Cheesecake + veckoplanering


Tänkte att jag skulle lägga upp Olles veckoplanering :D

Måndag: Uteritt, ganska lugn.
Tisdag: Hoppträning för Erik.
Onsdag: Ulla.
Torsdag. Dressyrpass, väldigt mycket lösgörande arbete.
Fredag: Ulla.
Lördag: Uteritt, väldigt lugn.
Söndag: Tävling i Vänsta.

Så ser våran vecka ut. Inte så speciell, vi får hoppas att hela veckan kommer att gå bra ! :D

Nu ska jag baka cheesecake :D mumsmums... :D


Min kommer nog inte se lika god ut som den här ;) Men jag ska försöka ;)

Ha de bra !
Puss&Kram


Salaortens RF 21/5


Jaa, förra veckan var jag ju och tävlade i sala :) en väldigt bra tävlingsdag som dock var något långsam :)

Jag tror vi lastade Olle ungefär kvart över 10, men alla hästar var ute i hagen så Olle tyckte han skulle få gå dit istället för in i transporten. Sen efter ett tag gav han upp och gick snällt in. Så ca halcv 11 rullade det fina ekipaget mot Sala !

Vi var framme vid 12 ungefär. Och då startade förklassen som det var ca 60 startande i. Så vi passade på att ge Olleman lunchen och käka lite själva också.

Sedan var det dags för lagklassen som gick i 95 :) Han kändes jätte fin på framhoppningen men när vi kom in i collectingring blev han väldigt loj och ville inte gå fram. Men vi gick in på banan och satte en nolla för laget. Rundan var väldigt bra. Vi fick till bra distanser och han hoppade fint. Det var en bra känsla som vi tog med oss till nästa klass.

Nästa klass var 100 cm inviduellt med bedömmning två faser A:0+A:0. Han var väldigt pigg på framhoppningen men precis som i klassen innan så "dog" han i collectingring. Han blev bara log och seg. Rundan var lite kaos, men vi gick dubbelnolla :D Det var en mur med som han hoppade jätte fint i lagklassen, men jag antar att jag inte drev lika mycket för han tvekade på den och hoppade väldigt stort så vi kom lite ur balans, och fick det sedan lite orytmiskt fram till nästa hinder där jag också tappade båda stigbyglarna ;) Duktig tjej ! Men sedan började jag tänka. "Det har gått bra hittils, och om jag går nolla så har jag jätte många hinder kvar. Nej fan jag gör halt". Och det gjorde jag. Halt, tog båda stigbyglarna, ny galoppfattning, två galoppsprång till nästa hinder och han hoppar jätte fint!

Men som sagt. Dubbelnolla med ganska seg tid då jag inte gjorde så snäva svängar. Men känslan var bra ! Något sämre än klassen innan men fortfarande bra. När jag gick ut från banan låg jag på en 3:e plats, men slutade totalt på en 6:e.

En jäkla bra dag ! Och det var trots allt våran 2:a start på lokal nivå. Men jag är nöjd över hela dagen !

Nästa stopp är Vänsta RF deb 6/6 ! Tagga till tusen !

Ha de bra!
Puss&Kram


LOOV


Japp ! Nu har jag lov i några dagar så jag passar på att skriva lite.

Ni kommer bland annat att få reda på lite resultat och genomgång av dagen från den 21/5 när jag var i sala och tävlade. Jag tänkte också lägga upp Olles veckoplanering.

Sedan kommer det väl också något random inlägg om min vardag, men den handlar ju om hästar så det gör inte så mycket ;)

Nu ska jag knåpa ihop några snabba inlägg sedan blir det FILM ! :D

Ha de bäst !
Puss&Kram


Dagens ridning 26/4


Idag blev det ingen ridning då jag tyckte att Spirit skulle få lite semester. Nej riktigt den anledningen var det inte. Jag orkade helt enkelt inte rida då klockan var över 6 när jag kom hem och jag har religionsprov imorgon, mys! Så för att inte bli stressad och frustrerad och känna panik inför provet så fick Spirit stå. Men jag var såklart ut till honom för att fixa stallet och det blev en massa gos när jag mockade. Men när han var tvungen att flytta på sig för att han stod i bajset så blev man tydligen jättearg! Man la till och med bak örenen och såg jättefarlig ut! Min ponny är konstig ibland men det är en av anledningarna till att jag älskar honom <3


Bling bling pannband!

Här om dagen när jag var ute i stallet och såg att Sophia köpt ett nytt bling pannband till missen (Katten) (Dimmans Dizaster). Det var verkligen sjukt snyggt! Jag slår vad om att ni alla sett det eftersom att det är från hööks och kostar 139 så inte så fasligt dyrt. Jag tycker ju då att swarovski pannband är jättefina men ärligt talat ser jag ingen skillnad från hööks budget variant. Men i alla fall tillbaka till poängen... De färger som Sophia har på sitt pannband är röd, vit och blå men de finns även i blå, gul och blå. Jag tror att detta pannband kommer införskaffas under en snar framtid då det skulle matcha min GPA-hjälm sjukt bra!



Wish me good luck!

Snart så... Uppsats delen i svenska nationella börjar om ca 35 minuter... Det är nu eller aldrig! Jag måste verkligen få bra på det här för att "rädda" mitt betyg. Så håll tummarna för mig!! Jag har kännt den senaste tiden att jag kan uttrycka min "känslor" för Spirit väldigt tydligt så jag hoppas att jag kan använda honom som ämne eftersom att temat är relationer. Hoppas, hoppas!



45 minuter skritt med bara dig <3

Idag kände jag för att bara ta dagen som den kommer och försöka att inte känna någon stress över något så lektionerna flöt på i sin takt. Börjat med det hemska 1900-talet på historian... Jag tycker verkligen inte om hur vissa människor behandlar andra människor!

Dagen i stallet blev en mysig liten mockning då min älskling stod och tuggade på sitt hö. Ljudet av tuggande hästar är verkligen något som man inte kan bli stressad av. De tuggar på i sin takt i lugn och ro. När det var dags att rida så kände jag inte för att "rida" så det blev en barbacka tur. Att skritta ut i det väldigt behagliga vädret är något som jag verkligen behövde. Jag har haft en stress som legat och gnagit under en lång tid men jag tror faktiskt att den äntligen har släppt. Allt jag behövde var bara en lugn dag i stallet med den jag älskar mest <3



Lilla poesiboken om hästar <3

All den kärlek jag har till dig bubblar upp i inom mig när du möter mig i hagen. Gillar du mig eller är du bara tom i magen? <3


Equipe kurs såå seeeg...

Nu kom jag nyss hem från equipe kursen i Strömsholm. Har setat på en stol i 3h efter en full dag i skolan. Har inte lite träsmak i rumpan. Men tiden gick väldigt fort. Det var så mycket information så jag vet inte om allt fastnat men 16 A5 har nog fastnat i text i alla fall. Jag skrev som en tok så jag vet inte om jag har hela ord.

Sen så blev jag faktiskt lite förvånad att jag inte var den enda ungdomen där. Men det var ganska så stora ålders skillnader tror jag (ja, jag var väldigt konsentrerad på kursen vissa stunder). Men man kan inte kräva mer av en tonårs tjej! Jag dricker visserligen kaffe men måste man vara vuxen för det?? Svar: nej!

Nu ska jag smälta dagen och gå och krama kudden så god natt, sov sött och dröm om alla småkryp du mött!



Lilla poesiboken om hästar <3

Man säger att jag är tokig - och det stämmer ju! Härligt hästtokig! Alla vackra, gulliga, busiga och mysiga hästar får mig ju att må så tokigt bra!


Svenska check!

Tänkte bara säga att jag överlevde läsförståelsen. Jag tyckte faktiskt att det var lite mysigt. Det var super lätt, svenska nationella är något som jag föredrar! Men nu är det en hel timme kvar innan jag börjar naturkunskapen så jag får väl sitta och plugga lite, ganska så chill (värt inlägg jag vet...).



En dag full av utbildning!

Godmorgon världen! Om ungefär 30min så börjar mitt första nationella prov på gymnasiet, dam dam daaam. Jag är faktiskt inte så speciellt nervös. Det är så skönt med nationella för det går inte riktigt att plugga till dem. Vilket jag tycker är väldigt skönt för jag tycker inte så mycket om att plugga inför prov då jag bara blir stressad. Så vi får se hur det går.

Idag blir en väldigt lång dag för mig då jag går till 16:20 och sen klockan 17:30 ska jag på en equpie kurs i Strömsholm. Jag kommer vara helt slut i huvudet då men vad gör man inte för lite utbildning till sin fritid. Jag får hoppas att det bjuds på fika för då tror jag att jag kommer överleva! ;)


Karin träning på en måndag

Idag så var det ju då hoppträning istället för på torsdag då Karin är borta. Vi hoppade serie och Spirit var super duktig i både framridning och i själva övningen. Det som vi skulle öva på idag framför allt var sitsen och det var svårt med tanke på att min rygg fortfarande gör svin ont... Men jag är tydligen som bäst när jag har ont någonstans eller är sjuk. Jag fugerar väl inte vanliga människor. Tror inte att jag vill visa att jag har "svagheter". Men träningen flöt på riktigt bra och vi fick till och med hoppa högra än 90! Vi hoppade 1,05m!! Jag och Spirit flög idag, för första gången på länge och det var så härligt.

Nu ska jag äta klart min mat och direkt gå och krama kudden för att vara utvilad till svenska nationella imorn! Myspys!!



Lilla poesiboken om hästar <3

Norska fjordhästar är inte envisa, de ger bara ryttaren lite mer tid att tänka över sina misstag <3


A morning full with pain...

Och vad hände nu?? Min rygg började helt plötsligt göra ont som f*n och det slutar inte. Det var ett helvete att åka buss då chauffören inte var speciellt snäll när hon stanna bussen. Jag var inte långt ifrån att skrika ut i smärta. Sjukt ont! Jag vet inte hur jag ska stå eller sitta för att det inte ska göra ont... Mysigt värre. Hoppas att det är bättre tills ikväll då jag har hoppträning.

Idag är det då lite "igen ridning" då Karin varit borta någon torsdag så vi kör idag istället. Jag längtar till träningen då jag får berätta hur bra det gick igår! :D



Filmen från idag är färdig redigerad ;)


Älskar verkligen min älsklings ponny! Lite onödigt stopp där i omhoppningen men aja ett stopp på tre rundor är fan heller dåligt! :D


Div 3 omg 1 är nu avklarad!

Idag var jag iväg till Kungsör och det gick super!I förklassen gick jag nolla och känslan var helt awesome! Så där fick jag med mig gulblårosett och en plakett. Jättenöjd över min älskling!

I lagklassen var jag så sjukt nervös för dem andra, men vi lyckades ta oss till omhoppning med 3 nollor en en utesluten. När jag red in på banan fick jag veta att vi hade 2 nollor och en utesluten så det var bara att rida runt för mig och Spirit. OCH VI GJORDE DET!!

I omhoppningen få gick alla innan mig nolla så jag behövde egentligen inte starta men man kan ju alltid försöka förbättre resultatet som vi hade som var 4,9 sek skillnad. Där en ryttare ridit på 0,2 sek skillnad och en annan 0,7 sek. Helt awesome är vad dem är! Sen så när jag kommer in på banan så är Spirit något trött och jag hann inte få igång honom. Så det blidde ett stopp på hinder nr 2. Men lika glad är jag för det! Spirit skötte sig jättebra hela tävlingen och jag är sjukt nöjd. Vår tid i laget räckte till en 6:e plats vilket är jättebra!

Film kommer lite senare då jag ska till min mormor och fira henne för hon fyller år, tjarå!


Lilla poesiboken om hästar <3

En häst glömmer aldrig, men förlåter allt!<3


Lilla poesiboken om hästar <3

En ryttare utan häst är bara en människa nen en häst utan ryttare är ändå en häst <3


Lilla poesiboken om hästar <3

Jag drömmer där jag ligger i gräset. Du är min, du vacka fux <3


Äru taggad?? JA FÖ FAN!!!!!

JAG VILL HA SÖNDAG NU!!! Jag vill åka till kungsör!!! Jag vill vinna!!! Det känns så jävla härligt att vara så här taggad! Jag kommer inte ihåg om jag varit det till en tävling någon gång förut. Men jag kommer ihåg hur jag kände när vi var i semifinal i IQ stars. Då var jag jävligt taggad och jag har ungefär samma känsla nu och I love it!

Sen så vill jag bara ha helg och vara så grymt fokuserad på hästar och inte dra en tanke till skolan. Det är ganska så ansträngade att ha en lista på alla saker som måste göras i huvudet konstant. Men jag ska försöka att ha inställningen att det spelar ingen roll om jag får E det är faktiskt godkänt (jag blir typ helt förkrossad om jag får lägre än C och jag har fått det på några saker den senaste tiden och jag mår inte bra av att inte uppnå mina mål...).




Och vad hände idag?

Just nu sitter jag och försöker plugga hemma hos mickis och det går faktiskt bättre än förväntat! Mickis mamma är i Frankrike så vi har det FF här, wiihooo! Haha nej vi är faktiskt civiliserade, vi har lagat mat, ätit maten utan att blivit matförgiftade och gått en promenad och nu står plugg på schemat.

Dagen med Spirit var en skrittur barbacka igen. Det är så mysigt att bara kunna skritta ut utan att behöva tänka på en massa saker som man måste göra. Till en början så red jag bara och lyssnade på Spirits hovar mot asfalten och fåglarna men sen efter tag så tröttnade jag på att bara sitta tyst så jag satte på spotify i mobilen och sjöng med till trains låtar. Speciellt Drive by och Hey soul sister. Älskar dem låtarna för man blir så glad av dem på något sätt. Sen så tyckte jag bara att det var så härligt att bara vara sig själv utan att hålla tillbaka. Jag struntade fullständigt i att jag sjunger förjävligt!



Lilla poesiboken om hästar <3

Även hästar pratar. Du måste bara lyssna på dem <3


Så vad hände igår?

Jag var sjuk igår så det blev ingen skola för mig. Första dagen sen jag började gymnasiet som jag varit frånvarande. Fick inte 100% närvaro... Attans!

Men jag orkade skritta ut barbacka på Spirit i alla fall. Bwt Spirit är inte halt! Fast han är inte riktigt helt ren men han är inte halt! :D Så nu hoppas vi på det bästa!!



Lilla poesiboken om hästar <3

Om din häst säger nej, då har du antingen ställt fel fråga eller formulerat frågan fel <3


Det är lättare att uttrycka känslor med bilder



Lilla poesiboken om hästar <3

Vår största bedrift är inte att aldrig falla, utan att resa oss upp varje gång vi faller <3


Bilder från igår!




Lilla poesiboken om hästar <3

Somliga föredrar choklad som tröst. För mig är tröst att få vila mitt huvud mot din sammetsmjuka hals.


Storhäst tävling i Kungsör

Första mobilbloggingen för mig haha. Står just nu och tittar på en massa fina hästar mellan Kalnins starter. Måste då säga att storhäst tävlingar är mycket tråkigare än ponnytävlingar. Ingen klappar ens efter ritterna. Men både Ina och kalnins har varit jätte duktiga! :D

Från och med klockan halv 5 så är jag en slav!

Jag ska bara skriva klart detta inlägg och sen dra iväg till hallsta för att agera slav till da Kalnins. Hon ska iväg och tävla imorgon så jag ska följa med för att betala av lite av de gångerna som hon varit med mig på tävling... Jag har en hel del att betala tillbaka haha. Så jag säger hejdå för idag och skriver mer imorgon då massören kommer till Spirit.


Dagens ridning 14/4


Idag blev det lite mer konditionsträning och det var super kul! Jag tycker alltid att det är lika kul att galoppera fort på den superduper långa vägen borta i svinskogen! Men det var desto mindre kul när jag var på väg hem och skulle trava av för då gick Spirit inte riktigt rent och han nickade med huvudet... De som äger stallet kom ner och tittade på honom när jag kommit hem och det visade sig att han inte var helt ren, han haltar på höger fram. Men vi gissar på att han bara trampat lite snett under turen och hoppas på att det blir bättre tills imorn (han brukar ju inte ha så svårt med att bli bra). Så vi får hoppas på det bästa och han får stå i sjukhage idag och imorgon sen så får vi ju se hur han är om han kan gå med Miro på måndag! :)


Fredagen den tretonde ;)

Igår så hade jag tänkt att Spirit skulle få vila för han har gått hårt ett tag nu, meen Sophia lyckades övertala mig till att skritta ut med henne. Så det blev en barbacka tur med mjukisbyxor och lerig häst. Måste då säga att då kände jag mig verkligen som en ponny ryttare.



Lilla poesiboken om hästar <3

Mittsökande efter lycksn tog tid - men jag fann den i dina ögon, busiga du <3


Pay'n jump i Dingtuna


Idag var det Pay'n jump i Dingtuna istället för hoppträning och jag var med och hoppade 80 och 90cm.

80

Resultatet blev 4 fel (ett stopp) och det är första gången på länge som Spirit stannar och det kändes inte bra. Jag red inte bra helt enkelt och jag är mycket besviken på mig själv. Men jag tillägger att det inte var en sån lätt bana.

90

Resultatet blev 8 fel (ett stopp och ett pet). Petet tar jag på mig helt själv för jag gjorde en ur usel väg till ett litet räcke och då är de lätt att Spirit droppar ett ben. Men när jag fick stoppet så blev jag bara så ledsen. Jag red för kung och fosterland men det kändes absolut inge bra... Men, men kan inte bara gå bra hela tiden.



Skolans internet dog.

Under lunchen så var skolans internet dött så istället för att sitta och glo på facebook så redigerade jag lite bilder från hoppträningen är torsdags. Jag försökte göra de bilderna som mamma tagit på mig lite "coola" eftersom att motivet inte ser speciellt fint ut... Fanns inte ett enda bra kort på mig och Spirit, Spirit såg så himla opropitionelig ut på alla bilder men några är väl fina :)





Blev även en bild på Lisa och en på Melina.




Lilla poesiboken om hästar <3

En gnäggning från min häst är morgonens bästa hälsning <3

God natt gott folk!







Dagens ridning 11/4


Idag blidde det konditionsträning ute på grusvägarna. Man kan väl säga att både häst och ryttare tyckte det var skitkul! När vi svängde och skulle galoppera hemmåt så gick det jävligt fort... Blev lite orolig att jag inte skulle hinna få stop på honom innan kurvan. Men han stanna faktiskt om man säger åt honom. Fast sen när man väl är nere i skritt så börjar han takta och det gör han ett bra tag innan han slappnar av och andas ut. Fast jag kan ju inte säga att jag tycker det är kul för det är det närmaste "bus" man kommer med Spirit. Så jag är glad för det lilla (Jag tycker att det är kul när hästar kan göra något glädjeskutt lite då och då men Spirit gör aldrig något sådant, inte ens i hagen?)

Här är en bild på Spirits fina nya täcke som inte blivit lerigt under dagen! Jag tycker verkligen att det är skitsnyggt!

På väg ut så red jag även förbi dessa tanter som brukar vara värsta tjurtanterna (eller i alla fall en av dem) men jag lyckades få bild på när öronen är riktade framåt på båda! :D

Take a minute to breath...

JAG ÄR ARG OCH BESVIKEN! Jag är beskviken på att jag inte når mina (tydligen) för höga mål... Jag vet att jag inte ska klaga över skolan men mitt mål i vissa ämnen är att få A och då blir jag arg/ledsen/besviken när jag får ett C på ett prov. För jag vet ju att hade jag pluggat istället för att sitta vid dator och kollat på någon serie så skulle jag kanske fått ett A. Men jag är så jävla lat. Jag har två valmöjligheter: sänka mina mål eller sitta mindre vid datorn.
Ibland så hatar jag verkligen känslor. Och plugget!

Men nu så är jag redo till att åka ut till stallet för att plaska runt i vattenpölar med Spirre! Man måste ju dra nytta av vädret! Det enda som behövs nu är att någon kommer hem för att köra ut mig till stallet xD



Bröllopsklänning!<3


När jag gifter mig kommer jag ha jättesvårt för att bestämma bröllopsklänning för det fins så sjukt många superfina. Jag sökte på google och hittade denna snygging, jag vill helst ha tub med puffig kjol för jag tycker verkligen inte att de som inte är puffiga från midjan och ner är så himla tråkiga.

Up all night to study Swedish and German!

Idag blidde det ingen ridning för mig då Jessica hade Spirit idag. Men det blev i alla fall en liten tur ut till stallet för att lämna ett tort regntäcke samt ge Spirit hans ögonsalva.

Anledningen till att vi hade regntäcket hemma var för att det inte varit i stallet någonsin förens nu. Mamma köpte det i Ullared senast hon var där och det var för ett tag sen. Jag tyckte verkligen att hon gjort ett supersnyggt köp där. Det är svart med lite gråa kanter och det är verkligen skitsnyggt! Men imorn kommer det vara fullt med lera på den så då kommer man inte kunna se hur snyggt det är, vilket är väldigt synd :(

Nu ska jag fortsätta läsa in mitt svenska tal till imorngon och sen ska jag läsa ut min lilla tyska bok <333



Cupcakes!<3


Sådanna här cupcakes ser så grymt goda ut och jag blir så himla faciserad av att man kan göra så fina godsaker! Det är ju nästan synd att man äter upp dem...

5 minuters paus

Ingen mjukstart nu inte... Sitter på historian just nu men vi har 5 minuters rast för att "ta in informationen". Idag går jag till 16:20 och jag verkligen älskar tisdagar! Eller inte.

Har en ny handledare, samhällslärare och religionslärare nu och vi hade samhäll nu på morgonen och jag ger nog honom klart godkänt. Han kan faktist mäta sig med min gamla lärare som nu blitiv rektor.

Well gotta go now, see ya!




Tillägg till frågestunden!

Glömde skriva en tidsgräns... Men ni har till den 28/4 på er att skriva en massa frågor!

HÄÄR är inlägget om frågestunden!



Annandag påsk

Dagen har flutit på i bra takt, jag har verkligen njutit av sista dagen på lovet. Började med att gå upp runt 9 och sen sitta och titta på några avsnitt av gossip girl tills det var dags att åka iväg till kusinerna i Sura på fika. Vi var hemma ungefär halv 6 kanske efter det och så körde vi ut till stallet och stoppa in Spirit i transporten och körde till ridhuset. Jag vet att han har gått hårt i helgen men jag jobbade inte honom så mycket. Jag kände mest igenom honom för att kanske lätta på lite träningsverk och sen så gjorde jag lite rytm övningar över bommar.

Sen så kom Mariann (Johannas mamma) med Olle för hon skulle rida lektion och sen så kom Johanna och hjälpte Mariann med något. Det slutade med att hon satt på en sockerbit mitt i manegen och filmade mig när jag skuttade över en 30cm oxer som var kanse 1m lång. Sen så fick Johanna trava av Spirit lite och det var väldigt roligt att höra hennes kommentarer. Spirit är ju då liiiiite mindre än Olle (ca 25 cm i manken) och typ 1m på längden... Olle är som jag förstått en finlandsfärja? Sen så har Spirit ett ganska så tydligt "ponny" steg dvs. benen går fort som fan men man kommer inte så speciellt långt så man får rida lätt väldigt fort.

Nu ska jag gå och lägga mig för att orka upp imorgon bitti. Lovet slutade verkligen helt awesome! <3



Kör en frågestund igen!

Många vet redan hur en frågestund går till men jag tar det igen.

Såhär gör ni:
Ni skriver så många frågor i kommentaren samt namn och er bloggs namn.

Pris:
Den som skrivit mest frågor kommer få svar på sina frågor samt en länk till sin blogg i varje inlägg i två dagar och jag lovar att uppdatera dessa två dagar!

Så nu är det bara att fråga på!!!




Dressyrprotokoll

Jag satt nyss och kollade igenom gamla protokoll från olika dressyrtävlingar (jag satte nyss in protokollen från gårdagen i min hästpärm). Där hittade jag en massa skojsiga protokoll, väldigt många på symfonie från 2007. Det var väldigt roligt att sitta och läsa igenom kommentarerna. Jag måste då säga att jag var jätteslarvig med vägarna när jag var mindre... varenda gång jag ska passera ett hörn står det "rid ut mer i hörnet" "rid bättre väg för att få mer poäng". Jag kan inte göra annat än att skratta åt dem protokollen xD

Hästar som jag tävlat dressyr på:
Symfomie - Högsta procent 51,11%
Karen - Högsta procent 46,30%
Sune - Högsta procent 56,67%
Charlie - Högsta procent 54,4%
Daniella - Högsta procent 48,62%
Märta - Högsta procent 57, 4%
Rubini - Högsta procent 54,1%
Ronny - Högsta procent 55,42%
Spargo - Högsta procent 55,51%
Spirit - Högsta procent 64% (fälttävlan) Högsta dressyr procent 58,67%

Det var blivit en del hästar med åren ;)


Jag tror jag är kär!!<3


Jag har hittat min drömbröllopstårta! Stilren, rosa och sjukt fin! En sånhär ska jag ha på mitt bröllop om jag gifter mig någon gång!

Sunday night!

Just nu sitter jag och gör lite random inlägg. Jag tänkte att nu när jag har tid så kanske jag kan göra en massa tidsinställda så att bloggen inte står helt still om jag inte hinner med att skriva någon dag. En liten hint är att det är om allt mellan himmel och jord (inte bara hästar)!

Föresten så var jag och Mickis på Next Step Studio i fredags och det togs en massa superfina bilder och här är några som jag är ritigt nöjd över! :D




Seriedressyren omgång två!<3


Okej, jag ska låtsas som att jag inte varit borta nu ett tag...

Idag var det seriedressyren omgång 2 och jag startade LB:1 och LA:1. LA:1 var bara en liten grej som jag ville testa på och mitt mål var att komma över 20% (ett mål som inte skulle vara speciellt svårt att klara av).

LB:1

Framridning:
Jättefin i framridningen och jag satte upp kraven för programmet ganska mycket för jag kände att B:1an klarar jag och Spirit av för den var vi ridit ett antal gånger. Jag var jättestolt när jag red runt på framridningen!

Programmet:
Det gick skit. Mina mål som jag satte under framridningen blev nog lite för höga... Jag fick 55,17% vilket jag inte är nöjd med. Mitt mål var att slå förra omgångens resultat som var 56%. Men det som jag var minst nöjd med var 2an som jag fick! Spirit den lilla rödhåriga ponnyn ville inte fatta vänster galopp och när han väl fattade galopp blev det höger. Sen till råga på allt så blev det ett avbrott mitt framför domaren. Så den ritten kan vi gräva ner någonstans. Tillägger också att Johanna och Olla var med och dem slog mig med 2 poäng!!! (jag hade varit jättemallig under framridningen och sa att jag skulle krossa dem...)

LA:1

Framridning:
Jag red inte fram så mycket då Spirit redan var varm och gick i fin form sen det tidigare programmet. Så vi övade lite galoppfattningar och jag kände igonom någon skänkelvikning samt förvändgalopp. Han känder lite trött så jag ville inte rida allt för mycket eftersom att han skulle orka ett helt program till.

Programmet:
SÅ SJUKT JÄVLA BRA!!!!!!! Jag slog mitt mål med hästlängder kan man väl säga! Jag fick 57,89%! Det är inte långt ifrån 60% och det var LA!!!! Jag var verkligen stolt över min kille! Det enda som jag kan se som inte var bra med programmet var att jag själv missa att fatta galopp vid C (hade fått för mig att det var vid H) annars var det skitbra!




Dressyren here i come !

Halloj !

På söndag gäller det ! Det är dags för seriedressyren på Hallsta RK. Jag börjar redan bli nervös... Olle och jag har startat endast en dressyrtävling innan och då gick det faktiskt riktigt bra, i första klassen allefall :D Jag såg även att min kära vän Linnéa skulle vara med ;) Dock så rider jag en klass lägre än henne då jag och Olle inte tränat så mycket dressyr på grund av satsningen i hoppning.

Jag kommer alltså rida LB:1 och jag tror jag kommer ha samma problem som Linnéa, att komma ihåg programmet :O Men det ska nog gå, kollade igenom det lite för någon dag sedan och det var ganska enkelt.

Kan ju passa på att göra lite reklam för tävlingen. Det är en helt vanlig klubbtävling med klasserna LD:1, LC:1, LB:1 och LA:1. Datum: 8/4. Plats: Hallsta Ridklubb. Första Start: 08:00

Så ni som bor nära hallstahammar, KOM IGEN OCH ANMÄL ER ! Det kommer bli super roligt om det är många som kommer :D



Passar på att slänga upp en bild från igår efter träningen. Tyckte bilden blev riktigt fin !

Puss&Kram


Hoppträning !



Igår stod det hoppträning på schemat. Jag tränade för Erik hemma på hallsta. Det gick väldigt bra(även fast mor min är bortrest;)) Till min stora förvåning var våran kära Olle otroligt pigg, absolut inget negativt utan det är skit roligt att han är det. Det är bara det att han är den typen som lunkar lite framåt och inte tar i mer än nödvändigt ungefär. Vi hoppade lite olika banor med långa distanser, korta distanser och sist en kort bana med lite blandat.

Det gick suuuppppeeeer :D Min och Olles svaghet är att hoppa låga hinder, jag vet att det låter jätte konstigt men det är så. Jag har svårt att få fram ett bra tempo när det är lite lägre och det blir lite att jag slö rider och åker med istället. Men idag hade jag bestämt mig för att lägga upp ett bra tempo från början. När man bestämmer sig för nått så händer de ju också(gjorde ju allefall det igår) Så gårdagens träning är jag riktigt nöjd över

Nu laddas det om inför Sala den 21 April(läääännnge kvar...) :D

Puss&Kram


Hej hej!

Som ni kanske förstått så har mitt bloggsug varit i botten nu när Spirit haft ögoninflamation igen... Men nu så kanske det kommer tillbaka för Spirit ser jättefin ut i ögat, medicinen gör verkligen sitt jobb!

Lite har hänt sen sist men inte så mycket. Det som har hänt är att jag inte kunde vara med i fagersta på hoppningen men jag fick vara med på seriedressyren i Hallsta. Här kommer chocken: Jag ska rida LA:1!!! Haha jag har ingen aning om hur det kommer gå men aja någon gång måste vara den första! Spirit kan alla moment i programmet men det svåra är att sätta ihop momenten (och att jag ska komma ihåg programmet). Men jag har ett helt lov på mig att träna, för imorn kan Spirit börja ridas normalt, tror jag?


Lite senare idag så blir det HARKUS möte då vi ska prata massa skoj saker! :D



Veckoplanering



Hallå där !

Just nu ligger jag förmodligen och sover ;) och om jag känner mig själv riktigt väl så tror jag att det är jäääätttteeee skönt :D

Men jag tänkte att jag skulle ge er en liten glimt av min veckoplanering för Olle :D

Måndag: Ulla.
Tisdag: Hoppträning för Erik.
Onsdag: Ulla
Torsdag: Självständig Dressyrträning
Fredag: Konditionsträning Strömsholm
Lördag: Lugn Uteritt
Söndag: Seriedressyr LB:1

Så kommer veckan se ut för mig och Olle :) Jag gissar på att vårat dressyrpass på torsdagen inte blir så hårt heller. Men det kan hända att det blir lite ändringar i schemat men vi får helt enkelt se med tiden.

Nu ska jag fortsätta sova några timmar till ;)
Puss&Kram



RSS 2.0