Klockan är 16:20!!!

Älskar när man slutar tidigt så att man kan komma ut till stallet fort och fixa med hästarna och vara hemma vid fyra igen! Det var ett tag sedan jag var hemma vid den här tiden på en fredag. Eller asså jag är altid hemma klockan fyra på fredagar men då har jag stallet kvar. 
 
Har mockat ut 3*4 boxen så att den är ren och fin nu ikväll när Lacoste kommer hem, mockat Spirits box och Elmers nya box. Det var faktiskt inga problem att mocka hans box idag, brukar vara tillplattatbajs över heeeeela boxen men nu var det faktiskt högar lite utspritt men fortfarande högar! Packade maten som vanligt men vi hittade ett hönät igår så jag tänkte att jag kanske skulle packa Elmers kvällshö i den så att han har lite att pyssla med så att han inte käkar upp all halm. Hoppas det funkar för det går åt så mycket halm till honom annars... Sen blev det en liten skritt tur på Elmer, lite miljöträning och det kunde vara skönt för Elmer att inte ha en sadel på. Jag hade ju tänkt rida iväg till ridhuset med Spirit men jag blev helt genomfrusen efter att ridit Elmer så det blev en liten vilodag för grabbarna idag. Men imorn ska jag försöka få med mig Mickis ut till stallet så att vi kan tolka men Spirit!
 
Ha en bra kväll!
 
 
 

Last day of school before christmas!!!

Sitter nu och äter min frukost och väntar på att det ska bli dags för att ta sig inte till skolan för att kolla på en show i 2h och sen åka hem och efter det ut till stallet. Känns ganska så värt om man säger så, vi ska ju ändå inte få några betyg eftersom att vi inte har avslutat någon kurs än. Men jag fick en anledning till att gör mig lite fin, har till och med lockat håret lite grann.
 
Planen idag är att åka ut till stallet så fort som möjligt så att jag hinner mocka ur Elmers box för Lacoste kommer hem ikväll och han får inte plats i 3*3 boxarna så Elmer fick flytta till boxen bredvid Spirit. Efter det så hade jag tänkt att rida iväg till ridhuset med Spirit för han måste jobbas och bli trött av det! Han är som en duracell kanin just nu och man får knappt någon kontakt med honom när han börjat springa... Jättejobbigt men jag får sjylla mig själv som inte har ridit honom ordentligt på typ en månad. Hade tänkt att traska iväg till ridhuset med Elmer också men vi får se hur det blir med det, finns ju en massa läskigheter på vägen dit..
 
Ha en bra dag för det ska jag ha!
 

Var jag helt slut igår är det inget mot idag...

Gjorde samma sak som igår fast böt ut Spirit mot Clinton (en häst på ca 180cm och stor som satan jämtfört med Spirit). Inte jobbat såhär fysiskt två dagar i rad på typ 5 år så man är ju lite ovan. Jag har knappt ens någon kontakt med mina ben för jag har försökt ett antal att ställa mig upp för att gå och duscha men det har liksom inte funkat än.. Och det är riktigt svårt att hålla ögonlocken öppna när det känns som att det sitter superstarka magneter och drar ner ögonlocken för ögon. Ni får ursäkta om det är någon väldigt konstigt formulerad mening för jag har inte riktigt koll på vad exakt jag skriver.
 
Elmer var duktig idag även fast jag var ganska så ordentligt trött när jag kom ut till honom. han hoppade och stutsade lite i galoppfattningarna men inte mer än vanligt men det som var en förbättring var att han fortsatte galoppa istället för att stanna. Det börjar ta sig lite nu!
 

Elmer


Helt slut...

Ridit tre hästar (Indora, Elmer och Spirit), mockat 12 boxar, fodrat, gjort iordning massa hästar, tagit in tre helt hysteriska hästar som hade väldigt brottom in och var ångvält ena sekunden och hoppade runt andra sekunden. Mina onsdagar brukar se ut på det viset men idag vet jag inte vad som är annorlunda för jag är heeeelt slut. Vill lägga mig i sängen redan nu för att sen åka till Bärsta Gård imorgon igen. Men jag ska äta mat först och fixa lite med skol saker så sängen får vänta ännu ett tag. 
 
Elmer var väldigt duktig idag visserligen var han väldigt mycket uppåt men det var inte så jättejobbiga bockar för han fortsatte i alla fall galoppera så det börjar ta sig. Spirit var sjukt pigg så det blev intervallet i djupsnö för det var verkligen det enda som fick honom trött och lugn. Vet inte riktigt hur det kommer gå nästa vecka på dressyrkursen med tanke på att Spirit är så pigg, kommer få jobba arslet av mig!
 

Året med Spirit

Börjar med översta radan från vänster
 
Wirsbo 95cm A:0/A:0 blå rosett
Wirsbo 85cm A:0/A:0 blågul rosett
Sura 80cm A blågul rosett
Bälinge 85cm A:0/A:0 blågul rosett
Västmanlands ridsportsförbund B-final blågul rosett
Kungsör 80cm A blågul rosett
Bälinge 90cm A:0/A:0 gul rosett
 
Seriehoppningen 90cm stil gul rosett
Seriehoppningen 80cm stil blå rosett
Seriedressyr LB:1 gulblå rosett
Seriedressyr totalen gulblå rosett
Seriedressyr LA:1 gulblå rosett
Julhoppning 80cm lag poänghoppning gulblårosett
 
Glömde en rosett som ska vara en liten gul HARK rosett som är för när jag kom trea i första omgången av seriedressyren i LB:1
 
Det har varit ett helt fantastiskt år, har fått ihop 14 rosetter i år, Spirit levererade i år!
Bild på den gula rosetten som jag missade att ta med på kortet med alla andra rosetter. 

4 år med Spirit

För 4 år sedan var jag anmäld till julhoppet på Twister (en ridskolehäst) men jag hade valt Spirit i andra hand då jag bara tränat honom ett fåtal gånger och jag hade hunnit ramla av på de få gångerna och jag kände att hoppa julhoppet som vår första tävling skulle nog vara lite svårt. Men det var andra som ville ha Twister så jag fick bita ihop och rida min första tävling på Spirit när hindrena var utsmyckade till max. 
 
Jag gick först clear rounden på 50cm och de var inga problem, fick med mig en liten rosett hem från det. I själva julhoppet så vann mitt lag poänghoppningen och det var bara början på allt underbart som vi har varit med om de senaste 4 åren. 
 
Det som är jobbigt är att för 4 år sedan så sa jag "det är hur långt tid som helst tills jag blir 18 så jag har hur mycket tid som helst med Spirit". Nu är jag snart 18 (ca ett halvår kvar) och de senaste åren har gått som en jävla raket. Det är nästan så att jag redan saknar honom även fast han fortfarande står i ett stall 3km från där jag bor, hur kommer det då bli när han inte står där längre?
 
 

Elmer och Spirit 7 dagar innan julafton 2012

Elmer har fått sin behandling av massören nu och domen blev att han är "friskförklarad".Han är mycket bättre i bogen och nu ska jag ta det lite lugnt i två dagar, typ bara skritta, sen är det bara att börja bygga upp muskler och kondition. Han hade fått jättemycket med bra muskler över rumpan på dessa fyra veckor så det känns väldigt bra att jag inte ridit honom fel under den här perioden. Jag har ju varit så bortskämd med Spirit för han har ju aldrig varit skadad som tagit mer än en vecka att bli bra från så man har tagit det lugnt den veckan sen börjat köra på ganska som vanligt efter det. Nu ska jag lägga fokus på att det byggs muskler över ryggen på Elmer för det var där som han inte riktigt byggt så mycket som han borde ha haft jämfört med rumpan men det var för att sadeln troligtvis var för stor. Hur det kan komma sig att den passar på Spirit men är för stor på Elmer har jag ingen aning om. Tekniskt sett borde den ju då vara för stor för Spirit också men den sitter helt perfekt på honom. En av livets stora mysterier...
 
Spirit fick en liten barbacka tur idag för att jag känner såhär: Jag har tränat Spirit i 4 år nu och min plan med träningen var att han skulle vara så bra som möjligt när vi säljer honom, men nu är säljnings tiden här och jag vill inte det (fast ändå så vill jag det). Jag vill njuta av att jag har Spirit nu så att rida barbacka och bara vara han och jag det är målet med min ridning nu. 
 

Bildbomb!


Räknar "matematik" på The English Lesson

En vecka kvar till jul och det känns som att jag redan tagit jullov mentalt, jag har inge mycket i skolan men det är tydligen tillräckligt för att jag ska kunna göra ingenting. 
 
Efter skolan blir det till att skynda sig ut till stallet för att massören är ute hos Elmer för att kolla om hans skada är helt läkt. Han har ju inte halt men eftersom att det är en muskel skada kan det vara bra att veta om det är helt bra ändå. Sen så kommer hon berätta vad för övningar som är bra för Elmers muskler som jag kan göra men honom när jag rider. Det som hon sa sist har hjälp oss väldigt mycket och Elmer har verkligen kommit igång med att bygga muskler men det är en långt väg kvar tills han är ordentligt musklad. 
 
Efter det blir det till att rida Spirit och jag har ingen aning om vad jag ska göra med honom. Han är så sjukt pigg just nu och han äter ingen kraft han heller (skulle behöva iväg till ett ridhus för där är han lite lugnare) men med tanke på hur han var igår så tror jag inte att det kommer hjälpa ändå, vill trimma dressyr men det är nästan omöjligt när han är så pigg för att sitta i hans trav är vanligtvis jäkligt svårt men det är helt omöjligt när jag inte gjort det på ett tag och sen när han är så pigg som han är... Kanske ska konditionsträna istället?? Aja vi får se vad det blir.
 

I have to start letting you go, but I can't


Två flugor i en smäll!

 
 
Vi var sämst i laget men fy fasiken vad Spirit är en rolig ponny! Man kan göra vad som helst med honom utan att han är emot det, han leker med han med, ÄLSKAR DIG SÅ SJUKT MYCKET SPIRIT!

Spara, ladda upp, färdig! Eh nähä??

Filmen är klar men jag har lite problem med att spara den i rätt sorts fil och inte som ett projekt så jag kan inte ladda upp den på youtube... Drygt!
 
Min dag har varit väldigt bra, åkte in till 08:30 bara för att jag skulle försöka vara duktig och verkligen räkna matte och det funka. Satt och räknade matte i 2h och 40 min (ger mig själv en klapp på axeln). Sen lunch och det var fläskfilé som alltid på fredagar, mums! Eftermiddan skulle vart ett pass svenska och ett pass idrott men vi hade teori om kost, mycket som man redan visste så det var inget märkvärdig. Hann med 15:00 bussen hem så det blev till att åka ut till grabbarna och fixa i stallet. De fick vila idag för att det är fredag och för att det är svinkallt ute, men imorn så blir det en tidig dag för oss alla tre för jag har utsläppet och tänkte då rida grabbarna direkt på morgonen så att jag kan åka till stan och köpa resten av julklapparna till min familj. Har köpt en och den är till mamma bara de två svåraste kvar...
 

Hoppträning 13/12-12 med Elmer

Det var ett tag sedan jag hoppade på Elmer så det var kul för både honom och mig att ta oss över lite hinder även fast det inte var höga. Men vi hade ändå inte hoppat något stort om jag hoppat Elmer varje torsdag sen senaste gången för det finns mycket att få koll på innan vi kan gå på de stora utmaningarna. Elmer har varit hos mig nu i snart en och en halv månad och på så kort tid är det väldigt svårt att hitta varandra sen med den lilla skadan har vi inte kunnat rida på så som jag egentligen vill men det har nog ändå varit till både min och hans fördel att vi tagit det väldigt lugnt. 
 
Tänker inte förklara övningen så mycket utan ni kan få se på filmen sen när den är färdig. Men huvudsaken med träningen var att hästarna skulle vänta och inte bara springa på så fort som möjligt och hoppa utan rygg. Det blev precis så första gången jag red ann mot två kavaletti som stod på ett avstånd på fem galoppsprång. Elmer såg gigantiska hinder och var tvungen att ta fart så det blev bara fyra språng mellan kavalettihindrena som va kanske 40cm. De kommande gångerna gjorde jag halt mellan hindrena och Elmer lärde sig väldigt fort att han skulle ta det lugnt, det blev en liten nackdel sen när jag inte skulle göra halt för då gjorde han det själv eller ja han bröt av till trav och kravlade sig över hinder nummer två. Men vi fick koll på det tillslut och han gjorde det jag bad om utan allt för mycket klagomål.
 
Super glad över träningen för han var så himla duktig men det är helt klart en väldigt lång bit kvar tills vi kan komma ut på tävlingsbanorna. Spirit fick en sväng med intervallträning med Josse idag och jag tror alla gånger att Spirit tyckte det var svinskoj!
 

Ungefär en månad sen sist, ops :S

Drar igenom lite vad som hänt sen sist jag skrev.
 
ELMER ÄR FRISK OCH SKA MED PÅ HOPPTRÄNING IKVÄLL!
Spirit mår prima, inget speciellt har hänt, har ridit på så gått det går på underlaget som varit ett rent helvete rent ut sagt men nu så är det snö och då är det inga problem! 
 
Men den STORA nyheten som jag bara var tvungen att skriva om är att igår på praktiken så fick jag ett litet jobb erbjudande av Charlie (hade tänkt att fråga i sommar om jag kunde få sommarjobba men han kom med erbjudandet igår!!!!) levde verkligen i extas igår. Charlie sa att de behövde hjälp med att rida hästarna eftersom att det är ett antal stycken och många av dem är unga och behöver lite utbildning i hanteringen och inte bara i ridningen. Så jag kommer få hjälpa Charlie och Ullrika en del med att rida hästarna men tror att det är mest att mocka skit men det hör till. 
 
Så nu när jag har två egna och sen rider vissa av deras hästar kommer jag utveckas så sjukt mycket och jag har tagit ännu ett steg i trappan mot att tävla i världscupen. Känns så jävla underbart!
 

RSS 2.0