Ja, så kan det va!

Jag sa igår att det skulle komma ut en tjej som skulle massera Spirit men det blev idag istället för hennes häst hade fått kolik och vi tyckte att det var bättre att hon var hemma hos sin häst än hos vår.

Men i alla fall idag kom hon ut och masserade igenom Spirit och jag fick mycket beröm om att han var fin i de flesta musklerna, det var en vid ländryggen på vänster sida som var lite stel och spänd. Detta berodde nog på att han sträckte sig lite där första vintern som vi hade honom. Hon som masserade sa att det troligtvis var en gammam skada som har fått lite olika effekter. Spirit var ganska så öm just där vid ländryggen, man kan säga att det kändes för Spirit så som det känns för oss när någon masserar bort sådana där muskelknutar som vi kan ha i våra ryggar, så man förstår att han reagerade.

En effekt av att han har varit lite dålig i den muskeln är att det har blivit en belastning på högra sidan av halsmuskeln. Ni vet säkert att hästar jobbar i diagonaler. Så när det varit lite jobbigt med vänster bak så har han parerat upp det med höger fram. Och detta förklarar då en hel del i ridningen!

Spirit är jobbig i högervarvet och det är för att han inte får med sig vänster bak ordentligt och det är beroende på att muskeln vid ländryggen är som den är. Övergångar är Spirits Akillis häl som Karin brukar säga och övergångarna är som dem är på grund av muskeln i ländryggen. Spirit är jobbig att sko på vänster bak och det är på grund av ländryggen! De saker som är problem med Spirit har något att göra med vänster bak och det är ju klart som fan när muskeln i ländryggen är som den är. Så nu ska ni få se på fan när muskeln har blivit tillfixad! :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0