Filmtajm!!

Sådär ja! Nu så finns det lite mer filmer, finns fortfarande en del kvar som jag måste redigera men kände att dessa var det högst prioritet på. Vet inte riktigt om de står iordning men den sista videon är i alla fall från nu i veckan.
 
 
 
 
 

Vinterkul med Elmer <3




En gång för länge sedan

 2009
 
2012
 

Bara en massa stall!

Varit i Sura idag där vi hade redovisning på förmiddan och hoppade på eftermiddan. Redovisningen gick faktiskt helt okej! Är väldigt nöjd med det vi redovisade, fall ett var att vi skulle berätta om att två hästar insjuknat i kvarka och tills det att kvarkan var borta och stallet var öppet för allmänheten (vi drev en ridskola). Fall två var att vi skulle bygga nytt stall med 15 boxar där vi skulle ta hem tävlinghästar och en av dessa hästar skulle flytta till Danmark, det som vi då skulle berätta om var lagar som är aktuellt till vardera fall. 
 
På eftermiddan hoppade jag Calle (Catch High) en super fin häst e: Acacio eu: Cor de la bryere. Han är dock lite svag i galoppen och det är väldigt sällan man får den här riktigt runda galoppen. Vi hoppade en stuts serie och det är alltid lika roligt och alltid lika nyttigt! Passet var väldigt krävande men det är på sånna här pass som man utvecklas på!
 
Elmer har idag fått masage och fick därför inte ridas idag, han var allmänt stel över hela kroppen som jag förstod det på mamma men det har att göra med att det är halt ute och att han därför kanske går och spänner sig. Den senaste veckan har jag faktiskt tänkt på att han varit väldigt stel (för att vara honom) och har undrat lite varför då jag inte ridigt speciellt annorlunda. Så vi får se om det släpper när marken inte vill vara snö och istäckt längre.
 
Spirit fick ett litet rida runt pass där jag försökte mjuka upp honom men eftersom att det är isigt och dant i hagen så går det knappt att trava utan att benen flyger iväg så spänner han till sig plus att han alltid är mycket mer sammarbets villigoch mjuk när man galoppat så det är inte det lättaste att få honom mjuk runt inner skänkel när man bara kan skritta... Men han får i alla fall ett hoppass imorgon så hoppas att få honom ordentligt igenomriden då! 
 
Ha det bra!

Hoppträning 19/2 -13 med Elmer + bilder!

Hoppträningen gick bra, mycket har hänt på kort tid och det börjar verkligen kännas skillnad. Idag fanns det riktigt supertillfällen och sen några "höjdpunkter". Redan från början var Elmer trött och då blev han pigg av det, på grund av att han var trött så sprang han iväg (då brallade en del) för att han inte ville gå kort eftersom att det är jobbigare men han coolade ner sig lite efter ett tag. 
 
I slutet av passet blev han soppslut och hans ben var överallt och ingenstans, bommar flög och vi flög. Det var ett par tillfällen där som det var riktigt kämpigt att hålla sig kvar men det gick bra!
 
Här är en liten bildbomb!
Ja hoppa kan han men han är inte så ekonomisk...

Hurtigt värre!

Dagen hittills har varit ganska så annorlunda mot hur mina dagar brukar se ut. Visserligen är det fortfarande typ morgon men ändå. Klockan 09:00 idag var jag hemma igen efter en joggingtur med lite intervaller. BIG CHOCK THERE!!! 
 
Jag har bestämt mig för att följa ett träningsprogram för mig själv som gör att jag kommer kunna springa en mil på en timme när sommarlovet börjar. Anledningen till att jag helt plötsligt bestämt mig för det är för att jag har märkt att Elmer är mycket mer konditionskrävande att rida än Spirit. På Spirit behöver man mycket magmuskler men annars behöver man inte vara så jättetränad men varje gång jag har tränat Elmer har jag märkt att hela kroppen är helt slut. Sen så får jag upp flåset jättefort vilket gör att jag blir mindre finkänslig och det kan då leda till toksprång som ibland inträffar...
 
Så nu ska jag få bättre kondis som i sin tur kommer (förhoppningsvis) ge ett bättre resultat med Elmer. 
 

Ca 4,5h på hästryggen!

Flera timmar på hästryggen idag och jag känner mig så himla duktig för att grabbarna fick så långa pass. Började med Elmer vid 10, red ut med Linn och Hux, hade väldigt roligt och Elmer tyckte att det var väldigt kul att galoppa och få sträcka på sig och så blev det lite glädjeskutt men jag höll mig i alla fall kvar på hästen. Linn däremot hamnade i diket när vi bara skrittade för att hämta andan och båda hästarna blev rädda för något, vet inte riktigt vad som hände där för jag var alldeles för upptagen med att försöka fånga mitt spö så att jag skulle slippa hoppa av, när jag vänder mig om sen ser jag Linn nere i snön och Hux som går runt lite och ser ut att tänka: hoppsan vad hände nu?
 
Spirit fick samma pass men då var Lisa och Kryton sällskapet. Problemet som uppstod då var: Nu galopperar ponnysarna, hur stannar vi dem???? Spirit har en tendens till att bli riktigt tävlingsinriktad när Krypton är med, jag vet inte varför men han är inte lika jobbig att stanna när jag rider med andra (vilket inte är så många men ändå). När Paloma varit med så har Spirit varit en gentleman och låtit Paloma gå först men jag tror inte att han tycker om Krypton lite mycket som Paloma. Han var en riktig surgubbe på vägen hem när Krypton kom lite nära, har ingen aning om vart den sidan av Spirit kom ifrån men, men. Antar att även hästar kan ha lite personlighets förändringar.
 
Nu ska jag kolla på melodifestivalen, ha en bra kväll!
 

Bara lite random sådär

Hela förmiddagen har jag lyssnat på tre olika låtar, inte bara men ganska ofta, och varje gång jag lyssnar på dem har jag jättesvårt att hålla mig för skratt. Två av låtarna är uppbyggda av låttitlar på olika rocklåtar och den tredje av gruppnamnen på de klassiska rockbanden som till exempel Iron Maiden, Judas priest, W.A.S.P osv. 
 
Låtarna är gjorda av Sabaton och deras låttexter brukar handla om olika slag runt om i världen som till exempel andra världkrigets alla olika slag. Så det är lite roligt att de har gjort de här låtarna för det är så annorlunda jämfört med deras normala texter. 
 
Låtarna som jag pratar om är
 
Metal Ripper 
 
 
Metal Machine
 
 
Metal Crüe
 
 
Refrängen på Metal Crüe
 
When the priest killed a maiden in the metal church
Armored saints and warlords watched the slaughter
Rage of the slayer forced the pretty maids
To kiss the queen in crimson glory

Vet inte om ni tycker att det är så roligt men jag tycker det är jätteroligt eftersom att det här är min musikstil och jag lyssnar på dessa band dagligen i flera timmar och eftersom att Sabaton har gjort låtarna med glimten i ögat så är det väldigt bra, skrattar en hel del för mig själv!
 
 

Pållarna är nöjda och glada

Nu när jag ändå är vaken så kan jag väl skriva ännu ett inlägg, woop woop! Länge sen jag var duktig på att uppdatera. Men i alla fall så är jag vaken nu för att jag varit ute och släppt ut hästarna. Det är så roligt när man kommer till stallet på morgonen för man får så olika reaktioner av dem. Elmer och Chabo ser bara ut som att de vill ha mat och Choko ser ut att ha lite humörsvängningar (men det kan inte vara lätt att bo med en massa ungkarlar) och Spirit blir jätteglad tills det att man tar ut någon före honom för då blir man jättearg och slänger med huvudet och ser allmänt löjlig ut. 
 
Just idag när vi släppte ut dem så stod vi kvar och kollade lite vad mina pojkar gör på en gång när de kommer ut just för att jag knappt han få loss Elmer innan Spirit var på och skulle säga att han är bossen. Men Spirit hade börjat kravsa i marken för att rulla och jag råkade gå för nära med Elmer och det såg ut som att han sa åt Elmer att JAG RULLAR FÖRST! 
 
Han rullade och Elmer stod och tittade på sen när Spirit var klar så gick Elmer till samma plats och rullade själv. Jag tycker att det är lite roligt det här med hästars beteende och just det här med att de har den bästa rullplatsen och står på kö och väntar tills den före är klar är bara så coolt. Väldigt ofta så skulle jag vilja förstå hästars kroppspråk så som de förstår varandra för att bara en enda liten blick som då till exempel Spirit ger till Elmer gör att Elmer galopperar bort ett par språng. Men man får väl utbilda sig mer inom det helt enkelt.
 
Ha en bra dag!
 

Brist på motivation...

Tror att jag är i en liten svacka just nu... Har ingen lust att göra någonting, varken på hästryggen eller i skolan. Jag kan faktiskt tycka att jag är en högpresterande person i skolan och de senaste två veckorna har jag inte gjort ett smack vilket jag i vanliga fall skulle få jättepanik över och se hela min framtid försvinna.
 
Jag tror att det är så för att jag inte har någon riktig motivation just nu. Jag är knappt i skolan (har ju redan läst en del kurser så jag behöver inte vara där, jag skolkar inte om ni tror det) och jag har inte tillgång till ridhus varje dag vilket betyder att jag måste rida ute i detta jobbiga väder som gör att jag inte kan jobba hästarna ordentligt så det blir lite halvdan ridning nästan varje dag. 
 
Jag känner mig så lat och som att jag bara väntar på att det ska hända något som gör att jag får en liten push vidare men jag sitter bara och väntar på att den mirakulöst ska uppenbara sig framför mig, jag gör ingenting för det och jag är mycket väl medveten om det men gör jag något åt det? Svar nej. 
 
Jag vet heller inte riktigt vart motivationen ska komma ifrån, jag vill ju bli bäst och då inte bara i en liten ort som kallas Kolbäck utan i världen, i hoppning. Nu när jag ändå utbildar mig inom hästar så ska jag verkligen satsa mot det och jag är helt säker på att det är det jag vill men varför är det då så svårt att hitta motivation? 
 
Jag blir rent ut sagt galen på mig själv och det här inlägget kanske inte är så sammanhängande men jag ville få ur mig det i hopp om att jag ger mig själv en push genom att läsa mina egna ord, vi får väl se om det blir någon skillnad.
 
Hare bra!
 

Seriedressyr

Hallå Allihopa !

Idag var det ju som sagt seriedressyr och jag är faktiskt väldigt nöjd över dagen. Den började med att jag hade morgonstalltjänst i Strömsholm. Vid 8 åkte jag iväg till hallsta och satte genast igång med att knoppa hästarna.

Vera var först ut: framridningen bestod mest av skritt med fokus på att göra henne avspänd. Sedan joggade jag igång henne lite lugnt och jobbade sedan mycket på böjda spår med mycket koll på ytterbog. Väl inne på banan kolla hon till lite på domarbordet sen var det Inge mer med det, det var lite vingligt här och var. Några småfel som berodde på mig men jag är jäkligt nöjd ändå ! Vi slutade på en delad 5e plats med 61,37 %

Sedan var det dags för Olle: jobbade väldigt mycket med förvända slutor och dem funkar verkligen super på honom ! Jobbade även med att få fram honom ordentligt. Det funkade super på framridningen och allt kändes bra när vi skulle in på banan (förutom min onda rygg). Inne på banan började allt bra och höll sig igenom hela programmet :) På några ställen blev det missar då jag inte orkade rida, men vi slutade på 63,79 % och en 3e plats ! :D

Nyss haft eftermiddags stalltjänst, nu är det bara kvällsfodring kvar sen är min helg över !

Bilder kommer senare :D kanske film med ;)

Ha det bäst !
//Johanna


Dagen:

Var nyss och släppte ut pållarna, Elmer var inte så glad för han var tvungen att ha Spirits grimma på sig idag eftersom att hans var dyngsur eftergårdagens snöstorm. Han är duktig att ta sig ut från hagen (men har inte gjort det sen snön kom) så vi har grimma på honom ifall han skulle ta sig ut så att det är lättare att få tag på honom. Varför han inte ville ha Spirits grimma är nog för att den är rosa och eftersom att hans vintertäcke också är dyngsurt sen igår så har han ett lila regntäcke på sig, skulle någon bara så förbi skulle han lätt kunna gå för ett sto, hehe.
 
Nu så ska jag göra klart lite skolsaker och vid 3 blir det tandläkarn, dam dam daaaaam. Jag tycker faktiskt om att åka till tanläkarn och jag tyckte jättemycket om när jag plastade tänderna för jag älskar smaken av det. Men nu är det bara en koll så kommer nog inte smaka som när man plastar tänderna... 
 
Efter det blir det stallet och rida Elmer och fixa, vid kvart över 6 lastar vi Spirit och åker på hoppträning!! Känns som att det var en evighet sen jag tränade så med Spirit och jag längtar jättemycket för han är så rolig att hoppa just nu för att han är jätteärlig mot hindrena och den är sällan det blir toksprång med honom vilket betyder att jag kommer kunna följa med mer i sprången. Jag vill ha det lätt ikväll, inte behöva rida ihjäl mig och få blåmärken överallt, Elmer är jätterolig och kommer bli jätteduktig men det är en bit kvar till det att han är "färdig" så det ska bli jätteskönt att hoppa en "färdig" häst. Spirit är långt ifrån färdig men han är mer färdig är Elmer.
 

Hoppträning 5 februari

Åkte iväg till hallsta för att hoppa lite med Elmer igår. I början av passet så kändes han ganska "otrevlig" eller hur man nu säger det. Galoppade några varv runt i olika tempon och efter det så blev han lite mer samarbetsvillig men var inte lika trevlig som han brukar vara.
 
När vi började hoppa så hoppade vi på volt och vi skulle hitta en bra rytm vilket gjorde så att han fick galoppera ur sig ännu mer. Men han blev lite trött av det också så han orkade inte riktigt korta sig så det blev väldigt mycket hoppa på fart. Efter ett tag så kom jag underfund med hur jag skulle göra och då blev det jättemycket bättre. 
 
Nästa övning var en fem och en halva, red in i trav och det kändes som att Elmer tänkte: How the...?? Whaaat? men andra gången vi red ann så kom vi ur den hela men med toksprång och jag var helt efter, fick lite dåligt samvete då det är väldigt svårt att ge en eftergift över språnget när språnget blir helt galet...
 
Var lite halvnöjd över passet men man kan inte vara helt 100% nöjd varje gång, hoppas att det går bättre nästa gång bara. 
 
 

KZ Time !

Hallå allihopa !

Sitter just nu på kz och har nyss haft engelska prov, gick väl sådär men men. Kan säga att det var förjävligt att köra hit imorse nu när det kommit mer snö och det är plusgrader.

Igår red jag lektion för Yannic på Vera. Det är inte så mycket fokus på Vera utan mer på mig och min sits. Hade i princip bara fokus på sittben, höfter och lår. Har man bara ett samspel och koll på dessa delar så funkar allt med form och tempo super !

På söndag ska jag tävla dressyr(otroligt va ?) ska rida LB:1 på både Olle och Vera. Och så har jag helgstalltjänst i Strömsholm också, blir en jobbigt helg men de blir nog fin fint i slutet ;)

Ha de bäst !
// Johanna


Grabbarna 4/2 - 13

Blev barbacka turen för pojkarna eftersom att Elmer gick pay'n jump igår och Spirit fick ett pass markarbete i ridhus vilket var ganska krävande så de har gjort sig förtjänta av en chill dag. Sen så går det inte att rida mycket annat just nu. HATAR att det kom mer snö nu när det är is överallt vilket gör det helt omöjligt att rida ordentligt utan ridhus...
 
Blir till att åka till ridhus så mycket det bara går nu när vädret inte är på min sida... Men det gör så att jag rider bättre, ridhus gör allt mycket mer seriöst och det är precis vad båda pållarna behöver just nu. 
 
Ha en bra kväll! 
 
 

Update!

Nu när Johanna varit igång och skrivit lite kanske jag också ska göra det, hehe... Mitt liv har ändrats en aning på senaste tiden, definitivt till det bättre. Elmers utvecklings kurva går nästan spikrakt uppåt och det känns super, Spirit är inte till salu längre (har bestämt mig för att rida fältävlan detta sista ponnyår och det blir förhoppningsvis lag-SM i Augusti.
 
Det absolut senaste som hänt är att jag tävlat Elmer (på klubb) för första gången. Första rundan blev super och andra rundan blev båda lite trötta vilket resulterade i att Elmer hoppade mer på fart och blev lite slarvig så två bommar följe med ner men vad gör det?? Jag vann med första rundan! Det var för en vecka sen, igår hoppade jag en pay'n jump och där startade jag 90, 1m. Första rundan kändes jättebra, dock lite hastigt då det är väldigt svårt att rida fram när allt är täckt av is... Så han var lite pigg. I 1m så gick det bra till hinder 4 där vi kom nära och Elmer hann inte få undan sina ben så vi rev. Efter det så fick Elmer ännu lite mer krut i baken och hinder 5 kom alldeles för fort. Då valde jag att lägga en volt för att det va ju bara en pay'n jump vilket inte betyder över, under eller igenom. Vet inte vad som hände efter det... Blev helt skakis och flera gånger styrde jag förbi och de gjorde så att Elmer blev osäker och hoppade inte även fast vi fick en bra avsprångspunkt. Då la vi ner det hindret lite och det gick bra så jag fortsatte banan felfritt efter det. Vet inte riktigt vad som hände med mig där för det var helt och hållet mitt fel...
 
Men jag är nöjd över mina 90 rundor så bättre lycka nästa gång antar jag. Spirit har inte gjort så mycket på senaste tiden, jag tränar bara honom nu tills tävlingssäsongen börjar. Fast jag ska rida LB:1 och LA:1 på söndag... Hehe, vi får se hur det går då Spirit är en aning pigg och inte så riktigt villig att använda den piggheten till att trimma dressyr (det är ju mycket roligare att springa fort eller hoppa...). 
 
He det gött! 

RSS 2.0