Den oundvikliga väntan...

Jag hatar att vänta!
 
Just nu så är det enda som är mellan mig och Strömsholm ett fåtal personer och det enda som jag kan gör är att vänta och GAH!! Så känner jag mig just nu. Jag vil, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill komma in på Strömsholm! Sen eftersom att det enda jag kan göra är att vänta så går dagarna, timmarna, minuterna, SEKUNDERNA JÄTTESAKTA! Det känns verkligen som att klockan står still och vägrar flytta på sina visare.
 
Att vara i ledning på en tävling när hälften av alla ryttare ridit och man vill verkligen vinna, jag tror att många har känt den känslan. Det enda som står i vägen för ens egen framgång är väntan. Att stå där, en bit från banan, och titta på resten av ryttarna och hoppas att ingen rider fortare än vad man gjorde själv. Det är precis så som det är för mig nu. Jag har gjort det bästa jag kunnat och nu är det bara att hoppas på att ingen slår sig in precis framför för att den var lite bättre.
 
Jag hatar att vänta!
 

Drömvinsten

Om jag skulle vinna drömvinsten skulle jag göra:
 
Först och främst skulle jag leta reda på ett riktigt fint ställe där jag skulle kunna bygga ett superfint hus och sen en hästgård vid huset. Jag skulle designa allt på gården! Jag vet redan hur det ska se ut, jag har värsta fina bilden i mitt huvud som jag ska försöka få ner på ett papper när jag får tid till det.
 
När jag fixat i ordning min gård med ridhus, utebanor och hela kitet skulle jag köpa ett par riktigt bra hästar. När jag är uppe på världselit nivå så skulle jag börja avla fram egna hästar för att verkligen kunna ha hästar från början.
 
Men bortsett från gården och så, så skulle jag ha lyxiga bilar och jag skulle ha ett sjukt stort hus med en sjukt stor garderob med sjukt mycket kläder i.
 



4:de reserv!

Det går framåt! För en vecka sen så var jag sjätte reserv och nu är jag fjärde. Gud vad jag längtar till Strömsholm, jag är så himla nervös och spänd... Men jag vågar inte ens tänka tanken att jag inte skulle komma in. Jag måste komma in och så är det bara! Jag kan inte gå kvar på skolan som jag just nu sitter i.
 
Min högsta dröm är att hoppa i världcupen och jag tänker komma dit. Det spelar ingen roll hur lång tid det tar innan jag är tillräckligt duktig. Men en sak som spelar roll är nästa steg mot att uppnå min dröm och det är att börja på Strömsholm! Första steget var att börja rida, andra var att komma ut på tävlingar, efter det så var det egen häst som gällde och nu är det Strömsholm.
 
Att behöva gå kvar på den här skolan skulle vara en ren mardröm. Aldrig att jag vill ta studenten på den här skolan! Jag vill kunna se tillbaka på min gymnasietid som något bra, inte som den hemskaste perioden i mitt liv... Så jag bara måste komma in på Strömsholm. Fjärde reserv. Det är inte långt kvar innan jag får samtalet/brevet eller hur kansliet nu rapporterar den underbara nyheten om att jag kommit in på Strömsholm!
 

Dangens ridning 27/8 -12

Efter helgens fina rundor så tyckte jag att Spirit kunde få några dagar med lugn ridning för att sen nästa vecka förbereda till dressyren den 8/9. Men i alla fall idag blev det bara skritt runt lilla rundan. Det var supermysigt, sen så blev jag jätteglad när jag såg att bonden höll på att skörda åkern vid stallet så det betyder att snart så är det stubbåker och det betyder ridmöjligheter!
 
Nu ska ska jag poppa lite popcorn och titta på de senaste avsnitten av true blood, vi ses!

Filmerna :)

 
 
 

Sommarmeeting i Bälinge!

Nu äntligen är jag och mamma hemma. Det har varit en riktigt lång helg men en glad sådan.
 
Lördag
 
LD - Kommer inte ihåg hur han var på framridningen eftersom att det var ett tag sedan. På framhoppningen så hade han inte den bästa bjudningen på hindrena och jag hade väl inte den bästa känslan.
 
Jag tänkte inte så mycket när jag red in på banan då det bara var en clear round. Banan var väldigt lik det som vi hade tränat på i torsdags och det tyckte jag var ett lite roligt sammanträffande så jag visste precis hur jag skulle rida men på ett ställe som var exakt samma väg som i torsdags så red jag inte som jag gjorde på träningen. Jag red inte framåt på samma sett men jag tyckte inte att det var så jättefarligt att jag inte gjorde det eftersom att hindrena bara låg på 80cm. Men Spirit hade lite andra tankar än vad jag hade till det hindret så han stannade... Allting var perfekt, avsprångspunkt, väg kanske lite dålig galopp men när allt annat är perfekt ska han väl ändå kunna hoppa? Så det blev 4 fel pga vägran i första klassen.
 
LC - På framridningen nu var han lite piggare, han hade fått stått i sin lånade box och vilat under LD+5 klassen så han hade återhämtat sig bra och även jag själv. På framhoppningen så fanns det mera bjudning fram på hindrena och han hoppade jättefint och jag ville ha den där dubbel nollan så jag red som bara den. På banan så tänker jag egentligen bara på hur jag ska rida omhoppningen så snabbt som möjligt. Tänkte inte ens på att grunden var före, men tydligen var det bra. För jag tar mig igenom grunden och omhoppningen och när jag går i mål så hör jag att domaren säger att det var en ny ledartid. Jag var verkligen så sjukt glad! Sen så blir jag nerpetad till tredje plats men lika glad var jag för det.
 
Söndag
 
LD+5 - Väligt pigg på framridningen, troligtvis för att han inte varit ute och rört på sig så som han gör i hagen i vanliga fall. Jag var själv fortfarande superglad över min tredjeplats i LC från gårdagen så jag var själv väldigt pigg. Allt fungerade som det skulle under framridningen och framhoppningen. Inne på banan gjorde jag precis som i LC:n, tänkte bara på omhoppningen. Jag tog mig runt grunden med en sån sjukt bra rytm och känsla så jag gick verkligen all in i omhoppningen. Gjorde alla omhoppningssvängar och tog mig i mål på 0 fel och tiden 29,30 det var en ny ledartid! Jag älskar när det första man hör efter att man gått i mål är "och det var en ny ledartid" det är verkligen det bästa man kan höra! Det var inte många ryttare som var efter mig men det var en som gick dubbel nolla och hon gick in på en andra plats. Hennes tid var 36,40 så jag slog henne med 7,1 sekunder! Det kändes riktigt bra må jag säga!
 
LC - Spirit hade segat till lite och det var väldigt tydligt på framridnigen men det är inte så konstigt. Men jag lyckades få fram honom fint. Han hoppade superfint på framhoppningen och ja allt var perfekt även denna framhoppning. Som i de tidigare klasserna så tänkte jag bara på omhoppningen och även i den här klassen så gick jag runt en superfin runda i grunden. Men tyvär så blev det ett stopp på andra hindret i omhoppningen för att jag tappade yttersidan totalt och galoppen försvann med yttersidan. Hade jag haft spöt i andra handen kanske jag hade kunnat lägga på den lite på bogen och kunnat klämma över honom men i den här klassen så var det mycket tuffare motstånd så jag tror inte att jag blivit placerad ändå.
 
Jag är superduper nöjd över helgen. Såhär bra har det inte gått på länge och varenda gång jag tänker på mina starter kan jag inte hindra att jag drar på smilbanden. Leendet bara finns där och det känns så himla bra! Blev ett väldigt långt inlägg så jag hoppas att ni orkade läsa igenom det för jag vill verkligen dela med mig av hur glad jag känner mig just nu!

Då är det dags för tävling!

Hejsan svejsan!
 
Nu så är det inte många timmar kvar innan jag och mamma far iväg till Bälinge. Helgen är då fylld med tävling, blir borta två nätter så jag har inte tillgång till dator nu i helgen men ni får följa mig på instagram för där kommer jag lägga upp lite bilder och då förhoppningsvis på rosetter. Så om ni är alldeles för nyfikna på hur det går för mig och Spirit och inte orkar vänta till söndag kväll för uppdatering här på bloggen så är det på instagram som ni hittar resultaten.
 
Jag heter: linneamyllari
 
Klasserna som jag hoppar i helgen är 80, 90 på lördagen med bedömningarna A och A:0/A:0 sen på söndagen blir det 85, 90 med bedömningarna A:0/A:0 och A:0/A:0.
 
Önska oss lycka till vi ses på söndag kväll!
 

Hoppträning 23/8-12

Dagens hoppträning var helt AWESOME!!! Spirit ställde upp i alla lägen var sjukt fin i arbetet på marken och allt var verkligen helt perfekt! Jag är superdupermega nöjd över träningen.
 
Vi började med lite dressyrjobb på volt, kollade om hästarna lyssnade på oss ryttare och Spirit va helt underbar (jag är uppe bland rosa moln just nu så det blir väldigt många positiva kommentarer). Det var mycket tempoväxlingar i galoppen och Spirit lyssnade jättebra framåt men när jag skulle minska, HERREGUD säger jag bara! Han galopperade nästan på stället och han va så sjukt fin i formen och jag kunde inte göra annat än att le och jag tror att Karin tappade hakan när hon såg hans galopp. Min älskling kan han med!
 
När vi började hoppa fram var det inga konstigheter. Vi gjorde vägarna superbra och det var ingeting som var speciellt kompliserat. Det enda som var lite svårt var att det var väldigt trångt på en relaterad linje som vi skulle rida 3 galoppsprång i mellan men det gick också väldigt bra. Karin sa att jag var duktig på att hålla still handen och sätta tillbaka med kroppen istället för att bara dra i tyglarna för att korta sprången.
 
Banan var samma vägar som vi ridit under framhoppningen så det var inga svåritheter tyckte jag. Det som jag skulle tänka på var att verkligen få fram Spirit till hindrena så att han hoppade och det blev inte ett enda stopp idag. Vid många tillfällen så ställde han faktiskt upp jättesnällt (sånna tillfällen som han vanligtvis brukar stanna) så jag blev ännu gladare efter det. Sista rundan som vi hoppade låg på 1m-1,10 och Spirit hoppade allt klockrent och nu kan jag verkligen gå och lägga mig med ett leende på läpparna!
 
God natt!!
 

Blääääääääää...

Första riktiga skoladagen började med tyska och sen en sjukt lång håltimme som är där enligt schema... Hatar när det blir så har mer än 2h håltimme och nu när man inte har fått nå plugg än så finns det absolut ingenting att göra. Visseligen så fick vi läxa bland det första v fick på tyskan men det var ingen läxa som tar över 2h att göra. Men jag har gjort den så nu känner jag mig duktig!
 
Nu så väntar en timme svencka och sen en timme geografi och sen en timme samhäll. Det är illa att jag redan kan schemat utantill... Men aja har man inget annat för sig så blir det så.
 
Ha en bra dag!

Dagens ridning 20/8 -12

Skolan var inte så speciellt mycket idag, bara lite "hej och välkomna tillbaka". Fick det nya schemat och det ser väl inte helt dumt ut och sen lite andra papper. Fått en ny handledare och hon är idrott- och körlärare, hon verkade snäll men som sagt jag hoppas att jag kommer in på Strömsholm så fort som möjligt!
 
Jag kom hem från skolan vid 4 och jag åkte ut till stallet på en gång, det var riktigt skönt att vara ute i stallet för jag tycker inte så mycket om att vara på Rudbeck så stallet känns som en frihetszon eller vad man nu kan säga. För det kändes inte så speciellt kul att det var en person av 30 som sa hej i skolan... Men ridningen var som en dröm. Tror att Spirit kände att jag var lite nere så han skötte sig jättebra. Jag red mycket serpentiner och i börjar gjorde jag övergångar på medellinjen och volter i bågarna. Eftert några vändor så kunde jag bara rida serpentinerna och Spirit var kvar i samma fina form hela tiden. Det var riktigt härligt, plus att vädret var helt perfekt och det var inte en massa flygfän!
 

Skola...

Idag är det då första skoldagen efter sommarlovet... Jag är ju inte direkt taggad. Men jag är i alla fall uppe, trodde inte att det skulle vara så lätt att gå upp som det faktiskt var. Jag vaknade och gick upp innan klockan ringde! Varför jag gjorde det har jag ingen aning om, troligtvis för att jag inte sovit bra alls i natt och det är ju inte så konstigt. Jag vet att många säger att de hatar skolan och jag måste då säga att jag också gör det nu.
 
Men för att det här inlägget inte ska vara allt för negetivt så tänker jag berätta att jag står som sjätte reserv till Strömsholm nu! Så det är ganska så stor chans att jag verkligen kommer in! Nu ska jag verkligen klara av de väldigt få dagarna som är kvar på Rudbeck för sen kommer jag börja på Strömsholm. Man måste hålla hoppet vid liv! Jag vill verkligen byta ut Rubecks salar mot ett stall och ridhus! Jag vill verkligen börja dagen med att mocka klockan 06:55 istället för att cykla ner till tåget! Att sitta framför en dator och lyssna på en lärare som står och föreläser och sen ger en sjukt mycket läxor varje lektion skulle jag inte ens tveka med att byta bort för att kunna få vara bland hästar hela tiden.
 
Som jag sa innan, man måste hålla hoppet vid liv!
 

Tis-Ons vecka 33

Förlåt, jag glömde helt bort att skriva igår. Det roliga var att jag inte gjorde så mycket igår men jag glömde helt bort att skriva något. När jag red för en timme sen så kom jag på att jag inte skrivit något när jag satt och funderade på vad jag skulle skriva idag.
 
Så igår innan jag åkte ut till stallet så styrketränade jag benen (samma övningar som vi gjorde på crossfiten i fredags) och jag kan ju säga att jag skulle vänta med att göra det efter för mina ben orkade inte rida ordentligt men jag kände igenom honom lite och sen blev det lite intervaller i hagen. Jag hade verkligen ingen ork till att försöka rida ihop honom. Fast det var ett tag sen som jag intervalltränade så det gör nog ingenting. Har känt mig väldigt dressyrig under en tid nu men det är dressyren som behöver jobbas upp och jag har verkligen försökt vara konsekvent med dressyrarbetet.
 
Idag så var det en sån där dag man kan göra allt i slow motion. Jag skulle ha kunnat vara ute i stallet i flera flera timmar bara för att det var så himla avslappnande. Men jag var/är väldigt seg så jag tog bara en timme skritt runt på en grusväg. Men till mitt försvar så säger jag att jag hade tänkt rida bort till den super långa grusvägen och galoppa men när jag satt upp så lät det som att det var någon sko som satt löst. Jag hade inte märkt något när jag gjorde ordning honom och när jag kommit tillbaka från turen så kollade jag igenom hovarna men jag hittade ingen som satt löst. Även fast att jag inte märkt något innan så tog jag det säkra före det osäkra. Men det var grymt mysigt att bara "åka" häst idag.
 
 

120813

Nu har jag nyligen kommit hem från stallet där jag bara tog en barbacka tur. Det var jättemysigt att bara sitta och inte tänka på något speciellt och jag tror att Spirit tyckte att det var rätt så skönt att få lite vila idag.
 
Innan jag åkte ut till stallet så var jag en sväng till Hallsta för vi hade Harkus möte. Måste säga att jag tyckte vi var väldigt effektiva med tanke på den långa dagordningen. Vi har kommit på en grovplanering under det nästkommande halvåret och det känns sjukt bra att vi har det planerat. Sen så måste jag tacka för Ellas supergoda chokladbollar!
 
Har tyvär inte kunnat fixa filmen för jag hittar inte kamerasladden... Jag hade tänkt att skriva mer om kursen i inlägget med filmen för det känns bättre att förklara en viss övning som ni kan se. Sen så vet jag inte riktigt vad jag kan skriva om teorin, för jag hann inte hämta papper och penna i det pressade tidsschemat så jag har inte kunnat skriva upp något. Så jag kommer inte ihåg så mycket men jag ska läsa på egen hand för att lära mig om saker och då speciellt foder.
 
//Linnéa

Strömsholms bilder!


Snabb sammanfattning om helgen!

Nu så är man hemma efter helgen på Strömsholm! Det har varit en sjukt kul helg men man har knappt hunnit med att andas för det var mycket som vi skulle hinna med på lite tid. Tänkte bara skriva lite snabbt om helgen nu då jag är svintrött... Men det kommer filmer, bilder och lite egna tankar osv imorgon.
 

Fredagen började med introduktion och sen ett cross fit pass... Jag kan säga att jag har lidit av det passet hela helgen och lider ganska så rejält just nu. Men det ska kännas att bli bra.
 
På lördagen blev det en tidig morgon eftersom att det var då stallet skulle fixas. Jag red i röda ridhuset vid tio i tio, lektionen bestod mest av att kolla så att all bas satt där den skulle. Ann-Sofie sa också att det hon brukar ha med nya grupper är mycket avcheckning så att vi kan starta, stanna, svänga, minska, öka, flytta osv innan hon gör något mer avancerat med gruppen. Jag tyckte att det var ett skitsmart upplägg och Spirit blev så himla fin. Efter passet så sa Ann-Sofie att Spirit såg helt underbar ut att rida för han var väldigt mjuk och rörlig i kroppen. Jag tyckte jättemycket om Ann-Sofie, hon var en så sjukt bra tränare och jag skulle helt klart vilja rida mer för henne. Men hon bor i skåne så det är lite långt att sitta och åka bara för att träna.
 
Hela eftermiddagen var sprängfylld med teori. Det blev lite mycket kan jag tycka när vi i stort sätt satt och kollade på olika föreläsare från klockan 13:00 till 20:00. Jag kan säga att jag glömt bort mer än hälften av vad dem sa men jag har blivit väldigt intresserad i olika ämnen som jag helt klart kommer vilja fördjupa mig i på egen hand.
 
Idag började på samma sätt som igår med träning men idag så var vi i paddocken på stallplan. Måste bara inflika att det är så sjukt fint överallt på Strömsholm. Det var banhoppning och till en början kändes allt jättefel och uschigt men när jag kom på banan andra gången så rättade jag verkligen till mig själv (för Spirit skötte sig jättebra) och vi fick en helt fantastisk runda.
 
Sen var det lite coaching som började klockan 13:00 till 15:00 och klockan tio över fyra så hade jag packat in det sista i bilen och åkte hem.
//Linnéa

Strömsholm 12/8-12

Den här dagen blir nog inte så speciellt annorlunda från gårdagen. Stalltjänst, rida och sen utbildningar. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om dagen (tidsinställt) eftersom att när jag skrev det här så visste jag inte hur schemat skulle se ut. Men, men kan skriva mer ikväll då jag vet hur dagen varit och har tillgång till min underbara dator igen!
 
Aufwiedersehen!!
 

Dagen börjar lida mot sitt slut!

Nu så är första dagen över och det har varit en dag full med utbildningar i olika former. Är väl ganska så trött i hjärnan men också i kroppen eftersom att det var en tidig morgon och jag har inte gått upp före klockan 11 på typ hela lovet, hehe...
 
God natt gott folk!
 

Strömsholm 11/8-12

Ungefär nu så är det dags för första ridpasset. Jag är väldigt nyfiken på vad det kommer bli för övningar och hur hon vi ska rida för är som tränare. Hoppas verkligen på att det är en tränare som passar mig och Spirit.
 
Har ingen tillgång till dator nu i helgen så jag har gjort lite små tidsinställda men jag kanske kommer hinna med att skriva några korta meningar om ridpasset via mobilen, haha. Men jag har faktiskt planerat att försöka vara social med de andra deltagarna, så några meningsfulla inlägg kommer det nog inte bli några av nu i helgen men det kommer rapport om kursen på måndag!
 
Tjingeling!
 

Då var det dags, Strömsholm hear we come!

Godmorgon! Jag lyckades gå upp när klockan ringde idag, stolt! Men jag måste ju hinna med att packa ner min egna packning innan det bär av till stallet där jag hade tänkt tömköra Spirit lite lätt så att han får jogga av sig lite träningsvärk från igår. Efter det blir det väl till att putsa det som behövs och packa allt som ska med till Strömsholm. Jag antar att det kommer bli en hel del, troligtvis mycket mer än vad jag egentligen behöver ta med men det är väl bättre att ta med för mycket än för lite.
 
Jag ångrar lite att jag inte packade mer igår... För hade jag gjort det så hade jag kunnat sova längre idag, haha. Men jag hade liksom inte riktigt räknat med att jag skulle bli så slutkörd på gårdagens träning. Hoppas det är sköna sängar på Strömsholm för jag längtar tills att jag får sova igen!
 
Blir inte så mycket mer från mig idag då jag kommer åka ut till stallet om ca 2 timmar och sen var där ända tills det är dags att åka till Strömsholm och min älskade dator kommer inte få följa med, sadface...
 

Hoppträning 9/8-12

Ja, vart ska man börja? Spirit var jättelydig och jättemysig men lite stark i framridningen. När vi började hoppa så vet jag inte riktigt vad som hände, haha. Det första vi hopade var ett hinder som vi trav hoppade och sen vidare på en båge till en stuts. När jag red ann mot stutsen så blev det 5,5 språng mellan travhindret och stutsen så hela stutsen blev helt muppig, haha. Men vi tog oss igenom den och efter det så bröt ett asgarv ut hos Karin och de andra som stod och kollade, haha. Fast efter det så var det "back to serious" och Spirit hoppade jättefint.
 
Men sen... Så blev det lite högre och lite jobbig distans till en oxer och då stängde Spirit av och jag fick kämpa så sjukt mycket för att han skulle hoppa. Även om vi låg på en bra distans till hindret så stängde han av tre galoppsprång innan. Jag var så sjukt nära på att bryta ihop och hoppa av honom men jag lyckades hålla tillbaka tårarna och jag lyckades till och med få över honom ett par gånger. Allt annat gjorde han så sjukt fint och jag är jätteglad att jag verkligen fick igenom det jag ville på dagens träning men det kostade varenda liten energimockafjång i mina muskler, för nu är jag helt slut och jag kan bokstavligen talat bara röra fingrarna för att skriva det här...
 
Hoppas ni haft en bra dag, god natt!
 

Regningt

Idag har det varit en sån dag som gått jätte fort och man inte fått så mycket gjort. Det är andra dagen nu som jag är hästledig, men imorgon så :D 
 
Har i princip bara tränat idag, och sedan latat mig en del, haha. Var för en liten stund ute med hundarna i regnet, man blev ganska kall, så nu ligger jag och min älskling och gosar till en film. 
 
Imorgon blir det alltså att åka ut till Olle och sedan hem bara. Tänkte att jag skulle trimma lite dressyr och se hur han känns. Sedan ska det väl putsas och tvättas lite.
 
Det blev ett lite snabbt inlägg, men det kommer ett imorgon om ridpasset :D, fyller ut inlägget med lite bilder på fina Bella :D
 
 
 
Ha de bäst !
Puss&Kram
 
 
 

Helgens Hoppkurs

Tänkte att jag skulle berätta lite om helgen !
 
Jag har då haft hoppkurs i helgen för våran duktiga tränare Yannic. Under helgen har vi haft 4 pass ridning och stalltjänst.
 
Pass 1: Vi jobbade med markarbete, jag och Olle var lite ringrostiga, det kändes. Men vi kom snabbt tillbaka i formen och jobbade på. Vi jobbade med rytm, att gasen och bromsen fungerade och att hästarna var alerta. Vi hade övningar som "ormen", studs och relaterat avstånd. Övningarna var väldigt nyttiga och gav väldigt mycket. 
 
Pass 2: Detta pass bestod av banhoppning. Vi började med att hoppa fram på dem olika linjerna. Det gick väldigt bra, var lite slarvig med vägarna men tyckte att vi fick till bra distanser till hindrena och fina språng över. Sedan la vi ihop alla linjer till en bana, först hoppade alla på en lite lägre höjd, och sedan höjde Yannic till den höjden som passade varje ekipage. Banan låg på 100 - 110 när vi hoppade. Början var lite seg. Hade inte fått fram honom ordentligt och det är ett problem jag har haft länge. Men i slutet av banan flöt allt på och vi fick till fina språng.
 
Pass 3: Vi hoppade terränghinder på Strömsholm, Olle blev väldigt glad och pigg. Vi hoppade bland annat några nedhopp, stockar och vattenhinder. Allt flöt på bra och det var väldigt roligt ! :D
 
Pass 4: Vid det här laget var både hästar och ryttare en aning trötta. Det blev ett lungt pass med lite blande saker, travbommar, kombination och en enkel planka på medellinjen. Olle var en aning trött och jag hade väldigt ont i knäet. Men vi kämpade på och fick till ett bra pass. Fick honom fint över travbommarna. Det negativa var att jag tryckte av honom väldigt långt ifrån hindret, som jag inte ska göra när det är så lågt. Men annars är jag nöjd över passet.
 
Jag är väldigt nöjd över hela helgen, den var lärorik och rolig. En bra start på denna termin. Vet ej om det var någon som tog kort under kursen men jag ska försöka få fram några bilder :D Så länge lägger jag upp en bild från en hoppträning i sommras :D
 
Fina Olleman <3
 
Ha de bäst !
Puss&Kram

Dagens stall!

Dagens överraskning var helt klart att det låg en liten kalv i Chabos box när jag kom ut till stallet idag. Den var så himla söt men den låg helt still under fleecefiltar. Kalven var en månad för tidigt född så den mådde inte så bra och jag kände att jag ville gråta lite för den var så söt. Varför den var i vårt stall vet jag inte men Johanna som äger Chabo hade tagit hem kalven igår.
 
Det blev ingen ridning idag på grund av att det åskar lite då och då plus att jag känner mig inte så pepp på att rida när vädret är som det är, men jag hade gjort det om det inte hade åskat. Men jag var såklart ut och pussade på min älskling och fixade allt med stallet. Spirit ville inte riktigt stå still utan kändes väldigt orolig när han stod i boxen, troligtvis för att han inte ville vara inne eller för att det åskade men det kanske också var för att han har något sjätte sinne och märkte att kalven inte mådde så bra. Men jag tror nog mest på att han inte ville vara inne. Under hela sommarn har han fått komma in vid 9 taget på kvällen men nu så tar vi in Lacoste och Spirit vid 5-6 för att Lacoste har värkat väldigt trött i ridningen. Så vi får se hur det blir med Spirit i ridningen nu när vi ökat havren lite grann också.
 
Så imorgon blir det säsongens första hoppträning och jag längtar verkligen! Trotts att det inte gick bra i helgen, men jag älskar fortfarande att hoppa och att flyga med Spirit är det bästa jag vet så jag kommer inte ge upp bara fortsätta på lite lägre höjder ett tag till. 
 

Ändrade planer igen...

Då sitter man här vid datorn igen och har inte så mycket att göra. Men om en timme så kommer jag sitta klistrad framför tv:en eftersom att det är dags för den individuella hoppningen och vi har 3 av 4 svenskar med!
 
Fast nu hade jag tänkt att göra en liten uppdatering på min tävlingstermin. Nästa tävling blir den 25-26 augusti, det är ett meeting med lite lägre klasser. Det är alltså hoppning som jag pratar om nu, det blir LD, LC på lördagen och på söndagen blir det LD+5 och LC. Jag kommer inte riktigt ihåg vart det är någonstans men det är inte i västmanland men det är inom en 10 mils radie. Jag hoppas att det kommer gå bättre då än vad det gick nu i helgen... Men som jag brukar säga när jag blir utesluten är att det kan ju inte gå mycket sämre nästa tävling.
Så det här meetinget har kommit till i planeringen men en annan tävling har troligtvis försvunnit...
 
Fälttävlanstävlingen den 16/9 i Nyköping är redan full och jag står som fjärde reserv... Så jag tror inte att det blir någon fälttävlan nu i höst för det är så himla ont om tävlingar så jag tror inte att det är folk som kommer avanmäla sig. Blä säger jag bara! Jag hade verkligen sett fram emot att få komma ut på ett fält och hoppa lite terränghinder eftersom att Spirits bjudning till sådana hinder är så himla härlig. Men, men Jag får satsa på dressyren nu i höst och bara rida fälttävlan i vår istället (jag måste ju vara kvalad upp till P90 innan lag-SM).

Helgkurs på Strömsholm!

Fick nyss ett klagomål om att jag bloggar för lite och hon har brist på läsning så, som alltid, lyder jag hennes order. Jag har till och med något vettigt att skriva och det är inte varje dag som jag har det, förutom ridningen förstås.
 
Jag kollade mailen tidigare idag och där så hade jag fått ett mail från Lollo på förbundet med lite infromation om helgen. För nu i helgen ska jag iväg till Strömsholm på västmanlands och södermanlands bredsatsning. Mamma kommer köra ner mig och Spirit på fredag eftermiddag och under kvällen kommer alla deltagare umgås osv. Sen på lördag blir det morgon stalltjänst samt ridning. Jag valde hoppning och tränaren vi kommer rida för är Ann-Sofie Oscarsson och jag har ingen aning om vem hon är men hon är B-tränare. Hon var tydligen också mycket omtyckt av Strömsholms elever som ridit för henne när hon arbetade där förut, så vi får se hur det blir. Sen under dagen kommer det vara en hel del föreläsningar om bland annan foderlära, egen träning och coaching.
På söndagen blir det ett till pass ridning och troligtvis någon föreläsning då med, vi kommer få schemat på fredagen så jag vet inte riktigt hur det kommer se ut.
 
Men jag hoppas att det kommer vara kul och jag hoppas att jag kommer lära mig något nytt!
 


Där såg jag hela hösten försvinna....

För ett tag sedan så fick jag ett samtal från Jessica. Det hon ville var att berätta att hon trodde Spirit var halt för han var konstig i både skritt och trav när hon red. När hon sa det så fick jag panik! Spirit får inte vara halt, jag måste ju träna dressyr och vi har verkligen inte tid med någon veckas vila... Så jag fick lov att åka ut till stallet för jag ville kolla så att det inte var något. I bilen på väg ut till stallet så gick mitt hjärta i 120 jag var verkligen jätterädd att det skulle vara något allvarligt. När vi kommer ut så kollar jag hur han går i traven och jag ser ingenting. Mitt hjärta gav verkligen en stor lättnadssuck. När jag kände igenom hans bakben så kände jag att muskeln på insida lår på vänster bak var väldigt stel och det kan vara därför som Jessica tyckte han kändes konstig. Med tänke på helgen och gårdagens dressyr så tror jag att Spirit har träningsvärk för halt var han inte.
 
Så idag fick Spirit lite lätt jogging för att få sträcka ut sig lite och förhoppningsvis få bort träningsvärken!
 

Planering är inte min grej...

Som alltid så följer jag inte mina planer... Imorse när jag satt och åt frukost så hade jag tänkt att jag bara skulle skritta ut i typ 20 minuter eller nått sånt bara för att Spirit skulle få lite chill efter helgen men... Det slutade med att jag satt och jobbade skänkelvikning och förvändgalopp i hagen.
 
Först när jag satt upp så tänkte jag bara rida runt och känna igenom honom så att han inte skulle bli så stel men han var väldigt mjuk och fin så jag ställde mer krav på honom. Jag ska ju vara med i div 2 dressyren så då måste Spirit vara i sin bästa form dressyrmässigt eftersom att det är LB:1 och LA:1, hehe. Men med tanke på hur fin han var idag så tror jag inte att det ska vara några problem. Visserligen så är vi inte redo för att starta LA:1 imorgon men om någon månad så är vi "fit for fight"!
 
Nu ska jag kolla på OS så vi hörs och ses! :D

Bilder från helgen!


Tävling i Kungsör dag 2

Ja... Dagens tävling var inte så mycket att hänga i julgranen. Kom inte runt någon av rundorna, är så grymt besviken/arg/ledsen/frustrerad. Men nu har jag bestämt mig att jag inte ska hoppa LB utan jag ska bara hoppa LD och LC för det är inte kul att bara bli utesluten varenda jävla tävling. Mitt självförtroende orkar inte med att det blir som det blir.
 
Mamma filmade mina ritter men jag tänker inte fixa iordning någon film som jag bara kommer må dåligt av.

Tävling i Kungsör dag 1

Idag var det en riktig bajs tävling. Jag är inte nöjd för fem öre men jag är heller inte så speciellt ledsen bara sjukt irriterad.
 
LC
 
Helt okej på framridningen lite annorlunda från den galopp och bjudning jag haft hemma i hagen de senaste veckorna. Men han tog sig över hindrena utan problem.
 
På banan så tog det tid för mig att få fram galoppen till en bra grundgalopp för Spirit var väl varm/lat vid det hr lagen men efter första hindret så tyckte jag att jag fick fart på honom. Fick ett stopp på hiner nummer 3 men det var helt och hållet mitt fel. Det var relaterat avstånd till det hindret och jag tappade räkningen och såg ingen bra distans... Men jag la en volt och då hoppade han superfint! Sen så flöt banan runt superbra fick en hel del fina språng som vi kan vara nöjda över.
LB
 
Framhoppningen var en katastrof. Han stannade hela tiden på räcket och när jag väl kom över så rev han bara. Men jag lyckades ta mig över en gång i alla fall utan några fel. Oxern red jag bara an två gånger och han stannade första men hoppade sen andra och då tyckte jag att det fick räcka med oxern eftersom att det blev ett supersprång.
 

På banan så ramlar ryttaren före mig av och jag hatar när de gör det för jag vet inte om det påverkar mig på något vis men jag tror det. Det blir min tur långt innan jag tänkt och jag hinner inte få till någon bra galopp innan jag rider an för Spirit var ovanligt segstartad. Så det blev ett stopp på hinder nummer 1 men jag la en volt och då skärpte vi båda til oss. Sen så kommer hinder nummer 2... Där blir vi uteslutna för att han stanna två gånger. Vi hade en bra galopp jag hade med yttersidan och han va verkligen innanför ramen men vi kom på en liten konstig distans och då vägrade Spirit ta i och bjuda till.
 
När det blir så här så blir jag så sjukt frustrerad och jag vill inget annat än att piska på honom ett par gånger på rumpan men jag vet att man inte får göra det så jag tar bara ett ljupt andetag och går ut från banan. Just nu är jag så sjukt arg, skulle behöva åka iväg till nån badplats och bara ta ett dopp för att kyla ner mig själv. Ska försöka ladda om till imorgon för då ska jag fanemig ta mig runt i LB eftersom att jag har två chanser!

Rivstarten är här!

Hejsan svejsan! Idag blev det mycket inlägg med tanke på hur det sett ut här på bloggen under de senaste veckorna. Jag vet att jag varit ultra super duper dålig på att blogga men jag har helt enkelt inte känt för det. Men nu när tävlingssänsongen börjar så ska jag komma igång med bloggandet. Nu ikväll så har jag tillbringar ett par timmar i stallet eftersom att det var en hel del grejer som behövdes putsas upp och speciellt Spirit. Hoppas att han är lika fin imorgonbitti då han alltid brukar ha en tendens till att ha en pissfläck på rumpan innan varje tävling.
 
Så tävlingen imorgon är i Kungsör och det är hoppning den här gången. Känslan som jag har just nu är lite blandad tror jag. Jag vet inte om jag är nervös men jag har varit ovanligt klumpig under dagen så jag kanske är nervös ändå? Men jag känner mig grymt taggad för jag vill verkligen vinna! Klasserna som jag hoppar imogon är LC och LB sen på söndag blir det LB och LB med lite olika bedömningar i de olika klasserna. Jag har en tradition att jag har med mig en rosett varje gång jag varit i Kungsör men nu hade jag tänkt att bryta den traditionen jag vill ha med mig hem fyra rosetter (helst gulblåa men blåa duger de med).
 

Tävlingstermin

Tänkte lägga upp min tävlingstermin, så den ser ut för tillfället allefall ! :)
 
25/8 - Surahammars Ryttarförening - Dressyr.
26/8 - Surahammars Ryttarförening - Hoppning.
 
22/9 - Stora Ekeby Ridklubb - Hoppning.
 
29/9 - Hallsta Ridklubb - Dressyr.
 
21/10 - Hamre Ridklubb - Hoppning.
 
Så kommer min och Olles tävlingstermin se ut i höst, någon tävling kan komma till och någon kan försvinna. Planen för hösten är också att vi ska debutera 1.20 på en pay n´ jump. Men vi får helt enkelt se hur det går under träningar och liknande :)
 
Ha det bäst så länge !
Puss & Kram
 

Gårdagens Ridpass

Hann inte uppdatera igår när jag kom hem från stallet så gör det nu istället :)
 
Igår hade vi intag och fodring av hästar, det går ganska snabbt just nu då det endast är 5 hästar som ska in och fodras. Jag åkte med mamma ut till stallet, började med att mocka och gjorde sedan iordning Olleman. Red uppe i en av sommarhagarna. Han kändes väldigt fin och mjuk.
 
Jag jobbade mycket på volter, ställde inåt och sedan utåt, han blev som sagt mjuk och fin så jag fortsatte med att jobba med lite ökningar och skänkelvikningar på diagonalen. Han svarde väldigt bra för skänkeln. Igår var en sådan dag när jag skulle kunna rida i timmar för att det gick så bra :)
 
Idag blir det bara longering, mest pågrund av mig då min fot börjar göra väldigt ont igen. Måste vila den om jag ska klara av helgens kurs. Knäet har också börjat spöka igen så det blir väl bara att rida med knäskydd i helgen... Inge kul nu när min rygg börjar bli riktigt bra, men jag ger då inte upp !
 
Nu ska jag kolla lite tävlingar till hösten!
 
Längtar tills tävlingarna drar igång ! Jippi !
 
Ha de bäst så länge !
Puss&Kram
 

Planering

Hej alla !
 
Sitter för tillfället och planerar lite på terminen. Träningar och tävlingar samt vilka dagar vi ska ha Olle :)
 
Igår var jag ut till stallet på kvällen, red ut en sväng med Patricia. Det blev inget hårt då det märktes på honom i måndags att han var lite trött. Idag ska vi trimma lite mer, tänkte jobba lite med övergångar, ökningar och minskningar och många 8-volter :)
 
Tänkte bege mig ut till hööks någon dag innan helgern. Deras nya höst/vinter katalog har ju kommit ut och jag måste säga att det fanns ganska mycket intressant. Så det kanske är dags att uppdatera lite saker.
 
Måste bara säga att jag ser fram emot helgen väldigt mycket. Tror den kommer vara väldigt lärorik och rolig. Jag får hoppas på det bästa.
 
Nu ska jag gå och göra mig iordning.
Ha de bäst !
Puss&Kram
 

RSS 2.0