Varför jag älskar hästar

Ingen häst är den andra lik och det gör alla till en utmaning vilket betyder att man måste pressa sig själv till att bli bättre. Man behöver inte satsa mot världseliten för att hålla på med hästar (fast jag gör det). Hästar kommer i både små och stora paket med miljoner olika attityder men alla hästar är snälla rakt igenom, vissa kan vara lite "fulla i fan" men i grund och botten är de snälla djur. 
 
Bandet mellan häst och ryttare är något som inte går att beskriva. Man får stå ut i regn och rusk och det kostar blod, svett och tårar men allt detta är det värt för när det går bra och hästen litar 110% på dig och du litar på hästen till 110% så är känslan helt fantastiskt underbar. 
 
Alla de år som jag nu ridit Spirit har inte alltid varit guld och gröna skogar men utav 4 år så har vi bara haft ett skit år. Det är lätt att haka upp sig på det dåliga men det finns så mycket mer än så. Jag har skapat fantastiska minnen tillsammans med Spirit och det finns fortfarande tid till ännu mer minnen både positiva och negativa. Man måste uppleva de negativa för att uppskatta det positiva och lära sig av sina misstag. Hästarna vill alltid göra oss ryttare glada men det är inte alltid de förstår vad vi menar och då blir det kanske inte så som vi vill men det är vårat eget fel! 
 
En häst är inte skapad för att vi ska sitta på deras ryggar, det ligger inte i deras natur att vi sitter upp varje dag och tränar upp de muskler som vi vill träna upp på dem för att kunna utföra en viss typ av ridning. Trots detta lär vi dem att det är så en dag går till och de går med på det, vissa hästar mer eller mindre men med rätt hantering av hästarna så går det alltid förr eller senare. 
 
Så varför jag älskar hästar är för att de här otroligt vackra djuren trotsar sin natur för att de inte vill göra oss besvikna, de kämpar på även om de är livrädda!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0