Grunden för tävlingarna VT12


Det har är grunden för min tävlingsplanering under våren 2012. I div 3 hoppning så kommer tre av dessa tävlingar att gå bort eftersom att man bara är med i en zon och en final. div 3 dressyr ser det ut som att det är lite ont om folk just nu så det kanske inte blir något lag men man kan ju åka dit och tävla inviduellt. Sen så har jag för mig att jag och mamma pratat om att åka till Örebro på en fälttävlan i april så det kommer säkerligen ploppa upp någon till fälttävlan! :D

IQ Stars - Jens träningarna, bilder och film

Foto: Jennifer Löfgren, hhoppgalna.blogg.se
Film: Carro Mylläri





Tack Jennifer för de fina bilderna! :D




Jag måste säga att jag tycker om alla kommentarer! xD

IQ Stars - Jens träningarna, bilder och film

Träning 3

Foto: Carro Mylläri
Film: Carro Mylläri




Det enda jag har att tillägga om filmen är att jag inte är så van vid att han bjuder så bra så det är därför jag hamnar lite efter på vissa språng, fast jag ser det definitivt inte som något negativt! :D

IQ Stars - Jens träningarna

De senaste dagarna nu har jag tränat för Jens Fredricson, det har varit grymt roliga och nyttiga träningar. Jag har fått lite träningsvärk och jag skulle bli väldigt förvånad om Spirit inte har fått lite träningsvärk.

Så nu har vi äntligen haft tre av fem träningar för Jens. Jag ville skriva om träningarna direkt efter vi ridit men ja... Är man helt slut körd så är man. Jag har en sån jävla dålig kondition. Men jag tog mig igenom träningarna utan några klagomål (klagomålen till mamma på mornarna räknas inte).

Första träningen var den som var jobbigast för mig. Det var mest dressyr arbete så att Jens fick se lite hur vi ryttare och hur hästen är. Det var väldigt nyttigt. Det var inte speciellt komplicerade övningar men det behöver inte vara komplicerat för att det ska vara svårt. Vi red mycket tempoväxlingar och skänkelvikningar. För vissa hästar/ponnysar är det inte svårt alls men för mig och Spirit går det än så länge bara till en viss gräns. Spirit är precis som sin ryttare, han tycker inte om att jobba. Så när jag ställer "för" mycket krav på honom så stretar han emot ganska så rejält. Men som jag sa innan vi lyckades ta oss igenom träningarna.

Jens kommentarer efter första träningen: Han har väldigt fin rund galopp men han älgar på för mycket i traven.

Andra träningen så var det stuts/serie, jag verkligen älskar stuts! Det är så himla kul och jag och Spirit är så himla bra på det! Jag tror att efter att jag hoppat stuts barbacka på Ronny så har jag fått rätt så bra balans när det gäller stuts och då när man har en häst som bara hoppar så blir det bra. Det som vi ville få igenom den här träningen var att hästarna skulle "gymnastisera".

Jens kommentarer efter andra träningen: Han är väldigt pigg och så i huvudet men han har en väldigt tung kropp.

Tredje träningen var det banhoppning. Jag kan verkligen inte berskriva hur häftigt det kändes att hoppa idag. Spirit har inte haft sådan här bjudning sen jag vet inte när. Spirit var verkligen klockren idag. Jag gjorde några missar men Spirit var helt sjukt duktig. Det enda som jag inte är nöjd med är att det blev ett litet missförstånd på ett hinder man att han hoppade i alla fall (jag var ganska nära på att ramla av). Sen när vi skulle komma på det igen så var både Spirit och jag lite osäker så då stannade han och har fortsatte nästan. Men tredje gången vi kom på det hindret så hoppade han (han hade inget val).

Jens kommentarer efter tredje träningen: Ni måste jobba på att kunna reglera galoppsprången bättre.

Så nu blir det till att vila upp sig till nästa vecka då de två sista träningarna inträffar.

Det blev ett långt inlägg men hoppas ni orkade med att läsa! :D

Kan dom bestämma sig?


Halloj Alla !

Läste nyss den nya artikeln på ridsport, och japp, alla vi som ville ha bort regeln vann. Eller borta är den ju inte men den är tillfäligt frusen, och kan säga att jag blev riktigt glad faktiskt :D Fast något jag tycker är lite komiskt är att det nog är 3:e gången dom ändrar sig om jag inte minns fel. Först kom regeln ut, sen var det bara rekomendationer och sedan var det en strikt regel igen. Och nu kommer den tillfälliga frysningen av Mom 151:2.

För er som inte vet vad det handlar om eller inte sett det nya kommer en länk och ett utdrag från artikeln.

http://www3.ridsport.se/Tavling/Nyheter/2011/12/TillfalligfrysningavMom1512/

"Svenska Ridsportförbundet har beslutat om en tillfällig frysning av Mom 151:2, Identifiering av ickesponsortillverkare. Under våren 2012 görs ett arbete för att komma fram till vad som ska gälla för tillverkarmärkning på utrustning på ekipage på svenska tävlingsbanor från och med år 2014. Arbetet ska vara klart och kommer att ligga som underlag för beslut på förbundsstyrelsens möte 15-16 juni 2012.

Vi har beslutat att frysa 151.2, 151:2.1, 151:2.2 och 151:2.3 under åren 2012 och 2013, vilket innebär att denna paragraf ej kommer att gälla under 2012 och 2013."

Nu ska jag kolla lite tv innan jag kryper ner och myser med min pojke :D <3
Imorgon blir det lite hoppning för mig och Olle :) Jippie :D

Puss&Kram



Livstecken


Jag lever !! Härligt nog :)

Japp här kommer ett livstecken från självaste mig :D Saknat mig ? ;)
Just i skrivandets stund sitter jag hos min söta pojke och ska snart sätta igång en film :)
Har nu börjat rida lite :) Så mycket ryggen klarar av ! :D Dock har jag ett uppehåll nu på några dagar så jag inte tar kål på ryggen igen hihi

Men dom dagarna jag har ridit har både ryggen och olle varit bra. Han har varit väldigt mjuk tycker jag, trodde faktiskt han skulle vara stel som en planka..hihi. Har i och försig inte suttit så stora krav på honom nu i början med det kommer eftersom. Så länge ryggen håller rider jag så bra jag kan :)



Längtar tills tävlingssäsongen drar igång, Då är vi förhoppningsvis helt igång :D

Nästa ridpass blir på fredag tror jag :) längtar faktiskt något enormt, har haft värsta abstinensen nu när jag inte har ridit :( men den börjar försvinna nu faktiskt. Men nu ska jag kolla på min film :D

Ha en suverän onsdagskväll :D för det ska jag ;)

Tror många har sett SvRF:s nya regler ang. loggor, eller? Så en fråga till er, Vad tycker ni om den?

Puss&Kram


Midsommar cupen

Jag har varit med på midsommar cupen ett år, kommer inte ihåg om det var 2009 eller 2010 men något av de åren var det. Jag var med på lilla Spirre. Första dagen gick det rätt så bra för oss för vi vann hoppningen och dressyr gick faktiskt ganska så bra. Men andra dagen gick inte så bra. Vi slutade som 4 om jag minns rätt. Jag var med Sara Andersson, Sophia Lindkvist och Lisa Fager. Vi hade riktigt kul! Ellar jag hade det i alla fall. Varför jag skriver om det nu är för att Jensine Hellgren har nyss fixat en ny blogg där hon lägger upp bilder från olika tillfällen och hon hade väldigt fina bilder på mig och Spirre som hon lagt ut på den bloggen. De där bilderna kommer från midsommar cupen. Så bilderna finns på amazinpic.blogg.se

Riktigt fina bilder, tack Jensine!



Tävlar !


Bilden är klickbar !

Movies

Förlåt för den urusla uppdateringen men jag har inte haft en sån bra vecka. Alla människor har lite humörsvängningar och jag vet inte varför men jag har varit allmänt arg och sur den här veckan. Men, men när det går ner måste det gå upp :)

Här är lite filmer från det jag gjort med Spirit den senaste veckan
Lucia

Lite kaos men de är bara kul...

Clear Round innan julhoppet 70cm

I julhoppningen får man pris för olika saker och med den här ritten fick jag pris för bästa ritt :D

Självaste julhoppningen, utklädd till cruella de vil xD

Ja... Det gick inte så bra (sadface). Men jag och mina två dalmatiner vann utklädnaden! :D

Pay'n Jump 11/12

Ja idag var jag då med på en Pay'n Jump uppe i hallsta. Jag har inte varit med på en "tävling" sen enköping så jag var lite nervös. Men jag var så himla hoppsugen så jag kunde inte hålla mig borta. Jag red 70 och 80cm för att jag vill verkligen inte "döda" både min och Spirits hoppglädje.

I 70 så kändes det lite konstigt, det var så ovant. Plus att jag tror Spirit att trodde att det skulle vara mycket högre. Han var inte med mig så som han är på träningar så det resulterade inte i så bra... Visserligen gick vi nolla men han hoppa stort han hoppa litet jag hoppade föra jag hoppade efter. Ingen bra känsla helt enkelt. Sen när kan kommit underfund med att det inte var högre än 70 så tog han i lite mer.

I 80 så hade Spirit fattat att det inte skulle vara högt så då tog han för sig väldigt mycket och jag var definitivt inte berädd på det. Det blev lite bättre an i 70 i alla fall men det var nått språng som det blev lite fel för han hoppade så jävla stort kändes det som. Det var riktigt roligt att känna att Spirit tyckte det var lätt och kul. För det kändes verkligen som att han bestämmde farten helt själv. Det enda jag gjorde var att styra som egentligen inte är så bra. Jag måste bli bättre på att kunna kommunicera med den lilla ponnyn som jag sitter på medan jag sitter på honom...


Det kommer troligtvis upp film från dagen och gårdagens Lucia firande på Hark ikväll :)

Unghäst

Jag älskar min ponny mer än något annat i hela världen och om någonting skulle hända när vi red, typ att han gjorde illa sig för att jag gjort något, skulle jag inte kunna leva med mig själv för han är värkligen mitt allt. Men jag känner att jag är så himla sugen på att köpa en unghäst! En stor! Typ mellan 165 och 175cm. Jag kommer så väl ihåg hur roligt det var att rida Duo och han var helt perfekt. Han var ung och han var typ 163? Men vi passade så bra ihop. Jag vill ha en häst som jag kan rida och utvecklas på i flera år. Med Spirit så finns det ju en tidsgräns... Plus att jag tycker egentligen att jag är lite stor på honom. Inte tygnd messigt men mina ben... När jag rider dressyr känns det som om mina tår kan nudda varandra.

Efter att jag var och kollade på Jens clinicen så har den känslan blivit mycke "kraftigare". Jag har till och med redan varit ute och kollat på fina hästar.

Det jag kollar på när jag läser annonser är först hur gammal den är. Jag vill inte ha en häst som är över 10. Visserligen är 10 ingen ålder men då är hästen mycket dyrare för då är den oftast riden så pass mycket att den kan i stort sätt allt. Och själva grejen med att ha en unghäst är att man kan utbilda den nästan precis som man vill.
Andra saken som jag kollar på är hur hästens temprament är. När det står att den är snäll i all hantering och gör precis som man säger så slutar jag typ läsa annonsen. Det gör jag för att jag vill ha en häst som är snäll men jag vill ändå ha en häst som har lite egen vilja. Den ska vara lite sur ibland. Jag tycker inte att det är kul att rida runt på en häst som jag allt som en robot. Plus att när man har en svår häst blir man mycket gladare när man får igenom det man vill få igenom. Sen efter det så kollar man priset och gärna, om det står, stammen.


Photoshop CS5

God jul på er :)




Blev mest nöjd med den sista :)

Lucka 8

Jag vet inte var som hände med Lucka 7... Men, men här är lucka 8 ;)

Det här minner fick jag när jag var mellan 8 och 9 kanske? Det var så länge sen så jag kommer inte ihåg. Men i alla fall, jag skulle rida Albin, världens sötaste och goaste nordsvensk, och jag var så liten så jag kunde inte få upp hans hovar för dem var mega stora! Så mamma skulle hjälpa mig, hihi. Albin kände inte för att lyfta på hoven men mamma är nog lite envis hon med så hon tänkte inte ge sig. Varav att Albin fick för sig att putta henne på rumpan så att hon skulle ramla framåt, vilken jag har för mig att hon gjorde xD

Hahah jag ser verkligen hur Albin skrattar åt mamma när hon står på huvudet i spiltan!

Jag har tyvär ingen bild på gamla söta Albin för att han har inte funnits på några år nu, men jag är glad att jag började rida innan han for till de eviga gröna ängarna :)


Onsdag 7/12-11

Jag måste bara börja att säga att jag mår hur bra som helst just nu, allt känns bara så himla bra! Hittar ingenting som verkligen kan få mig att sluta le (och jag är väldigt bra på att se allt från den negativa sidan). Skolan går jättebra just nu. Visst vi har fått några tunga uppgifter som vi ska gör och vara klara nästa och veckan efter det, men jag har typ gjort hälften redan! Det kanske blir en strukturerad människa utav mig också.

Min älskling var super mysig idag. Jag hade tänkt att harva runt lite i paddocken men... Det lilla vilda barnet inom mig sa: GALOPPERA UT!!!! Så jag löd den rösten. Visseligen så var det väldigt halt på vissa ställen men bara för att man galopparar ut måste man inte galoppara i full fart. Vi tog det lugnt. På de halaste ställerna. Vad kan jag säga, Spirit tycker det är kul att springa fort!! Sen så mötte vi den största och läskigaste traktorn som vi någonsin har mött, enligt Spirit... Den var inte alls stor. Men jag antar att han ville ha en anledning till att "busa" lite. När Spirit busar så taktar han och slänger med huvudet. Mesig ponny, jag vet xD



You don't know what you got 'til you're missing it a lot


Tänkte skriva Hallå alla glada ännu en gång men insåg att jag nästan skrivit det i varenda inlägg jag gjort, haha så det får bli Hejsan istället ;)

Jag har under kvällen kollat på träningar för ingen mindre än Hans Horn ! Hur grymt är inte det alltså ?! Haha men det är ju ungefär vardag här på strömsholm ;)

Just nu då...? Jaa va hände nu då? De ska jag tala om ;) Jag sitter och har allmänt tråkigt !! Haha sitter och lyssnar på gryymmt gamla låtar och dricker god smoothie :D Tanken är väl att jag ska stretcha och göra mina övningar och sedan sova :) Jag har blivit otroligt trött på morgonen nu för tiden, så jullovet sitter väldigt fint om si sådär 2 veckor ;) Då kan man ju sova ut ;)

Justja, skulle skriva en lucka också, hmm undra vad som kan skrivas i den då... Och vad vill ni läsa om? för just nu har jag noll kreativitet... Ska försöka ut och fota lite men nu är det ju tyvärr bara slask utanför fönstret.. TRÅÅKKIIGGT !!!

Nu ska jag stetcha, men jag bjuder på några olika bildet på Olleman och mig :D ( Undra om det finns några andra bilder på min dator?)


Fina Olleman



Awesome tycker Olle ;)

Puss & Kram



Gissningstävlingen avslutad!

Ella Sendersovitz har gissat rätt på gissningstävlingen! ;)

Det är inte jag som är utklädd utan det är min lilla ponny. Han skämdes ihjäl när han han hade på sig sin "outfit". Han tyckte inte om när vi satte på honom den ;)



IQ Stars

Känner ni igen den här reklamen? Den gick på TV i våras.

Det här är IQ stars. 21 olika lag från alla de olika länen runt om i Sverige åkte till Bosön, Stockholm, för att tävla mot varandra. Det fanns hockeylag, innebandylag, fotbollslag, gymnastiklag, roddlag, ridlag och en massa andra sporter. Lagen som fick komma till Bosön hade fått flest röster i en rösttävling. Jag var med i ett lag som tävlade om att få representera Västmanland. Vi vann röstningen så vi fick åka till Bosön! (Vi= Linnéa Kalnins, Lisa fager, Denise Avelin, Sophia Lindkvist, Anne-lie Hallkvist och jag)

Vi tävlade i lite olika grenar. Det var ingen som hade någon fördel eftersom att det inte var "sporter" som vi tävlade i normalt. Det var först 3 stycken grundomgångar på lördagen och efter lördagen låg vi på 19:de plats... Men vi va överlyckliga över att vi inte var sist!

Sen på Söndagen var det en grunomgång kvar sen var det dags för finalerna. Jag har ingen aning hur det gick till men vi klättrade från 19:de plats till 6:te plats. Helt sjukt! Vi var i semifinal. Där fick vi möte Svenjunga som i vanliga fall spelar innebandy. Det vi skulle görs var att vi skulle stå men armarna ut bredvid varandra och så hade vi grytunderlägg mellan våra händer. reglerna var enkla, den som tappar först förlorar. När man såtr med armarna ut sådär så kommer mjölksyran ganska så fort men mitt lag var som statyer! Vi rörde inte en min medan killarna från Svenjunga darrade hur mycket som helst. Tillslut så darrade som så mycket så att dem tappade grytunderlägget.

Och vips vi var i final mot Arlanda jets och nolaskoxarna (Arlanda jets=amerikansfotboll nolaskoxarna=orientering). Sen i finalen så gjorde vi olika grenar. Första grenen var en hinderbana och där så hade vi inte så mycket att säga till om mot de andra lagen. Andra grenen var att vi skulle transportera en boll med stuprör. Där var vi väldigt duktiga måste jag erkänna. Tredje grenen lyckades ingen av lagen med jag tyckte inte om den så den är inte värd att berätta om. Och fjärde grenen var en labyrint med hål som vi skulle föra en boll igenom. Vi hade lite problem med den... Så vi slutade som 3:a och drog hem 25 000 till klubben!! :D
Bildbomd!!!










Filmer från träningen!

Här kommer en film från träningen i lördags :)

Lyssna gärna på den här låten samtidigt som ni tittar på filmen :)





Gissningstävlings kommentarer

Ella Gustafsson har gissat på de här: du rider och är utklädd till tomte ;)

Det är riktigt nära men inte riktigt... Visserligen har jag en tomteluva på mig men det är inte jag som är utklädd.

Känns som att svaret kommer komma imorgon eftersom att det kommer vara väldigt lätt att gissa rätt nu! :D



Lucka 6

Det här minnet kanske inte är så roligt för att det egentligen inte är något roligt-som-man-skrattar-åt minne utan det är ett sådant lyckligt minne att jag bara inte, inte kan skriva om det.

Det minnet som jag tänker på utspelade sig den 21 maj 2009 (glömmer aldrig den dagen). På dagen hade jag varit i Baståsen på min allra första lokala hopptävling. Jag red på Spirit på den tävlingen (kom på att den enda hästen som jag tävlat ute på lokala tävlingar är Spirit). Spirit var bara 6 år vid det laget så jag fick bara tävla avdelning B. Men i alla fall, vi var i Baståsen och tävlade en LD (80cm) och det gick jättebra! Nästan allt blev perfekt, det enda som man skulle kunnat gjort bättre var att han var i korsgalopp på vissa sällen men han hoppade för att han kan ju typ kliva över 80 hinder. Jag var överlycklig när vi kom imål och jag kunde inte sluta le. jag trodde inte att min dag kunde bli mycket bättre. Men som ni allt vet så blir det sällan så som man tror. Dagen blev MYCKET bättre senare på kvällen när jag satt framför datorn och chattade med kompisar kanske? jag kommer inte riktigt ihåg vad jag gjorde men jag satt vid datorn i alla fall. Det som händer är att mamma kommer ner till mig och då har hon pratat med Pia (dåvarande ridskolechef), mamma hade berättat hur det gått under dagen och så hade Pia frågat om vi ville köpa Spirit! Jag trodde inte mina öron när mamma sa det! :D

Sen den 1 Juni 2009 så är Spirit min alldeles egna ponny.


Det senasta året har vi varit i en ganska så kraftig svacka men vi samlar krafterna för att kunna komma tillbaka i matchen igen! :D

Gissningstävling ledtråd 1

Här kommer då en ledtråd till gissningstävlingen som jag skrev i söndags. Första ledtråden är nog inte så lätt men man får pussla ihop det med de andra ledtrådarna. Fast det är klart att man får gissa innan man vet alla ledtrådar :)
Gissar någon rätt så kanske svaret kommer ut tidigare än på söndag

Ledtråd: Kortet är taget ute...



Åhh vad jag längtar


Hallå alla glada !

Alltså jag har sån sjuk abstinens... Jag längtar efter att få rida mina lilla Olleman igen, det som gick så bra för oss, men nej det tyckte tydligen inte min kropp ;) Jag får ju ingen brist på hästar allefall ;) Tur de, annars hade jag väl blitt galen :)

Denna vecka är jag dagelev i skolan, vilket innebär morgonforing vid 06:30 och kvällsfodring 19:30 sen har vi dagelevssysslor på stalltjänsterna också, så vi gör lite andra saker då. Men det är alltså långa dagar som gäller men vill man jobba inom hästbranchen så är det en perfekt början.

I söndags red mamma dressyr på Olleman, och hon var otroligt duktig :D Jag blev så glad över att se det, men jag längtade ju efter att sitta upp på hästryggen ännu mer. Och jag får inte åka ut till min lilla prins förens på söndag heller, det är liksom en hel vecka dit :( Vad ska jag ta mig till ?!

åååh ääckel blogg.se vill inte ladda upp biler, det får väl bli ett tråkigt inlägg igen utan bilder... suck...


Puss & Kram



Lucka 5


Nu kommer nästa lucka i våran lilla julkalender ! :D

Och när vi endå är inne på spåret daniella så kan vi ju lika väl fortsätta ;)

Det här var många många år sedan. Daniella var väldigt ny på ridskolan och jag hade ridit henne kanske 2 gånger. Då bestämde jag mig för att jag skulle starta min första dressyrtävling! Jag var alltså en lite plutt som kunde skritta, trava och galoppera men inte så mycket mer, som bestämde sig för att starat dressyr på ridskolans nya ponny, låter kanske inte så jätte bra, eller hur? ;)

Men allefall, jag satt och pluggade så jag kunde programmet och på tävlingsdagen så kom jag in i stallet med mina fina vita ridbyxor(som inte var vita när vi startade sen) och min jätte snygga kavaj ;) Jag försökte knoppa henne själv och jaa, knopparna var väl ungefär golfbollar :)

På framridningen började jag bli lite nervös så då bestämde sig lilla daniella för att skicka av mig 2 gånger. Och flög kan man ju säga att jag gjorde. Sedan var det min tur och jag red in på banan. Jag red ett halvt varv inne på banan innan hon skicka av mig igen, nu satt jag inne på banan, på marken och grät och skrattade samtidigt. Jag var jätte ledsen över att hon hade kastat av mig, men överlycklig över att ha ridit ett halvt varv inne på banan, Snacka om att inte ha höga förväntningar om sig själv ;) Tyvärr så har jag inga bilder på daniella och mig :(

Undra vad som gömmer sig bakom nästa lucka ;)

Puss & Kram



Gissningstävlings kommentarer

Kommentar: nån bild från iq stars kanske ? , typ nåt plagg ni fick ? :)

Det var Ella Senderovitz som gissade och tyvär så är det inte rätt men det var bra gissat. Så det är bara att fortsätta gissa ;)

För er som inte vet vad IQ stars är för något så kommer jag snart att lägga in ett inlägg där jag skriver om vad det är! :D



Dagens dag :)

Idag så blev det lite lätt ridning i paddocken tillsammans med Lisa Fager. Krypton och Spirit är typ helt galna i varandra... Spirit måste hela tiden vara på och nosa på krypton. Sen tjuter han som the stucken gris? Jag har aldrig sett Spirit tjuta eller göra någonting som skulle kunna antyda på det men när han hälsar på Krypton så både tjuter han och slår med ena frambenet. Mamma stod och tog kort på dem när dem hälsa så hon flög bakåt när Spirit tjöt för hon har heller aldrig hört/sett Spirit tjuta.

Sen blev det HARKUS möte. Missa inte Luciashowen som vi har på Hallsta lördagen den 10/12 klockan 16:00!! HARKUS kommer ha det bästa nummret på hela showen!! :D


Lucka 4

Det fick bli en tredje lucka för mig redan idag, men vad gör de? Det är bara skoj att tänka tillbaka på roliga minnen som man fått genom åren.

Jag tänkte berätta om den enda gången som jag varit med på en klutt och kluns uppe på ridskolan. Jag var med på Daniella som var ganska så ny då och helt galen! Jag skulle hoppa 30 och 40cm och jag var jättestolt. När det väl är min tur så rider jag in på banan och får startsignal. Då fattar jag galopp och rider mot start linjen... Precis innan jag ska svänga och rida upp mot startlinjen så får Daniella damp och bockar av mig. Men som tur var så hade jag inte passerat startlinjen så jag blev inte utesluten och jag var överlycklig för det! Sen så hoppar jag upp igen och då är Dannis energi helt borta. Jag får inte ens fram henne i trav... Så vi skrittar runt banan men vi river inte ett enda hinder så jag fick rosett! :D


Dannis den lilla evil ponnyn xD (Inte jag som rider men det är min mamma som tagit kortet på Linnéa Kalnins och Daniella)

Gissningstävling!

Nu tycker jag att jag varit lite roligt för att jag kom på att jag skulle ha en gissningstävling på bloggen. Jag kommer ge några små ledtrådar under veckan och på söndag kommer lösningen!

Det som jag tycker att ni ska gissa på är den här bilden (dock får inte Lisa fager, Sophia Lindkvist och Carro Mylläri svara):

Frågan är då: Vad är det på bilden? :)

Hare gött

Lucka 3

Mitt andra roliga minne fick jag för något år sedan när jag var ute och red på Duo och Ikka. Mamma skulle följa med och rida på Ikka medan jag red på Duo. Mamma hade inte ridit sedan hon var ungefär 13 år. Och eftersom att Ikka är så himla snäll så vågade min mamma rida henne.

När mamma hoppat upp så skulle jag hoppa upp på Duo men då hade jag glömt spänna sadelgjorden så sadeln snurrade runt lite och Duo blev lite stissig. Men jag sadlade om och sen väl när jag hoppat upp hade mamma fått fart på Ikka så hon började rida iväg och tänkte inte att hon skulle kolla om jag var med. När hon kommit iväg en liten bit så fick Duo damp så han började stegra så jag halkade bak på rumpan så du stegra han ännu mer, tillslut så hoppade jag av och mamma hade fortfarande inte märk nått. Hon märkte att jag inte satt på Duo när Malin kom ut springande ur huset och håller på att försöka sätta på sig jackan i farten. När mamma ser att hon kommer springande så kollar hon bak och ser mig på backen.

När Malin kommer fram till oss så citerar hon sig själv (hon och Anton hade stått och kollat på när mamma skulle rida iväg). Det hon hade sagt var "Kolla Anton Linnéas mamma rider iväg på Ikka, MEN VAD GÖR DUO?"

Hahah jag glömmer aldrig både mammas och Malins min xD


Världens finaste häst <3 Kommer alltid att älska dig gubben...

Sista Erik träningen

Min ponny var värsta duktig idag! Visserligen red jag med räsersporrar men det är inte sporrarna som gör så att allt annat blir bra. Spirit hade värsta bra bjudningen så nu vet jag hur det ska kännas. Eftersom att vi inte varit på topp det senaste året så har jag glömt bort lite hur det ska kännas. Men nu har jag får ett litet "wake up call" så nu vet jag hur det ska kännas för att vi ska kunna hoppa. Känns som att jag har fått tillbaka hoppsuget så det är helt grymt! :D

Plus att sista hindert som vi hoppade blev helt perfekt! Kommer leva på det språnget ett bra tag!!




Tråkig fredag....

Jag orkar verkligen inte plugga, orkar ingenting just nu... Helt igentäppt i snoken och känner att rösten snart kommer svika mig. Så nu sitter jag ensam i mitt rum och försöker roa mig med datorn. Funkat rätt bra hittills fakiskt. Har inte redigerat så mycket bilder på senaste tiden och bleb väldigt inspirerad av Lisas header http://tavlingsponni.blogg.se/

Jag älskar verkligen bilderna som Lisa redigerar! Jag gjorde ett försök till att göra något liknande och resultatet blev det här:

Godkänt får jag nog i alla fall :D


Vila !

Hallå alla glada !
Nu har jag kommit hem för helgen och kommer att åka tillbaka till strömsholm på söndag. Det är skönt att komma hem på helgen och träffa familjen igen.

Allt jag kan göra nu är ju bara att vila. Men i onsdags var jag faktiskt ute med min lilla prins och gick. Han fick laserbehandling i tisdags så han skulle promeneras för han vilket passade mig väldigt bra som ändå ska gå 30 min varje dag. Så vi tog en liten promenad och sedan kollade jag på clinicen för Jens.

Mycket lärorikt var det allefall, nu vet jag precis hur Olle ska hoppa sen ;) Det ska låta PING ;) haha det var en mycket roande clinic allefall.

Nu ska jag fortsätta vila och ikväll ska jag kolla Alice i Underlandet med min kära pojke ;D haha det blir en perfekt fredagkväll :)
Ååh vad jag saknar att hoppa på min lilla Olleman...

Puss & Kram



Lucka 2

Nu kommer mitt minne jag har från hästar !
Det var i sommras och första gången jag skulle rida ut på Olle. Lilla Olle kan vara väldigt busig ute och han hade inte varit ute på ett tag så han var lite extra busig. Jag var livrädd för att jag hade hört en massa saker om hur den lilla herren kunde vara ute. Men jag tänkte " Ne de här fixar vi" Så jag gjorde iordning den lilla herren och satt upp. Vi skulle ha tempoträning på ängen bakom ridhuset så vi skrittade dit.

När vi skrittat en stund så skulle vi trava en bit och redan nu började Olle studsa och ville springa om alla. Jag ville vända tillbaka till stallet men min tränare tyckte att jag skulle galoppera en sträcka allefall. Vi hade alltså intervallträning kan man säga :). Så vi började galoppera på sträckorna, och Olle skulle verkligen vara först, och var han inte det sprang han om alla tills han var först :p.

Och det gick inte och få stop på honom heller. Hemma på stallplan tyckte han att det var okej att stanna, och jag satt och skratta och grät samtidigt. Jag var livrädd men ändå road över hur han var, men jag vände honom om gick tillbaka. Andra gången vi galoppera sträckan så drog han om alla efter sista kurvan upp på en vall och alla föräldrar som var med var tvungna att flytta på sig för jag hade noll kontroll över Olleman. Det kunde ha slutat riktigt illa om man tänker efter.
Efter dom sträckorna blev Olle lungn förmodligen för att han fick springa av sig lite :)

Det var mitt minne, lite roligt/läskigt/inte så kul, men tänkte att jag kunde dela med mig av det ändå :)

Puss & Kram




Lite mer bilder kanske?

Har inte tänkt på att det inte finns några bilder över huvudtaget på bloggen... Så bloggen är värd en bildbomb!

Fälttävlan nere i skaraborg!








Fälttävlan i Baståsen!





Hästskötare to da Kalnins ;)


Strömsholm!! Ja, slottsbanan!!






Inte nolla men jag kom i mål! Grymt lycklig tjej!!

Lucka 1

Då har det blivit dags för först luckan eftersom att det redan är först december...

Jag hade tänkt att bjuda på ett minne när jag fortfarande red på ridskolan. Jag var inte en sån erfaren ryttare när jag fick det här minnet, hade kanske bara ridit två år.

Det var en helt vanlig lördags morgon och vi skulle rida ut (det var jätte fint väder). Men min ridlärare var lite förskyld så när vi kom till den lilla traktorvägen som finns bakom ridhuset så skulle vi bara trava fram och tillbaka utan ridläraren. Det gick jättebra tills vi skulle vända hemmåt... När vi vände hemmåt så drog Märta (en ganska så ny häst vid det laget, bör också tillägga att hon är ett fux sto...) om alla hästarna i full galopp. När hon gjorde det här så hakade alla andra hästarna på... Så min ridlärare och en annan tjej som står i början på traktorvägen ställer sig med armarna ut och ska försöka stanna alla hästarna (hade definitivt inte velat vara i deras skor då) och dem lyckas faktiskt stanna alla hästar förutom fyra stycken. Den första var Märta (hon hade även gjort något så hennes ryttare låg i ett dike?), den andra hästen hette Symfoni (hennes ryttare låg ute på den nerhuggna energiskogen) sen var det Hallstas snällaste häst twister och till sist hästen som jag satt på, Wiggo. Wiggo var den som var sist av alla de här hästarna och då såg jag hur twister gjorde en jättekvick sväng så att ryttaren fortsatte framåt... Efter det vet jag ärligt talat inte vad jag gjorde, Jag försökte väl stanna men jag vägde knappt 35kg så jag hade inget att säga till om så jag ställde mig tydligen upp i lett sits och hängde med. När vi kom tillbaka till stallet så stannade Symfo och hon gjorde så att Wiggo också stannade men precis innan det så hade jag skrikit "HJÄLP MIG STANNA!". Min mamma som står med våran hund på parkeringen får lite smått panik för hon vet inte vad hon ska göra av hunden. Men ja, det slutade bra!

Hoppas att ni tyckte det var kul för när jag tänker tillbaka på det där så kan jag inte göra annat en att skratta! xD