Det sa bara swoosh!

Nu så är Elmisen i sin box som han kommer bo i det kommande året och det blev lite skrik/tjut från Chokos sida när Elmer fick hälsa lite på sina blivande kompisar. Han mojsade/bäddade omkring i boxen så att han fick det precis som han ville ha det och såg ut att trivas där. Maten var god så jag antar att han var nöjd men lite konstigt var det när han kom ut ur tranporten såg det ut som.
 
Det gick verkligen så himla fort att från det att jag provred första gången och sen tills att vi tog hem honom. Det sa vara swoosh och nu har jag två hästar!!! Så imorgon blir det första turen ute vid nya stallet för Elmer och jag längar, kommer typ inte kunna somna ikväll dels för att jag är så himla glad och svävar på rosa moln och sen för att jag bara vill ut och rida med honom.
 
Dålig kvalitet på bilden men det är Elmer när han mojsar runt i sin nya box.

Svar på kommentar

Anonym
 
Hur lång är du (Linnéa)?
 
Svar: Jag vet inte exakt hur lång jag är, senast jag mätte mig var jag 169,5cm men jag har växt lite sen dess så jag gissar på att jag är någonstans runt 170-171cm.
 
 
Jag känner mig så himla lång när jag sitter på Spirit och det syns på vissa bilder som bilden ovan men på bilden nedan ser det inte alls ut så, dock så är min sist katastrofal på bilden nedan och det är för att jag är för lång. Ni ska få se skillnaden på min sits när det kommer lite bilder på Elmer och mig i framtiden.
 
 

Dagens hjärtattack!!

 
Idag har Spirit varit på lite äventyr som gav mig en liten hjärtattack... Runt 13-14 idag så ringde mamma och sa att Agnes sett Spirit i Chokos och Chabos hage med bara sitt blåa stalltäcke på. Det låter kanske inte så farligt men Spirit kan vara väldigt dryg mot ston och Choko är en dam som sätter andra hästar på plats... Så jag föreställde mig det värsta som skulle kunna hända men det hade inte blivit något bråk eller så utan det som Agnes sett så hade Spirit stått i ett hörn i hagen och dem andra i ett annat vilket jag blev väldigt lättad över!
 
Det där med täcket är fortfarande oklart för han hade regntäcket på sig när Agnes släppte ut Spirit men inte när hon hittade honom i den andra hagen?? När vi sen hittade täcket var alla jordar och sånt fortfarande fastspända men bensnörena är trasiga så det här är vad vi tror har hänt:
 
Eftersom att det har blåsigt rätt så rejält idag så har Spirit troligen stått med rumpan mot vinden och täcket har åkt med i någon vindpust och åkt över huvudet på Spirit så att han fått panik och på något sätt fått av sig täcket och sedan flytt till dem andra och då på vägen möljt igenom hagen (var en stålpe som jag förstod det som var kapput).
 
Men inga skador finns att hitta på Spirit vilket är en stor lättnad med tanke på att det kunde gått riktigt illa med tanke på vad "bevisen" tyder på. Men jag red inte idag heller för jag tyckte att han var lite svullen på vänster fram men han var inge varm så om han inte visar något imorgon så är det "ingen big deal".

Dressyr hela dagen låååång

Idag har man då varit funktionär på Hallstas storhäst dressyr och det har varit lite svettigt några gånger men vi lyckades att hålla alla ridande nöjda (kom inga klagomål så jag antar det). Det som jag såg av alla ridande såg jättebra ut, lite unga hästar som tyckte domarbordet var lite läskigt menalla tog sig igenom programmet med lite olika procent.
 
Det blev även storsvit för hallstas hemma ryttare då 1:an och 3:an i LB:1 var ridskolehästar (Sparris och Bobby). Sen i LA:1 så blev 1:an Carro på hennes häst Castello och 2:an blev ochså Carro med Sparris. Så det blev riktigt fina placeringar för hallstingarna, grattis!
 
Spirit fick vila idag då det varit lite tufft på tävlingen idag och jag är fortfarande helt slut även fast det bara var en storhäst dressyr, men det tar på krafterna när man inte är så van att vara så aktiv så länge. Men jag har varit ut och pussat på min bäbis och han tyckte det var rätt skönt att få bara stå och käka lite hö. Imorgon blir det ett pass, dock vet jag inte vad jag ska rida än... Men jag kommer väl på något annars blir det jobbigt.
 

Dagens ridning 25/10 -12

Dagens ridning blev lite dressyrjobb i paddocken. Spirit var väldigt stel i början men när han fick jogga igång lite och bli varm så blev han mjukare och kunde jobba mer på rätt sätt. När jag började jobba lite mer efter framridningen så red vi lite fram- och bakdelsvändningar och till en början fattade inte Spirit alls vad jag ville men när jag var lite övertydlig om vad han skulle göra så förstod han. Efter det kunde jag änvända mindre och mindre hjälper för att han skulle göra det jag ville. När jag sen red i trav och galopp blev han så himla fiiin i höger trav och vänster galopp. Jag vet inte riktigt hur det hänger ihop men det var helt magiskt i vänstergaloppen men traven i vänster var inte så jättefin men han var ändå duktig. Galoppen i höger varv är alltid lite konstig och Spirit ville bara flyta utmed ytter bak när vi var på volt och jag fick ingen känsla av att han spårade vilket han inte gjorde och det känns konstigt när han gör det. Men det är bara att nöta och nöta så kanske den där vänster bakbenet vill vara på plats!
 

Praktik

 
 Idag har det då varit praktik och jag har då spenderat dagen ute i Bärsta som ligger där ute vid stallet någonstans. Vi fick göra det gamla vanliga att mocka utestallet, sopa, fodra osv. ni vet hur en vanlig stalltjänst går till. Men vid lunch blev det en tripp ner till Strömsholm för att Charlie och Ullrika skulle rida Azco och Clinton. Blev grymt sugen på att ta hem Elmer då, jag längtar så sjukt mycket till nästa onsdag!
 
När vi åkte till Strömsholm så åkte vi deras stora guldiga hästbuss och jag må då säga att jag inte tyckte om det för jag blev åksjuk på en gång och resten av dagen blev bara jobbig för att det kändes som att jag skulle spy hela tiden... Om jag åker en sån där buss igen så paxar jag framsätet!
 

Dagen i Sura

Hejsan hoppsan! Igår så blev det en liten skritt runda för Spirit för jag kom ut till stallet lite sent så den hann bli svinkallt och mörkt. Så känslan att jag ville trimma lite dressyr försvann...
 
Nu så sitter jag i klassrummet i Sura och vi gick nyss igenom hästens färger och täcken, överträffade mig själv att jag visste så pass mycket som jag visste. Det vill säga jag kommer ihåg saker från teorin som man hade när man var nybörjare!
 
Dagen började med stalltjänst och det gick jättefort att bli klar även fast vi hade lite mer än vad vi brukar. Sen så har vi teori och som jag nyss skrev så har vi gått igenom hästens färger och på tur så är det hästens utrusning. Vi får se om jag överträffar mig själv där också. Efter teorin så blir det lunch och sen sitsträning på lina...
 
Ha en bra dag! För det ska jag ha!
 

Veckans planering!

Nu är jag då på lite bättre humör vilket är bra för jag tycker inte om att vara arg för jag blir så himla otrevlig, haha.
 
Nu i veckan ska jag göra detta med Spirit:
 
Galoppera ut om underlaget tillåter
Dressyrjobb- skänkelvikning/skolorna
Dressyrjobb- sitsträning/ställning böjning
Longera
Skritta/jogga ut
 
Nu har jag skrivit ner vad som ska göras med Spirit den här veckan och jag hoppas nu att jag följer det här. Tänker inte skriva ner vilken dag jag ska göra de olika sakerna för då vet jag att jaginte kommer följa min planering. Men idag lutar det åt dressyrjobb- skänkelvikning/skolorna för det var ett tag sen och jag är väldigt sugen på att trimma lite dressyr.
 
Ha en bra dag!

Saker jag är arg på

 
Känner att jag måste få ur mig lite ilska för jag är så jävla arg just nu, förlåt för att jag svär men jag hittar ingen annan bättre formulering.
 
1. Personen som ringde mig vid 20 i 12 inatt!
2. Att jag och Spirit inte funkar ihop längre...
3. Lite ekonomiska saker i harkus
4. När folk uttalar vänsta med ett långt ä när det är ett kort ä! För det heter inte Vääääänsta.
5. Troligtvis Torsten (grann katten) som slagits med Lasse så att Lasse är tvungen att vara inne och håller en vaken hale jävla natten.
6. Min rygg/nacke
7. Datorn som inte vill installera spotify
8. Min mobil som inte har tecking någonstans förutom inne i Västerås.
9. Andragrads ekvationer!
10. Pga att Lasse måste vara inne så måste jag sova på en hård jäkligt oskön soffa i minst en vecka till...
 
Jag orkar inte med att jag är så arg, det känns som att jag bara vill gråta för att jag är så arg och jag hatar att gråta! Men jag har i alla fall Elmer att se fram emot och jag vet att det inte kommer vara solsken för oss hela tiden men det kommer ändå att gå bättre än vad det går just nu när jag rider Spirit för det funkar inte med oss längre och jag blir bara ledsen när jag tänker på det...
 

Elmer <3

Förlåt, förlåt, förlåt! Har inte haft någon lust att blogga men nu fick jag lite tid över och jag vill visa Elmer.
 
Elmer är en storhäst på 163cm e: Elmshorn u: Miss Markit Marco ue: Irco Marco. Han är 6 år och hur mycsig som helst. Han är min nya stjärna snart, tar honom på foder den 1 november och så får vi se hur länge.
 
Hopptränade honom igår och det var första gången jag hade en träning på honom, har ridit honom tre gånger nu och han är så himla rolig! Det behövs lite mer vana med att hoppa och lite andra grejor men det kommer.
 
 

Mina onsdagar

 
Ja som ni vet så går jag på Real nu och för någon vecka sen så började vår praktik. Så varje onsdag är vi på våra olika praktikplatser och jag är då i Bärsta. Bärsta ligger en bit utanför kolbäck, väldigt nära där jag har Spirit för jag brukar rida förbi där ibland när man vill ut på en timmes runda.
 
Det som äger Bärsta gård som det då heter är Charlie siemerling och Ullrika Nilsson. Allt är verkligen jättefint där! Stallen är så sjukt fina och hästarna ska vi inte ens snacka om! Deras tävlingshästar är så himla fina och jag skulle lätt vilja ha en av dem. Men de är fortfarande unga så det är inte så många av dem som kommit ut på tävlingsbanorna än. Även fast de inte är ute och tävlar med alla hästar så är ALLA hästar jättefina och väldigt välridna och skulle kunna åka ut på tävling vilken dag som helst enligt mig. Riktigt fina är vad de är!
 
Man bli väldigt motiverad när man är där, jag känner verkligen hur jag bara vill upp på storhäst och komma upp i klasserna och bli så bra som det bara går!
 
Nu ska jag äta lite mat, ha det bra!
 

HEEEEEEEEJ!!!!!!!!!

 
Äntligen har jag fått en dator som fungerar som jag vill! Så nu kan jag komma igång med bloggandet mera igen. Det har inte hänt så speciellt mycket sen jag skrev senast, visst jag var på Stora Ekeby och tävlade för någon vecka sedan men det gick ju som det gick... Mer än så tänker jag inte säga, haha.
 
En fråga som varit samtalsämnet lite till och från denna höst är: Ska vi sälja Spirit? Dam, dam, daaaam. Vet inte om det kommer som en chock för några men det är bestämt nu i alla fall. Spirit ska säljas men annonsen är inte ute än för den måste vara perfekt vilket den inte är än. Det har varit tufft att komma fram till det här beslutet men det känns ändå som att det är rätt beslut, jag är för lång för Spirit och jag behöver en storhäst. Jag vet att många inte tycker att jag inte ser för lång ut men det handar inte om att se för lång ut det handlar om att kännas för lång och för klumpig och för ivägen. Det är en jättejobbig känsla som troligtvis ät jobbig för Spirit också.
 
Vill bara klar göra en sak. Vi säljer inte Spirit för att det gick dåligt på sterk, vi säljer honom för att jag behöver en större häst och jag vill kunna utveckas mer. Det känns som att just nu står jag och Spirit och trampar på samma ställe för att vi har inget mer att ge varandra. Tro mig jag vill inte att det ska vara så för jag älskar Spirit med hela mitt hjärta och jag har gråtit floder närvi har diskuterat hur vi ska göra men det känns som att vi bestämt oss för rätt val.
 
Ha en bra dag!!

Snabbt

 
Tänkte slänga upp ett snabbt inlägg bara !
 
Sitter just nu och har engelska, vilket inte är mitt bästa ämne... Lång skoldag idag och den går inte fort heller....
 
Ikväll blir det hoppträning, har bytt bett på Olle igen. Tillbaka till pelhamstången, men jag tror att detta kommer funka bättre. Jag ska försöka uppdatera ikväll efter hoppträningen :) Undrar vart Linnéa har tagit vägen, längesen hon uppdaterade. Hmm detta ska vi undersköka ;) 
 
Och så är det ju så att det är 1 månad och 20 dagar kvar tills jag fyller 18 :D
 
Nu ska jag fortsätta plugga så jag blir lite smartare :D
 
Ha de bra !
Puss&Kram
 

RSS 2.0