen!

Man ser tydligt vilka språng som inte blev de bästa men några fina bilder blev det... Men jag känner mig så himla lång när jag ser dessa bilder men på andra bilder ser det inte alls ut så som det gör här. Jag blir så ledsen för jag älskar min ponny och jag vill inte vara för lång!

Mot Årsta Runsten!

Nu så sitter jag och mamma i bilen på väg mot Årsta Runsten. Vi ska kolla på terräng delen på lag-SM där mina blivande lagkompisar är med. Efter hoppningen igår så ligger de på 11:e plats av 23 så dem har ridit superfint! Nu hoppas man på ännu lite mer avancering i terrängen!

Ha en bra dag!

Dagens ridning 1/9 -12

Lagom när solen började titta fram så var det dags att rida och jag måste säga att det var jättmysigt kvällsväder idag. När jag precis tränsat Spirit så kom Jessica ut till stallet (hon hade tagit en liten cykeltur) så hon och hennes kompis var lite publik när jag red. Sen så kom lilla Linnéa och hennes lillasyster Ida som också ville titta när jag red. Så jag hade inget val än att verkligen RIDA. Jag är helt slut för Spirit var inte så jättesamarbetsvillig men det han var ändå tillräckligt samarbetsvillig så att han kunde jobba på i fin form. Men han släppte bakbenen varenda gång han fick chansen. Så jag kunde "stajla" lite för min publik, haha.
 
Red lite programdelar i LA:1 och han gjorde skänkelvikningarna jättefint, dock var han inte så framåt i skänkelvikningen utan gick nästan bara åt sidan men det var troligtvis för att jag red på hacket (men jag tyckte ändå att jag fick honom att inte tvära så grovt efter en stund). Han är som två helt olika hästar när han har hacket eller bettet. Jag brukar inte rida med hacket när jag trimmar men det var pågång att han skulle så ett litet skavsår i munnen så det fick bli hacket!
 
Ha en trevlig kväll!



Last friday night

Torsdag: Red dressyr i hagen, mycket lösgörande för Spirit var väldigt stel för att vara honom så det blev mycket voltjobb.
 
Fredag: Red ut i regnet för att vattenträna och rida lite intervaller. Spirit gick i alla vattenpölar förutom en? Han får tydligen för sig att vissa vattenpölar är okej men vissa inte. Han är lite knäpp min lille pojke. Intervallträningen gick bra, han var lite trög i början men efter en stund kunde jag rida i väldigt många olika tempon och då inte bara framåt.
 
Anledningen till att det inte blev något inlägg igår var för att det var lite brottom med att fixa stallet för klockan 17:00 skulle jag vara inne i stan igen för att umgås med lite kompisar. Måste säga att jag hade väldigt roligt och att maten vi åt var så sjukt god! Klockan 20 så blev det till att kolla på bio men vi hade problem med att välja film för nästan alla filmer som gick var uppföljare och det var alltid minst en person som inte hade sett första filmen. Men efter ett tag kom vi fram till att vi skulle se Total Recall. Det var sjukt mycket "fighting" scener och jag tror att de som har gjort filmen har haft svårt att verkligen försöka få ihop en bra story men den var helt okej,
 
Och ja om ni ser så la jag upp det här inlägget strax efter 9 på en lördag och det är för att jag hade fodring/utsläpp imorse så klockan halv 7 väckte mamma mig. Jag brukar faktiskt inte ha några problem att gå upp när vi har fodringen/utsläppet men idag var sängen så sjukt skön. Jag saknar den... Men det som är värst är att jag inte får sovmorgon imorgon heller!! För imorgon ska jag till Årsta Runsten och kolla på terrängen i Lag-SM och heja på Baståsen.
 
Ha en bra dag!



RSS 2.0