Elmshorn 887 - Farsan till Elmer del 1

Elmshorn är en Grand Prix-hingst som producerat flertalet Världscuphästar. Elmshorn har betäckt ett stort antal ston i Holland och verkat flera säsonger i Sverige. Elmshorn finns tyvärr inte med oss längre då åldern tog ut sin rätt till slut.

Lord – Corvado – Korenbleem xx

 

Född:1986-2009  Mkh 169 cm – A-premierad 2007

 

Elmshorn är en av de framgångsrikaste avelshingstarna efter Lord i tävlingsstatistiken, och trots att han har en relativt kort karriär i aveln har han redan fem avkommor som startat i Världscupen i hoppning. Hans avkommor har också varit i topp vid årgångstävlingar i ett flertal länder. Elmshorns tävlingskarriär omfattade ett stort antal placeringar i internationell, Svår hoppning. En av hans främsta meriter är andraplatsen i Falsterbos Grand Prix 1996. Totalt var han placerad i 60 procent av sina starter i Svår klass.

 

I Sverige har Elmshorn enbart haft ett fåtal ston, trots det har han haft flera framgångsrika avkommor i unghästchampionat. T ex kvalificerade sig 9 avkommor till semifinalerna i Breeder’s Trophy 2001 och av dessa blev fem placerade i finalerna.



 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0