Julkalandern

Imorgon är det ju då första december så då kommer vi bjuda på en lucka i årets julkalender!

Vi hade då tänkt att vi skulle ha en julkalender på bloggen så missa inte allt roligt som finns "bakom luckorna". Vi kommer bjuda på lite roliga häst minnen som vi fått genom alla år som vi hållt på med hästar, så missa inte vad vi skriver för det finns en hel del roliga minnen! :D

Btw Jens Fredriksson clinic börjar om en timme, vet inte om jag är så jätte taggad som alla andra verkar vara men jaja det kommer bli väldigt intressant!


Globen

Helgen blev väldigt lyckad! Först så åkte jag och mamma upp till min morbror på lördagen och så sov vi där. Sen på söndag morgon så åkte vi till globen. Där så väcker jag Mickis som ligger och sover på hotellet... Hon trodde jag var hennes mamma när jag kom in i rummet xD

Sen så spenderade vi hela dagen together! Mycket roliga tävlingar att kolla på så vi hade definitivt inte tråkigt. Men sen helt plötsligt så var klockan 22:00 så det var dags att åka hem. Mickis mamma fixar så vi åkte shuttle survice till vällingby (min morbror bor där). Sen när vi kommer till vällingby så hoppar jag, Mickis, Helena och Mamma in i vår volvo och drar hem till lilla Kolbäck igen. Vi sov inte en enda blund på vägen hem som vi trodde att vi skulle göra. Vi hade för roligt för att sova kan man säga xD

Citerar mig och Mickis: "Pschhh Linnéa do you copy, over pschhh" "tschhh yes, i copy, over tschhh" xD

Stockholm international horse show!

Just nu sitter jag och kollar på barbacka hoppningen från igår. Asså det är helt sjukt vad bra ryttarna kan rida! När jag hoppar barbacka behöver det bara vara typ 60cm innan jag skumpar av Spirit... Asså man märker ju knappt att de inte har någon sadel. Och asså fy fan va läskigt att rida mot en mur som ligger på 2,12m. Jag förstår inte hur de kan göra det. Själv skulle inte ens rida upp mot hindret. Men att hästarna klarar av sådanna höjder är helt sjukt!

Spirit har fått tillbaka livsglädjen!

För några veckor sen så kändes spirit lite som en robot. Han gick jättefint varje gång jag red och jag är jätteglad över att han gjorde det. Fast jag tycker och har alltod tyckt att det är roligare när det går fort och man får vara lite "ponnyryttare". NU den senaste tiden tycker jag att jag varit väldigt mogen och seriös med min ridning vilken är bra men nu börjar ponnyryttaren inom mig bubbla upp.

Jag tror även att Spirit börjar tycka det är tråkigt att göra som jag vill nu. Katten (hans hagkompis) var borta i två veckor för att ägarna varit i egypten så Spirit fick stå själv. Men nu när Katten är tillbaka så tror jag att Spirit fått tillbaka lite av den glöden "inom" honom som jag blev förälskad i. Han ville inte alls göra som jag ville idag när jag var i ridhuset och red. Han tyckte det var mycket roligare/lättare att springa ifrån arbetet. Jag tycker det är mycket roligare att rida på en häst som har lite egen bjudning. Varför jag tycker så är för att jag tycker det är roligt när det går fort och jag älskar att känna vinden i ansiktet.

Fast man kan inte, inte rida ordentligt när man är i ett ridhus där väldigt många kan se en rida. Så jag och Spirit var tvungna att sköta oss... Men imorn så ska jag bara ut och rida i mörkret!

Jag börjar få lite hoppsug nu när träningarna och en del tävlingar till nästa termin är planerade. Men jag ska inte hoppa förens på Julhoppet som är runt den 18:de december. I'm looking forward to that!



I´m Back !



Hallå Alla Glada !!

För det första vill jag be så mycket om ursäkt för att jag inte bloggat på hur länge som helst. Och för det andra vill jag säga att jag nu är tillbaka ;)

Mycket har hänt i mitt liv sen jag blogga sist. Jag har bytit skola, jag har flyttat, jag har skadat mig rejält, jag har fyllt år. Ja ni märker att jag har haft fullt upp på sista tiden. Och det har varit både roliga och trpkiga saker.

Men till vad som händer just nu då, Jag ligger med ett akut ryggskott och ett litet diskbråck, så jag får inte rida på ungefär 2 veckor och efter det ska jag väl inte sätta igång som jag har hållt på direkt så det blir ett tag innan jag är igång igen. Ni kan ju tänka er, jag har jätte svårt att göra olika saker. Jag kan inte vara i skolan för att jag inte klara mig själv och måste vila. Så nu ber jag alla ER som jobbar och håller på i stallet, för guds skull använd benen när ni ska lyfta saker och börjar ni få ont, SLUTA! Vila ett tag och sen på´t igen bara.

Annars får ni som mig. Jag har fått det här på grund av att jag överansträngde min rygg, när jag fick ont fortsatte jag bara att jobba och ignorerade att min kropp sa ifrån. Och nu fick jag ta konsekvenserna för det.

En rolig sak som har hänt är att jag och min lilla prins har debuterad 1.10 :) Det är inte högt, men jag är ändå super nöjd. Har hunnit göra 2 starter i 1.10 innan jag blev skadad. Första starten var vi nolla !!! Super nöjd. Andra starten blev det 8:a fel. ett pet och sedan red jag fel väg ! De kändes väl inte super men det kommer fler chanser.
Nu är målet att vi åtminstone ska hinna hoppa igenom 1.10 2 gånger till på pay ´n jumps om jag lyckas bli bra tills dom är.

Annars får ni ha det super bra. Inlägget blev väldigt tråkigt med bara text, men det kommer fler om bland annat min nya skola och lite annat.

Puss & Kram


Svettig pownie

Igår blev Spirit rakad ännu en gång. Hans päls växer som jag vet inte vad. När jag hoppade för Karin i lördags så blev han jättesvettig så jag och mamma tyckte det var dags att raka honom igen. Fast Spirit ville inte som vi... Första gången vi rakade honom var han jättesnäll och han är det fortfarande så länge man inte rakar mellan frambenen och magen och i början av alla ben. Han tycker inte om det längre... Han vill inte stå still när mamma ska rakar honom där. Fast mamma hade varit och köpt en liten rakapparat som hon tänkte använda på honom och detn var helt okej. Så nu har vi en helrakad häst!

Runt tre på eftermiddagen igår så åkte vi ut till stallet och tog med min pilates boll för jag ville se vad Spirit skulle göra med den om han fick leka med den i hagen. Jag har sett några filmer på hästar som leker med sådanna bollar och jag trodde Spirit skulle tycka det var kul. Men min fegis till ponny vågade inte ens gå nära den (lite besviken ryttare). Eftersom att Spirit inte ville gå nära den så tyckte mamma att vi skulle ta med den hem och låta Turbo (våran hund) leka med den på gräsmattan. Det som håller för en häst håller inte för Turbo... Efter några minuter så var bollen slamsor. Men Turbo hade kul i alla fall.


Hoppträning för bästa Karin!

Idag blev det då hoppning för Karin. Vi gjorde lite alla möjliga saker men framför allt tränade vi på att stärka hästarnas galopp. Vi började med att rida det som vi red igår. När vi började rida över bommar så red vi över 4 bommar som låg på en volt. Vi skulle rida i en bra dressyrgalopp över dom utan att hästarna skulle ta ett språng över dom. Detta gjorde vi för att det stärker galoppen även lite mer. jag och Spirit klarade av det ganksa så bra men det var några gånger som Spirit inte orkade hålla galoppen så det blev några avbrott. Men vi lyckades med att rida några varv utan ett avbrott så det blev bra tillslut.

Vidare till framhoppningen. Vi red banan fast i tre olika bitar. Karin brukar göra så att man hoppar fram på vissa linjer som är med i banan. Det tycker jag väldigt mycket om för då vet man hur man ska rida när man rider banan. Jag tycker också om det för att banan blir inte så svår att komma ihåg när man ridit samma vägar innan. När jag och Spirit hoppar fram så rider vi så himla prydligt... Jag märker inte ens att jag gör det. Själv tycker jag inte att jag rider prydligt men Karin sa det idag, igen... Men, men när det inte är så högt får man faktiskt rida prydligt.

Banan skriver jag inte så mycket om bara att jag tyckte det kändes bra och det kändes väldigt annorlunda på något sätt. Det är en känsla som jag har som jag inte kan beskriva för jag vet inte vad det är... Men den finns där och jag vet inte om jag tycker om den eller inte. Fast jag hade känslan av att det gick bra också så det är väl bra!

Banan första gången (höjden är runt 80cm)


Banan andra gången (Nu ligger hindrerna runt 1m)



Dressyrpass för älskade Karin!

Igår så red jag och Lisa för världens bästa Karin! Gud vad jag har saknat henne. Det går verkligen inte att beskriva saknaden... Men igår fick jag äntligen träffa henne.

Medan Karin har varit nere i skåne har hon fått lära sig en massa nya roliga och nyttiga övningar. Hon berättade att hon fått rida en grand pri häst (fett coolt). När hon ridit den hästen hade hon fått lära sig att när man ska korta hästen ska man inte driva på med skänkeln och ta i tyglarna samtidigt. Man skulle bara ta i tyglarna för att hästarna ska vara så pass starka att de kan bära sig själva. Visst det funkade inte riktigt helt första gången vi fick rida det men fortsätter jag nöta och nöta det här så kommer Spirit blir starkare. Karin har ridit det här på hennes häst Rosanna nu ett tag och hon kan galoppera på stället nu. Karin sa att dom kommer troligen kunna rida piaf om ett år om hon får träna på det här. När Karin berättade det så föreställde jag mig Spirit göra piaf och jag kunde inte, inte skratta åt den bilden.

Ridningen gick jättebra. Spirit lyssnade jättebra på det jag försökte få igenom. Visst det var långt ifrån perfekt men första gången man gör något blir det aldrig perfekt. Det som var jobbigast var att jag inte fick använda benen. Det var inte fysiskt jobbigt utan det var väldigt jobbigt mentalt. Jag är lärd att när man tar i tygeln ska man driva så att hästen inte stannar, så jag har ridit på det sättet och nu när man skulle ändra på det var den väldigt svårt att ändra på vanan mentalt. Men som jag sa innan "Fortsätter jag nöta och nöta så kommer Spirit bli starkare". När Spirit blivit starkare så kommer även hoppnigen att bli mycket bättre.


Dagens ridpass

Idag så åkte jag och mamma till ridhuset med Spirre för att träna lite (brukar gör det på torsdagar). Men det blev bara lite mjukgörande för att jag är helt slut efter en låång dag i skolan. Plus att imorgon så ska jag träna dressyr för Karin och sen på lördag blir det hoppning. Jag börjar bli lite nervös för de... Karin är den bästa ridläraren som jag någonsin har ridit för och hon flyttade ner till skåne för hon fick jobb där, jag saknar henne grymt mycket så jag börjar bli lite nervös över hur jag kommer reagera när jag träffar henne imorgon. Det kommer bli hård träning för mig och Lisa. På de här träningarna så kommer det bara vara jag och Lisa som rider så vi kommer nog få lite träningsverk... Men, men lika glad är jag för det men gladast är nog räven.

Jag vill visa upp hur fin Spirit blivit i dressyren men jag vill inte visa hur jag känner för hoppningen... Karin kommer se på en gång att det är något som inte stämmer och jag vill inte att hon ska se det. Jag kan själv inte sätta fingret på vad det är men jag vill bara inte hoppa just nu. Det går an på träningar (annars skulle jag inte träna) men jag vill inte tävla hoppning... Sen har jag förhoppningar om att Spirit kommer funka klockrent när Karin kommer tillbaka men jag vet inte om jag vågar tro på det. Jag tror inte att jag orkar med en till realitycheck. Jag har haft tillräckligt många så jag är inte uppe bland molnen coh drömmer. Jag är nergrävd i mitt djupa hål...

Men nu ska jag tänka glada tankar! Spirit fortsätter att gå fint i dressyren och jag får fjärilar i magen varje gång jag rider förbi spegeln och ser hur snygga vi ser ut. Mitt skänkelläge i dressyrsadeln är så mycket bättre och jag märker det så tydligt.


Krypton & Spirit (Det är nästan så att deras huvuden skapar ett hjärta)


En bra sak med mig!

Jag är bra på att anpassa mig till hästen som jag sitter på. :)


Sadlar

Dressyrsadel: Jag har en pfiff dressyr sadel. Enligt mig så är det en jättebra sadel. Den är grymt skön att sitta i och den gör så att jag får ett bra skänkelläge. Jag har inte haft den så länge så innan vi köpte den så red jag bara i min hoppsadel men när jag red dressyr i hoppsadeln fick jag en jättedålig sits och jag störde mig jättemycket på det. Men nu när jag har dressyrsadeln så behöver jag inte tänka mer på det. Jag kan fokusera mig mer på blicken och mina händer, vilket är väldigt bra.

Hoppsadel: Hoppsadeln har jag haft sen vi köpte Spirit. Vi köpte den som ny men hade gärna köpt en begangnad men just då var den här sadeln väldigt populär så det fanns ingen begangnad någonstans. På bilden är den sadeln brun men jag har en svart (hittade ingen bra bild på en svart). Det är en sadel som sitter skräddarsydd på Spirit utan att vi gjort något med den. Så vi gjorde verkligen ett bra köp när vi köpte den. Plus att den är skön att sitta i.


Bilder

Dressyrbild

Framridning till LC:1 i Köping 6/11-11

Hoppbild

KM hoppningen på Hallsta 2011

Fälttävlanbild

Första starten i fälttävlan på Baståsen

Högsta hindet som jag hoppat

Hoppträning för Karin (trippelbarr på 1,20m)

Av ramling...

LA på Strömsholm... (LA = 1,10m) Ena benet fasta uppepå hindet och ja, det kändes...

Roligaste bilden som tagits på mig och Spirit

Karin träning hemma hos familjen Bodén

Favorit bild

Hösten 2010

Hagbild

Hösten 2010

Vinterbild


De fick bli två vinterbilder för jag kunde inte bestämma mig


Ridlärare

Man blir bättre och bättre bara man ger sig en chans. Jag har under den senaste tiden varit lite nere, men det är ingenting som jag mår dåligt av. Rättare sagt man mår säker lite bättre när man är lite nere och sen blir glad igen. Det är då man verkligen uppskattar den glädje som man känner. Jag lever fortfarande på känslan sen i söndags för det var verkligen en sån enorm glädje. Så nu har jag bestämt mig för att verkligen leva på det så länge det bara går. För jag har märkt att just min vardag och allt runt omkring mig blir så mycket bättre när humöret är bra. Jag och Mickis (min bästis) smittar av våra känslor på varann för att vi står varandra så nära och jag älskar verkligen att när hon är glad blir jag också glad även om jag haft en dålig dag. Så en riktigt bra vän är något som jag rekommenderar stort!

Dagens ridning: Idag så fick Jessika (en tjej som är 10år) rida på Spirit igen. Hon är verkligen jätteduktig för sin ålder. Det som jag tycker är roligast när hon rider är att hon påminner mig så mycket om hur jag var innan jag blev en lite mer erfaren ryttare.

När hon började rida så stod jag bara och tittade på. Jag gjorde det för att jag vil så gärna kunna se så som ridlärare ser. Jag vill kunna instruera, jag vill kunna dela med mig av det jag vet inom ridning. Eftersom att jag känner Spirit så bra så tyckte jag att det är ett jättebra tillfälle för mig att träna mitt öga. Så efter att hon ridit lite så började jag instruera lite och sen så flöt det bara på. Jessika är en sån bra lyssnare och hon är väldigt snabblärd så jag behövde inte tjata om samma saker hela tiden. Jag blev helt förvånad över hur lätt det var att intruera. Men jag måste fortsätta att träna mitt öga för det räcker inte bara med en gång "övning ger färdighet" som jag brukar säga.

Reflexer är bra att ha! Jessika och Spirit i mörkret.


Köping Dressyr

Igår var jag då på dressyrtävling i Köping och det gick jättebra, jag är verkligen så himla stolt över Spirit och mig. Jag har verkligen aldrig ridit så bra på en dressyrtävling förut. När jag lämnade Köping hade jag ett leende på läpparna och det har jag inte haft på väldigt länge. När jag fick reda på procenten så grät jag av lycka och det var så himla skönt att känna den känslan.

Framridning till LC:1
Han var verkligen jättefin, jag trodde själv att jag gjorde alla andra dressyrmuppar nervösa när de såg hur min ponnny gick. Jag tänkte ingenting på mig själv (jag såg förjävlig ut). Men jag brydde mig inte i att jag såg förjävlig ut det ända som betudde något för mig var hur Spirit kändes.

LC:1
Känslan när jag red var helt fantastisk! Jag kunde inte sluta le. Spirit slog inte upp huvudet en enda gång förutom lite i själva galoppfattningen och i avbrottet från galopp till trav. Men det var ingeting jämfört med hur det har varit förut.

Resultat LC:1
Jag fick 58,89% och det är den näst högsta procent som jag någonsin har fått och jag är verkligen så himla nöjd över det!

Framridning till LB:1
Jag tänkte mer på mig själv under den här framridningen för jag visste att Spirit var riden ordentligt till förra klassen så det satt i. Jag försökte ändra på de saker som domaren påpekat mest och det gick ganska bra. Men jag är van att rida på ett sätt och det tar ett tag innan det är borta helt. Det som domaren påpekat mest var min blick och mina händer och Spirits lösgjordhet. Jag tyckte att det gick jättebra att rätta till de sakerna på framrdningen.

LB:1
Det kändes inte alls lika bra i den här klassen men det var fortfarande mycket över förväntan! Han slog upp huvudet lite mer i LB:1an än i LC:1an. Men jag tittade upp 93% av hela programmet så det var en förbättran. Sen kom jag på mig ibland att jag breddade händerna och släppte ner dom men så fort jag kom på det tog jag upp dom igen. jag tror det var därför Spirit slog upp huvudet mer. Jag tog upp händerna ganska så tvickt efter det att jag kom på mig själv och då måste han väl reagerat på det.

Resultat LB:1
Jag fick 57% och det är mycket bättre än att få 58% i LC:1 så vi gjorde helt klart en föbättring. Jag är så himla nöjd över min dressyrponny!!

Bilder från Köping

Jag invigde min nya blåa kavaj igår och den verkar ge mig tur!

Linnéa Kalnins var där på Dannis också på deras sista tävling. Kalnins kom precis utanför placering i LC:1an vilket var lite surt men ni har ändå vunnit även fast att ni inte vet det. Ni har vunnit 4 år av glädje tillsammans. Ni har kommit väldigt långt tillsammans, ni har ju för fan startat LA dressyr och hoppning. Det är inte många ryttare som kan göra det på en ridskole häst. Grattis Kalnins för att du och Dannis fick spendera de senaste 4 åren tillsammans!

-Erik träning-

Hoppträning för Erik igen och äntligen så gjorde Spirit som han gör på tävling. Han bestämde sig för att stanna flera meter innan hindret och det såg Erik. Han är den första som verkligen såg vad jag känner. Jag har hela tiden sagt att Spirit övergiver mig, typ. Men alla har sagt åt mig att jag kan inte överge honom för att han inte klarar det själv. Men det är tvärt om! Det är jag som inte klarar det själv. Eller visst jag kan hoppa själv men jag vill inte ramla av... Alla gånger han stannar är inte på grund av den här anledningen det finns några tillfällen som jag inte rider ordentligt. Men på tävling så rider jag ordentligt för det mesta. Jag är väldigt duktig på att hitta anledningar till att han stannar men när jag inte gör det då måste det vara något med han och det fick jag verkligen bekräftat idag. Erik sa att jag red jättebra det var bara det att Spirit bestämt sig för att inte hoppa. Visst fanns det några små fel som jag gjorde men det skulle egentligen inte spela någon roll.

På en blåvit oxer kom vi ur en liten sväng och redan i svängen så bestämde sig Spirit för att inte hoppa och samtisigt märkte jag att bogen flöt ut lite och så försökte jag inverka men eftersom att hade bestämt sig sket han fullstänigt i mig. Han är grymt hård hudad, han bryr sig inte för nått.... Jag är glad över att han inte är rädd för så mycket men han kan väl i alla fall reagera när man verkligen försöker skräma honom?





Bilder från hamre 2010

Idag hade jag även bytt tillbak träns till det som han har på bilderna. Jag har letat anledningar som en galning och kom på att när jag fått mina placeringar i LB har jag haft pullarnosgrimma. Jag ville ha en pull back för att jag tyckte det var snyggt (jag är inte så duktig på varför man använder olika nosgrimmor) så jag köpte en i Globen förra året och sen dess har jag använt det och det är ungefär sen dess det inte har gått så bra för mig och Spirit. Så nu får vi se om det blir någon skillnad. Inte för att jag tror det men det är alltid värd ett försök. Plus att jag tycker pullarnosgrimmor är jättefint!


RSS 2.0